Уикилийкс: Кабинетът е лъгал тактически за мораториума върху ГМО

Законодателството за отглеждане на ГМО в България е било внимателно следено и привържениците на ГМО са активно подкрепяни и финансирани от посолството на САЩ - показва нова серия секретни дипломатически документи, разсекретени от Уикилийкс.

Обратно в новината

Коментари - Уикилийкс: Кабинетът е лъгал тактически за мораториума върху ГМО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Едно е да се облагодетелстваш няколко апартаменчета или комисионна от сделка това го има във всяка държава. Съвсем друго е тайничко да прокарваш проекти за ГМО или добив на шистов газ. Това правителство съвсем загуби чувството си за мярка и забрави, че се е клело само преди две години да защитава БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси. Повтарям БЪЛГАРСКИТЕ, а не Американски, Руски или Пакистански. Това граничи с национално предателство и удобен момент за изразяване на позицията ни е участие в Националения протест против проучването и добива на шистов газ този четвъртък (за повече инфо посетете страницата във Facebook).

Много е лесно да се заиграеш със страха на хората. Тези, които развихриха страха от ГМО и умело сложиха децата в предните редици на протестите в крайна сметка ше ни бетонират на дъното земеделското производство, което и без това не може да се съживи. Земеделеца няма да може да засади успешен сорт от каквото и да е защото "глупавите" западняци вече ще са достигнали до сортове, които нямат конкуренция спрямо конвенционалните. А замисляли ли сте се някога кой продукт и от конвенционалните не е ГМО, та нали всичко е култивирано и досега, което си е пак ГМО. Дори и дивите домати се кръстосват в природата, а сещате ли се за калемите на овощките, тва са си все ГМО. Но от тях никой не се страхува. Това което трябваше да се направи за избягване на рисковете на биотехнолозите, е да се минат през режим на контрол като лекарствата, а не сами да се откажем от науката и да я прогоним като вещица!

най мразим глупаци като теб които не са си подали носа извън апартамента си да дават мнение за селското стопанство.Но щом се предлага от Бико и сие значи е правилно.Те на това се казва промит мозък.Това си точно девиза на коменистите4Всяка крива линия успоредна на лилия на на партията е права линия".

ГЕРБ ще загубят - с атаки против природата и здравето на хората, което и без това е атакувано от хранителни химици и фармацевти всяка секунда, само влошават нещата. Ясно е, че го правят за някой долар в собствените си джобове, после децата в Швейцария на чисто. Но от друга стрна електората иска 2 коли, 3 жисиема и всякакви благинки, не му се живее на село с чиста храна, зеленчук, картофи, малко животинки, чиста вода, въздух и слънце. Не на ГМО и шистово изнасилване на природата.

НИЩО ПОДОБНО-БИХА ЗАГУБИЛИ АКО ИМАХА НАСРЕЩА СИ НОРМАЛНИ ХОРА ,А НЕ СБИРЩИНА ОТ ГМО-ТА!! НЕНОРМАЛНИКА СИ ХАРЕСВА НЕНОРМАЛНИТЕ НЕЩА..НА НЕНОРМАЛНИКА НОРМАЛНОСТ НЕ МУ ТРЯБВА А ИЗРОДЩИНА И КРЕТЕНЩИНА И..ТОЙ ВЪТРЕ В НЕЯ,С ДВАТА КРАКА! КАКВИ ИЗБОРИ И ГЛАСУВАНИЯ БЕ ГМО-ТА?? ВИЕ СТЕ ЛУДИ-САМО ПОРАДИ ФАКТА ЧЕ ГОВОРИТЕ ЗА ИЗБОРИ,А СТЕ ТОТАЛНО ЛУДИ ЗАЩОТО НЕ САМО ГОВОРИТЕ НО И УЧАСТВАТЕ!!БОЙКОТ ТРУДНО ЛИ Е ДА НАПРАВИТЕ..СТРАХ ДА НЕ ЗАГУБИТЕ ТИЯ ИЗРОДИ И ДА НЕ ПАДНЕ КЛУПА ОТ ШИЯТА,А?! АЙ СИКТИР,БЕЗОБРАЗНИЦИ.!!ВЪЗМУТИТЕЛНА ДО ОТКАТ ИСТОРИЯ...ДОКОГА?? БАЙ-БАЙ ОТ ЦЮРИХ!

