Имало е сделки на БСП със Саддам?

Има наличие на данни за сделки на БСП с режима на Саддам Хюсеин, заяви бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров, сега депутат от Синята коалиция, по Pro.bg, предаде БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Имало е сделки на БСП със Саддам? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Престъпление има. Парите са откраднати от червените барони.

За какви сделки става въпрос?... И това не е ли изнасяне на класифицирана информация от страна на Димо Гяуров? А пропо, Гяуров ми се мярна по ТВ каналите сутринта. Ехиден и нагъл човек. Това може да му върши работа в ченгейския занаят, но в политиката звучи като арогантност. Защото избирателите не са престъпници. А изявленията на политците по който и да е въпрос са предназначени за избирателите.

Да ги пратим при Садам за очна ставка ?

Какъв е Б.Борисов в същност,щом като се влияе от тези Костов,Сидеров и ред други такива,които народа явно показа че не ги иска . Или е като тях,един от тях или просто кукла на конци,която иска да се доказва ,но други дърпат конците. Нито едно от всичко не ни топли нас разбира се. Но това докато го разберем има дълго да духаме супата, ако въобще я има.

Има наличие на данни...службата не веднъж е подавал сигнали. Той обаче не уточни дали има подпис на Георги Първанов под сделките..Ами, съжалявам, но този стил напомня старорежимното Партия ллучше знает. У нас често четем..не каза..не отговори, не пожела да уточни.. .не назова имена... Този модус операнди май се развива вместо да се спаружва? Политиците и медиите ангажират вниманието на гражданите, но подробностите императивни за формирането на мнение са често на касетка..добити чрез СРС..не подлежащи на разгласяване поради някакви важни държавни съображения..класи информация и пр., тоест все извън обсега на гражданите. Избирателят също има интереси защото и той душа храни. Тези интереси са адекватна репрезентация на правата и нуждите му и по-малко бъркане в джоба му. Затова избирателя следва винаги да бъде надлежно и прозрачно информиран. Не пожелал да каже-не пожелал. Здраве да е. Като пожелае ще си кажа и мнението.

Любезний Балтазаре, ще обърна внимание само на последното ти изречение: От едната страна е възможността да продължаваме да го търпим, а от другата е тази, да оставим цялата власт на Бойко, Волен и ко, и така да свършим прехода, но не по най-хубавия начин. Трудно ми е да преценя кое е по-доброто решение. Има и още една, трета страна, за която никой като че ли не си дава сметка. Да предположим, че и у нас какато в демократична Америка пичкомънта /или какато там се казва на американски/ успее и Първанов сдаде властта . Никсън я сдаде на Форд. Съгласно конституцията ни , вицепрезидента изкарва докрай мандата. А аз хич не мисля , че с Марин на ББ ще му е по-лесно. Марин няма какво да губи. Ще се зъби и на БСП и на ББ, в зависимост от обстоятелствата. Припомни ми, Балтазаре, в новата българска история дали имаме друг политик който като него е успял да осребри такава губеща позиция. Да си спомним как се изрепчи навремето на П. Стоянов, как той го уволни, и после как Марин спомогна за детронирането му и пращането му политическото небитие./ ББ не може да не е калкулирал тези потенциални опасности. Отделно , Първановият пичкомънт хич , ама хич няма да се приеме добре на Запад. Така че да забравим за поредният кьорфишек, потвърдил за хиляден път нашата поговорка Всяко чудо за три дни . Не знам само днес ден трети ли е или ден четвърти...

Някой чувал ли е приказката Кучето си лае, кервана си върви :))

Импийчмънт на български е дискредитиране доколколкото знам..

Браво на последните форумци! Почнахте да се усещате! Както се казва по-добре късно отколкото никога!

Ми що да е само морално разочарование от кармъзъ сюрия, ми то и от синките сюрии сме не амо морално ,ами и материално разочаровани. Тъй де, Гяур ефенди. И от вазе сме разочаровани, ама файда йок за нас. А за Вас - и разочаровани и очаровани - все едно. Келепир има в тая работа - политиката. Туй го е казал Щастливеца през устата на Бай Ганю. И Вашата уста е като неговата.

