Трибунал ще съди мафиоти за 12 месеца

До 12 месеца най-опасните мафиоти и подкупни висши чиновници ще получават присъди от специални съдебни състави.

Обратно в новината

Коментари - Трибунал ще съди мафиоти за 12 месеца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не мога да не отбележа факта, че министърът на вътрешните работи, а не този на правосъдието коментира създаването на извънредни, пардон - специализирани съдилища. има нещо гнило в цялата работа - първо обявихме, че съдиите са корумпирани и именно затова няма осъдителни присъди, после сплашихме прокуратурата, че ако не слушат, ще ги вземем под крилото на ЦЦ, след това обявихме, че всеки магистрат трябва да се назначава след съгласието на ДАНС, която разбира се е под ръководството на ЦЦ, а сега създаваме и тези съдилища, които няма да разглеждат обвинения, а ще издават осъдителни присъди, поне така са представени в обществото. До кога?! презумпцията за невинност, справедливия процес и равните права пазят редовите граждани, а не престъпниците, както някои смятат. и в очите на съдебната система и спрямо обществото именно липсата на осъдителна причина прави лицето невинно. другото е въпрос на съвест и е пролем на психологията, а не на правото.

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!!!!!!!!! Големите далавери и простотии са в ДО-СЪДЕБНАТА фаза. При съдиите отиват готови документи. Всичко е явно, всичко се вижда. Съдията не може да излезе от рамките на закона. Ако полицията, следствието и прокуратурата подготвят железни обвинителни актове, и най-корумпираните съдии ще издават присъди. За съжаление подчинените на г-н Цветанов са неграмотни и корумпирани. Превръщаме се в полицейска диктатура.

Я колко загрижени за правата на престъпниците и крадците имало в тази страна ! Забравихте ли първите години на така наречения преход, когато сформираните на бърза ръка от хора като Луканов банди от борчета и разни други дебеловрати младежи безчистваха над гражданите, без никой да им търси сметка, а така наречените бизнесмени натрупаха милиони от далавери, кражби и безброй други беззакония. Къде бяхте тогава и защо не се възмущавахте, че се потъпкваха правата на почти 90 процента от населението на България. Това, че в тези форуми има платени писачи, които плюят срещу мерките, които сега се вземат срещу престъпността е обяснимо, но не е обяснима глупостта на онези, които им пригласят, макар и те да са ощетени от престъпниците. Ако има нещо, за което сегашното правителство трябва да бъде критикувано, то е прекалената показност на всички тези полицейски акции, от която няма никаква полза. Десетина влязли в сила тежки присъди срещу видни представители на престъпния свят ще убедят много повече Брюксел, че в България наистина се води борба срещу престъпността и корупцията, отколкото зрелищни полицейски акции, предавани по телевизията.

Не за Брюксел, а за България трябва да се загрижиш приятелю!

Щом ще имаме Трибунал, ще ни липсва само гилотина, за да се върнем в средневековието! Цветанов, дай си оставката или постъпи на лечение в лудницата! Надминаваш даже Ченгесарщината! Пожали България, за да не ни се наложи да те пожалваме!

Поредната глупост изръсена от гения Цвецко.На тия двамата с Дянков трябва да им залепят устите,защото вече не е весело-тъжно е.

има по просто решение. който е посочен за виновен от бб и цц става автоматично виновен без съд и прокурори и адвокати. бб определя дирктно присъда. правено е .

Много правилно

Цветанов и Бойко се уляха - направо да въведат тричленките и да извикат дружно: За Сталину, за пабеду! Само да не се окаже, че и тях ще ги погнат трибуналите, щото като гледам кви хора все повече сбират и представят за "експерти" на ГЕРБ - треска ме тресе. С такива "експерти" затворът не ти мърда.

"До 12 месеца най-опасните мафиоти и подкупни висши чиновници ще получават присъди от специални съдебни състави" Изпълнителната власт превзема и съдебната! Специален съд с предварително определена задача - без "невинен до доказване на противното". Твърде познато от историята на фашизма! До там ли я докарахме? Европа спи ли !

