Коментари - 4390 заразени за последните 24 часа, а починалите са 80 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

80 трупа се побират в 5-6 камиона ако не са един върху друг

Казаха ви , че ще мрете ЯкУ Пожебе сте прости пръчки Къде е изненадата тук ?

Вече цяла година няма : ни един журналист, нито една телевизия да покаже поне една действаща лаборатория.. Уж изследвала Джина Корона вирус Covid-19, 20,21,22 Бе много потаен този вирус, само дето е ортак дели сухото с Лабораториите скрито покрито милиони и милярди фъркат ей така Та журналята и ТВ-тата де ги тези супер потайни лаборатории печатащи зарази да ти настръхнст косите Дайте някое репортажче с измъчен лаборант с зачервени очи неспал от къртовска работа а не недоспал от някоя дискотека или оргия

то е точно обратното - хората искат авторитетна власт, не такива, които непрекъснато сменят мерките и умрелите растат

докато е останало какво да пазим,дебили!

(Заб: За да видите съдържанието в линковете ми си копираите целият им ред и го поставете в адресното поле на барузъра си и клик за старт) За елита, ковида и ваксините им срещу хората. Кой ще победи и как се играе играта. https://bit.ly/EliteVsHumans Още ли смятате, че планът да ни превърнат в дигитални овце е „теория на конспирацията“. Вижте следните факти. http://bit.ly/369Plan Connecting the dots – свързване на точките от пъзела к19 http://bit.ly/432CDots Знанието за Изход от интригата на века - сатанисти срещу хора - както и всичко скрито и важно за Дневен ред 21, Корона конспирацията и какви са плановете на Елита за нас 1:1 https://bit.ly/CrackAgenda19-21 Маските са вредни. ФАКТИТЕ Какви болести възникват от носенето на маски и ръкавици https://bit.ly/37IDNAS Използваните маски са развъдник на бактерии | Днес.dir.bg https://bit.ly/3opu1tI ДЕМАСКИРАЙТЕ децата! https://bit.ly/2HkrtfJ Маските са ОПАСНИ! https://bit.ly/3olQRSL Снимка на деня: рак и репродуктивни проблеми https://bit.ly/3mjWfnQ Резултатът от проба, взета от вътрешната страна на маска след 20-минутната ѝ употреба. https://bit.ly/2TngEM2 Не съм давала съгласието си да се провеждат експерименти с мене https://bit.ly/2TyyhZH Маската като метод за подчиняване https://bit.ly/2Hnxzfk Д-р Маргарета Грийс-Бисон - невролог - говори за маските, кислорода, отраженията върху мозъка, аксините и свободата (ВИДЕО БГ СУБ) https://bit.ly/2FXPhoU Американският лекар д-р Колдуел: „Маските могат да предизвикат рак“ https://bit.ly/35q56gU Оцелялата от умствения контрол на MK-Ultra Кати О’Браян относно употребата на маски от ЦРУ/военните при контролирането на ума/ https://bit.ly/2FTBHmk Маска на устата - реално изследвани маски - ползи срещу вреди - пази или непази? http://bit.ly/ZaMaskite Маските или как технократите ни налагат светския шариат http://bit.ly/MaskShiriat COVID-19 се задържа на м е д и ц и н с к и т е маски до една седмица! Защо маските не предпазват и дори са вредни според Световната здравна организация! СЗО: Здравите не трябва да носят маски! https://bit.ly/3mgYvvN PCR тестовете за COVID19 са научно безсмислени https://bit.ly/3owc3FU ВНИМАНИЕ: 90% от положителните резултати от теста за COVID-19 са неверни! https://bit.ly/3dUpU3R Хайде да смятаме! https://bit.ly/2HzEkdK Лабораториите купуват тест за COVID-19 от 1 до 4 долара. Защо всички те ни продават услугата за скромните 100 до 200 лева и защо КЗК все още не започва процедура за Картелно споразумение? https://bit.ly/2TmIwzS

Идиот! Научи се да пишеш малко по-грамотно! От дебили като теб съвети не ни трябват!

Брей, то не остана нетестван народ бе! Ма то въобще не остана народ за тесстване! Ама може ли такава работа? Ще си умрем завалиите ей тъй, без ваксинка, без нищо... Цъ цъ цъ... Направо се разцъках като часовник...

4176 пациента са в болници в цялата страна и здравната ни система е съсипана. В страна с най- много болници на глава от населението. При Борисов 1 започнаха да закриват болници в провинцията, защото били излишни. Министрите си ги сменяше като носни кърпи и хаоса е още оттогава. Или Борисов е сгрешил с решенията си за закриване или сега някой ни послъгва. Но отговорността е на премиера и здравните му министри.

Предлагам членовете на НОЩ и вожда да бъдат предложени за Нобелова награда.Вече в територията нямаме починали от онкологични,сърдечни и всякакви заболявания.При ПТП също трудно се умира у нас.Изобщо единствената причина за смърт в Булгаристан е Ковид 19.Хвъла на такъви учени ,статистици и т.н.

Ами той един шеф на някаква софийска болница миналата седмица директно го каза "Няма грип, няма хър-мър! Всичко е ковид!". И не беше сарказъм, човекът беше абсолютно сериозен.

