Съдебно решение за магистратските бонуси било конфликт

Съюзът на съдиите няма нищо общо с иска във Върховния административен съд срещу спирането на бонусите за магистрати, заяви говорителят на съюза Нели Куцкова.

Обратно в новината

Коментари - Съдебно решение за магистратските бонуси било конфликт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драга, като си толкова отворена, сканирай един фиш на магистрат и го публикувай в Нета. Относно събирането на такси - не си въобразявай, че те са само за заплати на тъпите и намусени служителки из съдебните канцеларии и на корумпираните съдии. Ако знаете колко струвате на нас, данъкоплатците, а ползата от вас е почти нулева. Във всяка съдебна палата парното работи така, че може да бачкате и по бельо, а за чия сметка е това, търтеи такива ? Но халал да ви е и парното, и заплатите, ако свършвахте работа за пет пари поне. Но не, просто вземате мангизи само да ходите на работа, а представителките на нежния пол сред вас да се фръцкат с най-новите си тоалети. Тъпанари такива !

Щом мислите че зидарите на Слънчев бряг получават по високи възнаграждения станете зидари и нека да доидат нови по мотивирани от вас млади хора

kato ste y4ili za kravari 6te vzimate 300 leva i te sa vi mnogo ebasi i zlobnia narod hodete se obrazovaite malko za da pretendirate za ne6to

Драги,ти явно си чел през ред коментара ми,защото вероятно умствените ти възможности не позволяват да четеш всеки ред.Повтарям ,че събираме достатъчно такси,които отиват директно в бюджета,а не че си ги разпределяме помежду си.Искам да те питам ти виждал ли си фиш с месечна заплата на магистрат?Дълбоко се съмнявам,че си.И те съветвам,когато видиш-тогава коментирай.

нека да вземат по бюджета правен в началото на годината и с много излишъциопапкани в 1- во полугодие.не виждам как ще вземат от остатъчния бюджет,който е с дефицит.така,че да търсят създателите на бюджет 2009,заложили високите ръстове на приходи,тъй като според тях криза няма и така дядо мраз пари няма,раздавай подаръци,как ще го направиш.

Поздравления, Аноним. Кратко, ясно и много точно.

Очаквах такъв отговор. Много прозрачно и предвидимо действаш на една безобидна провокация. Ти възплъщаваш недоволството на почти 2/ от обществото от собственото им неблагополучие, че не те

От умен, образован, със стаж, ценз 2 реда сълзи, 3 реда сополи ...Смрък, смрък, дайде си ми паричките : С какво съм виновна аз, че някой го е мързяло цял живот, не си търси работа, само пише по форумите и раздава правосъдие налява и надясно, пък после плюе по този, който се скъсва нервите от работа!

Драги ми магистрате, кажи ми колко знакови дела сти решили, колко милиони лева сте върнали на държавата и т.н. Ако взема пък аз да ви изброявам колко дела чакат да ги решите и вие се ослушвате-време и място няма да има във форума. Така че много поздрами от м/р Дянков и приятно прекарване на празниците и през новата година се стегнете и осъдети поне едно ТОПЛО и една МУРГИНА и един БРЕНДО и един МАДЖО и тогава имайте приетенций за повече кинти, и не се оправдавайте с адвокатите...ами като са по-умни от вас ,так ще става.

Прочетете ГНЕВЕН! Точно и ясно! Проточени в годините дела! Корупция в съда като скала! Престъпници на маса с магистрати! Резил! И искат още две заплати!

Ето това съсипва страната ни! Злобата, озверяването, завистта и подлостта! И всички тези, дето плюят по съдебната система, са такива! И не мислят, че утре ще допрат до нея...Защото с това тотално подслушване всеки може да се озове на съдебната скамейка, макар и невинен Ами защо не атакувахте тоталното подслушване в съда, а атакувате, че не взехте незаслужените с нищо бонуси??

Браво на министър Дянков!Щом като държавата е в недоимък,значи ще се стягат коланите.Няма средно положение.И аз имах надежда за нещо допълнително към мизерната заплата,но разбирам,че в опразнената хазна няма и трохички.И си стягам колана с 2 дупки...А тези съдии с какви очи искат тези допълнителни бонуси,да им се чуди човек на недоимъка.Аз тези бонуси,които те очакваха да получат,не мога да ги взема като заплати за една година бе,какво е това чудо на природата български магистрат,яде ли се,пие ли се или много тежи от събраното по джобчетата..

