Коментари - Още едно 2-годишно дете почина в болница | Днес.dir.bg

Още едно 2-годишно дете почина в болница

Момиченце на 1,8 г. почина в Ямболската болница. Трагедията става само дни след смъртта на 2-годишно момченце във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Още едно 2-годишно дете почина в болница | Днес.dir.bg

Коментари

гОРЕЩА ТЕМА!... Но накратко -лекари в българия има и то добри, здравеопазване НЯМА!.. Скоро и лекари няма да има, защото няма нормален човек, който да служи на пасмина, каквато сме ние българите и да не се отврати в един момент! Ние сме една "неовча" а "плъхоподобна" нация...само плюем аноннимно и се крием по дупките си. Каквито хората, такава и държавата! Не са виновни политиците, а тези, които ги избираме!

Ми като е толкова лесно да се натрави трахеотомия или горно-долна крикомрикотинтириминтиритомия, направете си я сами...и да объркате нещо, няма да е голяма загуба - и без това този форум нещо се пренасели...

лелеее, докторята тука много са обидчиви. Ама що така? Защо никой не ругае пощаджията, например? Време е да заиграе сопата!

Съгласна съм, че най-неплатените лекари са в болниците, но това не им дава право да УБИВАТ С НЕКАДЪРНОСТТА СИ!!! като не са доволни да напускат, а горчивата истина е, че са се превърнали в ТЪРГАШИ и търгуват с живота на хората, ако не им платиш на ръка не те оперират даже операцията да е спешна!!!!!!!!!!!!!!! Това не е единичен случай, а почти практика. От 300 до 500 лева е тарифата и не се правете на свети води и на бедни..... СРАМОТА За вас работата е пари, пари и пак пари, не за всички разбира се и на тези лекари поклон и извинения за думите ми, но те са много малко..... И не се обиждайте от горчивата истина

За съжаление това е и интелектуалното ниво, и моралът на масовия български лекар. Убиват деца със своята некадърност и безотговорност и след това без грам разкаяние се хвърлят да обвиняват родителите, пациентите като цяло, ниските заплати и какво ли не още. Наричат пациентите си лумпени, дебили, изроди и идиоти. Че и заплашват да спрат да ни лекуват. Ами спрете, господа, то се видя как ни лекувате, без вашето лечение поне ще имаме някакъв шанс да оцелеем! Чувствам се омерзен и отвратен от вашата злоба, алчност, агресивна простащина и неграмотност. Вие едно изречение не можете да напишете без пет правописни грешки, а искате хората да ви уважават. Уважението трябва да се заслужи, господа. В нормална държава неграмотни и некадърни хора като вас не биха могли да станат лекари! В най-добрия случай ставате за пазачи на бостан, да плашите гаргите с псувните и истериите си.

Защо така злобно, Валерка? Да не би да не са те приели медицина навремето или си имала гадже доктор, любител на садо-мазо?

Наистина, всички вие, които толкова злобно и безотговорно се изказвате срещу лекарите заслужавате да имате нужда от лекарска помощ и да не я получите! Мои близки и роднини също са умирали в болници, но никога не съм била толкова елементарна като вас и да обвиня медицинско лице за това. Напротив, лекарите са правили всичко възможно за да ги спасят, свидетел съм! Ако има подписка за увеличавене на заплатите им, аз първа ще се подпиша. Само да уточня: Нямам познати и роднини лекари.

Жено, я не се дръж като махленска клюкарка, която кълне съседите си, че й паркират под прозорците. Не пожелавай зло никому, още по-малко на хора, които са влезли в този форум, за да изразят потреса си от това, че през 21 век в български болници умират български деца поради лекарска безхаберност и некомпетентност. Факт е, че досега няма наказан лекар за лекарска грешка. Нормално е хората да се тревожат. Нормално е и да са озадачени от реакцията на пишещите във форума доктори, които, вместо да дадат професионално становище по случаите, се държат като психопати с маниакално-депресивна психоза.

не знам защо всички са толкова озлобени към лекарите? и защо си мислите, че това се случва само в България? В германия на година умират до 17.000 човека в следствие на лекарски грешки. Това обаче е рискът на професията - лекарите се опитват да направят всичко възможно (в рамките на възможностите си), и разбира се не може да имат 100% успеваемост. КОйто от вас не е правил грешка, нека пръв да хвърли камък...... Искам да подчертая, че и аз нямам роднина лекар и,разбира се, се надявам никога да не попадна на лекар, който в даден случай да не може да вземе оптималното решение. Но в крайна сметка това е положението, на който не му харесва и мосли, че е по-добре осведомен и обучен от лекарите, да си се лекува сам в къщи.

Уважаеми колеги. Да спем планови и спешни прегледи на 10 май, както предлагат колегата. Това население не заслужава да бъде лекувано. Да си намерят други лечители за безплатно комунистическо лечение

ти пък си скъсаи дипломата и ходи да копаеш на село.....

Я да видим колко от днешните алчни лекари са си заплатили обучението по капиталистически модел?

i az sam lekar. i az niama da preglejdam i lekuvam na 10 May

и ти също си скъсаи дипломата и ходи да копаеш на село.....

И какво сега? Докторите нямат пари, за да се учат - пациентите мрат - докторите се озлобяват още повече. Ми, да издържам някого от тях, моята заплата е 400лв. Стигат ли? Кой иска? А? Борисов ще ми се грижи за здравето като забрани пушенето. Е, как да не пуша! Дечица си отиват пред очите на безсилни доктори. Или изчезват. Или ги намират в чувал. Гамени хвърлят камъни по колите и влаковете. Все хубави новини, за релакс. Е, как да не пуша!? Все някак трябва да се повдигне капака на чайника.

О, колко финес, стил и мъдрост се леят от постовете на лекари в този форум! ПРИЗОВАВАМ ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ: да се обединят и в един глас да викнат със същите злоба, гняв и цинизъм срещу директори на болници, директори на здр. каса, министър и депутати в НС! Да се прекратят опитите с хората в България и да се смени основно здравната система! Да се търси подобие на Канадската, Френската или на Британската. Тогава ще имат нужната медийна и обществена подкрепа.

Напълно съм съгласен! Но...първо се понапънете малко да работите както се работи в Канада, Франция или не знам къде, вдигнете българския БВП до техните нива, отделяйте същия процент за здравеопазване, и може би едва тогава всичко в здравната сфера ще е ОК. Бедна страна не може да има добро здравеопазване. В бедна и популистка страна, където всеки втори милее за соца, и хитрува при плащането или неплащането на осигуровки, да се иска високотехнологично обслужване във всяка махала и паланка-просто няма да стане...Дотогава имате избор: уважавайте доктора си или си запазете час за екстрасенс!

"Приятелю", обемът на моята работа е един и същ и в България и в Англия. Плащам осигуровки, колкото е предвидено по закон. Не е възможно да милея за нещо, което не познавам, като соца, например. Впрочем, уважението в лв. или в евро да бъде? Щото паундите свършиха. И защо трябва да избирам между лекар и екстрасенс? Вероятността от злоупотреба и измъкване на пари е еднаква, а резултатът - съмнителен. Или ще ме убеждавате, че стремежът да се покрие по-скъпа клинична пътека не води до злоупотреби? Въпрос на термини.

Съвсем очевидно човекът е имал предвид цялата доза урбазон да се вкара наведнъж с венозна инжекция, за да окаже действие незабавно, в рамките на секунди, а не да се точи в продължение на часове със система, разредена с физиологичен разтвор. Айде стига с неграмотните коментари!

неграмотен си ти! Глюкокортикостероидите за парентерална употреба (каквито са Урбазон Форте или Депо-Медрол) ВИНАГИ, ама хубаво запомни, ВИНАГИ се разреждат (най често с физиолог.р-р) независимо дали се вакрват струйно венозно, в банка и т.н. Мускулното приложение е по-специфично, тъй като става дума за водно-неразтворимите суспензии на ГКС. Но случая не е такъв!

ако нямаш физиологичен рр. какво на кафе с сестрата.

Емоционален, разгорещен дебат. Има надежда, щом все още не сме безразлични. Хора! Лекарите имат нужда от пари, за да могат да си плащат за курсове и специализации. Ако в България не се предлагат достатъчно такива да могат да си позволят обучението в чужбина. Защо? Защото студентският курс съвсем не е достатъчен, за да се стане добър лекар. Той е само началото. Защото медицинската наука се развива непрекъснато, винаги има нови методи. И лекарите трябва непрекъснато да се обучават. А всеки курс, семинар, конференция се заплащат. Лично. И са много пара. Има и други професии, за които се налагат непрекъснати обучения. И хората знаят, че ако не е фирмата, която да плати, служителят не може да си го позволи сам. На лекаря в Ямбол, Ихтиман и Казанлък, кой да им плати?! Ползва се платената годишна отпуска за времето за курса. Какво би било, ако получаваха европейски заплати? Тогава един педиатър (лекар, който вече е приключил с харчовете за студенството и има специалност) ще може да си позволи курс за новите реанимационни техники в детска възраст, например. Знаещият лекар няма да се гърчи край умиращия човек, защото в отделението не разполагат с ларингоскоп, ами ще извади от неговия стерилен барабан личния инструмент. Купен с лични средства. Но днешната лекарска заплата на дежурен лекар в МБАЛ не е достатъчна и за част от този инструмент. И т.н. в стил "какво би могло да бъде, ако...". Логично е да мислим, че не е справедливо, определено съсловие да получава европейски заплати в България. Добре, но медицинските университети не предлагат качествено продължително обучение на достъпна цена. Или, коя МБАЛ може да си позволи да покани гост-професор от Франция или Германия за цикъл лекции, след като все дължат пари за заплати, ток, вода, лекарства?! А нуждите на организма са еднакви, без значение, дали е френски, български или цигански. Когато си безсилен да изведеш човека до по-добро здравно състояние е влудяваща ситуация. Затова, участниците във форума, които са лекари избиват на цинизъм и арогантност. Особенно, мъжете. А какво би било, ако стоварваха целия този гняв в по-правилна посока, където и пред когото трябва!? Ако искат подкрепата на обществото, трябва спешно да сменят тона и да загърбят остарялата, лекарска псевдоетика, наречена "гарван гарвану око не вади".

Абе какви курсове и специализации, какви пет лева! Както е видно от техните постинги тук, те български не знаят, та какво остава за чужд език. А специализациите и семинарите, от които биха могли да научат нещо, се провеждат в чужбина и обикновено не на български. И ако някой български лекар събере пари за участие в такова мероприятие (обикновено чрез рекет на пациенти или под формата на комисионни от фармацевтична компания, чиито продукти предписва), той прекарва времето си в посещение на евтини магазини и се връща "обогатен" не с нови познания, а с чифт преоценени дънки.

Велри, мерси, обаче нямаше никаква нужда да ни обясняваш как прекарваш командировките си. Обаче за разлика от теб има и хора, които работят съвестно! Хайде сега, продължавай да си пиеш кафето и да пишеш по форуми (в работно време)...

Моето мнение е различно-аз смятам че българските лекари са много добри. Живея в Лондон от 15 години, но миналото лято ми се наложи да се оперирам от щитовидна жлеза и се върнах в София където получих една чудена операция от д-р Кътев в Александровска болница. Целият персонал беше много мил и внимателен и никой не ми е одирал кожата. Сигурно има и други лекари които са добри.

Ми да, лекувал ни е доктура и ний фсички сме му многу благударни! Мен например, преди той да ме лекува, ми нямъши нищу, саму лека настинкъ, а я ма вижти сига, след негувото личение - вече съм ДЕБИЛ! Ни знам дали от личениету му дебилясах, ама съм щастлив, чи бях негоф пациент! Ний двамътъ сме сродни души - аз дебил и той дебил! Обичъм те, доктуре!

Венозна апликация чрез спринцовка е едно а хващане на вена и включване на система е друго.Ако има вкл. абокат с разклонител се използват идвете.НО за да не се губи време се прави първото.Ако нямаш разтворител радреждаш с кръв.

Прави ли ви впечатление как пишещите в този форум лекари наричат пациентите си : дебили, изроди, говеда, простаци... А ние очакваме от тях да ни лекуват! Алчни и озлобени търгаши, за които човешкият живот няма никаква стойност и които не могат да се трогнат дори и когато лекарски грешки убиват деца! Къде е оная кукундела здравната министърка? Защо не отиде в тези болници да провери лично какво е станало? Защо не се срещне лично с опечалените родители?

Кукунделата вероятно е на фризьор. Нали не очакваш, че заради някакви си две дечица ще се вдигне да ходи по разни провинциални болници? Тя си има приоритети, жената. И основният от тях е да паднат таваните на лекарските възнаграждения. Какво я интересуват нея пациентите?

