Телефонните услуги поевтиняват с до 30%

Последният етап от намаляването на цени на едро за терминиране ще започне на 1 юли 2010 г. Тогава спадът в мобилни мрежи трябва между 42% и 56%, а при фиксирани мрежи – между 8% и 67%, според председателя на КРС. Според него, това ще доведе най-малко до 25 % - 30 % спад на цените на дребно за фиксирани и мобилни услуги.

Обратно в новината

Коментари - Телефонните услуги поевтиняват с до 30% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Терминиране,проценти цените ще паднат до европейските?Нищо,че между операторите,ама ми писна от 0,32ст/мин.

Аз какво да кажа? Имаме 10 фирмени телефона, и от Глобул ни предлагат все по-изгодни програми, от които единствения резултат е по-голяма сметка. Да не говорим за това, че някои от тях бяха с 2 г. договор, а другите с 1г., при изтичането те автоматично ги направили всичките на 2 год., щото ние не сме се обадили, и те решили, че така било по-изгодно за фирмата. Ако това се случи в нормална държава, сигурно от оператора ще ми дадат 2 год. безплатно ползване на мрежата им. За пример - навремето бях в чужбина, абонат на VODAFONE. След около година абонамент, получих писмо от тях, че поради грешка в софтуера на централата, сметката ми е била надписана с 34 евро, за което аз никога не бих разбрал. Поднасят ми своите извинения, и ме молят да не завеждам дело за това, а да заповядам в техен офис за да ми предложат споразумение. Аз отидох, и в крайна сметка на мен ми стана неудобно от хилядите извинения за някакви си 34 евро, и се споразумяхме да ми върнат парите и да бъда 6 месеца без такса, която беше 29,90 на месец, с включени 600 мин. кум тяхната мрежа, и 300 безплатни минути към всички други мрежи. Аз приех, а те бяха крайно щастливи, че не съм ги съдил. Тук навремето бях клиент на М-тел, и отидох веднъж да поискам обяснение в/у разпечатката си, където имах явно надписана сметка с м/ународни разговори посред нощ, и единственото обяснение, което получих беше: Много се извиняваме господине, но системата не греши, и щом ги имате отбелязани тези разговори, значи те са проведени, ако не от вас, то от ваши близки. Не можем да направим нищо за вас. И аз се съгласих, че най-вероятно 2 год. ми дъщеря става посред нощ да говори с нейни приятели в Черна Гора, Германия и Южна Африка. Така че нека си правим изводите....

За какво сме се абонирали та да го плащаме като купуваме разговорите като всяка друга стока на пазара и всички разходи по тази стока следва да са калкулирани прозрачно в цената й? И като паднат цените на разговорите, а вдигнат това дето му викат абонамент двойно - и вълкът сит и агнето изядено:):)

Призовавам към среден пръст за всичките!

Цените за последните 2 години не са паднали и със стотинка - Глобул, Ментел, все е 32 ст/мин. Оправия няма. А тия говеда от Мтел даже и евтиният абонамент от 5 лева го направиха на 7. Нямам думи.

тези са измамници гнусни, подли наглеци. надписват сметки и кво ли не. обслужване никакво. скъпи телефони скъпи разговори

Поредната медийна кампания на правителството, за да ни отклонява вниманието. Периодично споменава цените на GSM услугите, когато няма друго. Останалите също пробутваха подобни приказки в подходящи моменти. Елементарни неща от социалната психология, но вървят.

първо няма как да има 4-ти и 5-ти мобилен оператор защото няма да има пазарен дял, заради малкия спектър който ще му отделят! Второ те, цените трябваше да паднат от 1 Юли 2010, на 1 Януари 2010 ама мобилните се правят на дръж ми шапката

Ако има потребители дотогава,да ,ще се усети:):)вервайте тогава ще се измилят някава такса,например такса мрежа или такса ефир

Ще го усетим, сигурен съм.

A zashto i te ne poskypvat kato parnoto, vodata, toka, zdravnite osigurovki, hranata, lainata? Znachi za ednite moje, a za drugite ne? Ili pak nekoi drugari sa po-ravni pred zakona?!

да ви кажа че в Кипър с карта без договор цената е 8 цента за минута за вътрешни разговори и 22 за разговори към Б-я. Когато си с договор цената е доста по-ниска.

Telefonite Taxi triabvashe da spadnat dosega s ..MNOGO! Gramadni pechalbi praviat tezi companii, BEZ SRAM!! Upetrebiavai SKYPE, koito e BEZPLATEN!!!

ЩЕ СТАНЕ ,НО НЕ СЕГА.ТИЯ ТАРИКАТИ ОЩЕ ОТ МИНАЛАТА ГОДИНА ИЗМИСЛЯТ НОВИ ХВАТКИ ЗА ОСКЪПЯВАНЕ НА СТЯРИТЕ АБОНАМ.ПРОГРАМИ.