Злобата и завистта ще ви унищожат! така де, защо другият да вземе повече от мен, нищо че е умен, образован, със стаж, ценз и т.н. така е и в случая с магистратските бонуси.Та станете и вие магистрати, да видите как се работи в съд! С какво съм виновна аз, че някой го е мързяло цял живот, не си търси работа, само пише по форумите и раздава правосъдие налява и надясно, пък после плюе по този, който се скъсва нервите от работа! Мързели, глупци и злобари!

От форума става ясно, че народът е озверял - аз няма да взема, ама и другият няма да вземе! И се радва на това!типично по български! А не знае, че за да станеш магистрат, се иска и да учиш, а не да пишеш по цял ден във форума, да плещиш, да плюеш и храчиш по този, който има, взема и заслужава повече от теб! Ето това съсипва страната ни! Злобата, озверяването, завистта и подлостта! И всички тези, дето плюят по съдебната система, са такива! И не мислят, че утре ще допрат до нея...Защото с това тотално подслушване всеки може да се озове на съдебната скамейка, макар и невинен.Но заслепените от злоба не разбират това! Слепци гнусни! И не виждат, че по такъв начин - чрез лайното, което изсра Дянков, съдебната система е поставена на колене - няма да ви дадем пари, щото не слушате! Срам ме е, че съм българин!

Събирали сте такси!По тая логика данъчните да си разпределят данъците и таксите, защото са в бюджета на НАП!СРАМОТА!5000 ЛЕВА ПРИ ТАЗИ КРИЗА НЕ ВИ ЛИ СЕ ВИЖДА МНОЖКО!Браво Дянков! Защо когато дават на пенсионерите 25 лв. не го съдихте , а сега когато ви бръкнаха в дълбокия джоб ревнахте като заклани!Защо тогава мълчахте?Стига!Не само вие сте ощетени!Има и други съсловия които не получиха нито лев!БЮДЖЕТЪТ ВИ Е НЕРЕАЛЕН И ЗАТОВА ИМАТЕ ИКОНОМИИ.СЪКРАТЕТЕ ЩАТА СЛЕД КАТО НЕ Е ЗАЕТ.АКО НЕ ВИ ХАРЕСВА ПЪК В ЧАСТНИЯ БИЗНЕС Е ПО ЛЕСНО !ИДЕТЕ ТАМ И СЪДЕТЕ КОГОТО СИ ИСКАТЕ!

Решението на ВСС е задължително за правителство и неизпълнението му буди недоумение. Въпросът е къде изчезнаха тези пари просто фактите трябва да се извадят на светло, за да може обществото да види за какво става въпрос, каза още той. Кого питаш, къде изчезнаха парите, бе?! Май не си бела зелка, червена зелка си! Що не заведете едно дело на Триглавите дето ви назначаваха, защото всички в БГ добре знаем, че парите изчезнаха по тяхно време?? фактите трябва да се извадят на светло, за да може обществото да види за какво става въпрос Под съд триглавите за престъпления по служба!!! Ама в кой съд?? Май в Стазбург ще трябва да ги съдим!!!!!!!!!!!!

Вероятно премии иска и този прокурор от Бургас,който повдигна обвинение срещу Лисичков че се е самозащитил със три изстрела вместо само със един.Не премии а на стадиона както в Чили.Да съдиш ти човека който си е запазил живота...мръсна гадини такива-директно в затвора.Вчера възрастна жена пред банкомата ме помоли да погледна в касовата и бележка.Там пишеше 0.45лв а жената очаквала детските на дъщеря си за коледа.Попитах дали има нужда от няколко лева-за хляб поне...тя се разпралака и отказа.

niakoi ot prosvetenite dami i gospoda ima li realna predstava kak stoiat naistina ne6tata samo znaete da pluete ama izkupihte magazinite predi koleda i si napalnihte debelite koremi ia ekate da porabotite v sad.sistema da vidim kolko 6te izdargite tapanari ima i vinagi 6te ima vmesto da sedite na debelite si gazove otidete da porabotite da napalnite gy6kite pak

Изисква се начално образование,за да може да смятате.100000 не са натрупани,отлагани и т.н. дела през годините,а годишно постъпление на нови дела-граждански+нака 100000.И за сведение на непросветените-основ заплата на служител в съд е не повече от 500 лв.Магистратите са естествено с по-високи,но някой Ви манипулира с тези космически суми дето коментирате по форумите.Както всяка зима снегът изненадва кмета на София,така и вие ме изненадвате с неподплатени с факти коментари.Защо като толкова знаете,че системата е корумпирана,до сега никой поименно не посочи нито едно име на корумпиран магистрат.И нито един магистрат няма за цел да отлага делата,а това го правят адвокатите,с техните многобройни номера и ответните страни по делата,когато интереса не клати феса.