защо в бтв, канал 1 или по ноба тв не го отразиха това в новините?

Борисов и воденото от него псевдо политическо формирование ГЕРБ са най-големите родоотстъпници в Българската история.Няма по престъпно безотговорно и обслужващо чужди интереси,ръководство на страната!

ТОВА СЕ ЗНАЕ,НЕ Е СЕКРЕТНО!НИЩО ПОДОБНО..КАКЪВ КАБИНЕТ И КОЙ НА СВЕТА МОЖЕ ДА ИЗЛЪЖЕ ЗА ГМО В БЪЛГАРИЯ?! КОГАТО СЕ ЗНАЕ ОТДАВНА ЧЕ БГ НАРОДА НЕ Е НАЦИЯ,А СБИРОТАК ОТ ГМО-ТА!! ТОВА Е ЯСНО И НЯМА КОЙ ДА ИЗЛЪЖЕ НА СВЕТА ЗА ТОВА И НЯМА КОЙ ДА ПОВЯРВА ЧЕ ТОВА НЕ Е ИСТИНА! КЛОАКА ПРЕПЪЛНЕНА ОТ ФЕКАЛИИТЕ НА ГЕННО МОДИФИЦИРАНИЯ НАРОД,ПРЕВЪРНАТ НА РАЯ!!

МИРО НАЙДЕЙНОВизкалва школа в сащ кьм ДЬРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ през есента на 2008 и еготвен специално с тая цел да стане министьр ида прокарва ПРОАМЕРИКАНСКА ЛОБИСТКА ПОЛИТИКА в интерес на шибаните янки исрещу НАЦИОНАЛНИТЕ БЬЛГАРСКИ ИНТЕРЕСИ а имено ;унищожаване на бьлгарсото земеделие иживьтновьдство ;льжливи шап епидеми -обезлюдяване на цели области ;внос на гмо-месо от латинска америка ;износ на пщеница за Арабски иблизкоизточни дьржави като -800000 тона зьрно само за йордания ;износ на живо месо-телета през порт бургас за гладните ЛИБИЙСКИ бунтовници които отказват месо от бразилия а искат живо от нас ;лобисст на френската к.я Електриси дьо Франс която се надява да експлоатира дьрвен матриал от обезлюдения от шап раойн на СТРАНДЖА -дьрвета специален сорт бьрзо растящи ибьрзонадаващи на обем изключително подходящи за системите за изгаряне иполучаване на ТОК от БИОМАСА на които Електриси дьо Франс еводещ лидер впроизводството на ТОК от БИОМАСА

ако това е верно лошо

ПРЕДИ ШИБАНИ РАШКИ,СЕГА ШИБАНИ АМЕРИКАНЦИ,А ВЕЧНО ШИБАНИЯ Е БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!И ВСИЧКО СЕ РЕАЛИЗИРА ЧРЕЗ БЕЗЦЕННАТА ПОМОЩ НА ЧТАЦИТЕ И ПРЕДАТЕЛИТЕ МЕСТНИ,БЪЛГАРСКИ,КОИТО..ВИЕ ИЗБИРАТЕ И ТЪРПИТЕ,ГОВЕДА!!!

в уса никои не говори за гмо, тук направо си го продават и не им пука, нали е важна печалбата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Нали виждате, как Миро Червената брада се е превърнал вече на ГМО.

Нямам нищо против да се съветваме с Американците, но ГМО в България - твърдо НЕ!!!

Това е работата на всеки кабинет - да лъже обществото срещу определени суми! Днес лъжат, че повишават цените на тока и газа заради .. либийската криза. Щото ние не се сещаме, какви пазарлъци се правят заради сондите за шистов газ на Шеврон.

ТОЙ КАБИНЕТЪТ СИ ЛЪЖЕ ЗА КАКВО ЛИ НЕ!!!!!!

