Коментари - Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича | Днес.dir.bg

Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича

Чеченски екстремисти поеха отговорността за аварията в „Саяно-Шушенската” водноелектрическа централа. Руските власти обаче отхвърлят твърдението за атентат.

Обратно в новината

Коментари - Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича | Днес.dir.bg

Коментари

Do 1.22 chsovia:Moga li da te naricham deguren po ruskata tema? Poveche ne smiatam da ti otgovariam zachtoto sega razbrah chte komunist e i diagnoza . Vzimai hapcheta i se lekuvai cherveno choveche inache niama da dogiveech svetloto badeche na komunizma.Zachto ti postavih tazi diagnoza ?Zachtoto tozi dokument ne e veche sekreten i mogech da go prochetech az sam go chel psih.

Виждм, че имаш задълбочени познания по алкохолизъм, теб баща ти май в пияно състояние те е правил в обора защото има нещо сбъркано в теб. Колко умират в Русия незнам, но се замисли колко умират тук, защото съвсем не са по-малко. На 3-то място в ЕО сме по алкохолизъм по официална статистика, а децата на първо. Да не говорим, че всеки ден умират хора, премазани от пияни водачи. И по този показател пак сме на първо място. Ти кога успя да обходиш цяла Русия и да провериш къде има и къде няма тоалетни? Не знам за руска мафия в чужбина, но всеки ден чета за подвизи на български проститутки, крадци и мошеници в чужбина. Нападаш с озлоблението на комплексар, който нищо не е постигнал в живота. С какво сме по-добри от тях, че да ги съдим и то с аргументи отпреди 20 години.

Хане Путку, от българското поданство няма да се откажа, роден съм с такова, а за европейското - не са ме питали дали искам, за НАТО пък да не говорим, сиреч не е имало референдум или пък аз не си го спомням.

Поздравления! Видно е, че сте човек с акъл в главата и с чувство на хумор. :)

Досега знаех за JONI,само това,че живее в САЩ и че не може /или не иска/ да си служи с кирилицата.По-вероят е второто. Но от последният му коментар разбрах,че той знае извънредно много неща,като например какво е Русия,кои са Путин, Ленин,Сталин,Хрущов и т.н. Оказа се,че той даже знае неща,които ние,всички непосветени нещастници във форума,не знаем. А това е,че Путин е седнал с Ленин и останалите изброени от него юнаци и е създал план за унищожаването на България,защото тя винаги им е пречела и са искали да я няма!!Велико прозрение!!! Започвам да му вярвам,защото той навлиза в детайлите на този план,според който България не трябва да има пътища,водоснабдяван се отнеме земеделския инвентар, за да не могат хората да обработват земите си... Просветна ми,защото аз,простакът,досега си мислех,че разграбването на едрата селскостопанска техника бе осъществено от синьото правителство на Ф.Димитров и създадените за целта ликвидационни съвети. Добре,че в този план липсва разбиването на ядрената ни енергетика и спирането на ядрените ни реактори,защото съвсем щях да се объркам. По простата причина,че тази точка фигурира,доколкото зная,в други планове - на френското лоби в нашия /нарочно не казвам българския/парламент А и някакси не се връзва в руски планове да фигурира лишаването на България от ядрена енергетика,след като имено Русия ни я е изградила. Виж,пътища,канализац и електроразпределение - може. Чак сега ми се отвориха очите защо ВИК на София и електрразпределениет на страната бяха харизани съответно на френска,чешка и немска фирми,които вероятно слушат за прикрития на руското разузнаваме у нас. В такъв случай Батман трябва да вземе бързи мерки и да ги издуха. По същия начин Симо Сакса се опита да сложи ръка на автомагистрала Тракия,като я хариже на някакви съмнителни португалци,а също и на значителна част от нашия горски фонд. Сега ми стана ясно,защо преди време се носеше мълвата,че той е руски шпионин.За изкупуването на земите в Делиормана досега знаех,че се извършва от турци,но JONI ме светна,че това всъщност са преоблечени руснаци!Аз пък мислех,че те идват да трошат пари само по морето.Браво,JONI,то са епохални разкрития! Само бих те помолил да постнеш в Дир.бг въпросния зловещ план,за да почнем всички,а не само една постоянна шепа хора във форума,да громим Русия при всеки удобен случай,когато стане дума за нея.Ето например,в последния материал на Дир.бг. на руска тема Дават по 1 млн. рубли за загиналите в руската ВЕЦ - 18:37 22.08.09, си се изходил,пардон,постн само ти засега.А можеше да бъде масово изхождане!И накрая,един приятелски съвет-имаш огромна нужда от помощ,от лекарската помощ на специалист-психиатър Потърси я в най-скоро време,за да не закъсаш съвсем.