До старите лекари и хирурзи: Уважаеми колеги, с голямо прискърбие искам да ви съобщя, че идиотите вече са се усетили, че отдавна сте спрели да ги лекувате, за което най-сърдечно ви благодарим.

Ако просто не ни лекуваха, нямаше да е толкова страшно. А те директно ни убиват с некадърността си!

така като те слушам, теб твоята некадърност ще те убие първа.

Алоо загрижените, къде изчезнахте бе лумпени. Нещо да коментирате за намереното удавено дете вързано в чувал? Пак ли лекарите са ви виновни, пак ли лекарска грешка? Истината че сте извратени престъпници и наркомани, които убивате деца и ги хвърляте в чували или ги захвърляте по домове за сираци след като ги родите, още много други истини мога да ви напиша но не си заслужава да си губя времето с вас.

Леле, човек ти имаш спешна нужда от професионална лекарска помощ. Вземи се в ръце, пии едно лексотанче, излез на чист въздух. Недей така, ще те гътне някой инфаркт, после какво ще правят пацентите ти без теб.

Ще живеят! Един лекар-убиец по-малко.

Абе забравих да питам. Ти Звезден лекар ли си или Стар лекар, че от ника ти не става ясно, написан е на маймуница. Защото ако се изявяваш като Звезден, тогава ще ти трябва нещо далеч по-сериозно от лексотан.

а ти кой си дето питаш, че от анонимни маймуни не желая въпроси

Абе забравих да питам. Ти Звезден лекар ли си или Стар лекар, че от ника ти не става ясно, написан е на маймуница. Защото ако се изявяваш като Звезден, тогава ще ти трябва нещо далеч по-сериозно от лексотан.

Не знам дали си лекар, ама със сигурност си психопат! При това - неграмотен психопат.

Ако тебе са те били като дете и родителите ти са те изоставили в социален дом, това не е основание сега да си го изкарваш на пациентите си и на участниците в този форум, като ги наричаш убийци, изроди и какво ли не още.. Тук се обсъжда една човешка трагедия, причинена от лекарска небрежност и фрапираща некомпетентност. Некадърни лекари са убиле дете! Ако имаш основание да се чувстваш лично засегнат от възмущението на хората, сигурно и за това си има причини. Надявам се да не си пряк участник в случая. А ако случайно си, надявам се да си получиш заслуженото.

Аз със сигурност не съм наркоманка, лумпен и убийца на деца. Можете ли да кажете същото и Вие за себе си? Ако наистина сте лекар, ме е страх да си помисля в ръцете на какви психически неуравновесени хора е поверено здравето на българина! Надявам се от сърце да сте обикновен психопат, който се прави по форумите на лекар.

краино време е да разберете че психопатията е гранично състяние в психиятрията и вече не се ползва в практиката. Но явно е сте необразована и ползвате в речника си думи чието значение не разбирате. Този феномен е типичен за група емоционално инконтинентни хора. Но съм сигурен че яе ми паднете рано или късно- я със спукан апендицит, я със извънматочна бременост. Тогава ще си проведа един вълнуващ разговор с вас на тема трябва ли да ругаем и мачкаме лечителите си или да им целуваме ръцете! Примитивизмът ви е сърцераздирателен!

Аз съм съгласна с Вас! Най-лесно е да обвиняваме другите за собствените си грешки! Родителите са най-честите виновници за болестите и понякога за смъртта на децата си. Трудно им е, обаче да си го признаят!

Не мога да си представя по-малоумно изказване. Значи, всеотдайните български лекари лекуват дечицата въпреки всяческите старания на собствените им родители да ги разболеят и уморят! Жено, тебе майка ти явно те е изпускала и си падала на главата си като малка. При това често. Не знам твоите родители как са се отнасяли с теб, но по принцип родителите обичат децата си. Сигурно си много наранена от собственото си нещастно детство, за да се превърнеш в такъв зъл човек.

Докторе , случайно да сте учили в 1 клас , че в българската азбука има Й

Ще ме извинят господата лекари, но бих казала, че във една ветеринарна клиника много по- добре се справят с тези неща. Да не говорим, че ветеринарната медицина е много по- хуманна от т. нар. хуманна медицина. И пак ще трябва да ме извините, но много от колегите ви почти не знаят какви ги вършат, ако лекуват нещо, то е единствено симптоматиката и да не ви казвам как се държат като разберат, че съм ветеринар...Кои сме ние...

За съжаление сте права. Когато водя кучето си на ветеринар срещам много по-човешко отношение и професионализъм, отколкото когато самата аз ходя по болници. Българските лекари някак си умеят да ни накарат да се чувстваме виновни, задето сме се разболяли и търсим лекарска помощ. Винаги се усещам като някакъв досаден навлек, който се е домъкнал в болницата единствено, за да пречи на доктора да си води лични разговори по телефона или да си пие кафето със сестрата. Лекарите са незаинтересовани и отегчени, а сестрите - откровено груби и нагли. Да, има и свестни, но те са по-скоро изключение.

Леле какво става бе нещастници , убихте децата ни ! Не искам да живея тук в тази гнусна измекярска държава.

КОЛЕГА, НЕКА НИ РУГАЯТ ! И АЗ СЪМ ХИРУР. С 28 ГОДИНИ СТАЖ. И НА МЕН ВЕЧЕ МИ Е ПИСНАЛО. ПОДКРЕПЯМ 100 % ВАШЕТО МНЕНИЕ! МНОГО СКОРО НЯМА ДА БЪДЕМ САМО ДВАМАТА, А КОГАТО СПРЕМ ДА ГИ ЛЕКУВАМЕ, БЪРЗОЩЕ СЕ УСЕТЯТ ИДИОТИТЕ.

Ей на това му викам аз добра идея! Понеже когато такива като вас спрат да практикуват, току-виж се увеличила средната продължителност на живота на българина!

Т.нар. "идиоти" са Вашите пациенти. Те са също и хората, от чиито данъци се плащат Вашите заплати. Заради такова цинично отношение като Вашето умират деца! След като Ви е толкова омерзително да сте лекар и да лекувате "идиоти", защо не излезете в ранна пенсия и не си купите една къщичка на френската Ривиера, та да си живеете там на спокойствие в една по-културна среда? С рушветите, насъбрани в течение на 28 годишната си практика, със сигурност можете да си го позволите.

А Вие не забравяйте, че тези, които наричате убийци и какво ли не са ВАШИ ЛЕКАРИ!А това,че нямате достатъчно интелект и умение да анализирате това, което в действителност се случва в България и в частност в здравеопазването, за съжаление не е само ваш проблем.Опитайте се по обективно и без агресия да се поогледате, и ще видите какви отношения се вихрят в демократичната ни общност.То не бе злоба и завист, да не говорим за липса на елементарно възпитание и етика на всички нива.За щастие не принадлежа към лекарското съсловие ,на което с такава щедрост всички изливат помия на главите и задъхвайки се от комплексите си общество обявява единствено лекарите за изчадия на дявола а себе си с цинична скромност за ангели.

От името на "идиотите" напълно подкрепям вашата идея. И ние не искаме такива като вас да ни "лекуват"!

много станахме тея дето не ИСКАМЕ да ви лекуваме :) само не знам тогава какво ще правите? ;)

Абе тоя не знам дали е доктор, но явно самият той е за доктор. Човекът очевидно страда от раздвояване на личността! Пише под различни имена и не се усеща, че правописът, псувните и патологичната злоба го издават. Да не би пък да е лично засегнат от започналото разследване на случая? Само това остава, лекарите, убили детето, сега да се вихрят по форумите и да ни обясняват ние колко сме тъпи и неблагодарни, че не умираме с усмивка на уста и с топли думи на благодарност към лекаря, който ни е вкарал в гроба.

Аз много често съм била доволна от лекарските услуги в България, така че да знаете, че все още има и такива хора, които Ви уважават и подкрепят!

Ти на кой викаш идиот бе, на пациентите ли? Такива като тебе заслужават все болни да са, да видят какво значи лечение и грижи от български лекар! Ти близки нямаш ли? Но неее, сигурно с връзки ги уреждаш нали и отношението към тях не е такова! Плюя на вашето лекарско съсловие щом ви е такава културата, хайде спрете да работите и оставете кадърните да го правят, а има много такива!

Аз не наричам болните хора идиоти. Зачитам достойнството и проблемите им и винаги се старая максимално да им помогна, заради което те ме уважават и ценят. Никога не съм поставял финансови условия и затова също ме уважават! ИДИОТИ наричам драскачите, които ме проклинат и аз да се разболея заедно с близките си, които плюят съсловието ми като цяло, които без да ме познават ме пращат в затвора и ме наричат убиец, а някои даже желаят и смъртта ми. Сега към Елена: Завърших медицина преди 28 години в Париж и работих там до преди 8 години. Да, къщата ми е точно там където ме пращате- град Бизие. С парите, които честно съм спечелил във Франция, построих болница в България, без стотинка помощ от когото и да било. Боря се с глупави закони, наредби и пр., давам всичко от себе си, за да предложа качествена и добра услуга и хората са доволни. Така, че избийте си от главата, че живея точно от вашите данъци... Просто е смешно. И накрая към Мира- да може би страдам от някакво раздвоение, но не защото влизам с различни имена, а защото още се чудя какво правя тук в България. Обиждате ме не с компетентните си медицински познания, а със забележката относно правописа ми. Претендирам, че като за човек , който от 36 години живее извън България правописът ми е идеален и по-добър от този на 90% от участниците във форума. Това е от мен. Бъдете здрави!

ами скъсаи си дипломата и ходи да копаеш на село.....

проблемът е ясен какъв е в 99.9% от случайте - ниско заплащане, липса на мотивция, липса на знания. 99% от лекарите са хора, които разчитат на стара слава и знания. Добре всички сигурно са съгласни, че парите са малко на лекарите, но като е така това означава ли, че трябва да гледат на пациентите като на касички. Да не говорим за долното и вулгарно отношеное ( в повечето случай ) Тъжното е, че медицината е толкова хуманна и красива професия. Тъжното е, че сред многото "профани" със сигурност има и добри лекари, които отнасят негативите на останалите. Въпреки всичко, ако с действията си си довел до смъртта на някого - да не говорим на две годишно детенце - от собствени морални подбуди би трябвало да сложиш край на кариерата си, а не да обясняваш как всичко било направено. За съжаление в цялата ни държава цари пълно безхаберие. Във всичко. Жалкото е, че малки и невинни деца плащата за това.

"Оказа се, че детето не е било прието, въпреки че е имало свободни места." Само този факт е достатъчен да се търси отговорност от дежурният лекар / един и същ в двете болници , а отделен е въпроса, че той не е българин/. В Корана ли се е клел или е полагал Хепократова клетва????

ЗА СЛУЧАЯ в Ямбол КАКВА е ТАЗИ СПЕШНА ТЕРАПИЯ бе смотльовци.Веднага кислород и Урбазон венозно А не система. Ако нямя ефект ТРАХЕТОМИЯ.ВСИЧКО ТОВА ЗА МАКС 5 мин. Какво наблюдение .ДА не сте астрономи.Един час Луда работа.Както е направило едем на квинке много трудно да интубираш..И задължително РЕНГЕН за чуждо тяло в трахеята.НЕ ми излизай с номера за два часа реанимация Тъпа крава

Моля Ви, нека Вие и такива като Вас (понеже очевидно сте лекар, и то компетентен) изпратите професионалното си становище по случая до медиите. Дано се разшуми повече и този случай да не бъде потулен както всички случаи на лекарска небрежност досега!

Аз съм правил трахиотомия на котка като ученик - наистина е 5 минути. Въпросът ми обаче е друг: в МБАЛ Бургас, например, няма дежурни оториноларинголози / трахеотомисти- за да го разбереш по-лесно /, а те са на разположение в дома си, т.е. на повикване. При спешен случай линейка ги взема от дома им и ги отвежда до болницата? Колко време мислиш, че е необходимо-30 мин. или повече ? Ще издържи ли задушаващо се дете 30 мин или повече? Защо няма дежурни? Защото няма желаещите да работят там. Защо няма желаещи? Защото са ниски заплатите в болниците... Много често се задава въпроса: защо пък лекарите да получават високи, големи, европейски, тлъсти и прочие заплати? За себе си знам, че като пациент ще съм по-спокоен, ако насреща ми е "нахранен" лекар...

Леко инфо, защото гледам, че имаш нужда :) Урбазон венозно, ако е в необходимата доза НЯМА КАК да НЕ повлияе! После ще кажа, че в случая не става дума за едем на Квинке, става дума за бактериален ларингит...а за трахеотомията на човек ще те питам само колко пъти си го правил, щото да даваш инструкции по форумите е доста лесно... :)

Има алергични И към урбазон. Тогава Адреналин.Но ако е бил бактериален ла...т Урбазон без антибиотик. Много лошо за терапевта.Жалко за детето.