Сиромашка радост

Lujat kato cigani i to otdavna .She gi dignat purvo s 50% posle moje da gi svalat s 30 . Mejdu drugoto nqkoy da znae zashto benzina e nad 2 leva puk i naftichkata se digna ???

Да бе да! Потребителите ще го усетят само по новините.

jiveq v uk i s 20 liri mese4no govorq 1500 min kum vsi4ki operatori+bezplaten skayp estestveno i 4isto nov gsm aparat posleden model za koito nesum platil i stotinka

Кой ще разреши да ни е по-евтино бе хора ?? Тези оператори да не се дошли тук за да ни дадат бе - дошли са да взимат. Ако се намали едното,ще повишат нещо друго по услугата си.

Тогава ние потлебителите да предложим на бедните български оператори минимално таксуване на разговорите на всяка 5-та минута. Горките, хептен обедняха...Затова ще си ходим с три джи ес ема...

Един смартфон с безжична мрежа и Скайп доста променя нещата в населените места с наличие на свободни безжични мрежи. Щом не свалят цените, използвайте ги само в краен случай.

Този председател на КРС започна да имитира голяма активност. Защо ли?

до Краси прочети си договорите изцяло и ще разбиреш че някой от тях автоматично са предподписани за същият срок друг път като подписваш нещо първо прочети съжалявам

Абе, председателю, как те не е срам! Отговори на въпроса, защо няма 4-и и 5-и мобилен оператор, след като са високи цените. Вие чували ли сте как по пазарен път се регулират цени? Да сте чували нещо за защита на конкуренцията? И ролята на държавата е не да намалява цени, а да осигурява повече конкуренти! На това какво ще отговориш? Ама то и няма кой да те пита! То ние имаме ли журналисти изобщо? Какво остава за компетентни и просветени такива...

истината е,че операторите се мъчат да захапят последната вълна от потребители преди да се наложи да намалят цените драстично след 01.07. Не случайно Виваком обяви 0.25 ст към всички,НО след подписване на минимум едногодишен договор.И другите ще почнат да обявяват цени около 25 ст. САМО няколко месеца преди да се принудят да ги свалят до 10-15ст. Само стойте и гледайте.Е,не казвам,че още на 02.07 ще паднат цените,но поне до края на лятото ще стане.

Директно сравнение на предплатени услуги. Т-Мобайл 0.05 евро/мин в мрежата и 0.19 евро/мин извън мрежата на оператора. Тук Прима предпалтена карта - 0.54лв /мин, план класик. Глобул предплатена карта -44.4ст /мин. Виваком предплатена карат - 0.44лв/мин. Мин заплата в Германия около 1500 евро. Мин заплата в БГ 240лв! Голяма част от цената на една услуга се определя от заплатата!

Има ли български телекомуникационен оператор на българския комуникационен пазар? Всичко каквото изчукат тук се изнася в чужбина. Затова НИКОГА няма да поевтинеят разговорите.

Цените да паднат наполовина? Много, ама много ме съмнява. Това да го видя няма да го повярвам, а ако все пак има стъпки в тая насока, ще са съпроводени с нови неблагоприятни условия за пациентите.

Всичките ми договори с мобилни оператори са вече изтекли. Интересно е, че новите планове които предлагат са с доста по неизгодни условия от това което са предлагали преди повече от година.

А има ли начин да се спре с това засичане на 1 минута. Сигурно ако намалят цените, ще почнат да засичат на 2 минути минимум.

отдавна съм ги терминирал и бтк и мтел

Rasputin, izkliuchitelno ogranichen si!!! Moje li edna 7 miolionna darjava da ima 5 mobilni operatora?!?!!? Za spravka, v Velikobritania ima 5, a te sa edna ot nai-bogatite nacii v sveta i imat 60 miliona jiteli. Q spri da govorish gluposti i ne komentirai!!! Pri industrii s niska stepen na konkurenciq, kakvato e i telecom industriqta (v svetoven mashtab, ne samo v Bulgaria) darjavata igrae osnovna rolq pri reguliraneto na cenite, zashtoto pazar napraktika ne sashtestvuva. Pisna mi ot prosti hora, no s pretencii!!!!!!

ЕБЕТЕ СИ МАЙКИТЕ

То от ЕС натискат кожодерите да махнат и отчитането от първата минута;Неслучайно разговорите в роуминг се таксуват от 30-тата секунда, само защото ЕС така нареди.

Абе, председателю, как те не е срам! Отговори на въпроса, защо няма 4-и и 5-и мобилен оператор, след като са високи цените. Вие чували ли сте как по пазарен път се регулират цени? Да сте чували нещо за защита на конкуренцията? И ролята на държавата е не да намалява цени, а да осигурява повече конкуренти бе, тикво(с извинение, но не намирам друг епитет)! На това какво ще отговориш? Ама то и няма кой да те пита! То ние имаме ли журналисти изобщо? Какво остава за компетентни и просветени такива...

Че го усетиме - отзад.