40 лв. глоба и контрольори под прикритие в градския транспорт в София от Нова година

Който притежава неизползвани хартиени билети, ще може да пътува с тях до март, новите електронни билети ще са за време

Обратно в новината

Коментари - 40 лв. глоба и контрольори под прикритие в градския транспорт в София от Нова година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се безпокойте! Няма да ги ползваме! Цените от 1.60, а и от 1.00 лв са незаконни. А па за тези цени от 2.20 и повече, да не говорим. Така че, драги ми американски служители от американската корпорация "столична община" - да го духате по американски.

А как да сме сигурни, че т.н. ,,контрольори под прикритие,, не са бараби с фалшиви документи и почнат да притискат да им се плащат 40 лв. явен рекет. А и не ги ли е срам господата от СО - Градски транспорт да плащат ,,заплати,, на хрантутници. За такива не се искат дипломи, а 2 пръста чело. И мургавите ни съграждани, с тях как ще се процедираБ

Тази идеология е сатанизъм в най чист вид, въпреки че я маскират като трансгуманизъм, либерализъм. Софийска община гербопитекусите е едно голямо леговище, ковид терор, екотерор, технотерор, следене... Неслучайно много им пречи плащането кеш, ако преди било така, нямаше да има нито един революционер, герой, султана щеше веднага да ги засече на някой банкомат, рейс...

Най накрая да ни махнат от нас тези билети като в лавка сме.С 10 лв Ами едно билетче може ли -а аз дайте ми точно даже е написано като за не грамотни а той а ми нямам но ми трябва и аз започвам да връщам докато карам в лудницата с 90-100 човека зад гърба си докато гоня разписание докато ме засичат МАЛОУМНИЦИ с телефонаи докато някой води разговор плътно до мен на високо и още много други неща.Има пътуващи има и контрол а аз съм шофьор не съм касиерка

Също така да не те притесняват да отваряш първа врата ! Да заключваш прозорците сякаш са ти бащиния ! Що да те притесняват пътниците да си отварят вратите сами а също да вземат да шофират вместо тебе а ти да взимаш само заплата и шапка на тояга! Нали така!

Като цяло виждам че си доста изостанал ментално така че първо помисли напиши си го на листче прочети асимилирай какво съм написал и тогава коментирай а ако ти харесва това дето работя заповядай търсят шофьори ама съм сигурен че на психото ще те скъсат

Явно ти като цяло си доста изостанал метално и не можеш да асимилираш че ставате много нагли! Като не ти харесва прибирай се на село !

ПАК ЩЕ ХОДЯТ ИЗ ЦЯЛА СОФИЯ НА ПАЗАР ПО-СУПЕРИТЕ И МОЛОВЕТЕ И С ПАЗАРСКИТЕ ЧАНТИ ЩЕ НАХЛУВАТ В АВТОБУСА КАТО ТАЛИБАНИ И ЩЕ ПРОВЕРЯВАТ КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ СЕ КРИЕХА БЕЗ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ ! ВМЕСТО ДА ВЪРВИМЕ НАПРЕД НИЕ СЕ ВРЪЩАМЕ КЪМ СТАРИТЕ МЕТОДИ ! СРАМ !!!! НЕ ПОКАЗВАЙТЕ ПРЕВОЗЕН ДОКОМЕНТ БЕЗ ДА СЕ ЛИГИТИМИРАТ С БАДЖ !!!

То бива, бива малоумщина, ама чак пък толкова не бива. "Новите електронни билети ще са за време - за 30 минутно пътуване..." За 30 минути не можеш да стигнеш доникъде в София и това всеки го знае. Явно зорлем искат да откажат хората от билетите и да ги накарат да изберат други алтернативи. Във Варна билета е 1,60 лв. и важи за един час, но понеже София е много малка явно, тук 30 минути са достатъчни. И с тия контроли - тайни агенти, под прикритие направо избиват рибата. Ще са без жилетки и явно ще си заврат служебните карти някъде на скришно място, за да могат да ги извадят, ако пътник поиска да се легитимират.

