БГ-учени разработват футболисти роботи

Български учени разработват футболни отбори от миниатюрни роботи, съобщи във Варна ст.н.с. Роман Захариев от Централната лаборатория по мехатроника и приборостроене към БАН.

Обратно в новината

Коментари - БГ-учени разработват футболисти роботи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо малки роботи,бе момчета ? Направете ги в човешки ръст,че белким се класираме за следващото световно или европейско първенство. И сакън да не ги научите да пият и ходят по к.... ,че пак няма да се класираме.

Бай Ганьо да вземе 10-ина такива, естествено, свободни агенти!

ето затова е БАН, браво

Успех ! ...и по-полека с предявяваните искания на права за интелектуална собственост (казват, че казват ....)

Браво, достойно за възхвала и абсолютна гордост! Не на шега, помислете и за роботи полицай...

А ще могат ли да лежат по терена с гейските си прически и да симулират адска болка, да се карат със съдията и да пият до зори в СИН? Да не забравиме пушенето и залагането на еврофутбол срещу собствения си отбор.

ZATOVA LI VI PLASHTAT KARVAVI PARI OT DANACITE NA MIZERSTVUVASHTIA BALGARSKI NAROD, BE IDIOTI? NE SAMO, CHE E NALOZITELNO DA VI ZAKRIYAT, A I DA VI SADIYATY ZA RAZHISHTAVANE NA PARITE NA BALGAR5ITE.

Имам удоволствието да познавам г-н Роман Захариев, един чудесен човек и наистина учен (не като някои Дайновци и прочие твар), загрижен за своите докторанти (не е лесно да им намериш средства за съществуване), възпитал множество млади учени (в т.ч. и своите деца), доказали се по света със своите разработки. Уверявам ви, че футболните роботи не са някаква приумица и забавление. Навярно скромността му и ранният стадий на разработката не са му позволили да съобщи за разработването на медицински робот. Успех, Роми!

Подобни китайски играчки, избягващи препятствия и пр.ги има по 10лв, на Илиянци. Не знам какво разработват.

Може пък да са по-добри от националния ни отбор.

Браво! Искам да напомня също, че в ТУ-София, тогава ВМЕИ, още преди 30 години имаше успехи в робототехниката, но звеното беше разбито по нареждане на ЦК на БКП...

Измислете някакъв робот да ти изтрива гърба.Писах на една от форумите за запознанства че поне това ще сторя а онази пише: Аз гърбът си го трия у вратата...Много самотно живеещи има у нас.

Браво на БАН - може да решат проблемите ни във футбола и пак да изживеем нещо като лятото на 1994г., че сега с тези звезди падащи...

Чудесно - но дали софтуера поддържа функции щракане на пръсти върху маса, наливане с алкохол. Да не забравите два леви крака, както и звукова комуникация - предлагам да има три фрази : сомтаймс люн сомтаймс уин, две уискита, топката е много кръгла. Както и междуметия ъъъ, аааа, ееййй

Възхищавам се на такива хора, браво на момчетата. Дано прославите на първо място себе си, а след това и България.

Ехеее, Ахмет вече и Ръка и Хуманоид има ... с 28 степени на свобода. От ДПС правят паладий и платина от отпадъци, а тия с некви примитивни колелца заобикалят препятствия ... смешна работа!

Абе нямате ли друга работа бе хрантутници.....