Вежди Рашидов: МВР да спре с театъра

Близо месец след като полицията спря търг на картини в София и задържа двамата организатори, министърът на културата Вежди Рашидов осъди действията на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Вежди Рашидов: МВР да спре с театъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мен ми е паднал в очите.Той е просто един слагач на всяка власт и всеки с пари.Сега се пъне да се изкара репресиран,но си беше придворно мекере и си поминуваше твърде добре по времето на "вечната и святата" Людмила,после в гладните години на началото на "прехода" се въртеше като пес покрай ситите трапези на мутрите, сега покрай гербоваците и банкерите.Нечистоплътен физически и морално .

Като не искат да им се провали и излагат пред купувачите да се уредат документите и изискванията който би трябвало да имат.ВСЕ НЯКОЙ ИМ Е ВИНОВЕН. Интелектуалници или магазинери всички сме РАВНИ пред закон и правила.Вежди ми е смешен с това изказване дори защото го прави доста късно след акцията на МВР.

Ти по-добре да внимаваш от толкова напъни-спазми, да не се осе..., че очевидно това е основната ти дейност.

По всичко изглежда, че Вашият коментар/реплика би убягнал от разбирането на непредубения/неутрален читател ; което все пак е индекс (за което Ви благодаря !)

АБЕ Г-Н МИНИСТЪР ,НАЛИ АКО ЦЕЦКО ПАЛАША НЕ ИЗЛАЕ ПОНЕ 2-3 ПЪТИ НА ДЕН , НЯМА ДА СИ ЗАРАБОТИ КОМАТЧЕТО ЗА ДЕНЯ. БОЙКО САМО ТЯХ ХВАЛИ ПОСТОЯННО ,А ТИ ГИ КРИТИКУВАШ. ВАЖНОТО Е ДА СЕ РАЗИГРАВА ТЕАТРО , ТОВА Е ОСНОВАТА НА НЕКАДЪРНОСТА НА ГЕРБ. ТРЯБВА ДА ИМА ПО 2-3 ПОСТАНОВКИ-ОПЕРАЦИИ НА ДЕН. КАТО НЕ МОЖЕ ДРУГО РАЗИГРАВАЙТЕ ЦИРКОВЕ.

Някак със стомашно-спазъмен смях човек чете материала : - лицето, единствено-известно с пуропушенето си и прелюбопитните си алъш-веришченца с още-по-най-прелюбопитни индивиди (и техни кръгове и под-окръжности), седнало да ... се изказва по пределно-ясното нарушение (и неговите предистория, развитие и цел) на аполоно-меркуриевците .

АКО ВЕЖДИ Е НАПРАВИЛ СВАТБА ЗА 5 000 - ТО ТЯ Е ТВЪРДЕ СКРОМНА ЗА СКУЛПТОР ОТ НЕГОВИЯ РАНГ , А АКО Е КУПИЛ КОЛА ЗА 4 000- ТА ТЯ СИ Е ТРОШКА. А ВЕЖДИ РАШИДОВ Е ОТ МАЛКОТО ХОРА, С КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕМ. / ЗА ДА РАЗСЕЯ СЪМНЕНИЯТА -ОТ БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС СЪМ/

Доколкото го разбирам за интелектуалците законите са едни, а за простаците - други.Интелектуалците малко нарушават закона.Нещо като леко бременна.Не го разбирам този.

Лесно е да си изграеш на бохем, да успокояваш, изслушваш, поклащаш глава съпричастно, обещаваш, потупваш приятелски по рамото и организираш софри. Това обаче ли е необходимо на остатъчната ни култура, това политика с поглед към бъдещето ли е, така ли привличат и въвличат младите, това решава ли тежките финансови проблеми, криминалната търговия и износ? Ясно е, че не става с магическа пръчка и изведнъж, но въобще има ли посока и накъде отиват нещата - ето, Стефан Данаилов поне се зае и оправи Народния Театър и това остана. Ако всеки министър оправя нещичко ще е добре. Вежди е мъдър човек, но си трябва и малко лошотия и по-радикални действия. А като изключим гилдията на артистите, другите са ... Индивидуализмът е хубав и значим, само по отношение на изкуството

Вежди Слагачев изпълнява с успех поставената му задача от ББ да компрометират Цветанов.Ве жди- побойникът да мълчи, защото никой не е забравил боят му над полицайчето и колко къркан беше.Само БОЙКО е забравил тия мулташки изцепки на верния си слуга.

Илия Павлов стана от гроба и шепне на роба си Вежди

Все повече хора виждат нищонеправенето на МВР.Просташки акции без никакъв ефект,а уличната престъпност се вихри безнаказано и никаква борба с нея няма.Веднъж заради страховитата простотия на работещите в МВР и второ,май нямат никакво желание.

Ооооо тепърва ще видите вие кон боб ядели.И тук вече бият, но вече по демокртично и само тези дето не слушкат бате ви Бойко.

Не мога да повярвам, че се намери един министър от това правителство да критикува негов колега, и то без да попита Бойко... Мислех, че различни мнения, освен в БСП, в другите партии ги няма. Или ако ги има, не след дълго вече не са членове на тези партии...

Вежди не е член на ГЕРБ и за това не му пука и казва истината за МВРФИЛМ. Членовете на ГЕРБ мълчат или повтарят това което е казал ББ - нямат собствено мнение по нито един въпрос

Винаги съм те харесвала!Сигурно наистина ще получиш "червен картон".

