400 протеста в 45 страни организират в мрежата

"Протести и демонстрации в цял свят с искане за икономически промени!" За това призова движението на "възмутените", което възникна в Испания съобщи bTV.

Обратно в новината

Коментари - 400 протеста в 45 страни организират в мрежата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълни глупости.По- важно е как живеят хората и според това да правиш икономически модел, а не да им променяш живота според икономически модел.Стопанство изчислявано с пАрИ е обречено. Важни са знанията и ресурсите

По твоята логика най-щастливи са диваците от някой остров. Няма пари, има безкрайни ресурси да задоволят всичките си нужди и достатъчни знания за да го правят.

Как ще стане тази борба без идеологическа основа???? Демократичните свободи се заключават в това да си викаш колкото искаш, без да има последствия, защото властта е в ръцете на тия, които владеят капитала (парите - средствата за производство - виж Маркс).

Абе само в България никой не протестира!Хубаво се живее в България каза учителя,бащицата и пръв ръководител на партията Бойко Борисов!Айде бе???????

... напълно прочистена от корупция работеща съдебна система и право охранителни органи....

Дали прадядо ти наистина е бил преуспяващ занаятчия няма как да се провери, защото всичките в Идея за България сте анонимни страхливи мишки, които се срамуват да си пишат имената и всичките се крият зад логото ideyazabulgaria.

А ти си съзнателно късоглед, НЕ ЖЕЛАЕШ ДА ВИДИШ ИМЕНАТА НИ- изписани са на много места в сайта ни.Всички ние си служим с истинските си имена за всяка инициатива. Не се страхуваме от смешници като теб!

И защо трябва тук да си казваме имената тук? Ние сме различни и пишем под един ник. Всяко изкарване на наше име в този форум ,веднага влиза за дъвчене в устата на мафията и ни кроят "нови досиета". В този форум се движат почти всички мафиоти от бившата СДС , сега върнали се в утробата на майка си БСП или се преместили в ГЕРБ. Мафиотски гъз до гъз е в този форум.-:)

Единствената разлика с дядо му е, че той не е преуспяващ занаятчия;)

По принцип съм съгласен с голяма част от написаното, обаче, Ти липсва нормално уважение към събеседниците. Така че защо не се захванеш и ти със занаятчийството като дядо ти! И как си го представяш енергийното покритие ????

С какво съм те обидил? С това, че зная повече от теб? Твоето е смешно обиждане на пачи крака, но на един крак!

Не, това че знаеш, обижда хората. А пренебрежението! И параноята! В единението е силата! Но вие се дистанцирате. Зад всяко мнение, което не ви превъзнася, виждате враг или глупак. Не си давате сметка, че враговете могат и да ви хвалят и бързо да "се съгласяват" с вас. А останалите питат и спорят. Защото мислят.

Крайно време беше светът да се събуди!Отдавна имаше хора,които протестират срещу глобализацията,но на нас не ни беше ясно какво се случва.Ние бяхме на страната на организациите,които я създават и дори се натискахме да влизаме в тях,защото никой не ни казваше истината нито за ЕС,нито за САЩ.Оказа се,че това са колоси на глинени крака е тяхното благоденствие е лъжа!Някои политици и корпорации прекалиха с лакомията,зяпнаха да заграбят всичките ресурси и всичките печалби на света.И т.нар. неолиберализъм им позволи да го направят.Това е идеологията на големите акули,които изяждат малките,те унищожават националния бизнес и пречат на държавите да се финансират и да извършват услуги на хората,които са жизнено важни, като образование и здравеопазване.За това и повечето държави вземат кредити,които няма как да погасят.А нашата въобще се оказа да бъде държава!Ако този процес не бъде спрян,накрая гладните наистина ще излязат на улицата и ще почнат да безчинстват.Ако има политици на място,ще направят промени в данъчните системи и ще изземат част от заграбеното.

Браво Ани! Това казва нашия материал в сайта, писан още преди 1 година и публикувам в 10 авторитетни европейски издания( но в нито едно българско) ,с име" Американския неолиберализъм и европейсакта welfare state..."

Алчните и свръх-богатите не знаят лафа ПО МАЛКО С ХЛЕБЕЦ! Няма как в света да се постигне от една страна максимално богатство, а от друга максимална бедност. Просто нещата се отсаморегулират. Било то с революций или други похвати. Така че горещи дни са се задали на хоризонта. Не случайно се навъдиха и в Европа и във България толкова фирми които изкупуват златото. Паричната система без златно покритие е обречена.

