Брюксел ни вкара в пилотен проект за разводите

Европейската комисия ще предложи следващата седмица правила за развод, които първоначално ще бъдат приложени само в десет страни членки на ЕС, в това число България.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел ни вкара в пилотен проект за разводите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това с разводите е страшна работа. Или най-добре не се женете без брачен договор. В Германия по общите правила съпругата (или съпругът) ви може да ви напусне и да има право на половината от пенсията ви,ако самата тя не е работила и няма право на такава. Ако откажете развод и съпругата изпадне в нужда, децата са задължени да и плащат издръжка. Чак когато тази възможност се изчерпи, има право на социална помощ.

Вероятно става дума за двойки с различно гражданство, а не националност.Въпросъ наистина е сериозен. Пример:Български гражданин женен за германска гражданка (а ако е украинска - Украйна не е член на ЕС), а работят и живеят в Брюксел - по кой закон да се развеждат и присъждат издръжка.

националност циганин няма... (това до тъп и проZ циганин). Сега сериозно. Въпросът с разводите не е лека работа. Може да питаш родители, кито не могат да виждат децата си заради такива разводи. (да не говорим за финансовата страна), ако жена ти те осъди в Брюксел ще си останеш тъп и проZ ама и беден ще станеш. В София пък съда даже няма да те принуди да си плащаш смешните пари за издръжка на детето. Както и да е, надявам се не си прав че само за ядене и пиене правят тези промено, и ще има положителен резултат от цялата история.

Айде пак сме опитни зайчета...

ЩЕ БЪДЕ ПО-ДОБРЕ АКО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ПРЕДОСТАВИ НА БЪЛГАРСКИТЕ СЪДИЛИЩА КРИТЕРИИ ЗА ОСЪЖДАНЕ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ. БЛАГОДАРЕНИЕ НА НЕЗАВИСИМИТЕ СЪДИИ, ТЕЗИ ХОРА СА НЕДОСЕГАЕМИ.