Всичко това показва нивото на професионалното си умение, което имат повечето ни сегашни лекари.В университетите влизат посредствени студенти, обучението им се провежда от неуки и незаинтересовани преподаватели.Завършват най-накрая висшето си образование, получават диплома, навлизат в професията си , скоято трябва да са полезни на пациентите, ако могат с протекции си вземат специализацията, но продължават да са неуки в професията си.Човек да го е страх да потърси лекарска помощ от неуки лекари , с които са пълни болниците ни.

пешо и подобни негодници, от писанията ви става ясно че ББ беше прав в едно- материала не е читав. Речникът ми е точно такъв какъвто заслужавате. Нито разчитам на вашите данъци, нито на вашето уважение, защото просто нямам нужда от вас. Вие имате нужда от мен и от моите колеги-лекари. Професионалните си качества нямам намерение да обсъждам с непознати и в повечето случаи полуграмотни хора. Уважавам скръбта на близките на децата, но не приемам лицемерното ви виене по форумите, защото болката от загубата но близко същество не може да се изрази в думи и не помага на никои.Вие сте просто едни хиени които търсите на кого да се хвърлте и тъй като сега няма избори се вторачихте в лекарите.

абсолютно съм съгласен!

СЛЕД ТАЗИ МАСИРАНА И РЕЖИСИРАНА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО- МИЛИЦИОНЕРСКА АТАКА СРЕЩУ СЪСЛОВИЕТО, НЕ НИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГИ ОСТАВИМЕ БЕЗ НАС. ТЕ САМО ТОВА ТРЪБЯТ ПО ФОРУМИТЕ-ЧЕ НЕ НИ ИСКАТ. НЕКА СЕ ЛЕКУВАТ ПРИ МАГЬОСНИЦИТЕ ОТ КАНАЛ 3

Аз специално не съм нито журналист, нито милиционер, а средностатистическа българка, която редовно си плаща данъците и здравните осигуровки и очаква от такива като тебе да я лекуват, при това компетентно. Добре, че са форуми като този, та да разберем какво е отношението на българските лекари към техните пациенти! Това, което се е случило с тези две дечица, не е случайно. То е резултат от толерираната с години лекарска безотговорност и некомпетентност. Хора, осъзнайте се и се противопоставете на мърлявщината, грубиянщината и липсата на професионализъм и хуманност в българските болници! Пишете оплаквания, водете дела и сигнализирайте медиите за всеки случай, в който са нарушени вашите пациентски права!

Наистина, да видим тогава какво ще правят всички тези умници, които се изказват неподготвени по форумите. Уважавам българският лекар!

А ти драги си един озлобен, самовлюбен глупак. Не те знам какъв лекар си, но ако медицинската ти квалификация е като правописа ти, Бог да пази пациентите ти. Повярвай, никой няма нужда от лекари с манталитет като твоя. Такива като теб са отговорни за повече погубени живота и от терористите.

А ти драги си един озлобен, самовлюбен глупак. Не те знам какъв лекар си, но ако медицинската ти квалификация е като правописа ти, Бог да пази пациентите ти. Повярвай, никой няма нужда от лекари с манталитет като твоя. Такива като теб са отговорни за повече погубени живота и от терористите.

Стари докторе, това вашето си е диагноза, която често се среща при дългогодишни лекари, обикновено хирурзи. Нарича се "Синдрома на Господ". Представлява мания за непогрешимост и богоподобност, съчетана с усещане за всевластие над човешкия живот.

АЛОО ДОКТОРЧЕТО СТАРОТО,МНОГО СИ НЕРВЕН БЕ.КОЛКО ХОРА УМОРИ БЕ НЕКАДЪРНИКО ,ЧЕ ПЛАШИШ ОПЕ ДА УМОРИШ?ЗАРАТИ ТАКИВА ТИКВЕНИЦИ КАТ ТЕБ ПЛЮЯТ И КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ.

АЛОООО ДОКТОРЧЕТО СТАРОТО.МНОГО ЛИЧНО ГО ВЗЕМАШ БЕ.КОЛКО ХОРА УМОРИ ЧЕ ТЪЙ ПАЛИШ.МАЙ И ТИСИ В КЮПА.

Аз работех като лекар 16 г. в България и се махнах. Мога да ви кажа че медицина в България няма. Има само в определени граници търговия със здравето. В Европа лекарите са от добре заплатените прослойки, има и доста други добре заплатени също. И тук има недоволни хора от медицинското обслужване, но като знам какво получават в болниците и в кабинетите направо се учудвам как може да има недоволни и тук. Та на плюещите тук лекарите, направете така че да може да работят. Не че не може. Как можа да се направи изведнъж общите лекари да взимат хиляди за нищо, защо повечето специалисти напуснаха болниците, защо в болниците останаха само старци и старици, които не пускат и стотинка на младите лекари. ББ не да ми закрива болници, ами да мисли как да ги осигури с качествен персонал. Няма вече доктори в България, положението е страшно, и още по-страшно ще става. Гладът и в Европа е голям. Но доходите са все още по-големи и условията за работа далеч по-добри.

ОК няма проблем...ще ги закараме всички в панделата. И КАКВО ЩЕ ПРОМЕНИ ТОВА??? Ще останат шепата кадърни както ги наричате и ще се редим по коридорите с месеци и припадат. Така е и в Канада и в САЩ и навсякъде. Никой не умира в лекарски ръце...просто умират чакайки.

Странно, но дори смъртта на тази малка невинна душичка (лека й пръст) отново бе повод да се спука циреят на всенародния гняв срещу лекарската паплач. Тъй като тук вече съм провеждал анализ на психологическия портрет на лекароплюещия лумпенат, само регистрирах за пореден път правилността на моите заключения. Същевременно не мога да подмина с лека ръка псевдонаучните тъпизми, на които станах свидетел в някои изказвания. Педиатрите несъмнено са допуснали фатална грешка, дължаща се на поредица от лични и професионални причини - самоувереност, дълбока провинция, изостаналост, интернистичен (неинвазивен) подход към спешен проблем, слаба подготовка, липса на апаратура и инструментариум. Тъй като става въпрос за бързо-прогресираща асфиксия, безспорно е трябвало да се спазят основните четири принципа на дихателната и СС реанимация, подредени с буквичките ABCD. Това не е сторено. Кислородотерапия? Не знаем. Интубацията на дете на 1.5 години не е сложна процедура, но се съмнявам педиатрите да са обучени в нея. Като високорискова манипулация (пълен стомах, регургитация, повръщане, аспирация) тя не е приоритет в детско вътрешно отделение, където няма анестезиолози. Споменатата тук от ентусиасти-лаици трахеотомия е по-скоро тема на популярната литература и филмите. Само глупак би тръгнал да "реже" трахеята с джобно ножче и "други подръчни средства", с риск да прасне някое клонче на тиреоидея супериор (фонтан до тавана), или да мине през истмуса на богато-кръвоснабдената щитовидна жлеза и вместо да изпише вежди...знае се. Гърр-гърр. Запознат колега (браво!) по-долу предложи кониотомия, което е именно средството на избор, заради лесния достъп да крико-тиреоидната мембрана. Там вече може и с "подръчни средства", стига да се знае къде е точно, тъй като при деца мембраната е широка 1-2 мм. Но това са твърде крайни средства, достатъчен е детски ларингоскоп и тръбичка...Или куик-трах - сет, който е предназначен точно и само за това. Е, вярно, оборудването струва пари, както и мониторът с пулсова оксиметрия, който също е задължителен в случая, но пари нали все няма. Строим молове и хотели. Така свикнахме с това...А и да ги купят, често няма кой да работи с тях. Да се следи само за цианоза, дихателна честота и пулс са неща от миналия век и съветската медицина. Предложението на знаеща гражданка за ректална реанимация със свещички ще отпратим в главата анекдотизми. Колкото и да е бърза ректалната резорбция (при добре почистено черво!), тя не може да се сравнява с IV. Та в резюме, какво е трябвало за да се избегне трагедията: 1. На времето, вместо БКП, политикономия, диамат и политически държавен изпит медиците трябваше да учат специалноста спешна медицина. 2. Провинцията си остава дълбоко затънтено място, липсват стимули и възможности за развитие на кадрите, специалистите (анестезиолози в случая) напускат и заминават в чужбина, острите състояния дори от такъв христоматиен характер си остават животозастрашаващи. Липсват курсове за преподготовка, не са изготвени "гайдове", почти невъзможно е да се пътува в чужбина за трупане на опит, не се знаят езици, което е недопустимо за лекар в 21 век 3. Оборудването с апаратура и инструментариум в българските болници е крайно изостанало, допотопно, примитивно, по съветски образец, нещо, което се отчете миналата година и в доклад на ЕС и допълнително допринася за тъжната картина 4. Физическата липса на медицински специалисти, от която страда Европа и светът, у нас много бързо достигна катастрофални размери. Въпреки общото мнение все още добър лекар-специалист в елитна клиника(изключваме "Св. Екатерина" и "Токуда") рядко е заплатен с повече от (средно) 6-700 лева. За сравнение (проверка в "Гугъл") добре платен инвазивен кардиолог, хирург или анестезиолог в Тексас получава 340 000 $ годишно. 5. Този случай е само началото...

Когато няма детски ларингоскоп или въобще липсва какъвто и да е, при малки деца с обсрукция на ГДП има и други възможности - иглена крикотиреотомия ( хирургичната при малки деца, особено кърмачета е трудна) с един по-широк венокат, спринцовка от 2 сс и саморазгъващ се балон или ако има апарат за високочестотна вентилация.

Имате пълната ми подкрепа.

д-р гняв или там какувто сте, тази информаця, която сте публикували тук може всеки сам да си свали от интернет. букви абцд....12зч и т.н. теоря да се чете и на практика да се прилага са две различни неща! вапроса е защо е чакано толкова време преди да се предприеме нещо. това сус свещичката не е за анекдоти! това е пурвото(дори и да не е вув форма на свещичка, не сум лекар и не мога с точност да изброявам лекарствените форми), което модерен лекар трябва да направи, преди изобщо да се поставят вашите разсужденя на тема трахеотомя. кортизон има в много форми и ихналацята с такув оказва бурзо и дулготраино деиствие. адреналин е другата опця. чак след това, ако положеноето не се подобри се взимат други мерки. много сте самовлюбен и вярващ в себе си! не си вуобразяваите, че с дулги писма ще впечатлите някого. като цяло лекарите в бг сте некадурни, не се стараете да се образовате след като сте завуршили и оставате на нивото от преди 100 години. това че някои хирург в америка взима з00000 долара не значи че е обичаино и че всички са така платени. тук кадето живея, не знам да има случаи на дете починало от тази болест! като имате инетернет и гоогле прочетете как се лекува. прятно четене *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-жо (не)знаеща гражданко, ако се лекувате с информация от интернет - лека ви пръст......Кортикостероидите не се прилагат инхалаторно при остри състояния, и дори когато се прилагат не може да се очаква бърз ефект, защото........хайде да не навлизаме в подробности.

По отношение на най-скъпо платената професия в САЩ, това са анестезиолозите - над 350 000 $ годишно ( до 500 000 $). В първата десятка има още две лекарски специалности, но това не са хирурзи или кардиолози, а гинеколози и психиатри.

Първо, кониотомията си е точно вид трахеотомия, по-точно горна трахеотомия. Второ, примерът с химикалката и джобното ножче онагледяваше как се прави трахеотомия по спешност в извънболнични условия. Добре е да се четат внимателно както чуждите постинги, които се коментират, така и учебниците по медицина. Аман от лаици!

Пич, сигурен съм, вервай ми! Както вероятно знаеш, кониотомията е всъщност горна трахеотомия (за справка - има още средна и долна трахеотомия).

Това с джобното ножче и химикалката се говореше преди на студентите с едничката цел да им си покаже, че трябва да се предприеме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО освобождаване на дихателните пътища. Колкото до конкретния пример, надали това се е случвало, или ако е така, то ще да е било сигурно в Съветския съюз- там ставаха винаги невероятни неща. В този контекст, не беше редно да споменавате химикалката, защото така оставяте впечатление в потребителите на този форум, че всичко е много просто. Току виж утре някой специалист е промушил я жена си, я баба си, я недай Боже детето си... Ако някога сте правил трахеотомия, би трябвало да знаете и рисковете, дори и да я звършвате в операционна. Би трябвало да знаете също, че и в много случаи на ниска обтурация тя е безполезна. Дайте да не гадаем, без да сме наясно с казуса и да даваме храна за коментари на хората тук

госпожа Хана, или сте тъпа или наивна. Не съм агресивен, а обиден. Явно не сте достатъчно образована за да разберете разликата

Пак дърти смърдалник показваш простотията си с начина на писане в отговорите.Може и до луната да си ходил но си каруцар в речника и такъв във живота.Нещастник си ти кукундело селска.Пиши си името /докторе/.Пиши в кое село си фелшер.