2 милиарда Евро прави 25 тона злато? Как я смяташ връщане на златното покритие? просто е морално остаряло, на негово място трябва да се мисли за друго покритие-например ЕНЕРГИЯ. Но не в това се състои проблема. Проблема е в неолиебралния американски модел, който значи НАПЪЛНО СВОБОДЕН ПАЗАР без структура,правила и граници и без участието на държавата в икономиката т.е едрите корпорации и банки да управляват държавата. Точно това донесе крахът на неолиберализма и банкрута на американската икономика.

2 милиарда евро!!! Какво е това? На какво се равнява?! Да не сте объркали нещо тройунцията? Става дума за адски много пари! Сметнете пак!

Страшво много съм разочарована от Дора Апостолова. На всички избори до сега ни пращаше да гласуваме, а чак сега ни казва, че е БЕЗСМИСЛЕНО ДА ГО ПРАВИМ, ЗАЩОТО ЦИК НАГЛАСЯВАЛИ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ИЗБОРИТЕ КАКТО ИМ НАРЕДИ ПОЛИТИЧЕСКАТА МАФИЯ! Честно казано не съм очаквала такова безобразие и двуличие от Дора Апостолова. Не стига че ме праща да гласувам след като е знаела, че е безсмислено, унизително и пълна загуба на време, а на всичкото отгоре ме кара като сватбарка да развявам и бяла бюлетина! Баста на манипулаторите!

Тия май са извън петолинието-справедливост на световните борси- не си го представям- може би клошарите си го представят като това аз да инвестирам и да си рискувам парите и да печеля и след това си дам парите на този който не е рискувал или пък на този, който е инвестирал и загубил... Или нещо несхаващам или става дума за безопасни , но активни дебили .

Вашата духовна водачка Дора Апостолова не се ли притеснява, че с тази бяла бюлетина ще затвърди впечатлението на хората, че е кукла на конци и играе в полза на управляващата след 1989г комунистическа мафия? Тогава тя пак призова да се гласува с невалидна бюлетина, а както е известно на всички, гласуването с каквато и да е невалидна бюлетина води единствено до повишаване на избирателната активност, което само легитимира властта на мафията!

Гласуването с бяла бюлетина ще помогне на партиите с твърд електорат като БСП и техните верни другари от ДПС. В такива моменти лъсва истината за кого работи Идея за България. Не е някаква изненада след като тоталитарният и лидер и самодържец Дора Апостолова е кадър на ДС внедрен на Запад още преди 1989 г.

20:52, 21:43 си едно и също лице, което отдавна снове тук и повтаря тази велика глупост. Докажи твърденията си бе, ахмак? Дай пример, има ли друг случай в човешката история освен Зорге да е внедрен агент на КГБ/ДС от НЕдемокрлатична страна(България) в ДЕмократична страна( Финландия) Няма друг случай ! И какво ще шпионира- дали за високоразвитата социална система на Финландия образование, здравеопазване, политическа система и прочее? Ми това не е шпиониране бе глупак, това е само плюс за Финландия. А Финландия ще си го премести от единия джоб в другия. Смешник, ти си от тези единици останали в безмозъчното СДС , после отишли в другия безмозъчен -ГЕРБ. Сега нищо друго не ви остана освен да треперите за кожата си за следващия Парламент. Ама всички ще ви го набият с чук, защото сте един умрял кон, който никога не може повече да съживиш ! Па може и в пандиза да ви натирят-там ви е мястото КРАДЦИ И МАРОДЕРИ!

Това, че се "увеличава избирателната активност с бялата бюлетина" е стара приказка на мафията да плаши гаргите. При наличието на партийна ЦИК избирателната активност се е нагласявала както партиите са искали, без да се отича бяла или черна е бюлетината. Дали с бяла бюлетина или да се отиде за гъби е все едно. Също уточни пред хората "какво разбираш по комунистическа мафия?". Мафията според теб е БСП, но според нас тя е в редиците както на БСП( водач и създател) така и на останалите партии в парламента- всички до един и всички родени от БСП. Тази парламентарна мафия вече дори си е разпределила помежду властта, пак благодарение на криминалната избирателна система и закон. Ние сме за изчистване на цялата мафия, а не само за БСП. Ние имаме план за смяна на статуквото ОТГОРЕ НАДОЛУ и това е по практиката на развитите европейски страни и демокрации! С нищо няма да ни дискредитираш, нито името на Апостолова! Никога не може да докажеш, че принадлежим към мафията, но ТИ тук сега доказа, че си един от тях.