"Новите електронни билети ще са за време - за 30 минутно пътуване и неограничено прекачване като цената остава 1,60." И как точно мога за 30 минути да стигна от Люлин до Младост с надземен транспорт???? Има хора, които не се чувстват комфортно в метрото и не го ползват. Пак недомислена работа ......

Всяка събота и неделя почти пътувам до Симеоново и Драгалевци и е повече от половин час. Двоен билет ли трябва да плащам?

не можеш ли да си просиш пред някоя църква, та ходиш чак до симеоново и драгалевци?

Сега трябва да проявим солидарност и да се возим гратис всички!!!!!!!! Никакви билети, никакви карти! ВЪЗМУТИТЕЛНО! ПЪЛНО УМСТВЕНО ПАДЕНИЕ

Значи хартиените бюлетини били супер, защото хората ги било страх от машините, ама хартиените билетчета не ставали и ползването на машини е задължително в градския транспорт.

Ами ти си прецени - какво лошо ще се случи, ако някой накара системата да мисли, че си си купил 170 хил. билета по електронен път? Ако имаш толкова пари по сметката, в рамките на 14 дни, докато не е валидирана транзакцията, доказваш, че няма как да купиш и да ползваш толкова билета и транзакцията се сторнира. Докато при електронните машини за грасуване, щом някой с няколко натиснати клавиша вкара 170 хиляди гласа за определена партия, се създават уродливи структури като "Възраждане", в Парламента влизат малоумници и после се чудим, защо сме "в преход" вече 30+ години и се въртим в кръг и никой не ни ще ни в Еврозона, ни в Шенген. За измама с бюлетини трябва организирана група и това автоматично значи, че няма как да остане в тайна. За измама с машините за гласуване трябва един човек.

Не думай! Те да ти тряснат покупка на 170 хиляди билета, пък първо ще ти се завие свят, после ще си ги платиш като поп. А ако банката си е взела таксата за всяка една от транзакциите, изгорял безвъзвратно. Щото монополист пари взема, ама не връща. На теб ще ти остане дребният кяр, че ще те дадат по някоя от телевизиите, та баба ти да се хвали в махалата, че си станал известен.

Мафията СИК се грижи за вашите пари ...1.60 лв. за пет минути / не се возите повече / и ..аут ..Поредния ПОДАРЪК от герб- фандъкова, съветници, Боко от Банкя , за превоза на софианци от Нова година !!? Дано да е последен и да има и друг прокурор : И От ЦГМ припомнят, че от 1 януари 2023 г. ОТПАДАТ и някои от предлаганите досега абонаменти: • Тридневна карта за всички линии; • Месечна за една линия наземен транспорт; • Месечна - за метро; • Месечна - метро „плюс" - за метро и една линия наземен транспорт; • Тримесечна - за всички линии; • Шестмесечна - за всички линии Вече от СЕДМИЧНА КАРТА се ПРЕХВЪРЛЯЩ ВЕДНАГА на ГОДИШНА !? Няма месечни карти, няма тримесечни карти , няма дори, 6-месечни карти !? НЯМА дори ТРИ-дневни карти !? Няма ала-бала за тях !? ОДИ ПЕШ , ако искаш такива карти !! Другарите от герб ОБИЧАТ кеша- веднага , като се возиш и ПАРИ НАКУП – за ГОДИШНА карта !? Имаше преди години един шеф на Грдския транспорт – /ЦМГ,АЦВ, СРЕДЕН /, или нещо такова ..Та,при напускането му се , оказа с над 2,5 МИЛИОНА лева имоти, пари и други ..Какво стана с ТОВА дело, гешевъй ?

Омбудсмана няма ли да се самосери за тази столична простотия?

самосезира

Какви карти ви гонят, плащайте с телефоните. На айфона има Applet Wallet, на андроида не знам как е, но сигурно са изкопирали нещо и те.

Епъл зомбито с поредната мозъчна полюция, епъл са копи пейс, само дето при вас пейста идва след няколко години :)

Цъкам си два пъти на айфона, плащам си билетчето и не се занимавам със селяндури

Клета Майка България, седерастите ни отхена хартиеното билетч!!!