Обата месечна смъртност, за която по-трудно се лъже, е врамките на отклонеенията. Но е нарасне, не заради ковид, а заради паниката, която пълни леглата в болниците и не остава за другите наистина летални болести

1. "общо 1851 са жертвите на болестта у нас". Това за около 30 седмици откак тази болест се появи за първи път по нашите земи прави по десетина човека на ден или около 3% от всички смъртни случаи в страната. 2. През зимата на 2019 (краят на януари) пикът на смъртните случаи е бил 2700 на седмица. През зимата на 2017 (средата на януари) този пик е надминал 3100 човека седмично! Обичайната смъртност за тези седмици от годината е около 2300 човека на седмица. Това е покачване над средните нива съответно с 21% и 34%. По онова време никой и дума не обели за тази свръх смъртност. Никой не препоръча да си стоим на топло, да слагаме маски или вълнени чорапи, че да не умрем от студ или от грип. 3. В момента смъртността се е покачила с около 20% и това предизвиква нечувана истерия, призиви, молби, медиен интерес и вероятно инфаркти на по-лабилните хипохондрици в страната. Напълно неразбираемо е защо преди три години беше социално приемливо да умират по нд 3000 човека на седмица БЕЗ да се говори ИЗОБЩО на тази тема, а сега изведнъж 2600 смъртни случая на седмица стават "война", "ужас", "трагедия" и какво ли още не!? Да, има вирусно заболяване, за което все още няма масово достъпна ваксина, но престанете с това френетично поведение! Това само поражда съпротива, вместо да помогне!

Проблемът е, че за разлика от други грипове и вируси за този няма към момента лек и здравната ни система е съсипана. Също така, така като гледам повечето хора още не вярват във вируса и не се пазят, което допълнително ще натовари здравната система. С други думи, за разлика от другите вируси ще умрат много хора, защото няма да могат да им окажат нужната грижа. Също така, за разлика от другите вируси, инкубационният период е дълъг и можеш няколко дена да си болен и да го пренасяш на други без да разбереш.

Ако кажеш, че тамифлу и реленца лекуват грип или не си лекар или си лекар-търговски пътник. А доктор означава нещо съвсем друго!

На всеки 100 болни от ковид в България умират по 7 човека.

80 починали, а 4390 заразени. Т.е. 80/4390 = 1.8 / 100. Ндемек няма и 2%. Точно като при грип.

Според мен Ния да си гледаме Патока да го построим на нашите двойни освободители подарък за Нова година

Водевила продължава ,но без активното участие на главният актьор.В замяна на това на второстепенните ,заменими актьори е дадено поле за личностна изява.От техните изявления се разбира че правителството ,заслужава "конгратюлейшъни" за ситуацията в страната. Сега бройката на починалите се определя от онези заразени от първото десетдневие на октомври,когато инфектираните бяха 700-800 човека.До момента зависимостта заразени -починали е линейна и няма никаква основание да се предполага ,че тя ще се промени .Сегашните инфектирани/заразени/ ,които са между 3200-4000 на ден, а това е повече от 3-5 повече от заразените в началото на октомври.Въз основа на тази линейна зависимост в началото на декември починалите ще са между 2о0-300 човека на ден.Правителството така се е омотало в своите разпоредби,че те се сменят през няколко часа, но си остават както винаги не ефикасни.Просто правителството и политиците живеят в някаква измислена от тях виртуална реалност

ти си някакъв ДСБ ар и Дайбългарист! Я коментирай поведението ан твоите, стига си раздувал само мохабети! кажи как Ръдан и Ристю се наредиха до Фатмака и Маята на въстанията без маски , един в друг и си дишаха във вратовете!

резултат от безверието и твърдоглавието на част от населението в тази държава! от самонадеяността, от подценяването! и днес видях хора в буса без маски, други, които се събират и т.н.

Е, ти нали си бил с парцал на зурлата, какво квичиш? Той те пази ...или твърдиш обратното?

боче кухото, 12/07/2011: “ Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари“, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни. “ Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди“, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив,““ А въпросът сега е – къде са тез 20 ХИЛЯДИ.. Произведохме ли ги?

плаща нашия бюджет наши лекари да внасят дебели вноски в Германия - така са му казали немските началници ....

Те сега на какво разчитат?Че като повтарят всеки ден една лъжа от сутрин до вечер...ще стане истина ли? Измамник до измамник са се събрали. Все пак нормалните хора знаем че този така наречен страшен Ковид не е нищо по страшно от нормалните вируси

"Нормален вирус". Кажи го на учениците от търновската гимназия по туризъм, които загубиха любимия си учител по английски език. На 54г. без придружаващи заболявания.

че ако е без придружаващи заболявания...всички ще умират.Боко,Нинова,Домуса

Някой да е виждал seeндикатите?

Няма вирус, бееее ... Всичко е една световна конспирация на Борисов и ГЕРБ! Питайте Мангъров, протестърите и БСП. Бееееее!

_stankow

Не е на ГЕРБ. И не е конспирация. Вчера ЕС направи поръчка на две фармацевтични компании за 300 милиона дози ваксини. Която ваксина все още не е готова. И говорят за завършване през месец май догодина. Но аванс сигурно ще вземат. Представяте ли си за колко милиарда става дума ? И защо трябва да се поддържа паниката до май догодина ? Защото тогава ще започнат да се плащат. Ще се разпределят равномерно, значи за България ще има дено 4-5 милиона дози. По 30-40 долара - едно 200 милиончета. Та не е конспирация. Съвсем открит грабеж. Вижте новините за поръчката. Тук няма да ви я кажат.