В Конституцията пише, че извънредни съдилища не се допускат. Ама какво значи някаква си Конституция - парцал някакъв си! Я, стига сте чели разни врели - некипели! Всъщност кой ви е разрешил да четете? Кой изобщо ви е научил да четете. Марш бързо към затворницата - следващата операция ще се нарича "читателите". Ама че може в един момент в Страсбург да ни осъдят за това и за малоумните изменения в НПК - голяма работа. Как смеят изобщо да изразяват подобно мнение. Я, бързо и тях да задържим - зер, имаме си вече специализирани състави от послушковци.

тази приказка за малки деца я слушаме вече цяла година, но осъдени няма...

КАТО НЯМА В БЪЛГАРИЯ ПРОИЗВОДСТВО НА БЛАГА ДА НАПРАВИМ ЕДНА СТРУКТУРНА РЕФОРМА. ДА РЕГИСТРИРАМЕ МВР ПО ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН КАТО ЕООД ИЛИ КАТО АД И ДА НАПРАВИМ ЗАВОД ЗА БЪРЗИ ПРОИЗВОДСТВА, БЪРЗИ ПРИСЪДИ, БЪРЗИ СМЕШКИ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ ПРОДУКТИ И АКСЕСОАРИ ЗА РЕКЛАМА. С ДРУГИ ДУМИ ЩЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ СТАТИСТИКА. И ЩЕ СЕ ПРОЧУЕМ НЕ КАТО НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПИРАТ В ЕВРОПА, А КАТО НАЙ-ЧЕСТО ОСЪЖДАНАТА ДЪРЖАВА В СТРАСБУРГ, РАЗБИРА СЕ АКО ВЕЧЕ НЕ СМЕ СТАНАЛИ. ЩОМ ЩЕ СЪДИМ С АНОНИМНИ СВИДЕТЕЛИ НИЩО НЕ Е ЧУДНО. ДА ОЧАКВАМЕ АКЦИИТЕ НА НОВИЯ ПРОЕКТ НА ФОНДОВАТА БОРСА ... ХА ХА ХА

Поживем - увидем!

' Трибунал ще съди мафиоти за 12 месеца ' Предложението е повече от разумно и тази идея трябваше да бъде осъществена много отдавна ! Силовият министър Цветанов за пореден път доказва, че наистина се бори с тежката организирана престъпност , за разлика от някои бивши оперативно - интересни министри на вътрешните работи !

ГУМЕН си в главата, като ББ и ЦЦ

Много бързо,12 месеца?!

d4

а танковете къде са?

За танковете няма ГСМ, криза е.

"Колко познато! "Пътят към Ада е постлан с добри намерения" така е ,но лично аз в момента подкрепям тази мярка иначе няма оправия , а коментарите за народния съд ще кажа ,че не всички осъдени са били невинни имало е и доста виновни . Истината е ,че евентуално ще изгорят и някои невинни , но народа справедливост .

Нее. Пътя към ада е постлан с брокери на недвижими имоти.

Трибунал и веднага до стената! Присъдата да се чете и изпълнява от специално назначен полицай, а защо не и министъра лично!? Разстрел...и след разстрела - червеи!

Тия хора от Брюксел умни били.Дърпаш парите и как само припкат да си вършат работата.20 години удобно в кочинката и изведнъж стоп.Папането свършило. Трябва работа.Спазване на закони.Грижа за човека иправата му.Чудо невиждано.Вълци за овце да се грижат.Мъка мъка.