това с билетите, глобите, картите ще важи ли за мургавите и бандеровските пътници? или пак от страна на булката ще са само туземците българи?

Не, само комунисти ще се возят бепзлатно

30 мин валидност на билета???!!! Ехооо, алооо, събудете се...

Как смятат умните дами и господа от СО да разрешат следните проблеми: 1. Слиза чужденец на аерогарата, гарата или автогарата, не е ,,научил български,, и се качва чинно на превозното средство. Шофьорът почва да продава билети и рейса тръгва с 5-10 минути засъснение. Това ще се случва и в столичния транспорт по останалите спирки??? 2. Сутрешна или следобедна блъсканица в час пик. Колко от вас ще чакат чинно да си валидират картата? Скачат ,,контрольори под прикритие,, и почва меле. 3. Мургавите ни съграждани как ще ги таксуват? Или за едните може, а за другите ,трябва,,? Да изреждам ли още или просто ще чакаме да почне сеира и да ,,доказваме, незнайно на кога какви европейци сме,,?

На другите избори пак гласувайте за Бонбончо-Тротипетката, самокововската мангалка и останалите потомци на партизани.

.

.

Като София се управлява от селяни. Както и да се прикриват, се виждат.

.

кво излиза - на всяка спирка трябва да има продавачи на билети как сутрин рано ще си купиш билет или задължително от водача а като се качт 10 души кво правим рейса ще седи 10 мин на спирката от къде сутрин ще си вземеш билет иначе? пак поредната простотия

Споко пич. От 2024 няма да има хартиени пари. Само CDBC-та. Така че искаш не искаш ще си купуваш с банковата пластика или телефона. Шофьора няма да продава нищо.

Който няма банкова сметка и смартфон, не трябва да пътува с градски транспорт.

Чадо ше ми обясниш ли ко туй нящо софиа сити кард и ултралайт, че не мога да чета с тия чужди букви ба? Че съм забравила и очилата.

Сигурно ще е нещо мръснишко, та затова са го маскирали с някакви неразбираеми съчетания от букви.

И ся кво? За гласуване сме тъпи и прости - хартиена бюлетина, а за пътуване - умни, та дрънкаме.

Ахааа новата "Sofia City Card" щяла да бъде персонализирана - в пункта трябвало да си дам телефона и e-mail-а разбираш ли. Няма вече анонимни хартийки. Трябва да се знае точно кой, точно кога, точно къде се е качил, къде се прекачил. Е скоро и къде е слязал. Ще ми се разхождате свободно току така ли? От 2024 ще предлагаме и имплантиране на подкожна карта в ръката за автоматично валидиране за ваше удобство да не се занимавате. За ваксинираните се налага само ъпгрейд с бустер.

А тоалетната хартия ще я заменят ли с пластики?

Опаааа - дневната карта става 6 кинта. Споко! Не е много поскъпването - само с 50%

Поредното камъче в паничката на везната емиграция. Първо мислех да е само от София, но явно вече нещата клонят към генерално изнасяне, много далеч от ЕС, Кравария и Евразия.

Някога ако ЕС се саморазпадне може и да се върнем

Много ми е интересно, как чужденец-турист, идващ примерно за 5 дни ще се оправи с новата система за таксуване? То аз не я разбирам как ще се купува билет от 1 януари, а какво остава за чужденец.

Синьо-жълтите чужденци още пътуват за наша сметка, не знаеш ли?

Прогнозирам доста грозни ситуации. Защото не е предвиден начин да знаеш колко билета ти остават в картата. Зареждаш няколко билета, и няма начин да следиш кога ти свършват. Качваш се в рейса, и билетите ти се оказват свършили, а шофьорът няма.

и тия "контрольори" под прикритие ли ще подминават "сиуксите" все едно ги няма?

Да въведат автомати за продажби на билети-и по спирките, и в автобусите. Какво правим, ако шофьорът няма билети? Пунктове за продажба и зареждане на билети няма на много места-в Младост цели спирки са без такива пунктове. Как да купиш билет, щом няма пункт, а шофьорът се случи да няма билети?