Ха

200 милиона USD е доста добра цена за ваксинирането на цялото население в България (стига ваксината да е ефикасна и безопасна). Финансовите загуби от пандемията за България ще са доста по-големи, така че колкото по-бързо приключи, толкова по-добре. Алтернативата без ваксинация е цялата история с локдауните, почти напълно блокираното здравеопазване и полумъртвата икономика да се влачи поне още година и половина.

Защо няма отчет на какви години са починалите.Колко от тях са и с други заболявания.Ако има какви са най-често те. И най-важното каква е причината за смърт при млад,здрав човек-някой казва тромбоза,друг задух... от началото на ковид пандемията има 2 аутопсии на ковид починали ЗАЩО!!!

днеска сутринта един човек на улицата почина от Ковид с придружаващо заболяване...инфаркт

Има, но явно не търсите достоверни източници. Само имайте предвид, че сърдечно заболяване включва високо кръвно, а такова имат почти всички над 65. Пазете се! В момента умират по 80 човека отгоре на това, което умират по принцип по същото време в предишните години. 80 са новите случаи от последното денонощие. Починали са: мъж на 62 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 61 г. със сърдечно заболяване; жена на 70 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 44 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 75 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 68 г. със сърдечно заболяване; мъж на 65 г. със сърдечно заболяване; жена на 77 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 67 г. с онкологично заболяване; жена на 79 г. със сърдечно заболяване; мъж на 63 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 83 г. със сърдечно заболяване; мъж на 73 г. със сърдечно заболяване; мъж на 86 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 60 г. с диабет и сърдечно заболяване; жена на 81 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 66 г. със сърдечно заболяване; жена на 85 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 68 г. със сърдечно заболяване; мъж на 61 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 71 г. със сърдечно заболяване; жена на 90 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 72 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 69 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 82 г. със сърдечно заболяване; жена на 83 г. с астма, сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 71 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 48 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 59 г. с диабет, хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 57 г. с диабет, хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 72 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване; жена на 73 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 86 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 58 г. със затлъстяване и сърдечно заболяване; жена на 83 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 60 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 71 г. със сърдечно заболяване; мъж на 70 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване; жена на 65 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване; жена на 63 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 74 г. със сърдечно заболяване; жена на 79 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 62 г. със сърдечно заболяване; жена на 49 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 56 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 74 г. с хронично бъбречно заболяване; мъж на 52 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 78 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 65 г. със сърдечно заболяване; мъж на 72 г. с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване; жена на 60 г. със сърдечно заболяване; мъж на 52 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 73 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 59 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 62 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 65 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 73 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 52 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване; мъж на 75 г. със сърдечно заболяване; мъж на 89 г. със сърдечно заболяване; жена на 75 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 82 г. със сърдечно заболяване; жена на 86 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 84 г. със сърдечно заболяване; мъж на 69 г. със сърдечно заболяване; жена на 67 г. с диабет; мъж на 62 г. с хронично неврологично заболяване; жена на 65 г. със сърдечно заболяване; мъж на 68 г. с диабет; мъж на 86 г. с диабет и сърдечно заболяване; жена на 86 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 58 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 86 г. с онкологично заболяване; мъж на 82 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 63 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 38 г. с диабет; жена на 55 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 53 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 72 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 79 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Явно вируса си избира кой да убие и кой не. В едно училище всички учители заразени ама само едни умрял...и то без придружаващи заболявания. Сигурно защото е бил любимия учител по английски.Тия по руски не мрат

_stankow

За последните 24 часа ли ? Щото министърът каза, че било за последните 3 дни ... Накуп. Ей, така, за по-внушително.

За последните 24, само в неделя не се отчитат правилно, защото не работят всички. 80 са новите случаи от последното денонощие. Починали са: мъж на 62 г. с диабет, сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 61 г. със сърдечно заболяване; жена на 70 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 44 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 75 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 68 г. със сърдечно заболяване; мъж на 65 г. със сърдечно заболяване; жена на 77 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 67 г. с онкологично заболяване; жена на 79 г. със сърдечно заболяване; мъж на 63 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 83 г. със сърдечно заболяване; мъж на 73 г. със сърдечно заболяване; мъж на 86 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 60 г. с диабет и сърдечно заболяване; жена на 81 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 66 г. със сърдечно заболяване; жена на 85 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 68 г. със сърдечно заболяване; мъж на 61 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 71 г. със сърдечно заболяване; жена на 90 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 72 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 69 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 82 г. със сърдечно заболяване; жена на 83 г. с астма, сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 71 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; жена на 48 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 59 г. с диабет, хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 57 г. с диабет, хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 72 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване; жена на 73 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 86 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 58 г. със затлъстяване и сърдечно заболяване; жена на 83 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 60 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 71 г. със сърдечно заболяване; мъж на 70 г. със сърдечно, хронично белодробно и онкологично заболяване; жена на 65 г. с хронично бъбречно и сърдечно заболяване; жена на 63 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 74 г. със сърдечно заболяване; жена на 79 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 62 г. със сърдечно заболяване; жена на 49 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 56 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 74 г. с хронично бъбречно заболяване; мъж на 52 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; жена на 78 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; жена на 65 г. със сърдечно заболяване; мъж на 72 г. с диабет, сърдечно и хронично белодробно заболяване; жена на 60 г. със сърдечно заболяване; мъж на 52 г. със сърдечно заболяване и диабет; жена на 73 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 59 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 62 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 65 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 73 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 52 г. със сърдечно заболяване и затлъстяване; мъж на 75 г. със сърдечно заболяване; мъж на 89 г. със сърдечно заболяване; жена на 75 г. със сърдечно заболяване и диабет; мъж на 82 г. със сърдечно заболяване; жена на 86 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 84 г. със сърдечно заболяване; мъж на 69 г. със сърдечно заболяване; жена на 67 г. с диабет; мъж на 62 г. с хронично неврологично заболяване; жена на 65 г. със сърдечно заболяване; мъж на 68 г. с диабет; мъж на 86 г. с диабет и сърдечно заболяване; жена на 86 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 58 г. със сърдечно и хронично неврологично заболяване; мъж на 86 г. с онкологично заболяване; мъж на 82 г. с хронично белодробно и сърдечно заболяване; мъж на 63 г., за когото в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 38 г. с диабет; жена на 55 г., за която в системата все още не са въведени придружаващи заболявания; мъж на 53 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания; жена на 72 г., за която към момента няма информация за придружаващи заболявания; мъж на 79 г., за когото към момента няма информация за придружаващи заболявания.

