Лудница пред най-новия мол, паяци вдигат коли

Над 2000 души обсадиха вратите на най-големия мол в България - “The Mаll", още в 8 ч. сутринта.

Обратно в новината

Коментари - Лудница пред най-новия мол, паяци вдигат коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чета коментари и сам потресен. хораааа, тупи, зли и обременени, та ние си заслужаваме комунизма!!! да си ни го вурнат, няма да има молове, ще има опашки в "показните" магазини за банани по коледа и няма да се мрунка толкова, колкото сега! ние не сме за европа, пулни глупости, 80% от нацята ни е мрункащи смотаняци и лумпени...да си ни варнат комунизма, това заслужава този комплексиран народ!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ае стига сте се оплаквали бе ! България няма се оправи не разбрахте ли ... ! Народа е тъп и тва си е ! Ако искат да открият 1000 мола няма да станат по - богати ! Гледайте по оптимистично ... !

Да, бях забравила, че България не е София! Ние в провинцията нямаме такива проблеми!

"въпреки кризата нещата в София си вървят прекрасно, коментира министър-председателят. " Тоя да няма акции в мола?

Ами да им оставят един щанд за промоциите и другото да го махат.

Поредния безсмислен балон в София, който ще се спука съвсем скоро!!! Малоумни са тези хора..да ви кажа ли ,че в Цюрих има само 1 мол в София-"европейската столица с многото инвеститори" станаха вече над.....

Не мога да разбера какво им пречат на толкова хора моловете! Поляните били за предпочитане, взели сме гнилото от Америка, прост бил народът че ходел там, дрън-дрън! Какво като хората са отишли да се поблъскат и да видят? Като не одобрявате, не ходете! Всеки има право да си харчи парите, които изкарва с труд, където и за каквото прецени, а различни и много магазини трябва да има. Проблемите ни не са в съществуването на молове, нито в това какво се продава в тях и на каква цена. В пазарни условия ще се откриват още и още и в това няма нищо лошо. Че хората са нахлули да изкярят по нещо по-евтинко- така е в целия свят. Само че по света не се оплюват един друг за това кой какво прави и се признава правото на всеки да постъпва както иска. Може да се позасмеем, но не е редно да окачествяваме другите като по-тъпи и прости от нас, защото това е доста спорно;). А че на някои пак ББ им е виновен и че си мечтаят за още един 9-ти септември с национализация- знаем ги тях и сме им сърбали попарата:):). Няма да се случи пак, да бъдат сигурни!

напротив , Lisa , рано или късно ще има нов 9 септември , колелото на историята се върти.Рано или късно , човечеството ще се осъзнае , че истинския социализъм , не този който имахме под формата на диктатура ,ще възкръсне .а ти си вярвай още на мутрата , сигурно тайничко се надяваш да те ........а пък за моловете , нали трябва да има такива балъци като тебе , за да пълнят гушката на собствениците, които не са българи .... заради тия молове , нормалните малки магазинчета , предимно с български , качествени стоки фалирват .а ти си купувай китайските боклуци на стократно по- високи цени в така наречените молове , както ти казах балъци много........

Всички молци в The Mall!!!!!!!!

Разстоянието от терминал 2 до входа на мастодонта без паркинги, наречен от вас МОЛ е 3820 метра, а не 6 км.

Изчетох доста от коментарите. Както по всяка тема има голямо разногласие в мненията. Едни за,други против.Моето мнение от политическа гледна точка е,че през тези 20 години всички политици от всички партии ни доведоха до тук да бъдем една консуматорска,слугинска нация. От икономическа гледна точка,продадоха целия капитал на държавата,оставиха народа с най-ниски заплати и пенсии . И много от тях (Костов) имат наглостта да се изказват от най -високата трибуна и да продължават да дават акъл. Цвета на нацията избяга,а тук останаха хората без ясна алтернатива за бъдещето си.

Идиоти.

И какво продават в този МОЛ? -Китайски стоки с 1000% надценка и с нулево качество, купуваш си oбувки за 200 или 500 лева и се късат на първия месец!