Купуването на гласове с бира и кебапчета или с 20-50 лв. на ръка е демоде! Хората се осъзнават и никой няма да произведе хиляди свидетели срещу себе си! Сега ще се купуват комисиите по преброяването. Циганският напев във връзка с изборите, също не е актуален. Тука си ги коткаме, за да не хукнат да се пречкат в уредените държави на ЕС. Вкл. на тези с welfare state.

"защото бедността сред обикновените хора РАСТЯЛА." Бих казал РАСТЕ! Растяла означава че, това видиш ли не е така и колко не са прави протестиращите. Защо всичко което се казва е с такъв тон и е преиначено??.. Бъдете обективни моля ВИ МЕДИИ..

David Icke го е казал преди 15 г. Приятно гледане: link

Приветстваме отново сред нас госпожа Дора Апостолова. Госпожо Апостолова, разкажете къде изчезнахте за толкова дълго. Някакви новини около вас и вашето движение? То май вие сте движението? Предполагаме, че сега ще ни призовете да гласуваме за Росен Плевнелиев.

David Icke го е казал преди 15 г. Приятно гледане: link или link

Всъщност, европейския обществен модел welfare state изпълни всички желания на Маркс. При това той се е изграждал отдолу нагоре с "народовластието" и е отворена система, която маже да се развива непрекъснато с инициатива отдолу. След пропадане на неолиберализма, се видя, че той е моделът на бъдещето и Европа трябва да го запази и развие.

Имайте предвид, че в този вид статията е препечатана от bTV. Какво може да каже медията на Мърдок, освен да преиначи, замълчи или въобще не каже НИЩО!

На практика нашата свобода е 0.068%, т.е. 1 ден на всеки 4 години. През тези години ние сме под икономическа и управленска диктатура. Ние плащаме цялата сметка, а нямаме възможност да влияем как да се разпределят половината от нашите доходи.

Недей да се косиш, всичко върви по план. Протестите и девонстрациите ще се увеличавт (пак по план), докато положението стане толкова не търпи, че Онзи ще се появи и ще предложи да ни оправи и да възцари мир и св. правителство със столица Йерусалим. Разбира се възможни са и вариации на този сценарий. Затова се казва, че живеем в най-интересните времена в човешката история. Шоуто не трябва да се пропуска, пък дори и да не сме на първия ред...

И аз така мисля...

...Или както се казва, всичко тече, всичко се променя

Теориите на конспирацията осмиват и опровергават тъкмо онези, които са в основата й! (По реакцията им ще ги познаеш.)

Промяна може да има само ако хората се променят истнски! В основата си човека е все същия - затова всички революции се провалят! Тук масата е водена от злоба, завист и омраза към алчните богаташи, но ако случайно забогатее става досущ като тях! Това се вижда на всяка крачка - доскорошния борец за правда щом докопа властта бързо забравя защо е там!

2012 идва.........

Идва не, ами...

какво очакваш от гестаповските медии?

Кой беше написал Върховете не могат да управляват, а низините не могат да търпя? Богатите стават все по-богати, а бедните стават все по-бедни. Това е първата стъпка към нещо по-сериозно. Вероятно в близките години ще станем свидетели на сериозни промени в политико-икономическите условия. Които навреме проумеят на къде върви светът и корегират своята политика ще се отърват от катаклизми.

Както казва българския премиер: "Расисти"!!!

Крайно време е капитализмът да си отиде... Редно е Русия и Китай да помогнат за ускоряване на процеса....

Е, това търсех! Медиите няма да кажат нещо полезно! Затова, ние сме свикнали да се оправяме сами в живота. И все пак, друго си е общуването между свои! Благодаря!

Имаш предвид българските медии, нали;)

имам предвид официалните медии!