Кой кабинет не лъже? Няма партия, която да не е взела властта с големи, добри обещания за благото и просперитета на България и да не е излъгала. ГЕРБ обещаваха да се справят с корупцията. Нооо, за лобизма в държавата нищо не казваха. И избирателите се вързаха. А, колко по-рафинирано лъгаха останалите?!

И пак ги изберете

Ясно сега защо американците толкова усърдно "демократизират" целия свят - очевидно за да си пробутват след това в "демократизираните" страни ГМО-боклуците си, та хората по света да станат като тях 300 кила. Аре у лево!

ВЪВ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ СЕ КЪЛНАТ ДА ПАЗЯТ САМО СОБСТВЕНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ

ПРЕДАТЕЛИТЕ НА ВСИЧКО СА ГОТОВИ ЩОМ СТАВА ДУМА ЗА ПАРИ ЗА ЛИЧНА ИЗГОДА А БЪЛГАРИТЕ КАТО ПРОСЛАВЕНИ БАЛЪЦИ ЩЕ ДУХАТ ГЕННОМОДИФИЦИРАНАТА СУПА.

.Този лумпен Борисов затова ли се закани да асфалтира слънчогледите- зада сади ГМО????Правителството не решава проблемите. То ги финансира. Роналд Рейгън

Леле, како, цигара-магара тактика ... голям стратег бил тоя изхитрял селянин Миро Найденов. Сигурно така и комисионни прибира лукавия

Е, естествено че и Миро и ББ и другите "местни доверители" вземат пари от Уорлик. Само, че не го наричат рушвет или комисионна, ами финансиране. То си пише в статията.

Финансирането на "местните доверители" за да защитават интересите на американските фирми, би трябвало да наричам корупция. Но когато корупцията се провежда от американския посланик, то тя мигновено се превръща във "финансиране на местни доверители", защото Аз съм борец срещу корупцията.

Едно е да се облагодетелстваш няколко апартаменчета или комисионна от сделка това го има във всяка държава. Съвсем друго е тайно да прокарваш проекти за ГМО или добив на шистов газ. Това правителство съвсем загуби чувството си за мярка и забрави, че се е клело само преди две години да защитава БЪЛГАРСКИТЕ национални интереси. Повтарям БЪЛГАРСКИТЕ, а не Американски, Руски или Пакистански. Това граничи с национално предателство и удобен момент за изразяване на позицията ни е участие в Националения протест против проучването и добива на шистов газ този четвъртък (за повече инфо посетете страницата във Facebook).

По някой въпроси, политическите пристрастия трябва да отстъпят в името на дългосрочни национални интереси. Казус като ГМО изисква активна гражданска позиция, независимо дали подкрепяме ГЕРБ, Атака, БСП и т.н.. Надявам се, че поне този път Българите ще се обединим в защита на собственото си здраве.

Абсолютно вярно! НО, много ни куца гражданската поъиция. На един от последните митинги срещу ГМО имаше съвсем малко хора, а беше организирано. Българи, трябва да си защитаваме интереса, няма кой!!! НЕ НА ГМО !ТОВА ТРОВИ!!!

Комунистите са много активни преди избори ,както винаги пускат компромати ползвайки уж информация от Уикилийкс. От както се помня едно и също , а народа си коментира и се пали...

КГБ, "добро утро" няма ли да кажеш? Един казус за твоята светла мисъл - ГЕРБ дали може да се класифицира като ГМОрганизация на бивши членове на БКП?

чакам да стигнеш поне до десет да броиш и тогава...или ти само толкова овце имаш и не ти трябва повече да можеш:)))))))

ПРИ ТАКЪВСКАНАЛ В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ ПРАВИТЕЛСТВОТО СИ ОТИВА, НО У НАС ... АКО СМЕ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ ЩЕ СЕ ОСВОБОТИМ ОТ АЛЧНИТЕ БОЙКОВИ СЛУГИ!!!

и ще прегърнем скромните червени гадове,че 2 год. вече не вилнеят и ще загубят форма....като Барби

Жалко и подло правителство на Борисов в ръцете на Монсанто-ГМО изродите.