"Истината е, че не държавата, нито данъкоплатците са дали пари за мола, а чужди инвеститори, които идват тук, наливат пари с цел инвестиция, създават работни места (което е хубаво) и искат да спечелят...просто и ясно. Тези молове не са за хора с по-ниски доходи - факт! Както се казва за всеки влак си има пътници и всеки пазарува според джоба си. Държавата е тази, която трябва да открива детски градини и да налива за образование и т.н, не може да очакваме, че някой ще дойде да ни оправи. Чуждите инвеститори идват тук не за благотворителност, а за да изкарат пари - навсякъде е така. Това, че сме скапана държава е вина на управниците и на обществото, т.е. на нас, че сме овце които чакат някой да ги поведе и да им падне благодат отгоре - е не става така!" - Няколко въпроса: И в Китай ли инвестират в молове? Или 50% от производството е средуточено там? Бъларина откъде ще вади кинти за моловете? Може би ще взима заеми от чуждестранните банки?

е как хубаво го каза!!!!!!!

В Китай случая е друг, реално и в двете държавици хората сме зле, но по различен начин. Главния проблем е в нас самите, в манталитета ни и виждането ни за нещата. Ние сме негативни, гадни, злобни, завистливи и винаги някой ни е виновен, никога не се обръщаме към себе си, имаме закостенели убеждения и вярвания и мислиме, че всичко знаем. Съответно избираме и същите управници и какво можем да очакваме. БГ е последна дупка на кавала и така ще си остане...няма и да стане по-добре, просто ще е различно. Всеки ще се спасява самостоятелно - ние не сме дружен народ за съжаление.

Пенка ( нерегистриран ) 21.04.2010 17:50 народът се "тъпче един връз друг, защото му казаха, че само и единствено днес в този Мол цените ще са много по-ниски от където и да е другаде. Точно тези тълпи показват до каква степен е обеднял и оскотял народът ни. Хорицата ще тичат към всеки новооткриващ се магазин, който им обещае поне за един ден да могат и те на поносими цени да си купят хляб, мляко и др. / Обещаната цена за кофичка мляко е 9 стотинки/. Е, питам аз, как всички пенсионери да не се наредят още от 8 сутринта? Че тези хора кой знае от кога си лягат полугладни. В другите магазини мляко за под 50 ст няма. А останалите магазини те само ще обходят, ще поцъкат с език и ще си тръгнат с мисълта, че поне за седмица - две са се запасили с мляко и хляб. На това ли Б. Борисов се чуди и се радва?" - Да, за съжаление е трагично, не е смешно. А хер Флик и компанияни "Оправиха".

защо ли си мисля, че пенсионерите са докарани до кофти положение от доста време......и определено не е от хер флик и компания......а да...за евтини стоки се бият и в Лондон, даже и полиция се намесва, защото стават феноменални ексцесии (поне при последната разпроажба в Лондонски магазин беше така), пък хората там са далеч от "оскотели" и "мизерни"! а че живеем в меко казано странна държава......съм съгласен....лошото обаче е че всички ние формираме тази държава!! който е толкова беден да ходи на илиенци да си купува, който се чувства че има пари да си пазарува в МОЛ-ове...въпрос на избор.

Има повече молове отколкото заводи в цялата страна!

Не е лошо да има молове, но защо никой не открива заводи за високи технологии, коли, компютри ... такива работи. Щото колкото повече молове се откриват, толкова по-бедни ставаме май.

Абе тия хора нормални ли са как се бутат и тичат за тия молове? Такова животно като българина няма никъде по света.

"Това събитие показва, че въпреки кризата нещата в София си вървят прекрасно, коментира министър-председателят. "

Абе какво все ви е на устата само да коментирате китайските стоки? Не ви ли стана ясно, че каквото е търсенето, такова ще бъде и предлагането! Като не ви харесва, заповядайте в Китай, където има качественио стоки колкото искаш, ама и цените са качествени. А по бутиците в центъра на София, ако си мислите, че Гучито и Версaчето , не са made in China, cте в голяма грешка. Българина просто постоянно се чуди по какво и по кой да плюе, иначе не става, все едно нещо е пропуснал! Коментирайте си китайските боклуци, нo Китай е на светлинни години пред Бг-то, последно доказателство е, че само за няколко дни след земетресението от благотворителност са събрани над 4 млрд. юана! Хайде със здраве и да ви е честит новият МОЛ!

