Френски програмист с нов рекорд за числото Пи

Фабрис Белар е изчислил математическата константа с точност до 2699999990000 цифри при десетична основа, като за целта е ползвал компютър с цена под 2000 евро, съобщи bellard.org, цитиран от TechNews.bg.

Обратно в новината

Коментари - Френски програмист с нов рекорд за числото Пи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо се е занимавал вообще да смята само си е загубил времето нашите българи дори до 10сетата запетая не се мъчат пък той защо ли се е занимавал

защо се е занимавал вообще да смята само си е загубил времето нашите българи дори до 10сетата запетая не се мъчат пък той защо ли се е занимавал

Хахахаха, сега разбирам защо от българският народ не става нищо! Неграмотници, ако не съществуваха хора, които имат желание да откриват нови неща - тогава все още нямаше да познаваме ферментацията и нямаше да я има ракията, която пиете... То впрочем по-добре, че като ви гледам колко сте затъпяли от тая ракия...

като проектират влак пиго умножават по три,затова докъм -45градуса трена им върви,е не е като сименса,ма върви......

И какво от това голям праз ама увяхнал!

Имам дори книга за числото Пи, но няма да я прочета.:) Я по-добре ми напомни, ако обичаш естествено, кои бяха сложните аритметични действия защото от както прочетох одеве за числото ПИ, пардон,Pi се мъча да си спомя, но не мога и изпитвам душевен дискомфорт. А аз на разменни начала мога да ти разкажа за уйгурите в Китай. По въпроса по-горе знам че простите аритметични действия са събиране, изваждане, умножение и деление. Подозирам, че коренуването е сложно. Но това са само или подозрения, или гениални догадки.

Жалки коментари има тук. Докато хората работят неуморно с главите си, за да се радват мухльовците на интернет, ток и всякакви други придобивки на цивилизацията, магаретата люскат ракии и се присмиват. Добре че има общества, в които работата на умните хора се цени, че ако всички приличаха на българите, човечеството нямаше да мръдне от първобитно-общинния строй. Можеше и досега само да си в видяло сметката.

Умрях от смях;)

За да можете да словоблудствате в този форум числото Пи е било използвано поне няколко милиона пъти. И колкото е по-точно, толкова повече ще можете да словоблудствате. Неграмотници! Не може да се занимаваме само с това колко бири и ракий сме изпили. Някой трябва да се занимава и с числото Пи. Пухльовци необразовани, ще ме извинявате за езика, впрочем.

Когато една датчанка ми каза, че при тях хората също имат грижи и проблеми, но са от друго естество, тогава не разбрах какво е искала да ми каже.

Искренно се надявам, че за масова употреба числото Пи ще пребивава в съкратения си вариант.

Тоя пък! Аз ги знам всичките цифри наизуст, що не ме пита предварително??

е това вече ще оправи световната икономическа криза....

e tova ve4e 6te opavi svetovnata ikonomi4eska kriza......

Хора без работа :)

Има грешка в 7563947093509830572 знак!

що безсмислено бе, току-виж го сметнали точно и някой педантичен даскал по математика иска да се смята точно с изписване на всичките 900 пенталиона цифри?

абе как бе - великите учени като тоя програмист и всички математици и теоретични физици в момента работят за благоденствието на човечеството! Или по точно - чудят се как да докажат недоказуемите си теории за произхода на битието. Всичко това е от съществено значение за доказването на Дарвиновата теория благодарение на която светът тръгна към безсъвестния технически прогрес, който унищожи планетата.

Толкова труд, за нещо толкова безсмислено, сякаш по някакъв начин това променя нещо.

пипипипи какво етова ще ми дадете ли информация

Браво! Сега по света ще има по малко гладни и жадни,по-малко агресия и ЧЕЗ ще изчислява по-точно косинус-фи фактора на мрежата, така сметките ще станат с 1/2699999990000 лв по малки.