По едно време ми харесваше Рашидов ,как говореше ,защитаваше мохамеданите,скулпторите,художниците по телевизията ,как нямали пари,не се търсело изкуството им,но само няколко месеца след това по вестниците написаха ,че направил сватба на дъщеря си за 5-6 хиляди лева,купил и кола за 4 хиляди,сега вече показно пръска пари за други неща ,вече е на пури,не е на цигари/вероятно за по-евтино /,та ми падна в очите и не вярвам и на него .

Кола за 4 хиляди? Че то такива вече и на старо не останаха!Друго си е да е 150-200 хиляди като масовите коли на чалгата, например!

Сватба за 5 000 и кола за 4 000 си е мизерия. А това че всички трябва да са бедни е белег за една отминала епоха.

А ти колко мислиш, че излиза една сватба? И най-скромната не е под 3 бона, това не е показател за каквто и да било.

Пич, Рашидов отдаван ми е паднал в очите, но поради вакта, че преби полицай и нищо след това не последва, а и като гледам, някак си никой не смее да повдигне темата и да попита, какво аджеба стана с този случай и как приключи. Осъдиха ли Вежди рРашидов и ако да излежал ли си е присъдата (или съответно изплатил ли е обещетение). Но ако някой човек, било то министър или овчар ти падне в очите за това че похарчил 10 000 за дъщеря си... жалко за теб, а и за всички нас, че подобна сума отделена за собственото ти дете ни се струва прекалено голяма

Не е театър.То си е цирк.

ама нъл каза бе Веждьо, че не бил спазен закона и нъл таз информация ти си дал. щом аз ще трябва и игорето ще трябва и ти ще трябва да спазваме закона. а мвр-то си е право - има нарушение, сега да има и наказание. иначе ред няма да има. или да чакаме отвлечени министри, галеристи и прочее самобоготворящи се. аз предпочитам да има ред, спазване на закона и мвр-то да е нащрек.

Излагат се вече с тея акции. Нека работят, ама няма нужда от показност и насилие, като при Цонев, тея картини и онзи престъпник, който беше на земята в беззащитно положение и му пуснаха електрошока за всеки случай. Особено, като знам, че на полицайчетата малко им трябва за да се впрегнат и да си превишат правата с насилие. В крайна сметка какво се случва - ядат бой и накрая излизат с гаранция. Има ли смисъл от такова показно насилие? Включително и върху гражданите, които се обискират ежедневно неправомерно? Защото ние по телевизията виждаме само 1/10 от истинското насилие. Айде няма нужда от тая показна полицейщина, ами да се вземат в ръце и да откриват истинските престъпници по по-интелигентен и хуманен начин. Всеки ден стават по няколко обира в София, а баретите ми се правят на спецове. А по селата, къде са полицаите? В северозападна България положението е критично - няма полиция, няма ред. Стига с тая телевизия и театър за простолюдието. Бойко започва да ме разочарова с последните изцепки - не знае какво говори и няма никаква дипломатичност, а Цветанов е "булдозера", който репресира сульо и пульо за щяло и нещяло и накрая - нищо.

Те само са интелектуални мутри...Може би е прав, че не са толкова опасни, културата на министъра на културата нанася повече вреди.

Алооооу! Ей, като ви изнася да се спазва закона - защо не е спазен? Като се спази, ама вие сте потърпевши - защо е спазен? Това е основна част от манталитела/светогледа на мнозинството българи, както и причината, поради която трудно се живее в България. Не може все "аз прав, а другите криви." Не може!

Как да не може? Та Бойко Борисов и Цветан Цветанов всеки ден излизат с този номер.

Считам, че народът е пропищял от кражби.дрога, убийства и предиммствено те трябва да се наказват. Показните, дето ги освобождават трябва да са по-подготвени.

"Неотдавна на техен търг картина си купи дори премиерът Бойко Борисов." Бойко в стремежът си да се образова е объркал картини с книги. За негово съжаление - едните не стават за тоалетна хартия, че трудно се късат... Муууууууууууаааааа!! И само си представям Бок премрежил поглед пред платно на виден художник!!! Ама премрежил очи не от възхита, а от потрес в стил "бах, квой туй са???"! Ех, а после утваря устица и заговаря за тонове и чувства, смесени с неговата индивидуалност га натепал гаджето на щерката... Мдааам...

Веждьо, казах го няколко пъти ТУК В ДИР - Игорчо го прибраха, защото братчето му Вени се осмели преди няколко месеца да нарече Боцко "евтин популист"!!! Капишчи, както би казал Неговият приятел??? А да видим дали ще го пуснат мнението ми дирчетата!

Не знам за други артисти,ама вСливница има единполицай Г.Георгиев.Тойецарна клоуните!

Ха, ха, ха, ха! Егати сеира! Вместо да поощрява художествената самодейност, министърът на културата казва "Стига". Стига театър! Да чуем сега какво ще каже говорителят на МВР Цветан Цветанов. Същият - министър. И пак той - зам. премиер. Джумбюшът ще бъде пълен. Автогол? Дали ще има жълт картон? Или червен?

На 30 ноември 2001 г. Вежди Рашидов е арестуван за побой над полицай.

И какво - Веждичката ТАРАШидов не знаел за акцията? Аре бе, нали там е имало служители на неговото министерство!? Не продаваше ли той монументални паметници на Мултигруп? А на Трон? А на Добромир Гущеров? Виж ти, виж ти! И още - няма НИТО една крадена картина от предложените от "Аполон и Меркурий" на тръга! Няма НИТО една фалшива!! Няма НИТО една "нелегална"!!! Ами сега!?

да се махат това минестерство те ше не сасипат