17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дървото добре ли е?

Онзи ден между Самокив и София се нагледахме на дупки по пътя и на ниско прелитащи, които ни изпреварваха на завоите без видимост, защото си е планински път - ляво и дясно. Табелите за ограничение от 40 км/ч явно ги имат за ограничение на глупаците.

Няма ли да се вземат мерки с/у неправилно пресичащи дървета по пътното платно?

Двайсет или по-малко годишен. Удар в дърво. Между села. Тези малоемници дори нямат въображение. Да мрат! Колкото повече и по-бързо, толкова по-добре за човечеството. Този дебилен генетичен материал трябва да се унищожи! Жалко само за дърветата! Сега ще боднат "гроб" на лобното място. Пътищата заприличаха на "Централни гробища" от тези "гробове" на пълни идиоти. ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ и всички тези кичозни прояви на ВСЕМИРНА СКРЪБ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ. За целта си има гробища. Близките, след като са проспали възпитанието на идиотите си могат да спят на гробищата при тях ако искат.

Катализатора наличен ли е ? Цена ?

Дано дървото да е оцеляло

Не е хубаво така да се говори, но не е починал заради дупка на пътя, а зарадъ дупка между двете му уши - там, където би трябвало да се намира мозъкът. Дано се оправят другите и да си вземат поука. На непознат път - винаги с повишено внимание. И знаците за максимална разрашена скорост са за МАКСИМАЛНА разрешена скорост, а не тази, с която трябва да се шофира + 10 километра отгоре, щото радара не я лови.

Щетите по колата са за около 1500 лева. Причината за удара е несъобразена скорост кажи честно....дир що не се самозакриете?

Как ги изчислиха...

ми не е много трудно! толкова е стойността на това возило преди катастрофата! след нея е нула!

Естественият подбор действа

Струва ми се,че е от интегрираните.....

някакво възмездие за идиотско поведение. Тя гравитацията си взима своето. Нормалните хора не могат да дочакат човешко правосъдие, но ...физиката си е физика!

Групата от 18 до 24 години е най-рисковата. През последните години има хиляди такива случаи. Сценарият е винаги един и същ. Водачът е от посочената възрастова група; автомобилът е "BMW" на 25 години и в него е натоварена цялата тайфа за да видят как върви "BMW"-то. Тайфата е 18-20 годишна, чалгата е на 6, а ръката вместо на волана е на коляното на кака и газ. Първото дърво или стена е тяхно. Няма оцелели! Винаги едно и също! Никакви мерки и всичко ще продължава до безкрай!

Лошото е, че не винаги срещу тях има дърво или стена, а невинни хора, които за съжаление нямат късмета да оцелеят.

- 20-годишен мъж е загинал в тежка катастрофа Щетите по колата са за около 1500 лева. - Класика за ДИР.бг ;))

За описаната кола това означава тотална щета.

Тук техниката няма значение. Пише се за умрял и веднага за пари. Цинизмът им няма граници. Не е тук мястото за перчене с познания и умозаключения, хем че и двете не са за хвалене.

Законите на Нютон не прощават.

Да така е .Особено Вторият и най-вече третият.Ще удря той дървото , ама и то го удря със съща сила ,ама с вектор в обратна посока.Ама къде ще разбират от вектори. Та те даже не знаят формулите за кинетичната енергия и за равноускорителното или равно-закъснителното движение.Минимални когнитивни възможности с килийно образование са смъртоносна комбинация

Ей, не се научиха "тия дървета" . .по пътищата!?

Мамка му! Хванах се на бас, че е бмв, ама не познах:(

Дупка на пътя и дърво с КОВИД, кофти комбинация!

ам тъй става като давате на циганин книжка. Такива са се доказали, че и каруца не могат да управляват.

дървото , как е?

Добра новина, един пустиняк по малко.

Хаха, тя цялата кошница е 1500 лв.

Явно е начин да ни кажат че колата е тотал щета - по-завоалирано така..

