393 торент тракера затворени през 2009 г.

615 сайта са престанали да съществуват през миналата година - 393 са "торенти-тракери", писа Lenta.ru.

Обратно в новината

Коментари - 393 торент тракера затворени през 2009 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

всички пирати по света обединявайте се

На такива като теб плащам веднага с един откос.

Абе смешници, колко пъти го затваряхте този thepiratebay.org бе? Само реклама му правите! Няма законова основа за затварянето на торент тракерите, защото на техните сървъри няма нищо, освен огледален образ на файлове. И Бойко и Румен това си го набиха в главите още преди 2 години, когато посегнаха на Замунда и после се наложи да се извиняват. Бойко също помогна, като прати митинга в подкрепа на Замунда на една кална поляна, ама ние няма да го забравим...

Точно така беше - на една кална поляна бяхме в южния парк :D

Слава на всевишните , Пиратите си работят на 6. В момента си дърпам филм оттам, ей така за проба. Цербер, тъп си като милиционер, брато. Торентите нямат нищо общо с комунистите. И ако ГЕРБ посегне на свободата на споделяне, независимо дали е на файлове, писма, разговори или мисли, ще се сваляме. Заради такива цървули като тебе, ще се сваляме. Ти плащаш ли за прочетеш вестника на колегата си бе, галфон? Да ти давам примери с книги очевАдно е безпредметно.

na rez koi ima kaza 4e The Pirate Bay e zatvoren? az sum v England i si svalqm redovno ot nego sled kato zatvoriha zamunda....

koga ste spre prodavaneto na kompiutri s piratski softuer napravo ot magatina i bezkontrolnoto polzvane na torenti v chalgaristan??? v koia evropeiska durjava imata takova chudo??

замунда-та е недостъпна от чужбина вече :(((

до Цербер - за какво да плащаме бе - за поредния ъпдейт на офис пакета на Майкрософт, с незначителни промени, който се продава като нещо ново и струва колкото половин стара кола ли?

интернет пирати-комуняги, искате всичко на аванта...Герб ще ви оправи тракерите и компютрите с пиратски софтуер...що не се научите да си плащате, бе!

Поздравления!

Всичко е съотношение пари/време. Ако ми отнема доста време да си сваля нещо от интернет, а същевременно мога да си го купя на разумна цена, никога няма да го тегля. Да видим дали някой сваля филмите, дето се продавата заедно с вестниците по 2 лева? Едва ли. Но да се иска за един диск с 45 минути музика 45 лева - ами ще си го изтегля. И без това слухът ми не е чак толкова музикален, че да хвана спада в качеството.

Кой дърпа на аванта бре? Ти плащаш ли си за интернет а? След като си плащаш нета следователно си плащаш за правото да споделяш информация! Нищо не им пречи част от парите ни за интернет да отиват за съдържанието по тракерите. Ако един файл с доказани права се споделя, нека притежателите на правата получават дял. Колкото повече се споделя дадено съдържание толкова повече приходи за тези с интелектуалната собственост! Още повече, че скапаният интернет върти най-много пари от всички. Сега ако махнат цялото съдържание от интернет, колко хора, мислите, ще останат да го ползват? Още повече, че съм съгласен с изказването за прекалено надутите цени на музика, филми, игри и т.н. Като отидеш в магазина пробваш дадена дреха дали ти става и харесва и ако не искаш не я копуваш, а дори да я купиш можеш да я върнеш в определен срок и да ти върнат парите. С интелектуалните произведения обаче не е така, ако си се набутал за някакъв скапан филм или игра, или музика, или каквото и ще да е няма връщане назад, няма проба, няма нищо.

Не е както трябва поне за Mininova. Например напиши в търсачката им Lost, и да видим колко серии ще ти излязат на сериала.

Гунчо, А малки зелени човечета да виждаш? Като говориш за замунда - случайно да знаеш къде ФИЗИЧЕСКИ са сърверите на сайта? Кога за последно те е преглеждал лекар? Имам предвид психиатър.

Извинете ..... или превода е неграмотен или съдържанието на статията. Пиратският залив просто премести хардуера и вече е просто недосегаем. Огромна част от торентите съго направиха тези стъпки още преди две години (онлайн казината също). Просто с тези си действия по-горната организация прави услуга на собствениците на торенти и онлайн казина да плащат по-малко данъци и увеличът доходите си. Като и при това страните в които са били първоначално просто губят финансово (хостинг, данъците) както и контрола който са имали преди това над сайтовете.

Глупости. Всичко си работи, стига сте писали простотии.

Колкото и да затварят със същата скорост се отварят нови и то от ново поколение тип форум. Пиратството никога няма да спре напук на чифутите...

Ако нещо погуби теози свят, това ще е безмерната алчност. Идеята, за максималната печалба е убийствена. Така наречените авторски права всъщност са интересите на най-мощните корпорации. Чисто авторство няма как да съществува, понеже няма световна, единна система за доказване. В тази система трябва да се отчита приносът на всички предишни авторства и достижения на човечеството, защото света не е започнал в момента в който Уилям Гейтс е регистрирал фирмата си. Не може хем да искаш глобална търговия, хем да ти пречи глобалния обмен. Целият проблем е в думата безплатно. Ако собствениците на Pirate Bay бяха го прекръстили на Mall of pirates щяха да бъдат скъпи гости на трапезата, но те нарушават принципа, че за всичко в този свят трябва да се плаща и затова са заклеймени и съдени. Това е мафия, а не световен ред!

Мен ми е чудно, защо спират тракерите в една малка Холандия, а Китай, Русия и Индия (видимо надхвърлящи полулацията на Холандия), продължават да си дърпат на аванта без никой да ги притеснява. Отговорът се крие в економиката им. Днес, на никой не иска да плаща за нещо, което в крайна сметка няма да му върши работа или е пълен боклук. Например, минало и по-миналогодишните филми. 1-2 филма свестни да са излезли. И какво?!? Отиваш на кино и плащаш маса пари за да гледаш нещо което да те разочарова? В днешно време това се изисква, но трябва да се промени, защото има ужасно много недоволни. Китай използват Baidu вместо Google. Това което Baidu дава повече е че дава възможността да се дърпат безплатно филми и музика. Сайтът на който са постнати мултимедия файловете пък печели от реклами, заради големият брой hit-ове(или посещения). В зависимост колко пъти една песен или филм са дръпнати, толкова повече пари отиват за създателите. Така абсолютно никой не е ощетен. Не ми е ясно как никой до сега не се е възползвал от тази система, а плюе наляво и надясно че са му откраднали филма. Това е най-възможно честният случай спрямо всеки член от този кръговрат.

В България торрент тракерите нямат проблеми. В Замунда можете да намерите най-новите фими, музика, порно за всеки вкус- включително и за Владо Кузов. Питам се къде са българските органи? Или пак трябва да ни треснат някоя глоба от ЕС, за да се усетим?!?!?

Нищо не са затворили, статията е поръчкова, или руската е поръчкова. Всичко си работи идеално.

И кво толкова? В data bg дори и пари ти искат за да ти дадат да си свалиш нещо пиратско. Все едно не се знае за това?

Интересно защо никога в този форум постовете ми за Freenet не се появяват. Един път може да стане, но толкова пъти вече явно не е съвпадение. Модераторите, какво не ви изнася хората да прочетат тази информация ? http://freenetp

Torentite umrqha, dobre doshli vyv Freenet ! http://freenetpro

да им изсухнат ръцете на тия бреинери, защото явно пишки нямат