Обикновено грипче, бееееее ... Проста настинка, бееееее ... Леко минава! Бееееее ... Нищо страшно, бееееее ...

_stankow

Точно така е. ОРЗ. Остро респираторно заболяване.

Така общият брой на положителните случаи в България от началото на епидемията достигна 83 366 души Общо в Китай има 84 060 потвърдени случая

спрели са да ги броят щото са видяли, че няма смисъл. все едно да броиш детелините на ливадата, за да си докажеш, че детелините съществуват и даже не са отровни

Тестовете се правят в лаборатории от лаборанти - това на ден у нас е просто невъзможно - реално се правят 50 пъти по-малко- А положителните масово са на повече от един човек, на тези които са повече или по-малко заразени ...

Ограничението на тестовете са машните, не лаборантите. 50 пъти по-малко тестове може да направи един лаборант. Дори средностатистическият аматьор е способен през почивките от останалата работа да си бърка в носа същия брой пъти.

Общо в Китай има 84 060 потвърдени случая

Ако там имаха пази за ковид и там щяха да ги изкарат поне с три нули повече!

83'366 х 8 = 666'928 След 10 дена на тия 666'928 ще ѝм е минало, въпреки че тогава 1'333'856 ще бъдат обвинени, че са болни. До Коледа всеки ще го е изкарал, какво му се впечатлявате.

освен, ако не е решил да не го изкарва абе всичко си е до главата - ако си втълпиш да умреш от хрема, няма да умреш на пешеходна пътека или от саксия

Половината ще са го изкарали до Коледа за трети път.

Да да

Нещастници, само минавам да ви кажа, да си ебете майката! И не забравяйте да го правите с маска!

Минавай по-честичко да наглеждаш ковид-овцете, за да не се отпускат!

Няма вирус, бееееее ... Сички на лъжат, само Мангъра казва истината! Бееееее ... Дрогаре комунисти-протестъри, няма вирус, бееееее ... Няма носиме маски, бееееее ... Няма нужда, бееееее ...

Е как да няма? Има! Теб те е хванал, а блеенето е симптом. Самоизолирай се в обора за да не заразяваш хората!

Май най-новият вирус - ОВЦИ-20 е преминал вече от овцете в хората!

Днес министъра каза, че имало забавянепри вписването на случаите, та затова билицпритесняващите числа. Та се зачудих - ако преди 5 дни е направех тест, резултатите се забавили с три дни и били качени с два дни закъснение, то тестът зс новозаразен днешен ли е или от преди пет дни? Каква ли е базаата, която би рапортувала тест от преди пет дни днес (за днешния ден става дума)? И ако министъра не усеща какво е казал, то дли няма и други пропуски в оп вестяването?

_stankow

Това дори не са "заразените за последния ден", а установените заразени за последния ден. Кога са се заразили - това е съвсем друга работа и тестът не може да го установи. Словоблудие и фалш.

Точно както казва Станков, само че що годе може да се каже, че са се заразили преди 2 седмици, заради инкубационният период на вируса. С други думи статистиката е с 2 седмици назад от реалността.

От тук нататък, след като ме пуснахте да се настаня ДИФУЗНО в България, ми е напълно достатъчно да си поддържам една висока епидемия и спокойно да чакам колегата Грипчо, за да полудуваме двамата! Грипчо е палавник! Той си поиграва месец- два и се оттегля, но аз не бързам, обичам всички сезони, най обичам лятото, когато всички са на морето в Гърция. Е, мога и аз да се завихря и да тръшна повече народ, но характерът ми е по търпелив и не бързам.

_stankow

Грипът в момента си върви, както всяка година. В момента сме нa 90 заразени на 10,000. Вижте тук. По същия тренд се развива и ковируса. И от грип се умира, но никой нищо не казва. Не се вписва в истерията. https://grippe.gateway.bg/

графиката, която си дал е за грип + ОРЗ заедно. Грип все още няма.