Слаб народ слаба държава.С това мислене като тука ви чака още мизерия.Невиждате ли,че това е цирк настройване на обществото едни срещу други.Така се прикриват далаверите в държавата просто се огледайте и се осъзнайте.

ЗДРАВЕЙ, ЦЪЦО! ПРОЧЕЛ СЪМ ПОНЕ ХИЛЯДА ПЪТИ ПОВЕЧЕ КНИГИ ОТ ТЕБ.. ВСЪЩНОСТ, ТИ МОЖЕ И ДА СИ ЧЕЛ САМО ОВЧАРЧЕТО КАЛИТКО И ЗАТОВА НЕ СХВАЩАШ КАКВО Е ИРОНИЯ КЪМ ТОЗИ ВИД МОРАЛ И ЦЕННОСТИ... ВИЖДАМ, ЧЕ МНОГО ТЕ ДРАЗНЯ.. КАКТО И ВСИЧКИ, КОИТО СА ПО-ОБРАЗОВАНИ, ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИ, ПО-БОГАТИ, ПО-КРАСИВИ, ПО-...... РАДВАМ СЕ, ЧЕ ТЕ ДРАЗНИМ. ПУКАЙ ОТ ЗЛОБА И ЗАВИСТ!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИНЕ,ЯВНО НЯМАТЕ НИКАКВА ПРЕДСТАВА ОТ КАТЕГОРИЗИРАНЕТО НА ДЕЛАТА В СИСТЕМАТА НА ПРАВОСЪДИЕТО.100 000 ДЕЛА СА НОВООБРАЗУВАНИТЕ ЗА ТАЗИ ГОДИНА САМО В СИСТЕМАТА НА РАЙОНЕН СЪД-СОФИЯ.ТОВА НЕ СА СТАРИ ИЛИ ОТЛАГАНИ ДЕЛА.ПРОБЛЕМА Е,ЧЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ СЕ СЪДИ В СОФИЯ.ЗА СПРАВКА НА 22.12 В РАЙОНЕН СЪД СОФИЯ Е ОБРАЗУВАНО ДЕЛО С 56 000,КОЕТО Е САМО ГРАЖДАНСКО ДЕЛО,А ВЪВ РАЙОНЕН СЪД -ВРАЦА НА СЪЩАТА ДАТА Е ОБРАЗУВАНО ДЕЛО С 3300.ТОВА ВЕЧЕ Е НЕПОСИЛНО ЗА РАБОТА.И ТОВА СА САМО ГРАЖДАНСКИ ДЕЛА.ОТДЕЛНО СА НАКАЗАТЕЛНИ И БРАЧНИ.ЕТО Я ПРОСТАТА АРИТМЕТИКА-ГРАЖДАНСК +НАКАЗАТЕЛНО+БРАЧНО 000 ДЕЛА,САМО ЗА 2009 ГОДИНА.ПО-ПРОСТО ОТ ТОВА НЯМА КАК ДА ВИ БЪДЕ ОБЯСНЕНО.И СЕ НАУЧЕТЕ,ПРЕДИ ДА ОТПРАВЯТЕ БЕЗПОЧВЕНИ ОБВИНЕНИЯ,ЧЕ ДЕЛАТА СА ОТ РАЗЛИЧЕН ХАРАКТЕР.НИЕ ДЕЛИМ ИМОТИТЕ И НА БАБИТЕ.ОСЪЖДАМЕ И ДЛЪЖНИЦИТЕ С НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ ИТ.Н.НЕ СА САМО НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА.НЕКА МАЛКО СЕ УВАЖАВАМЕ.СЕГА ИМАТЕ ПРАВО ДА СЕ ОБЪРНЕТЕ И КЪМ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО-ТАМ ГОСПОДИНЕ,Е КОРУПЦИЯТА.ТАМ СЕ СЪБИРАТ ПАРИТЕ.ПОМИСЛЕТЕ МАЛКО И ВЪРХУ ТОВА.А,МОЖЕ И КЪМ ОБРАЗОВАНИЕТО ДА ПОГЛЕДНЕМ-ПРОСТО ТАКОВА НЯМА !!!

говори като типичен български адвокат..виждате ли , при тая криза не било редно да вземат парите, нооо..трябвало да се спазва закона. А морал имат ли съдийте-те би трябвало да са с най-висок морал с цел точно и безпристрастно издаване на присъди.На практика обаче как е КРИВО СЕДИ И ОЩЕ ПО-КРИВО СЪДИ!!И ОЩЕ ПАРИ ИСКА!!

Дали не виждаме, че смачквали съдебната ни система? За съжаление, не. Защото тя е такава, че трябва да се смачка и изгради наново.