И като как си представят валидирането на документи тези от СО? Как в претъпканите автобуси ще стигнеш до апарата? Ще се блъскаме да стигнем до него, ще се чудим къде да застанем после, за да ни блъскат по малко . Аз пътувам 40 мин и искам да седна. Решават хора, които не ползват обществения транспорт и правят дейност, създавайки хаос.

Абе остави валидирането, ама на Плиска примерно ще става опашка пред шофьора да си купуват билети. Едва ли хората ще си купуват еднократен билет от пункта-там има опашка за зареждане на карти, явно билети ще се купуват от шофьорта, на опашка. Какъв е проблема в хартиения билет-човек си се запасява предварително, а вече-билетите продавани от шофьора ще са с кратка валидност, няма да можеш да се запасиш. Примерно -на 76-качвам се на последната врата, и избутвам пътуващите, окато стигна до опашката за билети при шофьора. После пак избутвам рейса, за да отида назад-все пак отпед ще ее за опашката а билети. И примерно на 20 човека шофьорът да продаде билети, значи на Плиска ще спира 5 минути. На окръжна болница-също-само за да продаде билети. На окръжна болница-в добавка няма и пункт за продажба на билети-натоварена спирка а няма откъде билет да си купиш. Изобщо-щом няма откъде предварително да купиш хартиен билет-ще става весела опашка пред шофьорът. А какво правим на окръжна болница-където няма откъде да купиш билет, ако и шофьорът няма?

имаме две седмици да пътуваме свободно в този безплатен транспорт. А си мислехме, че държавата и кметството са ни направили подарък и са ни влезли в положението....... И сега, като започнат едни ми ти принудителни сваляния на недобросъвестни пенсионери или ученичета.....да внимават и бременните, ако все още има някоя толкова луда, че да им ражда данъкоплатци, електорални единици, да им увеличава популацията, те така ни наричат, за тях отдавна не сме никакви хора. Затова гратисчиите пак ще го измислят, и те ще се движат вкупом, бастунът може да се превърне в перфектно средство за самозащита ако потрябва. Да видим коя група ще надделее.Междувременно да си оправят трасето по петицата, че ще изпотрепят хората......и няма кой да им даде 40 лева, ха-ха.

Пенсионерите и учениците са на преференциална тарифа-от какво се оплакват. А ако ученик не си е заредил картата на преференциалната цена, за да пренасочи парите за друго-си е негов проблем.

Тези 30 минутни билети как да следя колко ми остват? Разбрах,че ще се разреждавт в ултралайт карта. Примерно купувам за 16 лева 10 билета, и ги зареждам в картата. Возя се няколко пъти, как да знам колко са ми останали? Има ли приложение-приморно-като въведа номера на ултралайт картата, и да знам колко са ми остали билети? При маркиране на ултралайт картатат ще се изписва ли колко билети ми остават? И защо премахват отстъпката за 10 билета-сега е 12 лева, какво пречи да останат 10-те билета за 12 лева, в ултралайт карта. Лично аз си купувам 2 блистера с по 10 билета месечно, значи сега ми вдигат цената на билета-какво пречи да има отстъпка, ако купиш 10 билета? Все пак-отново да питам започнатите-ако си заредя картата с 10 билета, как ще се следи колко са останали-сигурно има начин, но питам какъв е?

Лично аз съм много доволен от автобус 73. От Гео Милев съм, и с туристическа цел посетих кв. Овча Купел с новия автобус-който прекосява целия град-нямам какво да търся там-в Овча Купел, ама с изследователска цел го посетих.Ами не ядат хора в кв Овча купел!

Направете 30-минутните билети за важат и за метро. Примерно-качвам се на 84 на плиска-до орлов мост, и да мога да продължа с метрото със същия билет. Също и обратното-билет от метрото да важи после и за автобус,без доплащане-примерно слизам с метрото на орлов мост, и се качвам на 204 до плиска. Друг е въпроса-защо на Плиска няма метростанция, а метростанцията е в гората-срещу Парк хотел москва-кой я измисли тази горска станция, мечките ли да се возят там?