Лъжата е основното средство на българските политици от 1878 година до днес. У уж са вярващи в Бога... Лъжат, та се късат. Лъжат, че пътуваме задг граница, едва ли не като западняци, при положение, че нямаме пари дори за цървули, лъжат, че ни хранят добре, а ни дават ГМО, лъжат, че обичат децата, а ги прокудиха в чужбина, лъжат, че мислят за хората, а ги окрадоха до шушка, за да си построят замъци, имения зад граница, яхти, самолети и леки жени, лъжат, че са културни, а развиват чалга и индийска субкултура на българска земя, лъжат, че са съюзници на САЩ, а ги мразят повече от комунистите, лъжат за всичко, до което имат достъп. А лумпените ни ги подкрепят и им се радват - за какво?!

Защо ли не се учудвам,че Миро мършата пак е дал гениална идея подобно на 20 годишното Ирландско месо което разреши да се внесе

Оттдавна сме геннд-модифицирани и всичко това е защтото не можем да ходим изправени.

Този тъпанар Миро Найденов-"свинския ташак", какво друго може да измисли един ветеринар... И той всъщност е същия боклук, като онази комунистка бившата зам. министър Бъчварова, платеният стожер-лобист на фирмите ГМО в България!!!!!! Тя после бе и шеф на т.н. ССАкадемия, от където същия този тъпчо Найденов я уволни!?!?!? И Борисов да се не помотва, а да уволни това земеделско нищожество Найденов!!!!!!

ОТДАВНА ЗНАЕМ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ НА БОЙКО КОЙТО СИ ПЛАЩА ДА СЕ МЪЛЧИ И ДА УДРЯ ПО МАСАТА И ДА СЕ ПРАВИ НА СИЛЕН МЪЖ, КОЕТО ГО ПРАВИ СЛАБ. ИДИ СИ БОЙКО СПАСИ НИ.

аз съм сигурен,че ще доживея да видя как ще си замине и последния червен търтей от тук

Всички, които искате да има ГМО и шиистов газ в родината ни - да пукнете, да треснете и бял ден да не видите, мърши нещастни! Бог да ви порази и да не допусне това да се случи!

айде всички гости,у лево и си наденете цървулите и ...бегом на село

А нали знаете - там където посееш ГМО веднъж после друго не расте. И семена не можеш да вадиш от ГМО продукт, а ги купуваш всяка година от единствения патентован производител. Интересно за колко ли, милите ни политици, продават България на МОНСАНТО? Милата им майчица!

След ГМО бизнеса идва ред на фармацевтиката ! Те са свързани, ние ще плащаме , те ще прибират ! Държавата ще прибира също от ДДС и накрая еврейските пенсионни фондове няма да се чудят от къде да ни плащат за пенсии ! защото просто няма да има на кой да ги плащат ! Натурални храни за тях ..и ГМО за нас ! Защо ли американците ни смятат за толкова прости ?

Тук в този форум имам чувството, че сте се събрали куцо, кьораво и сакато. Ще ядете ГМО, няма къде да бягате. Всички сте п...ьовци и нищо няма да направите по въпроса. Знаете само да се оплаквате и да обвинявате другите за бездействието ви. Ще ядете ГМО, та и бой ще ядете и по катастрофи ще гинете, защото сте прости овце.

Фашизма ще спаси България!

Истината е. че няма българско правителство защитаващо интиресите на България. Америка е най- големия производител на ГМО и корпорациите им финансират норумпирани малоумници-политици за да могат да си пробутват боклуците. Българите като цяло сме прост народ и много плашлив, затова на по будните винаги се е падало бремето да защитят и запазят наследството на дедите ни. Нека направим нещо по въпроса и да изгоним предателите и гробокопачите на България, криещи се зад маската на политическите партии.

По-слабо управление май не сме имали. Много жалко. Колко е прозрачно грандиозното лицемерие. Само забравят хубавата българска поговорка: Каквото посееш, това ще пожънеш.

Боже боже, тези какви са помияри, и на чужди посолства докладват и против народа си работят - егати ГРОБ-а...