На историята с противотанковата мина се присмиват както руските сапьори, така и чеченските. Явно в ПР отдела на чеченците има глад за идеи. Воден удар е когато в празната напорна тръба на ВЕЦ-а се пусне вода отгоре. Водата се засилва и разбива съоръженията в края на тръбата. За да не се случи воден удар напорната тръба се напълва бавно през байпас догоре с вода, после се отваря отгоре, а най-накрая се отваря и отдолу към турбината. Това го знае всеки енергетик или ученик от електротехникум.

оле аз не съм задавал никакви въпроси, камо ли тъпи. Просто помолих Руска тема да обясни някои неща. Явно тъпия си ти защото той поне си трае, че не са му ясни тия неща.На теб не само че не са ти ясни но ги обясняваш странно защо с русофобия! Да не би да сигузен негонен бяга? (За Таврийските българи не съм казвал кой ги е отвлякъл в робство!!!)

оле аз не съм задавал никакви въпроси, камо ли тъпи. Просто помолих Руска тема да обясни някои неща. Явно тъпия си ти защото той поне си трае, че не са му ясни тия неща.На теб не само че не са ти ясни но ги обясняваш странно защо с русофобия! Да не би да сигузен негонен бяга? (За Таврийските българи не съм казвал кой ги е отвлякъл в робство!!!)

Явно, че преди да започнеш да дискутираш, редно е да прочетеш малко история. Иначе рискуваш да задаваш тъпи въпроси. Това, че си зъл русофоб, не означава добри познания по история, а просто диагноза. Надявам се не си се приготвил с варианти на историята, както е турския прочит. Според която, българите са благоденствали под налъма на султана,а Левски е бил смотан терорист. Чели сме ги всякакви. Като не ти отърват руснаците, отивай в хага да пуснеш едно оплакване за анулиране решенията от Санстефанския договор и Берлинския конгрес. Трябва нашите русофоби да издигнат глас и европа да ги чуе. Ама всички да разберат, за да може повече хора да се посмеят. Що ли нормалните държави си гледат бизнеса с Русия и им дреме как разни американофилски отворковци се мъчат да се правят на интересни. Та дано някой от Америката ги забележи, как осърдно плюят врага американски и да бътне поне едно сенаторско място. Жалка картинка, жалка.

Ще те помоля да обясниш какво означава думата парекселанс и какво си искал да кажеш с нея. Аз познавам термина пар екселанс, но той някак си не седи в изречението ти. И я ми обясни още как така тоя народ си е пролял кръвта в рускотурските войни през 1828/9 и 1877/8 пък България се освобождава от Турция през 1909 г!!! Няма да те питам защо и как са отвлечени в робство днешните Таврийски българи.

СТАТИСТИКАТА КАЗВА ЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ В РУСИЯ УМИРАТ ПО 4000 ДУШИ ОТ АЛКОХОЛНО ОТРАВЯНЕ. ДРУГИЯТ ВИ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ НИЩО ДОРИ ЕЛЕМЕНТАРНО НЕ МАЖЕТЕ ДА ПРОИЗВЕДЕТЕ КАЧЕСТВЕНО. НАЛИ УЖ СТЕ ВЕЛИКА СТРАНА . НАРОДА ВИ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И НЕВЕЖЕСТВО .В СЕЛАТА ХОРАТА ВИ ЖИВЕЯТ ВСЕ ОЩЕ В ЗЕМЛЯНКИ. ДОРИ В ПРЕДГРАДИЯТЯ НА ПРЕХВАЛЕНАТА ВИ МОСКВА ИМА БЛОКОВЕ С ЕДНА ОБЩА ТОАЛЕТНА. АКО БЕШЕ ДОБРЕ У ВАС НЯМАШЕ ПОЛОВИН РУСИЯ ДА СЕ ИЗНЕСЕ НАВЪН И ДА ЗАМЪРСЯВА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ С ВАШАТА МАФИЯ. МИЗЕРНА НЕКАДЪРНА ДЪРЖАВА ЗАНИМАВАЩА СЕ САМО С ИЗНОС НА ТЕРОРИЗЪМ.

Ислямистите ги ненавиждам повече отколкото руснаците. Ако това успокоява русофилите - ОК!

Кой е Мендель?? Знам Менделсон, но не бързам да го слушам:) А ти Яго какво каза, че пак не разбрах, кога са имали държава:)))

Ооо Хан Тукту е бил рязан. Какъв защитник на ислямистите се излюпи. Що не идеш в Саудитска Арабия или ти харесва в Турция.