Тодор Живков го съдиха за даване на помощи на африкански другари и го оправдаха. Искането и даването на помощи не е престъпление. Димо Гяуров един много син, много корав, но и много разумен седесар с право иска да спре истерията защото е наясно със случая. Бриго Аспарухов, като предишен шеф на разузнаването също е наясно с помощите получени от Иван Костов от американското посолство по линя на ЦРУ за да дестабилизира страната управлявана по това време от правителството в оставка на Жан Виденов. Бриго засега си трае, не иска да нагнетява напрежение. Бойко също даде заден ход-в Брюксел явно му набиха канчето. Ако се върви по тоя път ще се стигне не само до Лайципския процес, а и до процеса срещу поп Богомил. Предлагам Външно министерство да събере доказателства за престъпленията извършени лично от посланиците, който иска да смени и да ги представи на президента за отзоваване. Ако няма доказателства, колкото и да им е тъжно ще чакат да им изтече мандата.

Математическа Формула на политическия преход към пазарна икономика в България : Числител - БСП, СДС, и всички останали - променя се отвреме-навреме и е с един произход БКП. За знаменателя може да се досетите. Просто се различаваме много от Чехия, Полша и други бивши соц страни. Това е. Радвайте се на това, което имате и се опитайте да намалите негативизма. Навсякъде политическата класа се финансира от създаденото от хората. Просто им плащаме да ни управляват. В България през последните години това съвпадна и с преразпределение на богатството. Това е положението, нали искаме пазарна икономика. Такива драматични преходи винаги са скъпи и болезнени. Поздрави на всички.

Преди много години някъде далеч от тук, един президент изпаднал в доста неловкото положение да бъде уличен, че се занимава с неприсъщи за поста му дейности. Неприсъщи и най-вече незаконни. Подслушването на политическите противници от ДП, коства мандата на Никсън. Всичко става случайно. Едни хора отишли да заложат бръмбазъци и ги хванали, после журналист от Уошингтън Поуст огласява случая и малката снежна топка постепенно прераства в лавина. В началото изглеждало, че ще се размине, но се случило да има сенатска анкетна комисия, разпити и всякакви унизителни за президента Никсън процедури. Запашен от съвсем реалната възможност да бъде отстранен от поста си, да загуби пенсията и да бъде вкаран в затвора, Никсън свива ушите и подава оставка. Така той се спасява от по-голямо орезиляване, запазва пенсията си и минава в забрава отритнат от всички. У нас положението е сходно. Има съмнения за задкулисни политически договорки, има съмнения за нерегламентирани връзки на президента с различни кръгове и групи, има доказателства за бракониерската му дейност, която в никакъв случай не издига престижа на България, има шпионско-ченгесарски скандал с незаконни подслушвания на бог знае колко хора, има неприсъща за президентската институция дейност от страна на държавния глава Първанов. И няма кой да го защити. До вчера той крепеше Тройната коалиция, която сам създаде, като благодарност за преизбирането си, а днес нея вече я няма. Паралелите с Америка от средата на 70-те не са много уместни. САЩ е утвърдена демокрация, където при огласяване на случая на злоупотреба, Никсън подаде оставка. В САЩ нещата са ясни и същата тази демократична система, която свали Никсън, беше гарант, че няма да се случат никакви ексцесии. В България е друго. До преди месец бях повече от ЗА изгонването на Първанов с никнейм Гоце от президентската институция. Основанията са много, както по-горе беше споменато. От друга страна беше въпрос на време сегашната власт да поиска да го отстрани и той даде повод и причина даде, дашен е няма спор. Както и да е. Днес за разлика от преди месец, се съмнявам, че при традициите, които имаме и при сегашното разпределение на силите в политиката, свалянето на Гоце може би не е най-умното нещо. Нещата не са никак еднозначни. От едната страна е възможността да продължаваме да го търпим, а от другата е тази, да оставим цялата власт на Бойко, Волен и ко, и така да свършим прехода, но не по най-хубавия начин. Трудно ми е да преценя кое е по-доброто решение.

Хаха тия от Синята помия не разбраха ли, че каквото и да правят вече са се изчерпали и не са интересни на хората. Горкия Костов как се надяваше Бойко да му подаде ръка. Готов беше и св*рки да му прави, но Бойко в синоним на авторитарен режим и реши, че сам може да подкара пожарната команда, но засега не виждам да е помръднал. Бла-бла, Доган ни е виновен, Първанов, Станишев, Марсианците, Луната, Звездите, Мравките......... Правят неуспешен опит да отвлечат вниманието на хората от основните проблеми - безработица, здравеопазване, бюджет.....

Димо Гяуров е виновен защото не си е свършил работата тогава.Сега след дъжд качулка.Гадост.Десни само скандали правят.Друго не могат.Отвличат вниманието защото един нормален бюджет не могат да направят.

