Минаваме на лятно часово време на 28 март

Лятното часово време в България ще бъде въведено на 28 март, неделя, в 3.00 часа, съобщиха от Националния център по метрология.

Обратно в новината

Коментари - Минаваме на лятно часово време на 28 март | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига мрънкали! Лятното време си е супер. Не ти се разкъсва денят, свършваш рано работа и вечерта имаш много свободно време.

Аман от мрънкащи българи!

референдум веднага

ДО КОГА ще ни налагате тези малоумщини,ДО КАГА ще ни нарушавате режим,нагласи и т.н. това са поредните ви пълни глупости и простотии. Да пукнете дано.

a znaete li 4e ako ne se smeni v 3 prez noshtta shte bude svetlo a ve4er prez lqtoto shte bude tumno. Cql svqt go pravi s malki izklu4eniq na nqkoi afrikanski durjavi.A nqkoi kazva 4e bilo izmislica na komunizma. hm

Аман от недомислици, поне на мен ми се отразява много зле тази промана, а за малките деца помислихте ли, защо изкуствено трабва да си настройваме биологичния часовник пък после били сме нервни и болни, а как да не сме.

една глупост продължава да ни руши здравето.

не четеш! Не съм казал, че ще се мръква по-рано, а че вечерта ще настъпва по-рано, има разлика. Вечерта, това е определен часов интервал в денонощието. Значи, ако преди в 20ч съм гледал 1 филм и е било тъмно, сега ще е светло в 20ч и аз пак ще го гледам, значи пак ще си включа телевизора и няма да има никаква икономия на енергия. А като се мръкне пак ще си светна лампи, макар и (условно) 1 час по-късно. Защото човек няма да промени денонощния си ритъм. Като искат икономия на енергия, да раздадат на пенсионерите енергоспестяващи крушки, от това ще икономисат много повече отколкото от това, че ще си правя закуската 1 час по-рано, изразходвайки същото количество енергия. Даже, ако добавим разходите на енергия за псуването на тази идиотска инициатива, налице ще бъде преразход на енергия.

Австралийска група изследователи трърди, че с въвеждането на невярното време се увеличават разходите на енергия с около 3%. Някому това може да изглежда малко, но това са 3% от милиарди. Потребителите не икономисват, а обратното - изразходват повече. Допълнително печелят търговците на енергия и това се нарича икономия. По Оруел- черното е бяло.

Крайно време е икономическия интерес да отстъпи на удобството на хората. Ефективността от механичен тип отдавна не движи обществата от западен тип. Да оставим смяната на времето на китайците.

всички на протест. Не вярвам да има някой който е ЗА за тази тъпотия !

До кога ще продължава тази измислена комунистическа тъпотия.

тяхната м...а! Мразя този момент! И изобщо каква икономия на енергия ще реализират от лятното време? Значи, ставам по-рано и какво, да не би да е по-светло? Или не ми трябва хладилник? Или по-малко ток ми трябва за закуската? Хубаво, вечерта настъпва 1 час по-рано и какво? Чакам 1 час, за да си включа телевизора ли? Или си пускам по-малко лампи като се стъмни? ИдЬОтщина пълна.

няма да я отменят тази простотия.Някога някой си ,май Франклин я въвел за да пести свещи и така..до края на света.

Абе кой тъпак решава кога и дали ще си местим часовниците назад или напред? Мамка ви кумунистическа!

ТОРМОЗ.....СТАДО ОВЦЕ..........

Няма да бъде отменено, защото така е по-удобно :)

Поредната тъпотия,чакам да се отмени

И ЗАЩО ??? САМО ДА ХОДИМ ПО ЕДНА -ДВЕ СЕДМИЦИ КАТО ХАХАВИ,ТО НЕ,ЧЕ СЕГА НЕ СМЕ ХАХО.

Абе съвсем не сте в час - нито по астрономическо, нито по лятно време. 28-ми март, 2010 година е в неделя. Не си сверявайте часовниците в събота, за да не изтървете някой влак.

Това е такава глупост.Писна ми, пълна безмислица.Нещо, което в днешно не води до нищо рационално.Само вреда от промяната на биологичния часовник.Чакам с нетърпение да бъде отменено .

Аман, докога ще продължи този тормоз???

И аз съм за Лятното часово време, защото не обичам зимата да се стъмва толкова рано. Но ПО ДЯВОЛИТЕ! НАПРАВЕТЕ СМЯНАТА В ЕДНА И СЪЩА ДАТА ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ! Сега САЩ мърдат на 14 март, ние на 28-ми и т. н. ПЪЛЕН БАРДАК!

мда, точна си е датата 28 март. Промяната е сутринта на 27-ми срещу 28ми, 3 сутринта си е вече новия ден, т.е. 28ми март. И не забравяйте, че е цветница тогава :)

Лятното часово време в България ще бъде въведено на 28 март, събота, в 3.00 часа, съобщиха от Националния център по метрология. Поне си прочитайте това, което пишете.28 март - събота - хаха