Може на някои да им изглежда странно, но обвиняемите, в каквото и да е престъпление, са невинни до доказване на противното и като такива имат конституционно право да бъдат съдени от същите съдилища и по същите закони като всички останали граждани. Всякакви революционни извънредни трибунали са абсурдни и биха означавали, че някои граждани предварително се приемат за престъпници...никоя присъда от подобни "специални" трибунали, проведени по "съкратената процедура" няма шанс пред Европейския съд в Страсбург, не и през 2010 г, 21 век. Това е най голямата популистка, антидемократична, безумна милиционерска простотия, която може да се роди в главите на Боки и Цецко, но кандидат-диктаторите са позакъснели с околк 100 години. Имоля без глупави сравнения с Италия през 80-те и 90-те години на 20в. - там "специалните" съдилища за членове на мафията си бяха съвсем обикновени и напълно конституционни, що се касае до правомощия, процедура и права на обвиняемите. Никой никога не им е поставял "срокове" да осъдят един или друг обвиняем, например. Единственото "специално" в тях бяха повишените мерки за сигурност на съдии, обвиняеми и свидетели с оглед на реалната опасност за живота им.

обикновения човек няма от какво да се страхува ,да обяват военно положение но да има ред, стига се крихте зад закони и хуманизъм ЩОМ НЕ ВИ ИЗНАСЯ Е ПОЛИЦЕЙШИНА НАЛИ ,ДА ГИ РАЗСТРЕЛВАТ ПРИ ОПИТ ЗА БЯГСТВО, КАКВАТО КРУЩАТА ТАКЪВ И ПРЪТА

Като си юрист трябва да знаеш, че ака българския съд не е осъдил някой това не означава, че той е невинен.

а защо трябва изобщо да е съд, 10-15 точни момчета- спортистчета от БОП-а ще свършат работа

Пълно безумие, естествено по традиция под благовидния предтекст за борба с престъпността. Всъщност целта е да се постави съдебната власт под контрола и в подчинение на изпълнителната власт. Извинявайте, но след като всички власти ТРЯБВА да бъдат подчинени на Боко, Цецко и ГЕРБ, що не си спестим главоболията и направо веднага да обявим ГЕРБ за единствено разрешена Любима Партия, Боки за пожизнен Диктатор/Тато2, а пък Цецко за пожизненен Главан Полицай и Официален Наследник на Диктатора??? Май на някои много им се иска, а? Ама няма да стане, само ще станат за резил... Като оставим настрана "дребния въпрос" с конституционността на подобен "закон" и "трибунал" (айде стига бе-20 години след като уж станахме демократична държава!!!) се връщаме на въпроса как точно този трибунал хем ще съди според законите, хем ще е бързо? Пълна глупост, защото проблемът никога не е бил в самите съдии, а в калпавите, недообмислени закони, посредствената корумпирана полиция и корумпираните, свързани с престъпността политици. От всички партии и правителства. Такъв закон НИКОГА, ама НИКОГА няма да мине през Конституционен съд, а дори да си представим, че отменим Конституцията (практически), Европейският съюз ще ни разсипе от шутове и ще тегли такъв кютек на кандидат-диктаторите Боки и Цецко, че свят ще им се завие.

Може ли да научим къде другаде има "трибунали"?

в Италия ама се малък и не помниш

v italia

Най-добре ще е главен обвинител да стане господина на снимката.Така присъдите ще бъдат по-справедливи.УСПЕХИ!

Добре дошли на новия 9-ти септември. Сега се почва едно съдене също, като показните акции - без грам мисъл и само за конкуренцията. Нищо не виждам за Валентин Златев или "Пашата". Съд-а развя белия байрак и клекна на ББ и ЦЦ, прокуратурата винаги е била на тези в които е властта. БигБрадър вече вижда всичко - следят се GSM-и, интернет трафик и както е видно от други статии дори физически. Регламентите за използване на СРС-та станаха лесно достъпни. Просто нямам думи. Подготвят ни за "нов ред" угоден на определени хора.

Трибуналът ще съди бързо и ефективно на по 1-2 годинки условно...

наи-после,ха дано!!!гууд лак!в лондон ги судиме за 12 часа,но 12 месеза не е зле!

Време беше за нещо смислено /

Това е меко казано глупаво. Спецсъдилище/трибунал/ по решение на изпълнителна власт- разчистване на политически сметки.

При внимателно вглеждане ясно личи приликата със Станислав Лем и Любен Дилов - баща, едновременно.

NE VIARVAME

Колко познато! "Пътят към Ада е постлан с добри намерения"