Нещастнико ще те намеря и ще те обеся на червата ти гнидо долна!

Не знам кой какъв е, но "Стар лекар"-ю! ГРАМОТНИТЕ И УВАЖАВАЩИ СЕБЕ СИ ЛЕКАРИ ПОНЕ ПИШАТ ГРАМОТНО, ПРИ ТЕБ ЯВНО ТОВА НЕ Е ТАКА - НИТО МОЖЕШ ДА ПИШЕШ ГРАМОТНО, НИТО СЕ ИЗРАЗЯВАШ КУЛТУРНО.......ПРАВИСИ ИЗВОДА И КАКЪВ ЛЕКАР СИ! АМИН ЗА ВСИЧКИ НАС, ЛЕКУВАЩИ СЕ ПРИ ТАКИВА "ЛЕКАРИ"!

Г-н С.Савов от Русе, не знам дали съм изкуфял, но съм направил досега няколко хиляди операции на дебили като теб и съм спасил живота на безчет такива за 30 години хирургия в Медицинска академия София. Обиколил съм целия свят и съм член на над 10 международни общества. А ти кои си, какво си постигнал в смръдливия си живот и на кои си помогнал бе гнидо нещастна?

Пациентите, които сте оперирали, след Вашата квалифицирана хирургическа намеса ли станаха дебили, или при Вас по принцип си идват за лечение само дебили, а нормалните хора си търсят други доктори, които, освен да псуват, могат и да лекуват?

То и кой друг би се оставил на такъв като теб да го оперира... Добре че са дебилите... Дебил при дебила отива!

Няма да получите нито признание, нито благодарност за спасените животи! Всички тук са прекалено тъпи, за да осъзнаят, че без хора като Вас не могат!

ПРИЗИВ ДО БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ Уважаеми колеги, потресен съм от това което чета по форумите. Безпрецеденти обиди и оскърбително отношение към нас и нашият труд , нагнетявано от политици и продажни журналисти, насъскващи плиткоумния нискоинтелигентен българин срещу хората които го лекуват. Не мога да изразя възмущението си от идиотските "мнения" тук. Разбира се че навсякъде по света умират деца, дори и в Канада и Германия. Но там не линчуват лекарите си. Там уважават и тачат лекарите и учителите си като наи-важните хора в обществото, и така им и плащат. А тук-простак, чалга и дрога! Затова ви призовашам да спрем да преглеждаме и лекуваме ВСИЧКИ болни на 10 Май 2010. Предупредително! Стига простотия в тази страна- на бунт срещу простака-българин.

Г-н Стоянов (няма да Ви нарека д-р Стоянов, понеже професията на лекаря предполага някакъв морал, какъвто Вие очевидно не притежавате), мисля, че е страхотна идея считано от 10 май Вие лично и такива като Вас да спрете да ни преглеждате и "лекувате". Така поне ще имаме някакъв шанс да оцелеем! Пази Боже от "лекари" като Вас! Добре ще е да напишете също и малкото си име,както и специалността си и в коя болница работите, за да знаем ние, неблагодарните и прости пациенти, къде да не ходим. А след като не искате повече да лекувате, защо просто не напуснете болницата, в която работите, и не се прекфалифицирате в нещо друго, което би съответсвало по-добре на Вашата нежна и наранима душа? Или искате хем да не работите, хем да си взимате заплата? Е, очевидно точно това са искали и тези, които умориха двете дечица. Ето това е нравствеността и професионализма на българските лекари! Алчни и некадърни боклуци, които убиват децата на България и ни плашат, че и по-лошо ще стане, ако спрат да ни лекуват. Няма да е по-лошо, просто ще си измираме по естествени причини, а не от лекарска некадърност и бездушие!

не съм сигурен, че Деси (ако избощо така се казва) не е умствено изостанала. Човекът е напълно прав! Само не разбирам как съдиш за лекарския професионализъм на човека по мнението, което той излага по темата. Пожелавам ти нито Д-р Стоянов, нито аз, нито който и да е друг лекар да Ви обслужи, именно заради такива "дбитъци" като вас сме на този хал.

Браво Деси, много добре казано.

Кой си ти бе, нещастнико, та да призоваваш "на бунт срещу простака-българин"? Точно ние, простите българи, ти плащаме заплатата с нашите данъци! Като искаш да протестираш - протестирай, но първо си подай оставката! Докога ще хрантутим безполезни паразити като теб с данъците си?!

Stoyanov, каква каша ти е в главата! Какво общо имат политици, журналисти и "простият" народ с диагностиката на остър корем или трахеотамия в болничини условия? Като чета постовете подписани от лекари, подозирам, че в обучението им е застъпено изучаване на сленгове и ругатни в българския език. Ако не е така, то излиза, че просто, те са потомци на "плиткоумния нискоинтелигентен българин". И най-скъпата диплома не може да замени първите седем години. Така че не развявайте дипломите си в най-неподходящия момент! Ако можете, демонстрирайте някакъв аристократизъм, въпреки, че форумът е анонимен! Българите ще оценят това положително. Насочете гнева си към виновниците за състоянието на системата, а не срещу потребителите! Мир?

ок, късаи си дипломата и бягаи да копаеш на село.....

В такива случаи се прави трахеотомия - разрез на трахеята, в коятосе вкарва тръбичка, която позволява на пациента да диша, независимо от отока на ларингса. Звучи сложно, но в действителност е елементарна медицинска процедура и при необходимост от спешни действия (напр.алергичен оток вследствие на ухапване от пчела в планината) може да се направи и в извънболнични условия с подръчни средства - напр.джобно ножче за среза и каква да е тръбичка, може дори пластмасовото тяло на химикалка, ако се извади пълнителя. Не мога да повярвам, че в 21 век в БОЛНИЦА едно дете е оставено да умре, след като е можело да бъде спасено и от един студент по медицина! Това на практика е отказване на лечение и си е чиста проба УБИЙСТВО, защото тези лекари са знаели какво трябва да се направи, но не са го направили! Искрено съчувствам на родителите и като лекар ги съветвам да дадат максимална публичност на случая в медиите и да търсят правата си в съда!

Е хубаво, че поне един лекар призна каква елементарна лекарска грешка е довела до смъртта на детенцето. Дано случаят да стигне до съд и да има осъдени, но не с условни, а с ефективни присъди. И най-после да видим как лекар си плаща за убит от него пациент по същия начин, по който Максим Ставискин сега си плаща на Мануела Горсова.

д-р Р.Иванов! Дано да сте лекар! Нали, сега оцеляха само тези болници, които разполагат с нужната техника и квалифициран персонал!? Аз си представям ужаса на лекарите, за които таткото казва: "Те само гледаха и се чудеха какво да направят". Моля Ви, обяснете с думи ясни, какво, вероятно е попречило на хората от екипа да осигурят специалист по спешност? Някакво болнично правило ли, неписан закон ли или писан? Има нещо неетично в тази лекарска етика, която не допуска да се наричат нещата, такива каквито са пред обществото. В края на краищата, то е потърпевшо. И лекарите, като част от него.

Мери, тъжното е, че дори не е бил необходим някакъв специалист. В идеалният случай един анестезиолог би реагирал най-адекватно, но всеки лекар би трябвало да бъде достатъчно обучен, за да знае какво се прави в такъв случай. Продължавам да твърдя, че на детето не е оказана елементарна лекарска помощ и лекарите на практика са бездействали повече от час. Включването на система в такива случаи е безсмислено, понеже тя действа много бавно, а при оток на ларингса смъртта може да настъпи за броени минути. Трахеотомията би осигурила кислород на детето в рамките на секунди и не би се стигнало до летален изход. Можем само да гадаем защо не е била направена.

Проблем в здравната система има, но корените му не са изникнали е така защото лекарите са били алчни. 10 години учене и да те поставят под общ знаменател не е много приятно във всеки случай. Нека не стават жертва на предразсъдъци. На първо място тези лекари работят за МНОГО по-малко пари и уважение от 2/3 от работещия персонал в България и въпреки това полагат достатъчно усилия да спасят десетки животи. Не са безгрешни и това е факт, никой лекар останал да работи в болница не е там за парите, и не би си позволил да гледа дете как умира..ако е бил така зажаднял за пари е щял да си намери мястото далеч по-рано. И преди да обвинявате лекарите...погледнете къде ги учат. Днес за да се научиш на медицина трябва едва ли не да се бориш със системата за да получиш свястна практика. 4 години нямаше места за специализанти и лекари стояха без право да се обучават. Университетските болници доказано са най-окаяните от всики болници в България. Обучаващия персонал го прави само и единствено на едната гордост и принадлежност към медицинското съсловие. Моля ви не критикувайте сляпо и имайте предвид условията и на двете страни. Ужасно е да се изгуби така живот, но още по-лошо е да се приложат наказания и поправки в грешна и напразна насока.

Отново анонимен ти винаги ще си анонимен защото сте долни гниди. Народ които не уважава лечителитше си не е народ. А вие сте точно това. Плачете за бездомните помиари, искате да линчувате лечителите си, гласувате за една тъпа мутра ББ - е тогава се оплакваите на алах. От нас- колкото ни плащате- толкова ще ви лекуваме!

Цинизмът Ви е плашещ. Чак не ми се вярва, че сте лекар. Но ако много лекари са озлобени и агресивни като вас, то коментарите на пишещите срещу лекарите имат основание.

Едва ли е лекар. Трудно ми е да повярвам, че лекар би могъл да падне чак толкова ниско, и да използва подобни епитети. А и правописа му е наслабо образован човек

Къде отиде хипократовата клетва или тя се забравя в момента на получаването на дипломите.Тези думи не подхождат на един лекар който се е клел безпикуслонно да помага на хоратал

Стар лекар ли сте или изкуфял не знам но от начина на изразяване на мисълта Ви и думите ,които употребявате съм убеден за второто.Вие сте от ония доктори,които са вечно недоволни от "добитъка пред кабинета им,тъпия селянин "и други подобни.Винаги гледате в ръцете пациента и се подпичквате със сестрите и младите момичета,давате болнични според настроението Ви.Бог да пази пациенти те Ви.

"Имах чувството, че се сблъскват за пръв път с такава ситуация" - казал бащата. Не мога да повярвам, че в този един час, лекарите са си мислили нещо от рода на "за толкова пари, толкова работа". Какво в здравната система връзва ръцете на лекарите?

Ей гадни анонимни боклуци. Ваща мамка мръсна! 30 години ви лекувам вас и вашите шибани родители и баби и дедовци безплатно и доживях и до това да ме плашите със линч по форумите.Мамичката ви долна нещастна, от утре ви оставям да мрете гадове!

Уж star lekar, пък приказката му на каруцар!

не лъжи! Кого си лекувал безплатно бе? Заплата вземал ли си? да? Аз съм ти я плащал с МОИТЕ ДАНЪЦИ. Смърдляк! Всички лекари в България са НЕКАДЪРНИЦИ!

Неуважаеми колега, ето заради такива "лекари" като Вас умират деца по болниците. Ако наистина сте лекар, би трябвало да сте наясно, че бездействието на ямболските лекари, които очевидно не са и чували за трахеотомия, е причина за смъртта на детенцето. Ако не сте доволен от живота и от заплащането си като лекар, можете да станете фермер, лесничей или палеонтолог например - все професии, които не налагат близко общуване с хора, тъй като Вие очевидно не обичате хората. Не знам дали сте лекар, нито пък дали сте стар, но очевидно сте човек, изпълнен с омраза и неудовлетворение. Повярвайте ми, пациентите Ви не са виновни, ако жена Ви Ви изневерява, а синът Ви се друса и като капак на всичко съседът има по-нова и по-хубава кола от Вас. Един лекар трябва да има преди всичко морал и призвание, а Вие очевидно нямате нито едното, нито другото.

браво, чудесен отговор.

Какво повече има да се коментира - ето това е българският лекар: неграмотен, злобен и отмъстителен простак!

До Соци ( нерегистриран ) 28.04.2010 14:41 Гледах филма "Sicko" (недъзи) на Майкъл Мур. Но не е нужно да се плаче, щом има развити държави, в които здравната система е различна. Подобна беше и у нас, но ни натрапиха американския модел, който сега Обама се опитва да подобри.