Приятели , срещу няколко магистралки , Кретени като цецкофците и бойкофци ще ни изтрият от картата на историята !!! Продължавайте като пълни малоумници да гласувате за боклуци !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ще си повредиш клавиши "!" "о" и"х"

Когато темите се изчерпят и аргументите свършат, се прибягва до поредната серия ,,разсекретени"секретни дипломатически документи от Уикилийкс ....Платените бесепарчета ще се скъсат от рев...

как виеш само,а когато руча кифтетата ти беше хубаво а....сега вий тъпанар такъв

Догодина ВСИЧКО СВЪРШВА - СЪС или БЕЗ ГМО! Дотогава ВСЕ ЩЕ ИЗДЪРЖИМ, пък и може дори ДА СЕ ПОВЕСЕЛИМ!

Не е сигурно дали ще се веселим или напротив...

ВЕСЕЛБАТА, ВИ Я ОБЕЩАВАМ! ПЪК ДОРИ и от ОТВЪДНОТО!

Който е работил над "Градим България"!, ще се радва на магистрали и палати. Ние с гайдите, ще бъдем благодатна почва, ако и сега да сме "лош матрЯл".

Постоянна забрана за ГМО (под всякаква форма) и забрана за добив на шистов газ у нас - това са каузи, зад които ВСИЧКИ трябва да застанем като един, а ако се наложи да излезем по площадите и пред парламента, за да изгоним унищожителите на прекрасната ни страна БЪЛГАРИЯ,

Чета коментарите и се радвам, че всички сме наясно какво се върши от чиновниците в правителството хората на които сме гласували доверие да бранят най-ценните неща живота и бъдещето ни. Едно обаче не ми е ясно: ДОКОГА ЩЕ БЪДЕМ ТАКИВА П.ТКИ и ще траем тези нищожества да ни лишават от бъдеще. В недалечнто ни минало на такива са им мачкали тиквите по площадите.

Това не е решение на чиновници. Тези "теми" се разглеждат и решават на политическо ниво.

Факт. Оставете чиновниците на мира, много от тях си знаят добре работата.

Под "чиновници" имам предвид правителството, защото те са също чиновници, както и всички останали надолу в йерархията, с тази разлика, че първите "вземат" политическите решения. За жалост, решенията им не са израз на тяхната (НАШАТА) свободна воля, а тази на отвъдокеанските им господари. Това трябва да се прекрати.

Любителите на ББ твърдят, че той е пич, но аз не мога да си представя нито един ПИЧ, който да може да каже че е ББ.

Знаете ли какво означава думата пич?

Да. Аз съм пич.

По време на американската агресия във Виетнам, американците са пръскали обширни виетнамски територии (където виетнамците са отглеждали ориз и др. култури) с химикали, които са превръщали почвата в мъртва мтерия. Там и до момента не вирее нищо. Химикалите за този ГЕНОЦИД са били произвеждани знете ли от кой МОНСАНТО. Изтеглете си филма Food Inc. Там има доста за изродите от Монсанто.

в сравнение с радиоктивното замърсяване от Чернобил...

Ако сумираш вредите, които изродите от Монсанто са нанесли на планетата до момента, ще се окаже, че Чернобил е капка в морето.

Не можеш ли да проемееш, че Чернобил е било стращно нещо, но в сравнение с Monsanto и Syngenta то ебило като детска пръдня. Мисли за децата си бе олигофрен!

Чернобил е резултат на човешка глупост и мърлящина, пораженията във Виетнам са умишлени и целенасочени. Ааа, и има некои направили пари от това. Класика.

Освен това Чернобил е в следствие на авария, а АМЕИКАНСКИТЕ ГЕНОЦИДНИ АНТИХУМАННИ ДЕЙСТВИЯ са обсолютно СЪЗНАТЕЛНИ и тези им действия срещу хора и природа предствляват наистина ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО.