Чесно казано не е чак толкова добър мол Днес на излизане висяхме 10мин докато благоволят да ни направят място да се разминем Всякакви идиоти се бяха качили на колите и бързаха да се наместят на паркинга без да мислят за хората които излизаме А цените те си същите като в другите магазини Даже после ходих до кауфланд и банани и портокали и захар бяха с по 6ст по евтини от карфур а и при това цяла седмица ще са под тяхните поне така казаха от магазина така че няма смисъл да се бие път до карфур

Незнам какво има в тези молове,аз ходя в търговски центрове,които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО имат подземен паркинг и през ум не ти минава да търсиш място за паркиране.И в тези центрове приземния етаж е супермаркет,но с цени VIP!Та незнам какво ви пробутват в БГ-хлябът за богатите,зрелищата-за бедните,кеф!

ЗА КАКВО СЕ БЛЪСКАТ - ЗА КИТАЙСКИ БОКЛУЦИ, ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ С 10 ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО СЪДЪРЖАНИЕ НА НИТРАТИ ОТ БДС-ТО НА ЖИВКОВ?!?! ТАКАВА ПРОСТОТИЯ И ЛИПСА НА ДОСТОЙНСТВО!!!

Пенка ( нерегистриран ) 21.04.2010 17:50 народът се тъпче един връз друг, защото му казаха, че само и единствено днес в този Мол цените ще са много по-ниски от където и да е другаде. Точно тези тълпи показват до каква степен е обеднял и оскотял народът ни. Хорицата ще тичат към всеки новооткриващ се магазин, който им обещае поне за един ден да могат и те на поносими цени да си купят хляб, мляко и др. / Обещаната цена за кофичка мляко е 9 стотинки/. Е, питам аз, как всички пенсионери да не се наредят още от 8 сутринта? Че тези хора кой знае от кога си лягат полугладни. В другите магазини мляко за под 50 ст няма. А останалите магазини те само ще обходят, ще поцъкат с език и ще си тръгнат с мисълта, че поне за седмица - две са се запасили с мляко и хляб. На това ли Б. Борисов се чуди и се радва?

И смешно и тъжно,просто трябва да имаме повече самоуважение и да повярваме,че не всичко наше е лошо и не всичко чуждо е 22 карата злато.

Кал, мръсотия, коли, качени почти върху покривите на околните сгради, да не говорим за тревните площи. Тълпи, съдържащи екзотична смес от мутри и мутреси, цигани, селяндури (тук не визирам хора от село, а всичката оная невъзпитана и смърдяща сган, натоварена със сакове и облечена в официални анцузи), тийнеджъри и пенсионери. А, и за цвят малко юпита. Но защо, за Бога, се настанихте на нашия паркинг? И кому е хрумнала гениалната идея да построи най-големия мол на Балканите с инфраструктура, състояща се от една обилно надупчена локална улица?

Молът е страхотен,заведенията и магазините са на европейско ниво,всички стоки са маркови /не са китайски "Гучи" и "Версаче" и са повечето на напълно достъпни цени.И не е вярно,че хората само обикалят,напротив яко си пазаруват.А колкото до инфраструктурата около мола-не знам кога последно си минавал,но в момента всичко е асфалтирано и много добре организирано,дори е изграден подземен тунел под булеварда.Изобщо ти и 90% от пишещите тук безделници говорите глупости,колкото да не заспите.Ние българите наистина сме най-негативно настроените хора в целия свят.Сякаш нищо хубаво не може да ни зарадва и да ни се случи.Все трябва да плюеме ли,да плюеме ли....сякаш така си правиме душевна чекия/с извинение за израза/

Abe az sm momche ot selo niakoi bi li mi kazal kakvo e znachenieto na dumata MOL . Bil sm pochti na vsiakade po sveta no takava prostotia nesm chuval.

май малко си ходил

Добре си го казал...100% в десетката!

Ако нормалните хора имат съмнения относно целта на тези молове - съмненията им трябва да се разсеят: Зомбиране и промиване на психиката на подрастващите и целокупната масова публика. След Sin City ще имате молове...