светат се сабузда. а ти булгарио кога сте се сабудиш? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На много места по света има демонстрации. Това е различно от "светът се събужда". Винаги е имало идеи, дебати, предложения, отричания относно по-справедливо разпределение на благата. От както свят светува! У нас също! Да не забравяме, че голяма част от света, обикновени хора са подозрителни към всичко свързано с комунизъм, равенство и братство. Защото ги заблуждаваха, че това е лошо и ще си изпатят, както бившите соц. страни. А истината е, че комунизъм никога и никъде не е имало. За сега.

Аз въобще не съм заспивала. Чакам и гледам сеир. Каквото е писано да се случи, ще се случи. Не случайно съм оцеляла след толкова беди и премеждия. Да му мислят тези, които водени от алчноста си мислят, че света започва и завършва с тях!

Разровете в Интернет и прочетете нещо за Силвио Гезел! А защо и не нов прочит на Маркс? В тази световна безпътица всяко четиво, алтернатива на неолибералния модел, е полезно!

Всеки обществен строй и религия са добри до момента в който се превиши определен критичен % от гадняри и тарикати влязащи във съответната власт. А достатъчно е да се спазват само 10-те божи заповеди от всички, но това явно е невъзможно без генно инженерство, а пък може би тогава няма да е интересен живота.

Когато става дума за генно инженерство в рамките на гените на отделния човек - си прав. Но в случая става дума за проблеми на обществото и НЕГОВИТЕ гени. А генните проблеми на обществото се оправят лесно - дори и с методите на самоуправство (тъй като мафия - означава срастване между политика, мръсна икономика и криминална престъпност). Не може да се очаква политическо решение на проблема - следователно е необходима хирургическа операция - оперативно премахване на тумора (мафия) от обществото, чрез сили на самото общество.

Време е и ние да се посъбудим.

За нов по справедлив строй!!! Не на капитализма, не на социализма..

Стига вече борсови спекулации и пари на ужким... На мен не можели да ми дигнат с 2лв. заплатата, че било световна криза, трябвало да работя до 100год., че нямали пари и за пенсии, нямат пари за здравеопазване, за училище, за култура... А милионерите се увеличили двойно и тройно, затворили се в частните си ситета, клубове и харчат по 100 наши заплати на вечер! И какво работят тия!? Спекуланти на които ние им връщаме дълговете, а те много кадърни, много умни!!!! Е няма да върви така, ясно е!!!!

Прав си...

Брей, много комунета на тоя свят и сега. До преди 20 години близо половината от Земята беше ваша бе! Голямо щастие бе за всички ни. Ай сиктир!

Като не можеш да направиш разлика между достойно заплащане на твоя труд и експлоатация, да те държат като крепостен селянин господарите, друго не заслужаваш!

Само да питам, достойното заплащане включва ли и личен басеин... ,че то апетита идва с яденето?

Така е . Много сме и ще ви пометем като цунами , гадни капиталисти и демокраДи .Бъдещето е наше .

ВЕрно, тази идея е оцветена в розАво...

аааа и като свалите капитализма - кво....? а и кво ....а? и кво...а? пак социализъм и после пак капитализъм и пак комунизъм и така до .... докато свят светува. светът се управлява от шепа алчни идиоти, лицемери и мошеници на едро. и всички тези леви или десни се правят за да канализират разума на народа и да го отведат встрани от правилната посока. хората искат промяна-показва се на трибуната един които казва-да ние социялистите сме с вас-да саборим капитализма и ади масите се лутат от дупка в дупка. МИСЛЯ ВСИЧКИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГРАНИЧИМ ОТ ВСЯКАКВИ ГЛУПАВИ ИДЕОЛОГИИ И ДА РАЗБЕРЕМ ЧЕ МОЖЕМ И БЕЗ ДА СЕ КЛАНЯМЕ НА НЕКВИ МАРСК И ЕНГЕЛС ИЛИ СОРОС-И ДВЕТЕ КРАЙНОСТИ - ДВЕТЕ ЛИЦА НА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО

Пролетарий на умствения труд, както казва Остап Бендер, си ти, неграмотнико! Хващай метлата и върви да подмиташ фъшкийте, както продължава Великият комбинатор!