Харесва това!

ти й харесва Мангъров

умници я сметнете колко са 5-6% от 5 милиона

народ. Ама на стъкмистите не им харесват тези цифри.

са 80 но не и от корона. Стъкмистите си вършат работата.

яйде пак не ви ли писна едно и също бе сменете ги тези опорки

сменят фактите?

3евзек

Точно тези факти се сменят много лесно - с пост във фейсбук.

какви факти ти можеш ли да го докажеш ,ако е така тичай в прокоратурата и телевизията веднага а не драскай тука

Фактите се променят и от тъй наречените коремни хирурзи - експерти вирусолози. Освен то е ясно че за пари от клинични пътеки се изопачава истината.

Като не са от корона как ще обясниш драстично нарастващата смъртност в последно време? Последните две седмици на октомври са показателни и нетипични за това време на годината. Няма да отрчеш надявам се броя на труповете. Кажи тогава като знаеш какво е почнало да ги мори хората че умират повече напоследък?

Със сигурност повишената смъртност е и от липсата на достъп до лечение на всички групи пациенти от март месец насам.

Който е пропуснал да умре януари 2020 (за разлика от 2019), умира сега. До момента разликата в починалите само за януари 2019 спрямо януари 2020 е по-голяма от починалите с ковид за 7 месеца. Средната възраст на починалите С ковид за последния един месец е 69.4 години.

Преди години не ни информираха за всеки един починал.

Много лесно: Повишената смърност е заради отказ до нормално здравеопазване заради такса PCR , спирането на плановите операции и другите глупости на НОЩ. НОЩ, здравният министър и толупа са ЗА СЪД!!!!!!!!!

като се види че умират със стотици повече на седмица от миналат година, опорката ти се изпарява. Ама нали не ползвате търсачки, неграмотници. Та много неща са ви мъгливи в главата.

не знам за Тръмп, но Бойко се изложи яко. Никаква стратегия за борба с вирусите. Мерките са тъпи, западна ваксина срещу Ковид няма и не се вижда скоро да има.. Държавата дори не осигури ваксина срещу грип. АКО И ГРИПНАТА ВЪЛНА НИ УДАРИ - населението ще мре яко от недостиг на болничен капацитет и лекари.. Обаче пожарникаря само се хвали и се бие в гърдите, като си мисли че е велик, докато стиска властта, за да си пълни гушата КАК МОЖЕ ДА НЯМА ПО АПТЕКИТЕ ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА? а какво стана с другите лекарства?? И те свършват. Помните ли гешеф как разследваше шефката на фармацевтите преди месеци ЗА ВСЯВАНЕ НА ПАНИКА? С такива управляващи не ни трябват врагове!

да те сложиме тебе да упрвляваш ,то като гледам колко си умен 6те плачеме за боко после

ИСТИНАТА

пич, дай адреса на една аптека в София, където има ваксина срещу грип! Иначе приказки на ангро може всеки. КОНКРЕТНО КАЖИ

статията е за ковида не за грипа

ИСТИНАТА

щом не виждаш връзката между двете вирусни епидемии, значи не може никой да ти помогне

жената се оказа права - няма запаси от лекарства.

ЛЕКАРСТВАТА СА ДОСТАТЪЧНИ,НО НЕ И АКО ИМА ПАНИКА.ПРИМЕР ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ.

ИСТИНАТА

тогава къде са мерките срещу паниката?

ИСТИНАТА

тия тъпунгери с месеци ни плашат от телевизора, а после паниката им виновна! ТАКА ЛИ?

НАЛИ ЗА ТОВА ТРОЛИШ ДА ИМА ПАНИКА .

КОЙ ТЕ ПЛАШИ, БОЛНИЦИТЕ СА ПЪЛНИ И ХОРАТА УМИРАТ,ТОВА Е РЕАЛНОСТА И ТИ ИМАШ ПРИНОС ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО.

Ти си просто един БСП тулуп.

ИСТИНАТА

А ти явно си Матросов на амбразурата да защитаваш тиквата

Какъв грип, бе? Той е в нокдаун още от локдауна насам. Следващите 2-3 сезона едва ли ще има грип като грип въобще.

Лекарства няма,защото тези,които пишат,че вирус няма ги изкупиха.Иначе са много смели.

Това с якото измиране беше само една шега!

Хиляди пъти си прав. Само че първо при положение че не успяхме нищо до сега да ни управляват други в момента няма как и ще трябва с тези да се оправим. Вместо да критикуваме само трябва да ги натискаме и дори да им помагаме като са огелпени защото зависим от тях. Ще си записваме вересиите и ще им представим сметката след кризата. Леко ме притеснява това че „западна“ ваксина нямало?!? Толкова има и източна колкото има и западна. Където са под контрол нещата е заради мерки и дисциплина. Но на някои от тези места ковид им е най-малкия проблем заради причините и начините с които могат и налагат мерйки и дисциплина. Другото което ме притеснява е че много от тези които само критикуват ги вълнува повече въпроса наще или ваще са на власт отколкото проблемите и как се решават.

Данните за заразени в страната са нереални. Поне пет пъти повече са дневно случаите, но се отчитат само PCR тестовете. Сега ще ви кажа кои заразени включват тестовете. Всеки 1 на 10 стига до болница и всеки 1 от 10 отива доброволно да си направи PCR тест за 100лв. Тоест 2 от 10 са хората, които имат PCR тест. На ден реално в момента имаме по 20000 заразени!