Привет, Калитко - с достойната за уважение професия! Дали прочете романа Овчарчето Калитко, за да разбереш кой е Калитко? Но като виждам същия никнейм, явно не си. Сигурно от достойната ти за уважение професия не ти остава време да прочетеш една книга. А като чета какви ги пишеш, май и през живота си не си прочел нито една книга. Не май, абсолютно съм сигурна! Отговори ми, Калитко, то достоен за уважение гражданино и донъкоплатецо!

И по кой закон вие трябва да получавате пари за нищо?! По думите й, след като държавата е във финансов недоимък, не трябва да се получават тези пари, но въпросът е да се спазва законът.

А Вие господине,като явно сте от кандидатите за 13/14 заплата, защо не ни обясните с прости думи, защо са се натрупали 100000 дела за т.г.Нали уж мното работите, за което получавате по 2500 лв. заплати.Тези дела са се събрали ,мисля,поради факта, че ги отлагате и отлагате докато делото се забрави и го прекратите по давност или изчезнали доказателства и ли си получите бонуса от невинните престъпници.Съгласен съм ,че и ,в,ие имате семейства, но им носите по 5 бона месечно, а не по 300 лв. и се засрамете от наглите си искания и самовнушението, че най-много работите в тая нещастна страна.Ако работехте бързо и точно, нямаше сега да се страхуваме вечер да се прибираме у дома си, а да не говорим за потрошените народни пари от престъпници и управници, та сега дават по 20 мизерни лева на пенсионер-1/250 от вашите заслужени доп.тр. възнаграждения!!

Куцкова коментира, че има много икономии от фонд работна заплата коментира

Няма държава в ЕС, в която съдиите да се избират директно посредством преки избори. Такова недоразумение има в САЩ, но там всичко е бамбашка. Само им виж избирателната система - срам за демокрацията. сякаш мнозинството е от неграмотни хора. Всъщност май че е така.

то май има и задължителни срокове за приключване на делата,но не се случва всеки път,тогава какво правим със условиетозадължите

Защо се оплаквате неуважаеми магистрати от недостиг на кадри и лоши условия на труд?По вашите думи излиза ,че икономисвате пари за раб. заплати и подобряване на условията - офиси, обзавеждане.Тези средства значи отиват за премии - т.е. вие не умеете да разпределите целево държавните средства, а виждаме и резултатите от работата ви.Не се сърдете на обществото,вижте себе си и се засрамете от наглостта си.

какви касти какви дележи,върховния закон при капитала е един парите,а пари няма,е тогава какво ще правим господа българи.

Другарю секретар, Белазелков! Много добре знаем за какво става въпрос! Некадърни сте, страхливи сте, не искате да работите, но искате да ПОЛУЧАВАТЕ ПАРИ от държавата!

Адвокате ! ..... (и) Във Брюксела шум се вдигна ; а ви бяха позабравили .

бойко,и ако това е най добрата част от материала,май държавата сама ще се закрие.

Ами тогава да вземем ние с рефендум да си утроим най-после заплатите! Какво, не ги ли заслужаваме?

единствено в което е права,че ще има конфликт на интереси.аз като гражданин плащащ всичките си задължения към хазната искам моя дял от дотацията за съдебната система да не им бъде изплатена,кого ще защити в този случай конституцията господа съдии и финансисти.

защо изобщо има ВСС и не е ли време народа да си избира съдии,а не да ги назначават по партийно му и до пенсия.

Ей,молоумник такъв,кой ти дава право да обиждаш по такъв грозен начин всички,които работят в съдебната система.Като не ти харесва кажи на всичките си познати да не завеждат дела за щяло и нещяло.Да,аз съм от системата и ти отправям едно предизвикателство,ел ти да работиш на мястото на тезимръсни подлоги зад гишетатаи да видиш за какво става въпрос.Няма да издържиш и половин ден.Ела да работиш при тези условия,при които работим ние и под такова напрежение и съм сигурна,че ще ти се стори лукс да се намираш в някоя психиатрия,в компанията на психично-болните,отк да си на мястото на гнусните служителки.Питам те защо не охули така Дянков,когато си раздаде бонуси на служителите от неговото министерство.Шапка трябва да сваляш на всички служители например от СРС,дето работят при нечовешки условия,и работят делата на почти цяла България,защото няма съд ,който да приключи с около 100000 дела за 2009 година.Ти въобще виждал ли си толкова дела през живота си на куп,камо ли даминат през ръцете ти.Със сигурност и ти тогава ще си поискаш бонусите,от които дянков ни лиши.Защото и ние имаме семейства,деца,имаме сметки ,заеми.....като болшинството българи.Не те знам с какво се занимаваш,но си доста некомпетентен и неподготвен за такова изказване.Стана ми ясно,че си особено злобен-а това не ти е от полза,превръща те в много елементарен човек,без каквито и да било достойнства.И още нещо-не ощетяваме редовните данъкоплатци/защото и ние плащаме данъци/,а събираме достатъчно държавни такси,които отиват в бюджета.За това никъде не прочетох,в твоето ТАКА КОМПЕТЕНТНО ИЗКАЗВАНЕ

Куцкова,искаме присъди,не празно говорене.