Щом в дир.бг се появи някаква руска тема,независимо с какво съдържание,и малката група американски юнаци /JONI,Иво,az,Хан Тукту/ се спускат моментално с огромно настървение,като хиени на мърша.Отличителното при тях е,че използуват срещу опонентите си железни аргументи и ласкави обръщения. Същевременно пещерната им русофобия ги тласка към състояние близко до екзалтация /особено грингоса JONI/ и не съм сигурен дали вече не са получили полюция. Свещена простота!!! Ако нападаха,дори и непристойно,комунист или отделни политически режими-всеки щеше да ги разбере,макар и да не е съгласен с тях. Но да нападат,плюят и сипят обиди по един,при това,велик народ - това е парекселанс пещерна ксенофобия. Неразумний юроде,поне не знаеш ли,че благодарение на пролятата кръв на този народ точно на днешния ден ние не празнуваме официално свещенния месец Рамадан,а на 20 април Германия и цяла Западна Европа не чества рождения ден на Хитлер?!

затова пък най великата нация от негроиди гледам ще бъде вечна май))))) смешно

бЪЛГАРИЯ Е МАЛКА ДЪРЖАВА,НО НЕ И ХРАНТУТНИК.И винаги е била и ще остане в Европа.А твоята велика държава никога няма да престане да бъде дива азиатска,окупатор и насилник.Впрочем,как правиш тук.Заминавай си при Путин и Мендель.

Чечения-история и произход.

Чечения е била част от Волжска България и е завладяна от Русия в 1732 год.По време на Втората световна война голяма част от чеченците са се били на страната на германците.Направете справка в Уикипедия и ще се уверите,че съм прав.

Прочети коментара на СПЕЦНАЗ и се гръмни с тая пропаганда, че Хората живеят свободно и са доволни под ботуша на болшевиките!

До Хан Тукту - Червената Армия не е влизала в Грозни - там влезе Руската Армия. Има съществена разлика между двете. И освен това през 1946 година Червената Армия е прекръстена на Съветска Армия. А иначе споко - Путин за разлика от Буш и Клинтън се оправя много лесно с тези дето му мътят водата - даже и песен написаха по този повод. В песента се пееше в подьезд из макарова четыри пуля прицелно Защото Басаев, Дудаев, Гелаев и компания са при Аллах. И то при условие че ФСБ разполага с 10 процента от бюджета на ЦРУ, което не можа един Бин Ладен да намери (или не иска но това е друг въпрос). Та сега явно на тези чеченци им се е приискало да отидат при Аллах за сметка на руският бюджет. Ами ще отидат.

СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИЗЧИСТИМ ВСИЧКИ ЧЕЧЕНЦИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА,ЗАЕДНО С ТЯХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ!НАЙ-ДОБРИ ЧЕЧЕНЕЦ Е МЪРТВИЯТ ЧЕЧЕНЕЦ,А ТЯХНИТЕ ЗАСТЪПНИЦИ В УРАНОВИТЕ МИНИ.

А бе червен боклук, ма как успяваш във всеки коментар да вкараш омразата си към загниващия запад?! Ми като толкова го мразиш откажи се от българското поданство, то е Европейско!

Празноглавецо, като си такъв отворко с РСто, кликни на Чечня, Грозни и виж снимките - те са нови и градът е по-красив от всякога! В Чечня няма следа от всички разрушения, организирани и платени от едни презокеански юнаци, щедро сеещи демокрация, обогатена с обеднен уран навсякъде, където замирише на нефт - Ирак, Афган, или къдет им се стори, че имат жизнени интереси - Виетнам и други места. Хората живеят свободно и са доволни от възстановяването на малката си китна републичка от милион и половина, повечето от тях чеченци, защото без Русия отдавна вече да сме забравили, че имаше такова нещо някога към Кавказ... Никак не си в час, и никак не си в крачка, живееш си и си дрънкаш едни фантасмагории, които и в онази демократична държава вече никой не ги говори - щото няма кой да им вярва!

Само ще ми кажеш ли, кога Чечня е имала държава, за да иска сега независимост за такава?

Както малкото кученце лае пред големият Пес, така и вашите вопли минават с насмешка през ушите на хората, поне малко имащи акъл в главата. Русия винаги е имала големи проблеми, защото е голяма държава, нормално. Но не ми се струва нормално да си отваряте точно вие устите, на фона на малката ви държавичка, която толкова упорито съсипвате, хрантутници.

Чечения е с население 1 104 000 човека и желае НЕЗАВИСИМОСТ от Русия.Това,за което се бориха Ботев,Левски,Бенковс и .....вършат и чеченците.С какво право ги упрекват някои безотечественици.