Чета заглавието гледам и си викам, че е внушително и прилича малко на смес-филм за марсианско нападение, човека паяк и терминатор в едно. Чета гледам начи, че отворили лудница пред най-новия магазин в града и си викам ама защо точно пред магазина бе и защо толкова далеч от центъра? Толкова ли не можаха да преобразуват някоя сграда, като тази, жълтата на жълтите павета. Нямаше да има нужда да се променя кой знае какво колко. Обаче се оказало, както ми каза комшийката, че отваряли нов мол, който са кръстили "The Mall", където всички били посрещнати със сърдечното: "Welcome!" и "I'll be back!", което на български значело, че въпреки кризата нещата си вървят прекрасно. Ами да.

Бравос,пичове ! Гъзарията иска жертви,а голямата гъзария -голями жертви.Друго е да се барнеш с едно китайско Версаче, или Гучи .И да не късате етикетите,че никой няма да разбере,колко сте отворени !

С това консуматорско и авантаджийско племе никога няма да се оправи тая дьржава-генетичен е проблемьт.

Голяма работа как не откриха един завот поне само МОЛОВЕ и магазини простотия отсекаде.

Пропагандата на глобализацията гласи, че така с тези центрове и окрупняването се увеличава ефективността. Проблема идва от това, че тази ефективност се ограбва. Ако моловете бяха акционерни дружества с местни акционери - ок. Ако акциите им се търгуваха на българската фондова борса - ок. Ако имаше нормални, т.е поне 45 % корпоративни данъци - ок. Но всичко това го няма. Става въпрос за източвоне на пари, за ограбване на населението. И отворените места за продавачки да не ни радват особено, всички ни готвят за прислуга. Какво толкова има в моловете - същите китайски боклуци, които се продават навсякъде !

Ха, да не мислите, че тарапаната е заради МОЛ-а! Заради КАРФУР е, дано има там повече евтинийка за хората.

Не се строят фабрики, защото възвръщаемостта от инвестициите, вложени в строежа и техниката се връщат доста по-бавно, отколкото, ако със същите пари се построи Мол.... Факт!

Айде моля без такива реплики.... Цените щяли да са ниски и затова хората са се ръгали като говеда, а това, че нямало какво да ядат било друго..... ДА БЕ ДА!.... Ако народа беше толкова беден и нямащ, нямаше да има такива тълпи по Мол-овете, щяха да са празни и да фалират!.... Защото, драги/а всеки има инстинкти и те му казват, че първо трябва да помисли какво ще яде, а след това, ако има пари ще си купува парцалки от Мол-овете!............ Какво кисело мляко по 9 стотинки?!!!!!! Това хипермаркет ли е, или Мол??? Защото в магазини от този род има парцалки, обувки и т. н. и някъде из подземията някой магазин за хранителни стоки с цени надути до немай-къде.....

Това важи за неграмотните Варналиат -и и техния кумир, мутрата!

Последно ходих в Мол преди 5-6 години.Пълна загуба на време.Предпочитам да си пазарувам от кварталните магазинчета.Пести се време.

Най-гнусните, натрапчиви и потискащи неща от Америка навлизат в България, молове, старбъкс, франчайз, IMAX. Тъжно е че хората ги приемат така спокойно, според мен 'ливада' е по добре от тонове бетон и корпоративна пумия.

moket1

Тъжното е, че народа се блъска за кис. мляко по 9 ст. и банани по 75, така тъжното е и че Кауфланд май пуска плод и зеленчук след 22 часа на половин цена. Най-тъжното е, че народа се блъска за тия оферти, но не за друго, а от МИЗЕРИЯ...

Даа, тъжно е. Ама Боко не може да проумее причината. Нали виждаш-всичко в Сфия е наред. А друг е въпросът,че в млякото от 9 стотинки има всичко друго,но не и мляко.

то и в млякото за 70ст не се знае дали има мляко, в България цената никога не е определяща за качеството

Ами какво да направя, пуснаха чушки. ....До обяд щяха да свършат...

В отговор от кауфланд бяха пуснали мляко по 5 стотинки и банани за 79 стотинки.

Селяндури, мизерници и хора без работа - това са тези, които си загубиха времето днес. Раздадоха им балони и кофички кисело мляко по 5 ст. Огледалца, мъниста и парчета басма липсваха... ;)

юруш на маслините... вместо да изчакат 1 ден ???