на положиелни спрямо тестове е толкова висок, говори за това, което казваш. Изпусната работа. Имай предвид, че така се изпускат и много починали с вируса и последиците. Някой умрял по селата след среща с децата - пишат го инфаркт, кой ще му прави тест, че е заради Ковид. Накрая ще се види увеличената смъртност тази година, която от юни насам е ясно изразена спрямо миналата.

Добре де хора. Това е просто една инфекция, която не може да се контролира. Ще премине и всичко ще свърши. Каква е тази истерия какво е това чудо. За първи път ли виждаме вирусна инфекция

Просто много хора ще дадат жертва. Ще има и доста такива, като изобщо не е задължително да е от коронавирус. Хората, които имат нужда от лекарска помощ, просто няма да могат да се възползват от нея. А междувременно лекари/сестри са изтощени. Неслучайно смъртността в момента расте значително спрямо предишния месец.

последната подобна отнесе 50 милиона (испанският грип)

дебила с минуса с кое не е съгласен или сега ще каже ,че и испаснки грип не е имало и лъжат ....

Ами ако повтори?

Ха

"За първи път ли виждаме вирусна инфекция" Проблемът е за тези, които я виждат за последен път :-)

Вчера писах, че числото 106 починали може да се окаже случайно отклонение, ако днес паднат на 80, а утре на 70 ЕТО - ДНЕС НАИСТИНА СА 80! ... така че онзи "математик" може да си скъса дипломата с неговия "модел". И аз съм математик, при това явно по-добър от него.

След като си толкова добър математик и вземеш предвид удвояването в последните 30 дни, то би ли написал, поне днес, защото вчера пропусна, след колко дни ще станат наистина 106? Следващата седмица или следващата година?

А ако утре са 200???

Сигурно ще трябва да почакаме около 2 седмици, за да видим 200 жертви в един ден, но дори при пълен локдаун от днес, 200 ще бъде достигнато.

Затова няма смисъл да се гледат нещата ден за ден. Гледат се поне на седмична база и то тенденции. А за сега тенденцията е здраво нагоре със смъртността.

Не знам дали си математик , но е сигурно че си червен глупак.

Още една прогноза: Вероятно имаме още дни тази седмица с над 100. Но повечето дни се очаква около 70-80. За другата седмица обаче 100+ няма да е рядкост..

Някой задава въпроса защо в Китай има толкова малко ново заразени а при нас рекорд след рекорд. Отговора е следния в Китай живеят хора с акъл а тук човекоподобни маймуни .

в киай има наказания и жестока дисциплина налагана с тях ,а тука всички се правят на много умни

От биологична гледна точка сме толкова маймуни колкото китайците. Нито повече нито по-малко. Там са по-дресирани единствено. И контролират информацията.

2569 новозаразени на 28.10 (преди 2 седмици) Оздравели 516. Ако приемем 5% смъртност (а тя официално е и по-малка засега) - 128 Останалите 1800-1900 къде са?? Не може всички са са в болнци...

боче кухото, 12/07/2011: “ Както Германия произвежда и изнася коли, така България ще произвежда и изнася лекари“, обяви в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов. Той обяви, че не вижда лошо в това българските специалисти да работят в чужбина. Според него държавата може да печели от изнасянето на медицински лица за други страни. “ Ако са необходими 10 хиляди лекари, ще произведем 20 хиляди“, каза Борисов пред студенти на Медицинския университет в Пловдив,““ А въпросът сега е – къде са тез 20 ХИЛЯДИ.. Произведохме ли ги?

Аз предлагам да се определят два дена за повсеместни тестове. Да се тества цялото население и да се приключва с тази истерия!!! Преди 2 седмици имаше 3000 заразени, а сега оздравелите са 600.....къде са останалите. Живи са все пак , нали ?

Все пак ще бъдат живи след 10 дни, но засега са само все още живи.

Ха

"Да се тества цялото население и да се приключва с тази истерия!!!" Да, мой фюрер!!! Газовите камери са почти готови, мой фюрер!!!

Словакия това направиха и се върнаха на нивата от преди месец. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/slovakia/ Имали намерение и нов масов скрининг декември. Даваме милиари за глупости, но 100млн. на масово тестване нямаме...

3евзек

За да има в Словакия нов масов скрининг, трябва преди това да е имало стар масов скрининг. С тези общо до момента 900 000 теста не става много ясно как точно е изглеждал.

Ха

@Мен За да има полза от такъв скрининг (с цел последваща карантина на заразените) трябва да се извърши за кратко време. Цялостно тестване на населението е невъзможно по технически причини, нямаме толкова тестове и лаборатории с достатъчен капацитет, за да извършат тестовете за кратко време. Може да се направи тестване на представителна извадка от населението, за да се разбере какъв процент приблизително от населението е преболедувало и какъв процент са болни в момента. Но това е доста различно от цялостния скрининг на населението.

Масов скрининг началото на октомври за 2-3 дена за лица над 10г с бързи антигенни тестове (Не влизат в статистиката) Който няма положителен (ако не се е тествал също) - 2 седмици карантина.

няма как и няма смисъл.

Чудя се в Китай защо няма новозаразени.