Коментари - Още едно 2-годишно дете почина в болница | Днес.dir.bg

Още едно 2-годишно дете почина в болница

Момиченце на 1,8 г. почина в Ямболската болница. Трагедията става само дни след смъртта на 2-годишно момченце във Варна.

Обратно в новината

Коментари - Още едно 2-годишно дете почина в болница | Днес.dir.bg

Коментари

гОРЕЩА ТЕМА!... Но накратко -лекари в българия има и то добри, здравеопазване НЯМА!.. Скоро и лекари няма да има, защото няма нормален човек, който да служи на пасмина, каквато сме ние българите и да не се отврати в един момент! Ние сме една "неовча" а "плъхоподобна" нация...само плюем аноннимно и се крием по дупките си. Каквито хората, такава и държавата! Не са виновни политиците, а тези, които ги избираме!

Ми като е толкова лесно да се натрави трахеотомия или горно-долна крикомрикотинтириминтиритомия, направете си я сами...и да объркате нещо, няма да е голяма загуба - и без това този форум нещо се пренасели...

лелеее, докторята тука много са обидчиви. Ама що така? Защо никой не ругае пощаджията, например? Време е да заиграе сопата!

Съгласна съм, че най-неплатените лекари са в болниците, но това не им дава право да УБИВАТ С НЕКАДЪРНОСТТА СИ!!! като не са доволни да напускат, а горчивата истина е, че са се превърнали в ТЪРГАШИ и търгуват с живота на хората, ако не им платиш на ръка не те оперират даже операцията да е спешна!!!!!!!!!!!!!!! Това не е единичен случай, а почти практика. От 300 до 500 лева е тарифата и не се правете на свети води и на бедни..... СРАМОТА За вас работата е пари, пари и пак пари, не за всички разбира се и на тези лекари поклон и извинения за думите ми, но те са много малко..... И не се обиждайте от горчивата истина

За съжаление това е и интелектуалното ниво, и моралът на масовия български лекар. Убиват деца със своята некадърност и безотговорност и след това без грам разкаяние се хвърлят да обвиняват родителите, пациентите като цяло, ниските заплати и какво ли не още. Наричат пациентите си лумпени, дебили, изроди и идиоти. Че и заплашват да спрат да ни лекуват. Ами спрете, господа, то се видя как ни лекувате, без вашето лечение поне ще имаме някакъв шанс да оцелеем! Чувствам се омерзен и отвратен от вашата злоба, алчност, агресивна простащина и неграмотност. Вие едно изречение не можете да напишете без пет правописни грешки, а искате хората да ви уважават. Уважението трябва да се заслужи, господа. В нормална държава неграмотни и некадърни хора като вас не биха могли да станат лекари! В най-добрия случай ставате за пазачи на бостан, да плашите гаргите с псувните и истериите си.

Защо така злобно, Валерка? Да не би да не са те приели медицина навремето или си имала гадже доктор, любител на садо-мазо?

Наистина, всички вие, които толкова злобно и безотговорно се изказвате срещу лекарите заслужавате да имате нужда от лекарска помощ и да не я получите! Мои близки и роднини също са умирали в болници, но никога не съм била толкова елементарна като вас и да обвиня медицинско лице за това. Напротив, лекарите са правили всичко възможно за да ги спасят, свидетел съм! Ако има подписка за увеличавене на заплатите им, аз първа ще се подпиша. Само да уточня: Нямам познати и роднини лекари.

Жено, я не се дръж като махленска клюкарка, която кълне съседите си, че й паркират под прозорците. Не пожелавай зло никому, още по-малко на хора, които са влезли в този форум, за да изразят потреса си от това, че през 21 век в български болници умират български деца поради лекарска безхаберност и некомпетентност. Факт е, че досега няма наказан лекар за лекарска грешка. Нормално е хората да се тревожат. Нормално е и да са озадачени от реакцията на пишещите във форума доктори, които, вместо да дадат професионално становище по случаите, се държат като психопати с маниакално-депресивна психоза.

не знам защо всички са толкова озлобени към лекарите? и защо си мислите, че това се случва само в България? В германия на година умират до 17.000 човека в следствие на лекарски грешки. Това обаче е рискът на професията - лекарите се опитват да направят всичко възможно (в рамките на възможностите си), и разбира се не може да имат 100% успеваемост. КОйто от вас не е правил грешка, нека пръв да хвърли камък...... Искам да подчертая, че и аз нямам роднина лекар и,разбира се, се надявам никога да не попадна на лекар, който в даден случай да не може да вземе оптималното решение. Но в крайна сметка това е положението, на който не му харесва и мосли, че е по-добре осведомен и обучен от лекарите, да си се лекува сам в къщи.

Уважаеми колеги. Да спем планови и спешни прегледи на 10 май, както предлагат колегата. Това население не заслужава да бъде лекувано. Да си намерят други лечители за безплатно комунистическо лечение

ти пък си скъсаи дипломата и ходи да копаеш на село.....

Я да видим колко от днешните алчни лекари са си заплатили обучението по капиталистически модел?

i az sam lekar. i az niama da preglejdam i lekuvam na 10 May

и ти също си скъсаи дипломата и ходи да копаеш на село.....

И какво сега? Докторите нямат пари, за да се учат - пациентите мрат - докторите се озлобяват още повече. Ми, да издържам някого от тях, моята заплата е 400лв. Стигат ли? Кой иска? А? Борисов ще ми се грижи за здравето като забрани пушенето. Е, как да не пуша! Дечица си отиват пред очите на безсилни доктори. Или изчезват. Или ги намират в чувал. Гамени хвърлят камъни по колите и влаковете. Все хубави новини, за релакс. Е, как да не пуша!? Все някак трябва да се повдигне капака на чайника.

О, колко финес, стил и мъдрост се леят от постовете на лекари в този форум! ПРИЗОВАВАМ ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ: да се обединят и в един глас да викнат със същите злоба, гняв и цинизъм срещу директори на болници, директори на здр. каса, министър и депутати в НС! Да се прекратят опитите с хората в България и да се смени основно здравната система! Да се търси подобие на Канадската, Френската или на Британската. Тогава ще имат нужната медийна и обществена подкрепа.

Напълно съм съгласен! Но...първо се понапънете малко да работите както се работи в Канада, Франция или не знам къде, вдигнете българския БВП до техните нива, отделяйте същия процент за здравеопазване, и може би едва тогава всичко в здравната сфера ще е ОК. Бедна страна не може да има добро здравеопазване. В бедна и популистка страна, където всеки втори милее за соца, и хитрува при плащането или неплащането на осигуровки, да се иска високотехнологично обслужване във всяка махала и паланка-просто няма да стане...Дотогава имате избор: уважавайте доктора си или си запазете час за екстрасенс!

"Приятелю", обемът на моята работа е един и същ и в България и в Англия. Плащам осигуровки, колкото е предвидено по закон. Не е възможно да милея за нещо, което не познавам, като соца, например. Впрочем, уважението в лв. или в евро да бъде? Щото паундите свършиха. И защо трябва да избирам между лекар и екстрасенс? Вероятността от злоупотреба и измъкване на пари е еднаква, а резултатът - съмнителен. Или ще ме убеждавате, че стремежът да се покрие по-скъпа клинична пътека не води до злоупотреби? Въпрос на термини.

Съвсем очевидно човекът е имал предвид цялата доза урбазон да се вкара наведнъж с венозна инжекция, за да окаже действие незабавно, в рамките на секунди, а не да се точи в продължение на часове със система, разредена с физиологичен разтвор. Айде стига с неграмотните коментари!

неграмотен си ти! Глюкокортикостероидите за парентерална употреба (каквито са Урбазон Форте или Депо-Медрол) ВИНАГИ, ама хубаво запомни, ВИНАГИ се разреждат (най често с физиолог.р-р) независимо дали се вакрват струйно венозно, в банка и т.н. Мускулното приложение е по-специфично, тъй като става дума за водно-неразтворимите суспензии на ГКС. Но случая не е такъв!

ако нямаш физиологичен рр. какво на кафе с сестрата.

Емоционален, разгорещен дебат. Има надежда, щом все още не сме безразлични. Хора! Лекарите имат нужда от пари, за да могат да си плащат за курсове и специализации. Ако в България не се предлагат достатъчно такива да могат да си позволят обучението в чужбина. Защо? Защото студентският курс съвсем не е достатъчен, за да се стане добър лекар. Той е само началото. Защото медицинската наука се развива непрекъснато, винаги има нови методи. И лекарите трябва непрекъснато да се обучават. А всеки курс, семинар, конференция се заплащат. Лично. И са много пара. Има и други професии, за които се налагат непрекъснати обучения. И хората знаят, че ако не е фирмата, която да плати, служителят не може да си го позволи сам. На лекаря в Ямбол, Ихтиман и Казанлък, кой да им плати?! Ползва се платената годишна отпуска за времето за курса. Какво би било, ако получаваха европейски заплати? Тогава един педиатър (лекар, който вече е приключил с харчовете за студенството и има специалност) ще може да си позволи курс за новите реанимационни техники в детска възраст, например. Знаещият лекар няма да се гърчи край умиращия човек, защото в отделението не разполагат с ларингоскоп, ами ще извади от неговия стерилен барабан личния инструмент. Купен с лични средства. Но днешната лекарска заплата на дежурен лекар в МБАЛ не е достатъчна и за част от този инструмент. И т.н. в стил "какво би могло да бъде, ако...". Логично е да мислим, че не е справедливо, определено съсловие да получава европейски заплати в България. Добре, но медицинските университети не предлагат качествено продължително обучение на достъпна цена. Или, коя МБАЛ може да си позволи да покани гост-професор от Франция или Германия за цикъл лекции, след като все дължат пари за заплати, ток, вода, лекарства?! А нуждите на организма са еднакви, без значение, дали е френски, български или цигански. Когато си безсилен да изведеш човека до по-добро здравно състояние е влудяваща ситуация. Затова, участниците във форума, които са лекари избиват на цинизъм и арогантност. Особенно, мъжете. А какво би било, ако стоварваха целия този гняв в по-правилна посока, където и пред когото трябва!? Ако искат подкрепата на обществото, трябва спешно да сменят тона и да загърбят остарялата, лекарска псевдоетика, наречена "гарван гарвану око не вади".

Абе какви курсове и специализации, какви пет лева! Както е видно от техните постинги тук, те български не знаят, та какво остава за чужд език. А специализациите и семинарите, от които биха могли да научат нещо, се провеждат в чужбина и обикновено не на български. И ако някой български лекар събере пари за участие в такова мероприятие (обикновено чрез рекет на пациенти или под формата на комисионни от фармацевтична компания, чиито продукти предписва), той прекарва времето си в посещение на евтини магазини и се връща "обогатен" не с нови познания, а с чифт преоценени дънки.

Велри, мерси, обаче нямаше никаква нужда да ни обясняваш как прекарваш командировките си. Обаче за разлика от теб има и хора, които работят съвестно! Хайде сега, продължавай да си пиеш кафето и да пишеш по форуми (в работно време)...

Моето мнение е различно-аз смятам че българските лекари са много добри. Живея в Лондон от 15 години, но миналото лято ми се наложи да се оперирам от щитовидна жлеза и се върнах в София където получих една чудена операция от д-р Кътев в Александровска болница. Целият персонал беше много мил и внимателен и никой не ми е одирал кожата. Сигурно има и други лекари които са добри.

Ми да, лекувал ни е доктура и ний фсички сме му многу благударни! Мен например, преди той да ме лекува, ми нямъши нищу, саму лека настинкъ, а я ма вижти сига, след негувото личение - вече съм ДЕБИЛ! Ни знам дали от личениету му дебилясах, ама съм щастлив, чи бях негоф пациент! Ний двамътъ сме сродни души - аз дебил и той дебил! Обичъм те, доктуре!

Венозна апликация чрез спринцовка е едно а хващане на вена и включване на система е друго.Ако има вкл. абокат с разклонител се използват идвете.НО за да не се губи време се прави първото.Ако нямаш разтворител радреждаш с кръв.

Прави ли ви впечатление как пишещите в този форум лекари наричат пациентите си : дебили, изроди, говеда, простаци... А ние очакваме от тях да ни лекуват! Алчни и озлобени търгаши, за които човешкият живот няма никаква стойност и които не могат да се трогнат дори и когато лекарски грешки убиват деца! Къде е оная кукундела здравната министърка? Защо не отиде в тези болници да провери лично какво е станало? Защо не се срещне лично с опечалените родители?

Кукунделата вероятно е на фризьор. Нали не очакваш, че заради някакви си две дечица ще се вдигне да ходи по разни провинциални болници? Тя си има приоритети, жената. И основният от тях е да паднат таваните на лекарските възнаграждения. Какво я интересуват нея пациентите?