Подобни химикали се използват и до днес.2.4Д и 2.4.5Т.Съдържат 3,4,7,8тетрахлордибензопарадиоксин.Много гадна отрова.Много.Това което е хвърлено над Виетнам е същото чудо, но с по- високо съдържание на проклетия диоксин.Многократно.Пораженията са страшни и необратими.Уврежда и поколението.Чернобил ряпа да яде.Сега тези химикали се ползват в производството на житни култури като хербициди и са масови защото са евтини.Макар и в нищожна концентрация диоксина го има и той оказва основния хербициден ефект.Това,че дихлорфенокси и трихлорфеноксиоцетната к-на имат хербициден ефект е вятър и мъгла.Именно диоксина върши това,но на никой не му изнася да го признае.Б този бизнес няма морал а само много пари и толкова.На никой от богатите не му пука за бедните,а инвестициите хвърлени за ГМО трябва да се възвърнат.За жалост подобно престъпление закона не го лови.

ало,червения пропангатор....има хора които знаят какво е пръскано с "оринж"във Витнам и не са оризища а гори за да не могат да се крият там братята ви,шумкарите!!!

ГМО нямат алтернатива. Рано или късно и Европа ще ги приеме...или ще ядете хляб е зъби.

Голяма част от човечеството се държи умишлено в глад и мизерия, като ни втълпяват, че планетата ни е пренаселена. Гледах някъде следния пример. Цялото човечество (да кажем 6-7 милиарда) може да се събере само в една област на Австралия. Тази територия е достатъчна, за да се даде на всеки по една четвърт акра земя на която да си построи къща с градина и да се се изхранва сам. При това останалата територия на Австралия, както и цялата останала планета ще е свободна. Проста аритметика.

Точно така! Преселени са само мегаполисите. Ако храните и ресурсите се разпределят равномерно, никой няма да гладува.

интересна теза, донякъде мисля като теб

Аз пък без да съм гледал един филм, знам, че голяма част от населението на земята е много просто! Разхищение е не само това, че яде, за да поддържа годна за живеене температура в организма, ами дори и това, че диша. Мизерията му е малко...

Нямаш ли усещането, че и ти си като аритметиката...

Едно време за малко да станем 16-та република на СССР.Сега сме на път да се превърнем в 51-ви щат на САЩ.Полза никаква.Дано някои дебели глави уврат на време,но явно огъня е слаб.Трябва да се позасили.

Все пак разлика има: Като 16-та република България все пак трябваше да съществува. Сега, като американски протекторат все взимат всички възможни мерки българското население да бъде избито - освен циничното Монсанто и ГМО (предвождано от откровенна корупция от страна на няколко посланника на САЩ) имаме липса на здравеопазване, на образование, натрапена дивашка чалга субкултура водеща до самоизтребване с коли, за курви, на опашки, масови грабежи чрез ток, парно и бензин и т.н. Резултатите не закъсняват - 2 млн. по-малко българи за 20 години.

ей....тоя дето брои 1234 е научил и други цифрички,браво комсомолче

Бе тея американци кво искат, всички по света да се тъпчат с ГМО и да станат по 300 кила като тях ли? Аре у лево...

Вече се отглежда ГМО-царевица и жито, които са модифицирани да исдържат на третиране с раундъб на Монсанто, или се заблуждавам?

По аналогичен начин се манипулира отвън българската политика в много сфери - демонизиране на атомната енергетика, руския газ, руския нефт, мощни рекламни кампани за евробюрококрацията - европрограми, по които половината пари вървят за самореклама и с минимален реален ефект.

Ееее, недейте така да хулите нашето правителство и нашите управляващи. Те са били продажни към САЩ само за едно нещо, но нали за всичко останало и в страната и навън са истински неподкупни патриоти и честни служители ...

Ееее, недейте така да хулите нашето правителство и нашите управляващи. Те са били продажни към САЩ само за едно нещо, но нали за всичко останало и в страната и навън са истински неподкупни патриоти и честни служители ...

Ясно е като бял ден, че посолството на САЩ финансира много работи в България, включително куп пишещи в тоя форум (най-вече срещу Белене и Русия), а сега искат да ни пробутат и ГМО храните си (в полза на големите американски корпорации), та средностатистическият българин да догони по тегло американците. Лошото е, че имат много поддръжници тук (американски подлоги), които са готови на всичко, за да им угодят.