Я виж ти ! Значи истини били истините, които отдавна ограждат и дебело подчертават името ни в чуждестранните икономико-политическ медии . И кой спечели от това, наш специалитет, махленски-шмекерско кумене ? Едва ли България . Още по-малко ние - обикновените данъкоплатци . А колкото до уважаемия г-н Кутев и неговата готовност за самоиронизиране : - едва ли си заслужава да се връщаме до 30-те години на миналия век ; напълно достатъчно е да поразгледаме малко по-изтънко невероятните (че и мащабни) имотни зловредности, направени от непосредственото му (дори семейно ) обкръжение . Не смях, ами нещо друго голямо ще падне .

Иване гледай Паралакс. Не съм фен на Атака, но след разцеплението, Симеонов започна да вади кирливите ризи на болния Волен. Та стана дума и за финансирането на Атака, какви хиляди прибира от държавния бюджет сега партийката от 21 депутата и защо Волен сега се е надупил пред Бойко. Просто да се отвратиш! Волен е пълен комплексар, същият като бащицата Бойко

Моят ФАВОРИТгоце-то, който не си признава, че е ЧЕНГЕ ОТ ДС/КГБ му дойде реда ... АУУУУУТТТТТТ....мой човек - стига !!!!!!!!!!

А НЕ ТАКА ДРУГАРЮ КУТЕВ ОТ БСП. ЗНАЧИ КОЙ КРАЛ, КОЙ ЛАПАЛ , КОЙ ВЗЕМАЛ ПАРИ ЗА ДА ПЕЧЕЛИ , ДА РАЗДАВА КУФАРЧЕТА С ПАРИ И ДА ПЕЧЕЛИ ИЗБОРИ - НЯМАЛО ЗНАЧЕНИЕ. ЗА ОСТАНАЛИТЕ ИЗВЪН БСП - ИМА ГОЛЯМО ЗНАЧЕНИЕ. НЕ ИСКАМЕ ДЪРЖАВНОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА Е ЗАВИСИМО ОТ ТЕЗИ ХОРА И ТЕ ДА ОПРЕДЕЛЕЯТ БЪДЕЩЕТО НИ.

В нормалните държави само съмнението за некоректност на подобни длъжности ги сваля от власт. По-възрастните си спомнят как и защо беше свален президента Никсън. В БГ случая причините за отзоваване на президента са много повече и по фрапиращи от колкото тези при Никсън.

Пак смърди на жалки скалъпени сини компромати

Оставете президента,борете се с глада и мизерията,оставете костите на Саддам!

Фондация Бъдеще за България работи ли още ? :)) Някой чувал ли е нещо, имаше и там едни подозрения защо ли?! Според мен фактите от близкото минало трябва да се разкрият, за да може настоящите и бъдещите политици да не правят безобразията си за наша сметка, без страх от наказания. Пък и част от сегашните няма да могат да се покажат пред хората, разбира се някои би трябвало да посетят и места за наказание. Само така може да се тръгне напред с някаква надежда за истинска промяна.

Димо Памперса кога стана калайджия, кога му з.....а? От такива като него парашутисти по всички нива на управление сме в настоящотосъстояние. Аман от политически фигури. Оставете специалистите да си вършат работата.

Празнодумците-поли в България са голямото бедствие. Вместо да се занимават със задачите на деня, те непрекъснато търсят конфликт. Решаването на острите проблеми, който стоят пред България, са най доброто послание към БСП за тяхната несвършена работа. Но кликите на Костов, Янев, Сидеров и други при такъв подход ще останат без духовна храна. Бойко Борисов да престане да се клатушка като среден земеделец на който много му се приказва, независимо на каква тема. В противен случай всичко ще пропадне!!!

Ако владеете други Европейски езици ше се убедите,че Българските медии са смешни и ненужни на Ългария!

Аз пък съм чувал че в нормалните държави и за по-малки гафове управниците сами си подаватоставка, не чакат да ги махнат. Само при заплахата от скандал си подават оставка. В някои пък съвсем нормални държави, като Япония, например за особено големи гафове по стар самурайски обичай се самоубиват. Проблем е че ние не сме нормална държава. Не може спнсорите ан БСП и президента да са вършили престъпления и да не са в затвора. Докато техните контрагенти в Германия ги осъдиха по живо по здраво и вече година лъскат наровете в пандиза. Не може президентът да лъже като дърт циганин и това да не прави впечатление на никого. Не може Агент Гоце да се рзпорежда с фържавата като да му е бащиния и да защитава престъпниците. БСП е престъпна партия още от периода си, когато се е наричала БКП. Не може да се очаква че вождът на тази партия е по-цвете от бандитите от висшето й ръководство. А връзките на БСП със Саддам и други бандити не са от вчера - те имат дълга и богата история. А за нормалната държава ще трябва очевидно да почакаме. След като материалът на свали Гей Дмитриевич на конгреса, след като по форумите пишат апологетои на БСП в стил Азер Меликов, явно е че нищо не може да се промени в чугунените им глави.