Никакви билети няма да дупча, докато милиционери и дансаджии пътуват безплатно. Защо милиционерите пътуват безплатно, а другите да плащат? Малки ли са заплатите им-по -високи от заплатата на професорп от БАН , малко ли са привилегиите им,че пътуват и безплатно. Малко ли доходи имат-видно от случая със стълбата, и ескортът за убиецът от околовръстното шосе?

Да си приберат на тайно място украинското знаме, щом събират пари от българите.

Общината да освободи пътища на градския транспорт да няма задръствания.

Ама вие нали знаете в коя държава живеете? Няма как да се спрат някои автомобили, които няма как да не направят задръстване

Освободени са-по цариградско шосе има бус лента. Тя се спазва в повечето случай, а ако не се спази-има си камери, и честитките от КАТ не закъсняват. На естекадата-дори и в час пик задръстването е в платната за коли, но рейсовете си пътуват свободно. Трамваят е с предимство. Метрото си е супер. С новата линия 73 от Младост до майната си-Овча купел се стига супер бързо. Автобус 84-от летището е евтин-1,60, а по света автобус от летище билетът е поне 20 евро! Има метро от етището, а по света метрото от летището, ако изобщо има такова-е поне 20 евро на станция при летище. И тн. Добър си е градския транспорт. И евтин-билет по 1,60-по света няма. Средната цена на билет по света е около 3-4-5 евро на пътуване.

30 минути и като те завърти по друг маршрут заради ремонт и трябва да се връщаш. Аман от сутеньори в общината и техните тарифи.

Дори и да те "завърти " по друг маршрут-проблем няма. Веднъж качил се преди 29-тата минута си довършваш пътуването, дори и да продължи примерно 5 часа в същия автобус.

Драги зрители. 90 те фалшивите контрольори бяха на мода. Взимаха на бабите картите и ги продаваха след това. Незабравим житейски спомен е как един от "тарикатите" беше притиснат в трамвай на Лъвов мост и дядо с бастун го налагаше по тимберицата. Тоя шибна шамар на дядото и няколко минувача го претрепаха за пет секунди. Та седеше контрольорчето в локва кръв на средата на платното и се чудеше от къде му е дошло. Подобна съдба ги очаква сегашните "тайни" контрольорчета. Нищо, че още не сме 90 те. Мизерията тропа на вратата, хората са изплискали легените, а мафийките продължават да натискат рекетите. Разум тук не вирее. София е пренаселена, та логично ще е Мордор и сеч по две. Всичко си има граница. Но когато сутрин след кафенцето влезнеш в майбаха платен с крадени и държавни пари, няма спирачка за гениалните идеи. Нали?

Сега има камери и полицията ще излови всичките биячи и ще отговарят за хулиганство с възможна средна телесна повреда, зависи какво ще успее да раздуе адвоката на тарикатчето. Времената в които живеем са невероятно курвенски и новото поколение няма абсолютно никакви скрупули да те изпържи и ще го направи с кеф ако паднеш на гьоме. Кой е виновен няма абсолютно никакво значение

Ще почнат фалшиви контрольори да събират пари от хората.

За контрольорите под прикритие, СО ще бъде съдена и осъдена! Това повишение и наредбата, няма да издържат в съда Тайните агенти на ДС, отдавна са в историята!

То билетчето от 1,60 лв вече 8 години се продава незаконно. От съда го отхвърлиха.

Тия от ДБ ги натресе Нинова. След което БСП тръгна стремглаво надолу.

Кога ще се разбере, че контрольора под прикритие е длъжностно лице? Преди или след като го набият?!

Електронни кмет и общински съветници. Който да можем да проверяваме по всяко време, дали работят и не крадат.

ДБ искат и градския транспорт да фалира и да го приватизират.

На цитаните кебапчета за изборите да ги плащат електронно.

Какво се рови общината по банковите сметки на хората? Всички общинари са със пълни чекмеджетата и плащат само в брой.

Нали заради циганите връщат хартиените бюлетини, защото тях ги било страх от машините и не гласували. Дискриминирате ги като ги стресирате да работят с електронни билети, които те няма как да закупят.