28 000 нарушения засекли новите радари само за месец

28 000 нарушения по пътищата в рамките на един месец са отчели новите 15 радара, които бяха поставени на различни места в страната, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - 28 000 нарушения засекли новите радари само за месец | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и какво от това,колко се оправиха по втория начин и колко реално са санкционирани.

Колко автомобила е имало в България през 1967?! :) Много ми е интересно като какви отчитате произшествия като случилите се вчера сутринта на непочистеното Цариградско шосе . Може би, ако снегорините не си стояха кротичко на Окръжна болница статистиката ви щеше да е още по-добра. Но естествено ще накажете пострадалите от безхаберието на общината водачи. За несъобразена скорост вероятно. :)

Държавата обича да цуцка....веднага в тая криза ще се намерят пари за 400 радарчета, щото видиш ли ще капят парициии. Но къде ли ще отидат приходите от глобите??? За нови 400 радарчета?

Една сметка: Пликове за писма: 28000x10 ст. Известия за нарушения: 28000x5 ст. Пощенки марки: 28000x30 ст. Други разходи: 28000x60 ст. (снимка на номера, заплата на служителите т.н. ) Момчета, при тази събираемост на глобите сте фалирали. По добре хващайте палките и зад храстите, там все за няколко кафета ще изкарате на ден.

толкова е опасно да се пресича на пешеходните пътеки в кв. Младост, че направо нямам думи. Никой шофьор не спира, другия глупак зад него дава газ да изпрварва, докато пешеходеца е вече на средата на пешеходната пътека. МОНТИРАЙТЕ КАМЕРИ НА ВСЯКА ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА И ГЛОБЯВАЙТЕ ИДИОТИТЕ ЗАД ВОЛАНА С ПО МИНИМУМ 500 ЛЕВА, ГОВЕДА С ГОВЕДА. В Младост има и много други проблеми , покрай ул. Йерусалим всички тротоари през деня са паркинги, на пешеходците се налага да вървят на шосето, на което летят коли с по над 70 км в час, чудно ми е как още няма още премазани жертви.

Манталитета на шофьорите и не на последно място лошо поддържаните пътища. Не съм чул до сега за глобен собственик на път, за лоша поддръжка.

Да процента е нисък защото няма камера в Перник :) просто перничани не ги лови радара .... Бял голф 3 500 коня как да го хване :D

Напълно съм съгласна с министъра - именно в манталитета е главният проблем, по-точно в егото на Ганя, а вторият е в неговите твърде оскъдни познания за правилник и за машината, която е яхнал - как спира, колко метра й трябват, колко са му възможностите да си овладее колата в дъжд и сняг, и т.н. И карането на пияна глава, разбира се, за което носят вина и спътниците, келнерите, самонадеяните родители, които купуват мощни коли на малоумните си чеда - доста са причините ... Да им натрисат солени глоби, както е по света, пък да видим какво ще стане - може би ще ги сапикасат все пак, за разлика от пътните полицаи, които за 20-30 лв си затварят очите и пропускат убийци и самоубийци да продължават да безчинстват по шосетата!

смешници старшина Цветанов вън!

Вярно е, манталитета е. А как да го променим? Не става с глоби, келешите плащат и пак правят глупости. Ако не ги е страх от катастрофа как да ги стреснеш с глоби от 50 - 300 лв примерно. Не е толкова много ... Не знам дали многото камери и глоби ще променят поведението на пътя - по-скор няма. Липсва отговорност за собствения и за чуждия живот. Трудно ще се превъзпитаме.

Не знам за пручванията, но е очевидно, че основният проблем на българските шофьори са пътищата и организацията на движението.

Овцо тъпа, под колкото и никове да пишеш, е все тая. Първо промени своя изкривен манталитет и раздвоено съзнание

хората нямат пари за хляб,тия камери ше ми купуват,да обират още народеца.....

Той допълни, че се предвижда радарите в страната да станат общо 400, но за целта трябва да се намерят средства, предаде Дарик. Е тея 28 000 нарушения по минимум 10 лева глоба са 280 000 лева с които да се закупят камери!

Ми пишете как да се предпаазваме от тях, а не кого са засекли. Полицейския произвол продължава - хора, които са на неизборни длъжности определят важни правила. Това е недемократично. Кога беше референдума за максималтната скорост по магистралите ? А ?