До старите лекари и хирурзи: Уважаеми колеги, с голямо прискърбие искам да ви съобщя, че идиотите вече са се усетили, че отдавна сте спрели да ги лекувате, за което най-сърдечно ви благодарим.

Ако просто не ни лекуваха, нямаше да е толкова страшно. А те директно ни убиват с некадърността си!

така като те слушам, теб твоята некадърност ще те убие първа.

Алоо загрижените, къде изчезнахте бе лумпени. Нещо да коментирате за намереното удавено дете вързано в чувал? Пак ли лекарите са ви виновни, пак ли лекарска грешка? Истината че сте извратени престъпници и наркомани, които убивате деца и ги хвърляте в чували или ги захвърляте по домове за сираци след като ги родите, още много други истини мога да ви напиша но не си заслужава да си губя времето с вас.

Леле, човек ти имаш спешна нужда от професионална лекарска помощ. Вземи се в ръце, пии едно лексотанче, излез на чист въздух. Недей така, ще те гътне някой инфаркт, после какво ще правят пацентите ти без теб.

Ще живеят! Един лекар-убиец по-малко.

Абе забравих да питам. Ти Звезден лекар ли си или Стар лекар, че от ника ти не става ясно, написан е на маймуница. Защото ако се изявяваш като Звезден, тогава ще ти трябва нещо далеч по-сериозно от лексотан.

а ти кой си дето питаш, че от анонимни маймуни не желая въпроси

Абе забравих да питам. Ти Звезден лекар ли си или Стар лекар, че от ника ти не става ясно, написан е на маймуница. Защото ако се изявяваш като Звезден, тогава ще ти трябва нещо далеч по-сериозно от лексотан.

Не знам дали си лекар, ама със сигурност си психопат! При това - неграмотен психопат.

Ако тебе са те били като дете и родителите ти са те изоставили в социален дом, това не е основание сега да си го изкарваш на пациентите си и на участниците в този форум, като ги наричаш убийци, изроди и какво ли не още.. Тук се обсъжда една човешка трагедия, причинена от лекарска небрежност и фрапираща некомпетентност. Некадърни лекари са убиле дете! Ако имаш основание да се чувстваш лично засегнат от възмущението на хората, сигурно и за това си има причини. Надявам се да не си пряк участник в случая. А ако случайно си, надявам се да си получиш заслуженото.

Аз със сигурност не съм наркоманка, лумпен и убийца на деца. Можете ли да кажете същото и Вие за себе си? Ако наистина сте лекар, ме е страх да си помисля в ръцете на какви психически неуравновесени хора е поверено здравето на българина! Надявам се от сърце да сте обикновен психопат, който се прави по форумите на лекар.

краино време е да разберете че психопатията е гранично състяние в психиятрията и вече не се ползва в практиката. Но явно е сте необразована и ползвате в речника си думи чието значение не разбирате. Този феномен е типичен за група емоционално инконтинентни хора. Но съм сигурен че яе ми паднете рано или късно- я със спукан апендицит, я със извънматочна бременост. Тогава ще си проведа един вълнуващ разговор с вас на тема трябва ли да ругаем и мачкаме лечителите си или да им целуваме ръцете! Примитивизмът ви е сърцераздирателен!

Аз съм съгласна с Вас! Най-лесно е да обвиняваме другите за собствените си грешки! Родителите са най-честите виновници за болестите и понякога за смъртта на децата си. Трудно им е, обаче да си го признаят!

Не мога да си представя по-малоумно изказване. Значи, всеотдайните български лекари лекуват дечицата въпреки всяческите старания на собствените им родители да ги разболеят и уморят! Жено, тебе майка ти явно те е изпускала и си падала на главата си като малка. При това често. Не знам твоите родители как са се отнасяли с теб, но по принцип родителите обичат децата си. Сигурно си много наранена от собственото си нещастно детство, за да се превърнеш в такъв зъл човек.

Докторе , случайно да сте учили в 1 клас , че в българската азбука има Й

Ще ме извинят господата лекари, но бих казала, че във една ветеринарна клиника много по- добре се справят с тези неща. Да не говорим, че ветеринарната медицина е много по- хуманна от т. нар. хуманна медицина. И пак ще трябва да ме извините, но много от колегите ви почти не знаят какви ги вършат, ако лекуват нещо, то е единствено симптоматиката и да не ви казвам как се държат като разберат, че съм ветеринар...Кои сме ние...

За съжаление сте права. Когато водя кучето си на ветеринар срещам много по-човешко отношение и професионализъм, отколкото когато самата аз ходя по болници. Българските лекари някак си умеят да ни накарат да се чувстваме виновни, задето сме се разболяли и търсим лекарска помощ. Винаги се усещам като някакъв досаден навлек, който се е домъкнал в болницата единствено, за да пречи на доктора да си води лични разговори по телефона или да си пие кафето със сестрата. Лекарите са незаинтересовани и отегчени, а сестрите - откровено груби и нагли. Да, има и свестни, но те са по-скоро изключение.

Леле какво става бе нещастници , убихте децата ни ! Не искам да живея тук в тази гнусна измекярска държава.

КОЛЕГА, НЕКА НИ РУГАЯТ ! И АЗ СЪМ ХИРУР. С 28 ГОДИНИ СТАЖ. И НА МЕН ВЕЧЕ МИ Е ПИСНАЛО. ПОДКРЕПЯМ 100 % ВАШЕТО МНЕНИЕ! МНОГО СКОРО НЯМА ДА БЪДЕМ САМО ДВАМАТА, А КОГАТО СПРЕМ ДА ГИ ЛЕКУВАМЕ, БЪРЗОЩЕ СЕ УСЕТЯТ ИДИОТИТЕ.

Ей на това му викам аз добра идея! Понеже когато такива като вас спрат да практикуват, току-виж се увеличила средната продължителност на живота на българина!

Т.нар. "идиоти" са Вашите пациенти. Те са също и хората, от чиито данъци се плащат Вашите заплати. Заради такова цинично отношение като Вашето умират деца! След като Ви е толкова омерзително да сте лекар и да лекувате "идиоти", защо не излезете в ранна пенсия и не си купите една къщичка на френската Ривиера, та да си живеете там на спокойствие в една по-културна среда? С рушветите, насъбрани в течение на 28 годишната си практика, със сигурност можете да си го позволите.

А Вие не забравяйте, че тези, които наричате убийци и какво ли не са ВАШИ ЛЕКАРИ!А това,че нямате достатъчно интелект и умение да анализирате това, което в действителност се случва в България и в частност в здравеопазването, за съжаление не е само ваш проблем.Опитайте се по обективно и без агресия да се поогледате, и ще видите какви отношения се вихрят в демократичната ни общност.То не бе злоба и завист, да не говорим за липса на елементарно възпитание и етика на всички нива.За щастие не принадлежа към лекарското съсловие ,на което с такава щедрост всички изливат помия на главите и задъхвайки се от комплексите си общество обявява единствено лекарите за изчадия на дявола а себе си с цинична скромност за ангели.

От името на "идиотите" напълно подкрепям вашата идея. И ние не искаме такива като вас да ни "лекуват"!

много станахме тея дето не ИСКАМЕ да ви лекуваме :) само не знам тогава какво ще правите? ;)

Абе тоя не знам дали е доктор, но явно самият той е за доктор. Човекът очевидно страда от раздвояване на личността! Пише под различни имена и не се усеща, че правописът, псувните и патологичната злоба го издават. Да не би пък да е лично засегнат от започналото разследване на случая? Само това остава, лекарите, убили детето, сега да се вихрят по форумите и да ни обясняват ние колко сме тъпи и неблагодарни, че не умираме с усмивка на уста и с топли думи на благодарност към лекаря, който ни е вкарал в гроба.

Аз много често съм била доволна от лекарските услуги в България, така че да знаете, че все още има и такива хора, които Ви уважават и подкрепят!

Ти на кой викаш идиот бе, на пациентите ли? Такива като тебе заслужават все болни да са, да видят какво значи лечение и грижи от български лекар! Ти близки нямаш ли? Но неее, сигурно с връзки ги уреждаш нали и отношението към тях не е такова! Плюя на вашето лекарско съсловие щом ви е такава културата, хайде спрете да работите и оставете кадърните да го правят, а има много такива!

Аз не наричам болните хора идиоти. Зачитам достойнството и проблемите им и винаги се старая максимално да им помогна, заради което те ме уважават и ценят. Никога не съм поставял финансови условия и затова също ме уважават! ИДИОТИ наричам драскачите, които ме проклинат и аз да се разболея заедно с близките си, които плюят съсловието ми като цяло, които без да ме познават ме пращат в затвора и ме наричат убиец, а някои даже желаят и смъртта ми. Сега към Елена: Завърших медицина преди 28 години в Париж и работих там до преди 8 години. Да, къщата ми е точно там където ме пращате- град Бизие. С парите, които честно съм спечелил във Франция, построих болница в България, без стотинка помощ от когото и да било. Боря се с глупави закони, наредби и пр., давам всичко от себе си, за да предложа качествена и добра услуга и хората са доволни. Така, че избийте си от главата, че живея точно от вашите данъци... Просто е смешно. И накрая към Мира- да може би страдам от някакво раздвоение, но не защото влизам с различни имена, а защото още се чудя какво правя тук в България. Обиждате ме не с компетентните си медицински познания, а със забележката относно правописа ми. Претендирам, че като за човек , който от 36 години живее извън България правописът ми е идеален и по-добър от този на 90% от участниците във форума. Това е от мен. Бъдете здрави!

ами скъсаи си дипломата и ходи да копаеш на село.....

проблемът е ясен какъв е в 99.9% от случайте - ниско заплащане, липса на мотивция, липса на знания. 99% от лекарите са хора, които разчитат на стара слава и знания. Добре всички сигурно са съгласни, че парите са малко на лекарите, но като е така това означава ли, че трябва да гледат на пациентите като на касички. Да не говорим за долното и вулгарно отношеное ( в повечето случай ) Тъжното е, че медицината е толкова хуманна и красива професия. Тъжното е, че сред многото "профани" със сигурност има и добри лекари, които отнасят негативите на останалите. Въпреки всичко, ако с действията си си довел до смъртта на някого - да не говорим на две годишно детенце - от собствени морални подбуди би трябвало да сложиш край на кариерата си, а не да обясняваш как всичко било направено. За съжаление в цялата ни държава цари пълно безхаберие. Във всичко. Жалкото е, че малки и невинни деца плащата за това.

"Оказа се, че детето не е било прието, въпреки че е имало свободни места." Само този факт е достатъчен да се търси отговорност от дежурният лекар / един и същ в двете болници , а отделен е въпроса, че той не е българин/. В Корана ли се е клел или е полагал Хепократова клетва????

ЗА СЛУЧАЯ в Ямбол КАКВА е ТАЗИ СПЕШНА ТЕРАПИЯ бе смотльовци.Веднага кислород и Урбазон венозно А не система. Ако нямя ефект ТРАХЕТОМИЯ.ВСИЧКО ТОВА ЗА МАКС 5 мин. Какво наблюдение .ДА не сте астрономи.Един час Луда работа.Както е направило едем на квинке много трудно да интубираш..И задължително РЕНГЕН за чуждо тяло в трахеята.НЕ ми излизай с номера за два часа реанимация Тъпа крава

Моля Ви, нека Вие и такива като Вас (понеже очевидно сте лекар, и то компетентен) изпратите професионалното си становище по случая до медиите. Дано се разшуми повече и този случай да не бъде потулен както всички случаи на лекарска небрежност досега!

Аз съм правил трахиотомия на котка като ученик - наистина е 5 минути. Въпросът ми обаче е друг: в МБАЛ Бургас, например, няма дежурни оториноларинголози / трахеотомисти- за да го разбереш по-лесно /, а те са на разположение в дома си, т.е. на повикване. При спешен случай линейка ги взема от дома им и ги отвежда до болницата? Колко време мислиш, че е необходимо-30 мин. или повече ? Ще издържи ли задушаващо се дете 30 мин или повече? Защо няма дежурни? Защото няма желаещите да работят там. Защо няма желаещи? Защото са ниски заплатите в болниците... Много често се задава въпроса: защо пък лекарите да получават високи, големи, европейски, тлъсти и прочие заплати? За себе си знам, че като пациент ще съм по-спокоен, ако насреща ми е "нахранен" лекар...

Леко инфо, защото гледам, че имаш нужда :) Урбазон венозно, ако е в необходимата доза НЯМА КАК да НЕ повлияе! После ще кажа, че в случая не става дума за едем на Квинке, става дума за бактериален ларингит...а за трахеотомията на човек ще те питам само колко пъти си го правил, щото да даваш инструкции по форумите е доста лесно... :)

Има алергични И към урбазон. Тогава Адреналин.Но ако е бил бактериален ла...т Урбазон без антибиотик. Много лошо за терапевта.Жалко за детето.