Щетите по мпс-то за 1500 лв. Какво ни интересува какви са щетите, щом е умрял човек?

Глей ся ко праи на 3-та...

Горкото дърво

дупката на пътя е пътно обстоятелство

Дървото на съд да блокират влака

Веднага оставка на Бацето, че младото карало с висока скорост.

Как сметнахте щетите, баси...

Това е елегантен начин да се каже, че е карал кочина струваща съответната сума.

Пращи от елегантност ..

Правил се на мъж и се размазал като хлебарка

Най-лесно е да обвиниш детето, не че няма защо, но на всеки може да се случи и се случва , късаш тампон или шарнир в дупка и си аут. Затова дебелите дървета трябва да са по-далече от пътя и дупките особено по междуградските пътища трябва да са абсолютно забранени. Но докато в пътната инфраструктура управляват ИДИОТИ така ще е.

Така де, дърветата са виновни че селяните се правят на Хамилтън.

А гражданчетата на каво се правят на дрогирани каубои непризнаващи сфетофари ли?

Циганска солидарност. На вас все някой друг ви е виновен, а не собствената тъпота и наглост.

точно, аз нали ги виждам по кръстовищата ако е циганин как гледа като теле. Мъчат се да мислят но нищо не идва.

Мдааа но предполагам че ако си караш със съобразена скорост дори и автомобила да аварира шансовете да оцелееш са доста големи...едно е авария с 50км/ч а друга със скорост 100км/ч.....а дали си е сложил колан...а като дърветата на такива като теб са виновни...защо пак умират хора при катастрофи бе да са се блъснали в дърво.....а какво ще правим със дървета в града, а електрическите стълбове....няма да спазваш правилата за движение, но трябва да ти махаме дървета...

Много вероятно това да са местните интелекти, които са завършили 8- клас с голям труд

Мда-а-а-а,Казано е учете елементарна алгебра и основи на физиката ,особено кинематика и динамика.Най-вече да се обърне внимание на кинетичната енергия ,както и на равноускорителното ,но също и на равно-закъснителното движение.Това може да спаси живота на недоучките и което е още по-важно на невинен разхождащ се по тротоара пешеходец или млада майка с дете

Не се правете на умен! Изсипването на термини не Ви прави нещо повече от останалите. Бихте ли изяснили връзката между кинематиката и моделирането на движението на автомобил, който е сложна механична система.

Разбрал си ти...кинетична енергия Т= (маса * скоростта на квадрат) /2 елементарно Watson скоростта ти е на квадрат т.е. ако удвоиш скоростта става страшно....т.е. достатъчно е да знаеш че скоростта е от огромно значение това ти казва формулата...а и законите на Нютон ти казват какво ще стане ако на завой загубиш управление на автомобила...Всяко тяло запазва състоянието си на покой или на равномерно и праволинейно движение дотогава, докато външна сила не го изведе от това състояние....т.е. ще се шибнеш в дървото или каквото ти се изпречи.

Закон за запазваненаенергията. В природатанищо не ае губи. Ама според демократичната ни учебна система тпва сеучи в Кембридж само.

Трябва да има регулация на пътя . Трябва да се забранят Надгробните Паметници по Пътищата . Грозно е - караш и виждаш някакви Параклиси и Паметници . Не бързайте да ме обвинявате - паметниците са на млади хора и деца , всичките . Всичките са на Завой , кой с мотор , кой с кола . Всички Паметници са на Дрогирани или Пияни изпуснали завоя , или изпреварили неправилно .

Те не са надгробни, само паметници и са израз на изключителна простотия от страна на населението, но се търпят, че е сложно за местните да ги премахнат. А иначе не са и по религиозните закони - оскверняват духа на загиналия, пречат на живите. Единствено показват агресивна простотия.

Затопли се малко и всички шумови терористи и всякакви други дебили, наизлязоха.

циганчета?

Даааааа, може би, в него район около Бяла слатина има много граждани на Рим!