интересно откаде г-н Дянков намери пари за 13 и 14 заплата наминистерството на Плевналиев ,които се раздадоха през ноември ?всеизвестно е че Европа спря парите за строителство поради кражби

И ние искаме да вземем, но няма от ког да поискаме. И ние плащаме сметки за ток, парно и т.н. (до ? и останалите (29.12.2009 г. 11:27ч.), но няма от къде да вземем освен от мизерните пенсии и заплати. А вие заплати не получавате ли, че не можете да си платите сметките? Ние с какво плащаме? Като не ви харесва, идете да работите в частна фирма. Там ще видите какво значи да работиш 10-12 часа, в събота и неделя (когато ти наредят) срещу 400-500 лв. И никой не предлага самостоятелен кабинет, а цял отдел работи в една стая. ЗАСРАМЕТЕ СЕ, ако разбирате какво значи това!!!

Нашите корумпирани до козирката магистрати не заслужават и 12-та заплата да вземат,а те имат нахалството премии да искат.Ако си размърдат през 2010 година уялите си задници,тогава може Дянков да се замисли дали да им отпусне нещо.А и тези незаети бройки явно са излишни и трябва да се съкратят.Не е логично да стоят свободни при такъв голям излишък от юристи.

Казано си е, че не е луд тоя, койато яде баницата, а оня, който му я дава! Щом си траем, защо да не вземат по 4-5 хилки за ЧНГ?

МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА И ПОМИСЛЕТЕ.АКО СТЕ СЪГЛАСНИ ГО РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ.От много години се оплакваме от съдебната система. Решението е просто да се избират съдии и прокурори както е в нормалните държави. Ако е честен и смел човека ще го изберем да гони престъпници ако не е ще си седи при престъпниците. Не трябва велико народно събрание за това нещо просто един референдум и хората ще си кажат как да бъде устроена съдебната система. Остава да видим дали на Бат Бойко му стиска да го направи този референдум. АКО МИСЛИТЕ ЧЕ СЪМ ПРАВ РАЗВИВАЙТЕ ИДЕЯТА И Я РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ БЕЛКИМ НИ ЧУЕ НЯКОЙ.

На всички трябва да е ясно - по целия свят магистратите вземат най-високите заплати. Така трябва де е и в България, но не е. Един зидар в Слънчев бряг взема повече от един съдия и тогава за какво правосъдие говорим. Недобре платените магистрати е логично да не работят добре и е логично корупцията да се шири. В САЩ, откъдето идва другарчето Дянков, корупцията в съдебната система е сведена до минимум, защото магистратите са богати от заплати. Всички трябва да разберат, че богатият магистрат не се корумпира лесно. А в България редовият магистрат полувава около 1500 лева и е много лесно да го купиш за 1000 лева, че дори и за по-малко. Съдбата на хората е в ръцете на съдебната система и всички хора, вкл. и тези от форумите, трябва да осъзнаят, че за да има качествено правораздаване трябва да има и високо заплащане. Логиката е много елементарна, но за съжаление ББ и ЦЦ си правят черен пиар на гърба на съдебната система, за което скоро време цялото общество горчиво ще съжалява, вкл. и дръскачите и данъкоплатците по форумите.

какви са тия магистрати бе, народа ли ги е избирал, тунеядци, засрамете се бе

Браво на Дянков!!!

а някой може ли да каже една основателна причина съдебната система да не вземе пари, вие не искате ли да вземете, помислете дали не е по-добре да се обединим около идеята всички да вземем , а не около идеята и малкото, които имат шанс да вземат нещо, да им се вземе. Те няма да бъдат затворени в буркани, ние имаме деца, имаме пенсионери и безработни в семействати си, както и вие, нали ще платим данъци, върху тези пари и ще изхарчим тези пари в БЪЛГАРИЯ, кажете, как например продавачката в магазина ще вземе заплата, ако няма оборот....

Раздуват бюджетите, после били направили икономии. Взимат достатъчно пари, без да броим рушветите!