Имало вероятно, може би съмнения.... Дионис не се ли занимаваше точно с такива сделки?

За БСП, НДСВ и ДПС е ясно най-вероятно как се финансират. Някой има ли представа как се финансира ДСБ, РЗС, Атака, СДС ... Някой има ли представа дали има наказани заради незаконна приватизация / моля да проверите колко пъти е бил преправян Закона за приватизация :)) за да се узаконят изгодни сделки / или разпродажба на държавни активи на безценница?!

Абе то от кога е назрело и презрело мнението за Ванче КРАДЕЦА. Да цилива краката на Гоце, че не дигна бариерата, ама те намести се и сега с кокал и се разпорежда. Ама че му сескрои и на него един АЙСИКИТИРИНГ...

напълно е възможно бсп да има връзка със Садам тя си е терористична организация както си поддържаше контактите с либия и с други тоталитарни държави.

Училището за пожарникари, съвместно с издателство Маргини-брадърс, предлага наръчника Как да стана министър-председател

Ne razbiram kakav e problema ce imalo sdelki sas Saddam,to i amerikanzite i franzusite i anglichanite skliuchvaha sdelki sas Saddam i to na pravitelstveno nivo a ne partiino.....

Хайде сега и Садам вдигнаха от гроба,занимават ни непрекъснато с някакви глупости на които сме се наслушали отдавна.Омръзнахте ни с измислените скандали - дайте най-после нещо умно и смислено да видим,че правите за народа .Стига с тия пишман генерали -редници ли са ,ефрейтори ли са .Омръзнаха ни!!!!!

БСП е една мафиотска организация! Казах!

много ясно че ще има защо пак да няма а ?

mnogo seriosni sa politicite ni, ako se ostavita mediite da gi uvlichat v tova, koeto praviat. Rabotete gadove! Sprete s intrigite. Shte vi gonim bosi i s toiagi. drugo ne ni ostavihte.

Правилния въпрос е Защо е нямало сделки със С. Хюсеин и защо парите не са влизали в държавния бюджет?. А не - имало ли е. САЩ водиха цяла война за да контролират нефта, а ние като едни ларж богаташи опростихме дълга им към нас. И на всичкото отгоре и воиска пращахме. Защо, след като в крайна сметка не само нямаме полза, ами и направихме сигурно 1-2 млрд разходи ? Не мога да разбера тая логика - хем правиш разходи хем не очакваш никаква полза. Според мен това е тема за обсъждане, а не 9 хил. лв за цветя, че били похарчени.

ти как би се почуствал ако някой ти открадне колата - ти се опитваш да си я върнеш, но след известно време ти се обясни - ти кво се занимаваш със стари работи, гледай напред и не мисли повече.

Неграмотнико, защо пишеш, след като не знаеш как? Съдий(множествен число) се пише СЪДИИ! Иди на училище, научи се да пишеш и тогава ела тук....

Войната на САЩ в Ирак беше едно военно престъпление и ако говорим, че ние сме представители на ХУМАННАТА демокрация БУШ и САЩ трябва да бъдат съдени като военнопрестъпници, като беше осъдена и заклеймена Хитлеристка Германия. И за какви сделки говорим Петрол срещу храниси е направо хуманна акция и точно САЩ нямат моралното право, връхлетели с военна агресия (със скалъпени обвинения, които не успяха да докажат) в Ирак и народа му с другата сделка Война срещу петрол.

Как не Ви омръзна непрекъснато да ни мътите мозъците със всякакви глупости, които вече са минало, дайте да погледнем в настоящето и бъдещето и предложете начин за вдигане на жизнения стандарт. Омръзна ми от негативизъм!

Какво незаконно има в сделката Петрол вместо храни В тая програма на ООН са участвали множество фирми от САЩ и ЕС, и никой не ги обвинява и съди. Ако има нещо неморално това е, че Садам е лъгал собствения си народ. А може би СДС, завиждат, защото не са се усетили за да участват и те?

това у нас не важи ОСОБЕНО за памперси ефрейтори-генерали !!!!

да се търси при Манджуков

Подавал ги е сигналите де до Антонина Стоянова навярно.