Как циганчета ,та на тази възраст ,те трябва вече да са баби и дядовци в съзвучие с тяхните етнически особености

Явно интеграцията при тях е проработила и още се радват на волен ергенски живот.

Прекалено много дебили и то млади дихатели мечтаят да имат камък край пътя! И до голяма степен успяват!

Колко хиляди пъти трябва да повторя че край пътя не трябва да има дървета с по-голям диаметър от 10 см. Или в тая държава докото има идиоти които се огъват на други зелени идиоти очоквате нищо да се оправи. Българина е смел, рискувач и малко див, особено в детска възраст. Докато има деца ще се случват такива неща, едно дърво ли е по-важно или едно дете.

Те правят сянка на пътниците във фаетона, а и конете се изморяват по малко

Ами те се удрят във входавете на тунели, в мантинели, в билбордове, обръщат се в канавки, бсъктас се челно в длуги коли. Сега като са "смели" дай всичко да махнем всички изброени по-горе. А като се срещнат двама "джигита". Дърветата си остават. Хау.

Добри Новини . Загинали са само Виновни .

Добре,че не са убили някой невинен.

А горкот дърво как е. Дано да оцелее. Все пак се е жертвало за да не загинат други хора.

Не е оцеляло счупили са го...

Е, на това се казва дебелоочие... Щетите на колата били 1500? А загиналото момче? И пак няма виновни.... А дупката?

Каква Дупка ? Да караш със 150 през Дупки ? Трябва да си Малоумен ,

Стига си лъгал. Никъде не пише за скоростта. То е ясно, няма кой да я каже. А виж - дупките си седят там, и, как мислиш - по закон дали са предвидими препятствия?

Младите лумпени вече в лс търново са същите

Изтрихте ме, но пак ще напиша - момичето е с опасност за живота, но е много важно да се отбележи, че има и натъртен глезен!

Правил се е на много готин, вероятно. Редовно нещо. В София вече започнаха ралитата. От сутрин до вечер - ръмжене на мотори и тунинговани автомобили. Такова е възпитанието - такива са резултатите.

така е като няма нито една построена писта около София,имаше едно летище в Божурище обаче министъра на отбраната тогава Свинаров го хариза за 15 апартамента,а пистата и земята и хангарите са около 2 хиляди декара земя.

А може и да не хвърчат по пистите, какво, пишките ли ще им станат по-големи???

Пак несъобразена с пътните условия скорост.... в България май никой не отговаря за пътните условия. Шофьорът е виновен, че има дупки....

Добре, че не са загинали невинни жертви на простотията. Естествен подбор.

Ха-ха. Убиха ме тия журналя. Как щетите по колата били за около 1500лв. Тия умрелите, кучета ги яли.

Жалко и цинично е, да... Един починал, друг с опасност за живота, а те навряли инфо за щетите по 20-годишната гробница. Все едно собственикът ще иска да „оправи“ и да си търкаля ковчега на четири колела след случая... Пък знаеш ли!?

" Причината за удара е несъобразена скорост с пътните условия...". С каква скорост се е движил автомобила? Движил се " много бързо"- пълна глупост!!! Това е най- лесният, законен, начин да обвинят водача, а не отговорните за състоянието на пътищата! След удара в дупката автомобилът се е отклонил от траекторията на пътя! Кой е виновен- скоростта, дупката, състоянието на автомобила или компетентността на водача е в решението на съда! Аман!

защо колата минала реди него и този след него са си живи и здрави?

Дебелият дебил ходи да открива нови пътища, а кой да поддържа старите няма...

"Щетите по колата са за около 1500 лева." - меко казано, мястото на това изречение не е тук! Абсурдно и глупаво е! Вие, "журналистите" в този сайт, изобщо имате ли наченки на мисловен процес? За съжаление такива неща са нормални по малките населени места, а тъй като имам преки наблюдения от този район - там е страшно. Колко пъти съм виждал някой, който буквално пълзи от алкохол, да се качи на колата си. А за превишената скорост с някакви полуразпаднали се бараки не ми се приказва... Дано поне момичето се оправи.