Светът вече се надига срещу шепата извратени и алчни богаташи от американо-еврейски произход , които продължават да тероризират света и с безграничната си алчност обричат на бедност и мизерия милиони хора по света . Крайно време е да се спре този геноцид над човечеството . Капитализма няма бъдеще , защото е несправедлив , антихуманен и е доказал неведнъж своята неефективност . Май идва вече краят на алчните , мазни и дебелогъзи богаташчета- капиталистчета . Видовден ще има за тях и трябва да отговарят за безчинствата ,които извършват над човечеството . Светът се надигна вече и нямавръщоне назад .Треперете богаташчета, банкерчета . Не си мислете , че няма да останете ненаказани . Смърт на капитализма . Свобода за народите .

Плачи дете, баща ти е невинен :)

Ало , модератора , до кога ще триеш коментари , до кога ще налагаш цензура в уважаван сайт като дир . бг . Ако продължаваш да цензурираш,лично ще уведомя редколегията в шоуто на Слави , които са ми близки ,всички да разберат как се потъпква свободата на словото във вашият сайт и лично от теб ще търсим отговорност .

Човече, не шуми много, за да не попаднеш в списъка, в който е и моя лаптоп! Преди 2 месеша си бях у нас в отпуск. Случайно ми хрумна да видя през лаптопа на сина ми как върви един от диалозите в който участвам през моя лаптоп. Огромно беше учудването ми, когато видях, че в 2 лаптопа, стоящи един до друг - не диалозите по дадена тема бяха различни, а самият списък на новините беше различен! Новината и диалозите които виждах през моя лаптоп изобщо я нямаше на другия лаптоп (по принцип базиран у нас - а моя обикновенно е в Германия)! Капиш ???

Свиквай! Така ще е със стадото! Ще ви промиваме мозъците и занапред! Следващата стъпка: ЧИП В ГЛАВАТА+GPS (на зомбитата ще обясняваме, че е много полезно и се ограничава много престъпността и те ще са много доволни)!!!

Следващият път си провери настройките и на Интернет браузъра и може да изпиташ още по-голям кеф;) Совите не са това, което са:)

Твоят лаптоп е достоен за Гинес! Обаче първо трябва да установим кой ти е вкарал лаптопа в този гаден списък - ДС, КГБ, Щази, Мази, ЦРУ, извънземните... Винаги си рефрешвай уеб страницата (F5) или още по-добре си изтрий cookies преди това Internet options->Delete->Cookies. И тогава кажи дали си излязъл от "списъка" :)

ще излезе вярно, че имало около 1000 до 1500 души на планетата, които наричат себе си властелини на света. Те са анонимни, но с икономическите си възможности и действия "изсмукват" живота и здравето на обикновените хора...Това се шушука от доста време вече.

Алчността е болест .Съсредоточаването на финикийските знаци в определен кръг от хора които експлоатират и унижават себеподобните ще им изиграе лоша шега.Не желая да съм пророк но именно богатите ще предизвикат нова война.По този начин ще се преразпределят средствата що годе равномерно и така до следващата война.Историята се повтаря....

хаха, като дресирано кученце си, господаря те вика и ти припкаш веднага

Такъв е капитализма-несправедлив строй!Богатите грабят от бедните!Единственото решение е смяната му!Никакви протести няма да спрат буржоазията да експлоатира наемните роби!Не протестирайте-само Революция!

ПЛЮС 1000000000000

ВЕрно , обаче у нас не виждам капитализъм, както нЕмаше и социализъм. Само пладнешки истории.

Някъде по света революция да е дала добър резултат? Освен хиляди избити и даване на територия за освобождаване на низки страсти е ново подтисничество- само че от други хора.

Така е. Има нужда не от революция, а от Еволюция духовна /на съзнанието/.

И след това социализъм, +електрификация на цялата страна.... Благодаря, тази попара вече сме я сърбали. Венсеремос.

...а сега само богоизбраните - останалите мизерстват или ровят в боклукчийските кофи.

Хаха точно така мечо! И всички отново ще бъдем равни и много щастливи (макар че някои бяха по-равни). Венсеремос :)

Мииии то силно намаля броят на мандрите...Освен да идем до твоята...

Какво гледате Москва и Минск? Г ледайте си България

Ми то Те са наш "светъл" пример. Накъде във форума без тях.

Хиляди хора протестират, само ние спим! До кога? Толкова ли добре живеем, та си траем и не казваме нищо?

А, де. Прочетох, че вчера има протести в Сливен и отидох - нямаше никой.