Гяуров допълни, че като директор на службата не веднъж е подавал сигнали. Той обаче не уточни дали има подпис на Георги Първанов под сделките.
Преди дни от ДСБ поискаха да бъдат извадени документи, от които да се види дали Първанов, който по време на скандала оглавяваше БСП, се е подписвал под тях. Ако е така, според тях може да се иска сваляне на президента.
Трябва да се провери дали Георги Първанов, като лидер на БСП, е участвал и е поискал помощ при сделката с Ирак „Петрол срещу храни. Това заяви по БНТ съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова. Тя обаче призна, че това не е основание за импийчмънт, тъй като в посочения период Георги Първанов не е бил президент на България. Такова мнение изразиха и вчера бивши конституционни съдии.
Темата за импийчмънт на президента е изкуствено породена от медиите и подета впоследствие от Иван Костов, Волен Сидеров и Бойко Борисов, смята обаче Димо Гяуров. По думите му за момента няма сериозни основания, за сезиране на Конституционния съд за отстраняването на държавния глава. Според Гяуров в обществото вече се е насложило морално разочарование от работата на двамата ни посланици в Турция и САЩ.
От своя страна депутатът от Коалиция за България Антон Кутев коментира, че темата за импийчмънта е отвличане на вниманието от основния проблем – Бюджет 2010.
„За да не говорим за бюджет и т.н. И сега вадим някакви скелети от гардероба - Саддам колко е сташен и т.н. Изведнъж на някой му хрумва някаква идея, медиите я приемат. Ако тръгнем така, ще стигнем и до Лайпцигския процес”, обобщи иронично Антон Кутев.