Узаконяват ”майките под наем”

Сурогатни майки да стават само жени на възраст между 25 и 43 години, да бъдат физически и психически здрави и да имат поне едно собствено дете.

Обратно в новината

Коментари - Узаконяват ”майките под наем” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

твардо- неееееееееееееееееееее *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На мен ми е тъпо, Калинчето Крумова, дето забременя и роди "извънтаточно" на 16г. стана най-голямата моралистка, защитничка на децата и семейството! Г-це Крумова, кой се грижи за детето ви, докато вие ковете закони?

това, което е кофти, е именно 'по едни или други причини'. т.е. може да няма здравословни (вкл репродуктивни) проблеми, а да се глези или направо да си е хомо двойка. никъде не се споменава примерно, че е проблем двама педала да си спретнат така домочадие. едно от единия едно от другия. или самотен татко (с харем от мъже) да си направи момченце.

Как може да говорите за децата ,като за продукт? Кои сте вие,че да казвате кой какво трябва да има и какво не? Аз съм майка на прекрасно 5г. осиновено дете,а дали да имам друго родено от друга жена,няма нищо обшо с "висши нива" "карми" и други пвостотии.По вашата логика трябва да забранят и инвитрото.

По -голяма простотия неможе ли да се измисли?Не ели по-добре да осиновиш едно изоставено нещастно дете ,какви са тия библейски обяснения....

Наистина, дано да се регламентира сурогатното майчинство - и на двете страни носи само ползи.

A surogatni bashti - do 100 godini

Какво значи, че всеки трябва да има собствено дете? Природата и кармата си знаят работата, щом някой не може да има дете - значи не трябва да има! Дали става въпрос за прегрешения от минал живот или друго - има ли значение? Щом природата не му е дала това право - защо човек трябва да му го дава? Това е пряка намеса в по-висши нива.

Sheli, като се разболееш, директно тичай за парцел, вместо към лекаря. Щото е карма това, даже аспирин не се пие. А и да, забравих, карма е да се раждат деца в семейства, където ги малтретират, изнасилват или ги изоставят по домовете.

Chudq se kak mozhe da ima podobni parvobitni vazgledi kato vasheto!

По тази логика болните от диабет, като не им е дадено да са здрави, да умират. Защо ще им се бъркаме с лекарства, вместо да оставим на природата и кармата.... Мислете малко, бе!

бЕгай на 4 километър , там ще ти обяснят за кармата и за висшите нива !

СУРОГАТНА майка!!! По-отвратително не можаха ли да го измислят корифеите!!! Сурогат е цикорията по отношение на кафето, примерно. Изумително е, как на някакъв идиот това може да му хрумне по отношение на хора?!?! Не съм запознат, но нищо чудно да идва и отвъд Голямата вода. Там сурогати - колкото искаш. ГМО и какво ли не! Не говорим за хора.

Осиновявайте деца...но и в тази насока законодателството да вземе да помисли за някои промени.

И що трябва да осиновяват циганетата вместо да се раждат българчета?

така е, макар че осиновеното дете приема етноса на осиновителите си.

как4е ти като предлагаш да осиновяват, ти осиновила ли си? Всеки иска да има собственно дети и заслужава шанс за това!

А знаете ли, че броя на децата за осиновяване е по-малък от броя на желяещите? Т.е. ако процедурата се отшуши, ще се закрият всички домове за сираци, че и дефицит на деца ще има! Но друг е въпроса дали всеки е готов да осинови дете от друг етнос, защото не е тайна, че масово децата в сиропиталищата са от малцинствата! Трябва да има право всеки да има свое дете, а не да помагаме на определени групи с разплода им!

".....Лъчезар Иванов припомни, че темата за сурогатното майчинство е засегната още в библията, когато Сара, която не може да роди наследник на Авраам, го изпраща при тяхната слугиня, която да му роди дете." Мдааа....това е още 1 доказателство че живеем в библейски времена ;)