Продължавай да се чудиш.Ти така ще изкараш вируса чудейки се.И акъл се иска,за да мислиш.

Целта на мерките би трябвало да бъде да се овладее стръмната вълна, за да може по Коледа и Нова година населението да е по- спокойно, тогава се пазарува и харчи най- много, хората се събират семейно, пътуванията са повече, настроението е по- бодро и т.н. Не на последно място да посрещнем евентуалния грип през януари и февруари с по- облекчена здравна система! Защо никой не говори за ваксинация против грип- това е решаваща мярка в момента! Това трябва да е държавна политика сега! Неизвестно е как ще се съотнесат двата вируса и може да се намали поне единият риск! Трябваше да затегнем мерките през октомври и ноември! Май ще се получи обратното!

НЯМА ВАКСИИНИ ЗА ГРИП,СВЪРШИХА.

Ваксини няма доколкото разбирам. Мерките са неефективни и хаотични в момента. Никой не следи дори в магазини и хранителни магазини да се носят и то правилно ЛПС. За облекчаване на здравната система са също хаотични и съответно неефективни мерките.

да се предвидят повече ваксини за грип тази година, при наличие на епидемия от Корона вирус. Инак, всяка година заявка за ваксина се прави на база предходната, която за България е традиционно ниска. Поради многото антиваксъри.

Как там горе? Има ли много трупове по спирките? Аз съм с маската в чувала и чакам края.

Може да излезеш засега и да не хабиш ограничения консервен ресурс. Чувалите се очакват след 2-3 месеца.

ги чакате цяла година. Байдънска деменция ви гони.

3евзек

И Коледа я чакаме цяла година, но не колим прасето всеки ден, нали?

Аз лично познавам 5ма които имат симптомите е решиха да се лекуват без да дават 130 лева за тест. Ко населението ни беше 60 млн, а не 6, правете сметка колко щяха да са болни.

Въпросът не е дали са се лекували без тестове, а дали са се изолирали и дали са предупредили контактните си да се следят поне.

От месеци пишем ,че при над 300 нови случая на ден системата се задъхва, при над 500 - започва да колабира, а ние днес бележим над 4000! Смятайте! Половината от Ковид леглата в страната вече са заети, като в големите, определящи болници са заети 100%. Много важно, че в Каспичан има легла! Медиците са недостатъчни и вече половината от тях са заети с Ковид. Отдавна наблюдаваме тези интензивни показатели и те сочат едно- стръмна втора вълна. Преди зимата и преди грипния сезон това е лоша ситуация!

Бележиш таратанци. От всички тия безмислено тествани, вкл. и мен по принуда, 80% не са болни изобщо. Нима човек сам не може да прецени дали е болен или не ? И защо трябва да се тестава, след като и без друго ще се лекува по стандартния начин с едни и същи препарати като при други динфекции ?

Това е очевидно. Кажи какво предлагаш. И е тъпо и дразнещо множественото число от което пишеш. Ако си представител на някаква организация и говориш от нейно име обозначи коя е. Иначе ние това ние онова... Кои сте вие и другите споделят ли точно твоето мнение.

Говори в мн число, защото е лекар мсиля.

И аз съм лекар. Но говоря само от свое име понеже разполагам само със своето мнение. Политиците също говорят в множествено число за да е по лесно да прехвърлят после отговорността върху други ако се наложи и да си присвоят чужди успехи ако има. По тази причина е дразнещо.

Кои сте тея ние дето от месеци пишете, разкажи малко, и без това само висиш тука. А ако това за над 300 и над 500 е било вярно отдавна да нямаме ЗС и втори път те хващам в преднамерена лъжа, само драскаш за да плашиш малодушните.

ВИНОВНИ ЗА ПОЛОЖЕНИЕТО:ПРАВИТЕЛСТВОТО И ЩАБА,НЕАДЕКВАТИ И СТРАХЛИВИ МЕРКИ.ПРЕЗИДЕНТА , ОПОЗИЦИЯТА ,ПРОТЕСТАРИТЕ ,ИЗПОЛЗВАТ МОМЕНТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗГОДА.МАНГЪРОВЦИТЕ,СЛАВИ И ГНУСНИТЕ ТРОЛОВЕ СЪУЧАСНИЦИ В ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.ГЛУПОВАТИЯ НАРОД ХВАНАТ НА ВЪДИЦАТА НА ПРОПАГАНДАТА.

България сега се пречиства.

от кого се пречиства бе лумпен от лекари и учители ли? Ми на толупи като тебе не им трябва ни образование ни здравеопазване

Промоцията на ковчезите продължава, другата седмица намалението ще е още по голямо.

Според българския чалгопитек, истината се казва единствено във Фейсбук.

