Хакнаха 768-битов RSA ключ

Според спецовете за сигурно трябва да се смята кодиране само с RSA-ключове с дължина 1024 бита и повече, пише IDG BG.

Обратно в новината

Коментари - Хакнаха 768-битов RSA ключ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Написаното в статията е пълна глупост, защото внушава,че пробивът е постигнат само за 12 часа. В действителност са им били необходими повече от 2 години, а хакването на 1024-bit RSA се оценява на 1000 пъти по-трудно. Дадох ви и линка към пейпъра, за да се убедите,но не ми публикувахте коментара. http:/

Правим живота си все по-сложен! Няма да има такава защита създадена от човека, която да не може да бъде пробита пак от човек :)

Отдавна си мисля, че има начин да се разгадаят повечето криптографски техники с научен подход, Фурие анализи, матрици и прочее. Ето че колегите са се справили перфектно. Виж, руснаците може да са го направили още преди 10 години това, но не са го публикували в научно списание ;)

ти спец ли сииииии???????

Една маза се разбива за 2 мин. Кой е този бг луд, дето ще да работи 12 часа, за да разбива и кодове.

На комшията мазата му разбиха, че един код ли ще ги спре.

интересно защо тази теме не е широко коментирана и не се радва на 200-330 коментара. ЗАЩО ЛИ? ми ... всички са спецове когато трябва да се плюе някого.

Не бих го казал по-добре!

Перфектно обяснение

Съставянето на клъстера с матрици е отнело само 12 часа. Да, ама не ! Хайде прочетете пейпъра, който са публикували. http:/ да се стигне до тия 12 часа, които са четвъртия етап на операцията, стотици компютри са работили повече от 2 години в предните три етапа.