Всичко това показва нивото на професионалното си умение, което имат повечето ни сегашни лекари.В университетите влизат посредствени студенти, обучението им се провежда от неуки и незаинтересовани преподаватели.Завършват най-накрая висшето си образование, получават диплома, навлизат в професията си , скоято трябва да са полезни на пациентите, ако могат с протекции си вземат специализацията, но продължават да са неуки в професията си.Човек да го е страх да потърси лекарска помощ от неуки лекари , с които са пълни болниците ни.

пешо и подобни негодници, от писанията ви става ясно че ББ беше прав в едно- материала не е читав. Речникът ми е точно такъв какъвто заслужавате. Нито разчитам на вашите данъци, нито на вашето уважение, защото просто нямам нужда от вас. Вие имате нужда от мен и от моите колеги-лекари. Професионалните си качества нямам намерение да обсъждам с непознати и в повечето случаи полуграмотни хора. Уважавам скръбта на близките на децата, но не приемам лицемерното ви виене по форумите, защото болката от загубата но близко същество не може да се изрази в думи и не помага на никои.Вие сте просто едни хиени които търсите на кого да се хвърлте и тъй като сега няма избори се вторачихте в лекарите.

абсолютно съм съгласен!

СЛЕД ТАЗИ МАСИРАНА И РЕЖИСИРАНА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКО- МИЛИЦИОНЕРСКА АТАКА СРЕЩУ СЪСЛОВИЕТО, НЕ НИ ОСТАВА НИЩО ДРУГО ОСВЕН ДА СЕ ОБЕДИНИМ И ДА ГИ ОСТАВИМЕ БЕЗ НАС. ТЕ САМО ТОВА ТРЪБЯТ ПО ФОРУМИТЕ-ЧЕ НЕ НИ ИСКАТ. НЕКА СЕ ЛЕКУВАТ ПРИ МАГЬОСНИЦИТЕ ОТ КАНАЛ 3

Аз специално не съм нито журналист, нито милиционер, а средностатистическа българка, която редовно си плаща данъците и здравните осигуровки и очаква от такива като тебе да я лекуват, при това компетентно. Добре, че са форуми като този, та да разберем какво е отношението на българските лекари към техните пациенти! Това, което се е случило с тези две дечица, не е случайно. То е резултат от толерираната с години лекарска безотговорност и некомпетентност. Хора, осъзнайте се и се противопоставете на мърлявщината, грубиянщината и липсата на професионализъм и хуманност в българските болници! Пишете оплаквания, водете дела и сигнализирайте медиите за всеки случай, в който са нарушени вашите пациентски права!

Наистина, да видим тогава какво ще правят всички тези умници, които се изказват неподготвени по форумите. Уважавам българският лекар!

А ти драги си един озлобен, самовлюбен глупак. Не те знам какъв лекар си, но ако медицинската ти квалификация е като правописа ти, Бог да пази пациентите ти. Повярвай, никой няма нужда от лекари с манталитет като твоя. Такива като теб са отговорни за повече погубени живота и от терористите.

А ти драги си един озлобен, самовлюбен глупак. Не те знам какъв лекар си, но ако медицинската ти квалификация е като правописа ти, Бог да пази пациентите ти. Повярвай, никой няма нужда от лекари с манталитет като твоя. Такива като теб са отговорни за повече погубени живота и от терористите.

Стари докторе, това вашето си е диагноза, която често се среща при дългогодишни лекари, обикновено хирурзи. Нарича се "Синдрома на Господ". Представлява мания за непогрешимост и богоподобност, съчетана с усещане за всевластие над човешкия живот.

АЛОО ДОКТОРЧЕТО СТАРОТО,МНОГО СИ НЕРВЕН БЕ.КОЛКО ХОРА УМОРИ БЕ НЕКАДЪРНИКО ,ЧЕ ПЛАШИШ ОПЕ ДА УМОРИШ?ЗАРАТИ ТАКИВА ТИКВЕНИЦИ КАТ ТЕБ ПЛЮЯТ И КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ.

АЛОООО ДОКТОРЧЕТО СТАРОТО.МНОГО ЛИЧНО ГО ВЗЕМАШ БЕ.КОЛКО ХОРА УМОРИ ЧЕ ТЪЙ ПАЛИШ.МАЙ И ТИСИ В КЮПА.

Аз работех като лекар 16 г. в България и се махнах. Мога да ви кажа че медицина в България няма. Има само в определени граници търговия със здравето. В Европа лекарите са от добре заплатените прослойки, има и доста други добре заплатени също. И тук има недоволни хора от медицинското обслужване, но като знам какво получават в болниците и в кабинетите направо се учудвам как може да има недоволни и тук. Та на плюещите тук лекарите, направете така че да може да работят. Не че не може. Как можа да се направи изведнъж общите лекари да взимат хиляди за нищо, защо повечето специалисти напуснаха болниците, защо в болниците останаха само старци и старици, които не пускат и стотинка на младите лекари. ББ не да ми закрива болници, ами да мисли как да ги осигури с качествен персонал. Няма вече доктори в България, положението е страшно, и още по-страшно ще става. Гладът и в Европа е голям. Но доходите са все още по-големи и условията за работа далеч по-добри.

ОК няма проблем...ще ги закараме всички в панделата. И КАКВО ЩЕ ПРОМЕНИ ТОВА??? Ще останат шепата кадърни както ги наричате и ще се редим по коридорите с месеци и припадат. Така е и в Канада и в САЩ и навсякъде. Никой не умира в лекарски ръце...просто умират чакайки.

Странно, но дори смъртта на тази малка невинна душичка (лека й пръст) отново бе повод да се спука циреят на всенародния гняв срещу лекарската паплач. Тъй като тук вече съм провеждал анализ на психологическия портрет на лекароплюещия лумпенат, само регистрирах за пореден път правилността на моите заключения. Същевременно не мога да подмина с лека ръка псевдонаучните тъпизми, на които станах свидетел в някои изказвания. Педиатрите несъмнено са допуснали фатална грешка, дължаща се на поредица от лични и професионални причини - самоувереност, дълбока провинция, изостаналост, интернистичен (неинвазивен) подход към спешен проблем, слаба подготовка, липса на апаратура и инструментариум. Тъй като става въпрос за бързо-прогресираща асфиксия, безспорно е трябвало да се спазят основните четири принципа на дихателната и СС реанимация, подредени с буквичките ABCD. Това не е сторено. Кислородотерапия? Не знаем. Интубацията на дете на 1.5 години не е сложна процедура, но се съмнявам педиатрите да са обучени в нея. Като високорискова манипулация (пълен стомах, регургитация, повръщане, аспирация) тя не е приоритет в детско вътрешно отделение, където няма анестезиолози. Споменатата тук от ентусиасти-лаици трахеотомия е по-скоро тема на популярната литература и филмите. Само глупак би тръгнал да "реже" трахеята с джобно ножче и "други подръчни средства", с риск да прасне някое клонче на тиреоидея супериор (фонтан до тавана), или да мине през истмуса на богато-кръвоснабдената щитовидна жлеза и вместо да изпише вежди...знае се. Гърр-гърр. Запознат колега (браво!) по-долу предложи кониотомия, което е именно средството на избор, заради лесния достъп да крико-тиреоидната мембрана. Там вече може и с "подръчни средства", стига да се знае къде е точно, тъй като при деца мембраната е широка 1-2 мм. Но това са твърде крайни средства, достатъчен е детски ларингоскоп и тръбичка...Или куик-трах - сет, който е предназначен точно и само за това. Е, вярно, оборудването струва пари, както и мониторът с пулсова оксиметрия, който също е задължителен в случая, но пари нали все няма. Строим молове и хотели. Така свикнахме с това...А и да ги купят, често няма кой да работи с тях. Да се следи само за цианоза, дихателна честота и пулс са неща от миналия век и съветската медицина. Предложението на знаеща гражданка за ректална реанимация със свещички ще отпратим в главата анекдотизми. Колкото и да е бърза ректалната резорбция (при добре почистено черво!), тя не може да се сравнява с IV. Та в резюме, какво е трябвало за да се избегне трагедията: 1. На времето, вместо БКП, политикономия, диамат и политически държавен изпит медиците трябваше да учат специалноста спешна медицина. 2. Провинцията си остава дълбоко затънтено място, липсват стимули и възможности за развитие на кадрите, специалистите (анестезиолози в случая) напускат и заминават в чужбина, острите състояния дори от такъв христоматиен характер си остават животозастрашаващи. Липсват курсове за преподготовка, не са изготвени "гайдове", почти невъзможно е да се пътува в чужбина за трупане на опит, не се знаят езици, което е недопустимо за лекар в 21 век 3. Оборудването с апаратура и инструментариум в българските болници е крайно изостанало, допотопно, примитивно, по съветски образец, нещо, което се отчете миналата година и в доклад на ЕС и допълнително допринася за тъжната картина 4. Физическата липса на медицински специалисти, от която страда Европа и светът, у нас много бързо достигна катастрофални размери. Въпреки общото мнение все още добър лекар-специалист в елитна клиника(изключваме "Св. Екатерина" и "Токуда") рядко е заплатен с повече от (средно) 6-700 лева. За сравнение (проверка в "Гугъл") добре платен инвазивен кардиолог, хирург или анестезиолог в Тексас получава 340 000 $ годишно. 5. Този случай е само началото...

Когато няма детски ларингоскоп или въобще липсва какъвто и да е, при малки деца с обсрукция на ГДП има и други възможности - иглена крикотиреотомия ( хирургичната при малки деца, особено кърмачета е трудна) с един по-широк венокат, спринцовка от 2 сс и саморазгъващ се балон или ако има апарат за високочестотна вентилация.

Имате пълната ми подкрепа.

д-р гняв или там какувто сте, тази информаця, която сте публикували тук може всеки сам да си свали от интернет. букви абцд....12зч и т.н. теоря да се чете и на практика да се прилага са две различни неща! вапроса е защо е чакано толкова време преди да се предприеме нещо. това сус свещичката не е за анекдоти! това е пурвото(дори и да не е вув форма на свещичка, не сум лекар и не мога с точност да изброявам лекарствените форми), което модерен лекар трябва да направи, преди изобщо да се поставят вашите разсужденя на тема трахеотомя. кортизон има в много форми и ихналацята с такув оказва бурзо и дулготраино деиствие. адреналин е другата опця. чак след това, ако положеноето не се подобри се взимат други мерки. много сте самовлюбен и вярващ в себе си! не си вуобразяваите, че с дулги писма ще впечатлите някого. като цяло лекарите в бг сте некадурни, не се стараете да се образовате след като сте завуршили и оставате на нивото от преди 100 години. това че някои хирург в америка взима з00000 долара не значи че е обичаино и че всички са така платени. тук кадето живея, не знам да има случаи на дете починало от тази болест! като имате инетернет и гоогле прочетете как се лекува. прятно четене *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-жо (не)знаеща гражданко, ако се лекувате с информация от интернет - лека ви пръст......Кортикостероидите не се прилагат инхалаторно при остри състояния, и дори когато се прилагат не може да се очаква бърз ефект, защото........хайде да не навлизаме в подробности.

По отношение на най-скъпо платената професия в САЩ, това са анестезиолозите - над 350 000 $ годишно ( до 500 000 $). В първата десятка има още две лекарски специалности, но това не са хирурзи или кардиолози, а гинеколози и психиатри.

Първо, кониотомията си е точно вид трахеотомия, по-точно горна трахеотомия. Второ, примерът с химикалката и джобното ножче онагледяваше как се прави трахеотомия по спешност в извънболнични условия. Добре е да се четат внимателно както чуждите постинги, които се коментират, така и учебниците по медицина. Аман от лаици!

Пич, сигурен съм, вервай ми! Както вероятно знаеш, кониотомията е всъщност горна трахеотомия (за справка - има още средна и долна трахеотомия).

Това с джобното ножче и химикалката се говореше преди на студентите с едничката цел да им си покаже, че трябва да се предприеме ЗАДЪЛЖИТЕЛНО освобождаване на дихателните пътища. Колкото до конкретния пример, надали това се е случвало, или ако е така, то ще да е било сигурно в Съветския съюз- там ставаха винаги невероятни неща. В този контекст, не беше редно да споменавате химикалката, защото така оставяте впечатление в потребителите на този форум, че всичко е много просто. Току виж утре някой специалист е промушил я жена си, я баба си, я недай Боже детето си... Ако някога сте правил трахеотомия, би трябвало да знаете и рисковете, дори и да я звършвате в операционна. Би трябвало да знаете също, че и в много случаи на ниска обтурация тя е безполезна. Дайте да не гадаем, без да сме наясно с казуса и да даваме храна за коментари на хората тук

госпожа Хана, или сте тъпа или наивна. Не съм агресивен, а обиден. Явно не сте достатъчно образована за да разберете разликата

Пак дърти смърдалник показваш простотията си с начина на писане в отговорите.Може и до луната да си ходил но си каруцар в речника и такъв във живота.Нещастник си ти кукундело селска.Пиши си името /докторе/.Пиши в кое село си фелшер.