Както се казва ,за каквото се е захванало правителство ,винаги се е провалило,само в областта на персоналното усвояване на средствата ,само там се справя Но лумпените продължават да повтарят мантрата "Няма зара ,лъжат ви".Трябва де се признае ,че цари пълен хаос,безхаберие, примесен с тотална безидейност за справяне с пандемията ,както и политическо словоблудствие,ама толкова си могат правителствата на Борисов..Здравната система не е обезпечена за борба с коронавируса ,всичко се прави на парче,както му е обичаят през последните 30 години Не са разработени механизми за ефективно управление на кризи. ""Великите, прехвалени"" мерки на властта не проработиха.Поредното правителство на Борисов ,както и всички останали ,доказа ,че е неспособно да управлява държавата Това е истината.Някой трябва да извика "Царя е гол".Толкова за селското му бабаитско перчене. Нещата вече са извън контрол и събитията се развиват хаотично.Както се казва хаоса е пълен ,тотален и добре организиран.Защо Борисов не се изтъпани както правеше пролетта и с характерният си гъгниво -троснат глас с провинциално звучене, да обясни на нас простосмъртните колко бил хвален от западните ръководители за успешните мерки срещу корона вируса.И докато правителството все повече се омотаваше в своята безпомощност,България пое тихо и уверено "Нагоре по лай-яната река без гребла".Според днешната информация на "Джон Хопкинс".Словакия има 77 123 заразени и 390 починали.България има 83366 заразени и 1851 починали.Преди няколко дни Словакия имаше повече заразени от нас и по.малко починали.Това показва ,че при тях мерките за социална изолация ,както медицинските грижи имат по-голям ефект.В Гърция положението е същото почти същата бройка заразени и двойно по.малко починали.Много от откровените и войнствуващи простаци продължават да смятат,че няма зараза.Копнеят за чалготеки ,където да въртят "гюбеци" и да хвърлят салфетки/винаги съм се чудил за какво го правят/Както се казва ,за каквото се е захванало правителство ,винаги се е провалило,само в областта на персоналното усвояване на средствата ,само там се справя Но лумпените продължават да повтарят мантрата "Няма зара ,лъжат ви".Трябва де се признае ,че цари пълен хаос,безхаберие, примесен с тотална безидейност за справяне с пандемията ,както и политическо словоблудствие,ама толкова си могат правителствата на Борисов..Здравната система не е обезпечена за борба с коронавируса ,всичко се прави на парче,както му е обичаят през последните 30 години Не са разработени механизми за ефективно управление на кризи. ""Великите, прехвалени"" мерки на властта не проработиха.Поредното правителство на Борисов ,както и всички останали ,доказа ,че е неспособно да управлява държавата Това е истината.Някой трябва да извика "Царя е гол".Толкова за селското му бабаитско перчене. Нещата вече са извън контрол и събитията се развиват хаотично.Както се казва хаоса е пълен ,тотален и добре организиран.Защо Борисов не се изтъпани както правеше пролетта и с характерният си гъгниво -троснат глас с провинциално звучене, да обясни на нас простосмъртните колко бил хвален от западните ръководители за успешните мерки срещу корона вируса.И докато правителството все повече се омотаваше в своята безпомощност,България пое тихо и уверено "Нагоре по лай-яната река без гребла".Според днешната информация на "Джон Хопкинс".Словакия има 77 123 заразени и 390 починали.България има 83366 заразени и 1851 починали.Преди няколко дни Словакия имаше повече заразени от нас и по.малко починали.Това показва ,че при тях мерките за социална изолация ,както медицинските грижи имат по-голям ефект.В Гърция положението е същото почти същата бройка заразени и двойно по.малко починали.Много от откровените и войнствуващи простаци продължават да смятат,че няма зараза.Копнеят за чалготеки ,където да въртят "гюбеци" и да хвърлят салфетки/винаги съм се чудил за какво го правят/

В писането си силен , но в мисленето не особено. Отношението заразени към умрели зависи много от броя на тестовете на единица население. Съди за епидемията най-вече по умрелите и по процента на положителните проби. Всичко е относително.

7022

Абе аз да питам само, последно има ли драма с леглата в болниците или няма? Всеки 2 часа различно инфо, а всичко което знам от опит на познати е, че линейка идва след не по-малко от 4-6 часа, без значение дали е ковид или инфаркт. Абсолютните стойности не означават нищо, важно е колко са критични и какво се прави, за да се лекуват и излекуват. А, че мерките предприети от правителството са безумни, това е отделен въпрос. Ако не затворят границите сега и не се въведат крути мерки сега, след месец ще го ядем дървения и не защото вируса е много страшен, а защото политиците ни са крайно некадърни и вместо да свършат нещо губят и тяхното и нашето време да се обясняват как ние сме кретени.

Задаваш много хубав въпрос. Не съм съгласен обаче с опита ти да му отговориш.От затваряне вече няма смисъл. Все едно да затвориш вратата да не влезе котката след като вече е влязла. И всъщност мисля че трябва да бъдат спрени голяма част от ограничителните мерки. Трябва да се въведат всъщност мерки само там където е невъзможно хората да са с маски на закрити обществени места- училища и заведения за хранене и пиене. За линейките си прав и това е защото едни и същи са линейките които трябва да се отзоват и за ковид и за инфаркт. Крайно време е да спре тази лудост. Редно е да се разпореди на линейките да спрат да поемат всеки адрес със съмнение за ковид. Редно е да се поемат и за ковид както и за другите болести само спешно болните. Да се каже това и на хората - който не е толкова болен си слага маската и ръкавичките за да пази другите и на собствен ход в поликлиниката или болницата. Там е редно да има триаж където да го насочат къде да си лекува ковида или друга евентуална болест която има. И да правителството е редно най-сетне да си влезе в ролята и да организира това в национален мащаб най-сетне вместо да прехвърля топката към кметове, областни пък директори на училища и болници и кой ли не.