Нещастнико ще те намеря и ще те обеся на червата ти гнидо долна!

Не знам кой какъв е, но "Стар лекар"-ю! ГРАМОТНИТЕ И УВАЖАВАЩИ СЕБЕ СИ ЛЕКАРИ ПОНЕ ПИШАТ ГРАМОТНО, ПРИ ТЕБ ЯВНО ТОВА НЕ Е ТАКА - НИТО МОЖЕШ ДА ПИШЕШ ГРАМОТНО, НИТО СЕ ИЗРАЗЯВАШ КУЛТУРНО.......ПРАВИСИ ИЗВОДА И КАКЪВ ЛЕКАР СИ! АМИН ЗА ВСИЧКИ НАС, ЛЕКУВАЩИ СЕ ПРИ ТАКИВА "ЛЕКАРИ"!

Г-н С.Савов от Русе, не знам дали съм изкуфял, но съм направил досега няколко хиляди операции на дебили като теб и съм спасил живота на безчет такива за 30 години хирургия в Медицинска академия София. Обиколил съм целия свят и съм член на над 10 международни общества. А ти кои си, какво си постигнал в смръдливия си живот и на кои си помогнал бе гнидо нещастна?

Пациентите, които сте оперирали, след Вашата квалифицирана хирургическа намеса ли станаха дебили, или при Вас по принцип си идват за лечение само дебили, а нормалните хора си търсят други доктори, които, освен да псуват, могат и да лекуват?

То и кой друг би се оставил на такъв като теб да го оперира... Добре че са дебилите... Дебил при дебила отива!

Няма да получите нито признание, нито благодарност за спасените животи! Всички тук са прекалено тъпи, за да осъзнаят, че без хора като Вас не могат!

ПРИЗИВ ДО БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ Уважаеми колеги, потресен съм от това което чета по форумите. Безпрецеденти обиди и оскърбително отношение към нас и нашият труд , нагнетявано от политици и продажни журналисти, насъскващи плиткоумния нискоинтелигентен българин срещу хората които го лекуват. Не мога да изразя възмущението си от идиотските "мнения" тук. Разбира се че навсякъде по света умират деца, дори и в Канада и Германия. Но там не линчуват лекарите си. Там уважават и тачат лекарите и учителите си като наи-важните хора в обществото, и така им и плащат. А тук-простак, чалга и дрога! Затова ви призовашам да спрем да преглеждаме и лекуваме ВСИЧКИ болни на 10 Май 2010. Предупредително! Стига простотия в тази страна- на бунт срещу простака-българин.

Г-н Стоянов (няма да Ви нарека д-р Стоянов, понеже професията на лекаря предполага някакъв морал, какъвто Вие очевидно не притежавате), мисля, че е страхотна идея считано от 10 май Вие лично и такива като Вас да спрете да ни преглеждате и "лекувате". Така поне ще имаме някакъв шанс да оцелеем! Пази Боже от "лекари" като Вас! Добре ще е да напишете също и малкото си име,както и специалността си и в коя болница работите, за да знаем ние, неблагодарните и прости пациенти, къде да не ходим. А след като не искате повече да лекувате, защо просто не напуснете болницата, в която работите, и не се прекфалифицирате в нещо друго, което би съответсвало по-добре на Вашата нежна и наранима душа? Или искате хем да не работите, хем да си взимате заплата? Е, очевидно точно това са искали и тези, които умориха двете дечица. Ето това е нравствеността и професионализма на българските лекари! Алчни и некадърни боклуци, които убиват децата на България и ни плашат, че и по-лошо ще стане, ако спрат да ни лекуват. Няма да е по-лошо, просто ще си измираме по естествени причини, а не от лекарска некадърност и бездушие!

не съм сигурен, че Деси (ако избощо така се казва) не е умствено изостанала. Човекът е напълно прав! Само не разбирам как съдиш за лекарския професионализъм на човека по мнението, което той излага по темата. Пожелавам ти нито Д-р Стоянов, нито аз, нито който и да е друг лекар да Ви обслужи, именно заради такива "дбитъци" като вас сме на този хал.

Браво Деси, много добре казано.

Кой си ти бе, нещастнико, та да призоваваш "на бунт срещу простака-българин"? Точно ние, простите българи, ти плащаме заплатата с нашите данъци! Като искаш да протестираш - протестирай, но първо си подай оставката! Докога ще хрантутим безполезни паразити като теб с данъците си?!

Stoyanov, каква каша ти е в главата! Какво общо имат политици, журналисти и "простият" народ с диагностиката на остър корем или трахеотамия в болничини условия? Като чета постовете подписани от лекари, подозирам, че в обучението им е застъпено изучаване на сленгове и ругатни в българския език. Ако не е така, то излиза, че просто, те са потомци на "плиткоумния нискоинтелигентен българин". И най-скъпата диплома не може да замени първите седем години. Така че не развявайте дипломите си в най-неподходящия момент! Ако можете, демонстрирайте някакъв аристократизъм, въпреки, че форумът е анонимен! Българите ще оценят това положително. Насочете гнева си към виновниците за състоянието на системата, а не срещу потребителите! Мир?

ок, късаи си дипломата и бягаи да копаеш на село.....

В такива случаи се прави трахеотомия - разрез на трахеята, в коятосе вкарва тръбичка, която позволява на пациента да диша, независимо от отока на ларингса. Звучи сложно, но в действителност е елементарна медицинска процедура и при необходимост от спешни действия (напр.алергичен оток вследствие на ухапване от пчела в планината) може да се направи и в извънболнични условия с подръчни средства - напр.джобно ножче за среза и каква да е тръбичка, може дори пластмасовото тяло на химикалка, ако се извади пълнителя. Не мога да повярвам, че в 21 век в БОЛНИЦА едно дете е оставено да умре, след като е можело да бъде спасено и от един студент по медицина! Това на практика е отказване на лечение и си е чиста проба УБИЙСТВО, защото тези лекари са знаели какво трябва да се направи, но не са го направили! Искрено съчувствам на родителите и като лекар ги съветвам да дадат максимална публичност на случая в медиите и да търсят правата си в съда!

Е хубаво, че поне един лекар призна каква елементарна лекарска грешка е довела до смъртта на детенцето. Дано случаят да стигне до съд и да има осъдени, но не с условни, а с ефективни присъди. И най-после да видим как лекар си плаща за убит от него пациент по същия начин, по който Максим Ставискин сега си плаща на Мануела Горсова.

д-р Р.Иванов! Дано да сте лекар! Нали, сега оцеляха само тези болници, които разполагат с нужната техника и квалифициран персонал!? Аз си представям ужаса на лекарите, за които таткото казва: "Те само гледаха и се чудеха какво да направят". Моля Ви, обяснете с думи ясни, какво, вероятно е попречило на хората от екипа да осигурят специалист по спешност? Някакво болнично правило ли, неписан закон ли или писан? Има нещо неетично в тази лекарска етика, която не допуска да се наричат нещата, такива каквито са пред обществото. В края на краищата, то е потърпевшо. И лекарите, като част от него.

Мери, тъжното е, че дори не е бил необходим някакъв специалист. В идеалният случай един анестезиолог би реагирал най-адекватно, но всеки лекар би трябвало да бъде достатъчно обучен, за да знае какво се прави в такъв случай. Продължавам да твърдя, че на детето не е оказана елементарна лекарска помощ и лекарите на практика са бездействали повече от час. Включването на система в такива случаи е безсмислено, понеже тя действа много бавно, а при оток на ларингса смъртта може да настъпи за броени минути. Трахеотомията би осигурила кислород на детето в рамките на секунди и не би се стигнало до летален изход. Можем само да гадаем защо не е била направена.

Проблем в здравната система има, но корените му не са изникнали е така защото лекарите са били алчни. 10 години учене и да те поставят под общ знаменател не е много приятно във всеки случай. Нека не стават жертва на предразсъдъци. На първо място тези лекари работят за МНОГО по-малко пари и уважение от 2/3 от работещия персонал в България и въпреки това полагат достатъчно усилия да спасят десетки животи. Не са безгрешни и това е факт, никой лекар останал да работи в болница не е там за парите, и не би си позволил да гледа дете как умира..ако е бил така зажаднял за пари е щял да си намери мястото далеч по-рано. И преди да обвинявате лекарите...погледнете къде ги учат. Днес за да се научиш на медицина трябва едва ли не да се бориш със системата за да получиш свястна практика. 4 години нямаше места за специализанти и лекари стояха без право да се обучават. Университетските болници доказано са най-окаяните от всики болници в България. Обучаващия персонал го прави само и единствено на едната гордост и принадлежност към медицинското съсловие. Моля ви не критикувайте сляпо и имайте предвид условията и на двете страни. Ужасно е да се изгуби така живот, но още по-лошо е да се приложат наказания и поправки в грешна и напразна насока.

Отново анонимен ти винаги ще си анонимен защото сте долни гниди. Народ които не уважава лечителитше си не е народ. А вие сте точно това. Плачете за бездомните помиари, искате да линчувате лечителите си, гласувате за една тъпа мутра ББ - е тогава се оплакваите на алах. От нас- колкото ни плащате- толкова ще ви лекуваме!

Цинизмът Ви е плашещ. Чак не ми се вярва, че сте лекар. Но ако много лекари са озлобени и агресивни като вас, то коментарите на пишещите срещу лекарите имат основание.

Едва ли е лекар. Трудно ми е да повярвам, че лекар би могъл да падне чак толкова ниско, и да използва подобни епитети. А и правописа му е наслабо образован човек

Къде отиде хипократовата клетва или тя се забравя в момента на получаването на дипломите.Тези думи не подхождат на един лекар който се е клел безпикуслонно да помага на хоратал

Стар лекар ли сте или изкуфял не знам но от начина на изразяване на мисълта Ви и думите ,които употребявате съм убеден за второто.Вие сте от ония доктори,които са вечно недоволни от "добитъка пред кабинета им,тъпия селянин "и други подобни.Винаги гледате в ръцете пациента и се подпичквате със сестрите и младите момичета,давате болнични според настроението Ви.Бог да пази пациенти те Ви.

"Имах чувството, че се сблъскват за пръв път с такава ситуация" - казал бащата. Не мога да повярвам, че в този един час, лекарите са си мислили нещо от рода на "за толкова пари, толкова работа". Какво в здравната система връзва ръцете на лекарите?

Ей гадни анонимни боклуци. Ваща мамка мръсна! 30 години ви лекувам вас и вашите шибани родители и баби и дедовци безплатно и доживях и до това да ме плашите със линч по форумите.Мамичката ви долна нещастна, от утре ви оставям да мрете гадове!

Уж star lekar, пък приказката му на каруцар!

не лъжи! Кого си лекувал безплатно бе? Заплата вземал ли си? да? Аз съм ти я плащал с МОИТЕ ДАНЪЦИ. Смърдляк! Всички лекари в България са НЕКАДЪРНИЦИ!

Неуважаеми колега, ето заради такива "лекари" като Вас умират деца по болниците. Ако наистина сте лекар, би трябвало да сте наясно, че бездействието на ямболските лекари, които очевидно не са и чували за трахеотомия, е причина за смъртта на детенцето. Ако не сте доволен от живота и от заплащането си като лекар, можете да станете фермер, лесничей или палеонтолог например - все професии, които не налагат близко общуване с хора, тъй като Вие очевидно не обичате хората. Не знам дали сте лекар, нито пък дали сте стар, но очевидно сте човек, изпълнен с омраза и неудовлетворение. Повярвайте ми, пациентите Ви не са виновни, ако жена Ви Ви изневерява, а синът Ви се друса и като капак на всичко съседът има по-нова и по-хубава кола от Вас. Един лекар трябва да има преди всичко морал и призвание, а Вие очевидно нямате нито едното, нито другото.

браво, чудесен отговор.

Какво повече има да се коментира - ето това е българският лекар: неграмотен, злобен и отмъстителен простак!

До Соци ( нерегистриран ) 28.04.2010 14:41 Гледах филма "Sicko" (недъзи) на Майкъл Мур. Но не е нужно да се плаче, щом има развити държави, в които здравната система е различна. Подобна беше и у нас, но ни натрапиха американския модел, който сега Обама се опитва да подобри.