До: БЕН (21.08.2009 г. 15:49ч.) И да им обясняваш, не могат те разбра. Че те са родени под американски байрак, сиреч след демокрацията и никога не са влизали в завод. От 20 години ние нямаме промишленост и тук не можем да си представим, че в развити индустриални страни стават такива тежки аварии, рядко, за щастие, но се случват. И сега - чеченци, борци за свобода, че и дришливите чехи намесиха в споровете. Абе, в държава превърната в свинска кочина и заливана от чалга.....

До: 123 (21.08.2009 г. 16:56ч.) Не знам цената на човешкия живот за руснаците, но знам цената на чуждите животи за американците, които избиват ежедневно хора по света. Та хайде недей да ми приказваш глупости, плийз!

Аууу колко те е срам пък теб! Само дето слагаш каруцата пред магарето скъпа. А защо не приемеш, че в момента за всеки убит чеченец, техните терористи си отмъщават без да е необходимо и да са прецизни. И какво толкова ще сриваш в Грозни, та най-миролюбивата Червена армия го срина до основи!

Та ако продължава да ми работи логиката ще ти кажа, че това ти разбиране можеш да го приложиш и към нашия народ по времето на съветското робство! Такова е било отношението на товаришчите и към поробените европейски народи. За справка, на днешния дон преди 41 години вероломно встъпиха в Чехословакия. Справка 2, - Унгария 1956г. Единствено по-голямата жестокост на такива боклуци като теб в България не провокира миролюбивия съветски ботуш да гази и нас.

DO 16.55 CH:NE SAM ZLOBEN SAMO NENAVIGDAM RUCHNACITE KOITO SA EDINSTVENIA VINOVNIK ZA UMICHLENOTO UNICHTOGAVANE NA BALGARIA I BALGARSKIA NAROD.DA MRAZICH DOKAZANI PRESTAPNICI SMIATAM CHE E NORMALNO -NO DA GI ZACHTITAVACH TOVA OZNACHAVA DA SI SAUCHASNIK ILI PRESTAPNIK.DKOLKOTO DALI SE CHUVSTVACH NEUDOBNO ILI IZPITVACH SRAM DA SI V TOZI SAIT TOVA E PRAVO NA LICHEN IZBOR.MOGECH DA GO SMENICH.ZA RAZLIKA OT TEB AZ GIVEIA V SVOBODNA STRANA I MOGA DA PICHA KAKVOTO MISLIA .KOMUNISTITE NE MOGAT DA ME PIPNAT ZACHTOTO SAM I VORAGEN ,NALI SE SECHTACH CHE V USA IMAM ZAKONNO PRAVO. VRATATA MI E OTVORENA NO NIKOI NE VLIZA I DO SEGA NE SA MI OTKRADNALI I CHISTACHKA OT KOLATA.RADVAM SE NA TAKIVA KATO IVO KOITO MNOGO TOCHNO SA VIDIALI DALBOKITE PROBLEMI NA RUCHNACITE.TOVA E POKAZATEL CHE DEMAGOGIATA I IZKUSTVENO NASAGDANATA LIUBOV VECHE E V MINALOTO.I POSLEDNO ZA TAKIVA NEELEMENTARNI KATO TEB ISKAM DA TI KAGA CHE NE ME INTERESUVAT NITO RUSIA ,NITO PUTIN ,NITO LAGITE V PRESATA S KOITO SE OPITVAT DA OBIASNIAVAT I PRIKRIVAT ISTINSKITE PRICHINI ZA BEZISHODNOTO POLOGENIE NA RACHA.INTERESUVA ME EDINSTVENO BALGARIA MY FREND ILI TOVARICH KAKTO ISKACH GO RAZBIRAI.

Абе, човекоподобни такива, дори и в заглавието не сте проумели какво пише!

Krtenizirana strana s kretensko naselenie.

Напълно съм съгласен с теб само тея глупаци от Международната космическа станция немога ги разбера защо работят с руснаците като са толкова некадърни тея водколюбци . Немога ги разбера и сомалийците що не отвличат руски кораби сигурно има нещо общо с факта че я се пробат я ги отстрелят . А това с оправдаването с чеченците го измислихте вие идиотизирани русофобчета в статията ясно е написано че ЧЕЧЕНЦИТЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОсТ А РУСНАЦИТЕ ОТРИЧАТ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ . Написах ти го с главни букви барем го разбереш .Мен лично ме съмнява чеченците да са отговорни за аварията във ВЕЦа но пък ако са виновни пак ще трябва алфите да ги навестяват и после жените им да се оплакват на Естемировки как лошите руснаците им трепят мъжете без причина .

Добре , че не е виновна тройната коалиция.

Как не ви е срам! Навсякъде стават такива поразии! А ако чеченците са намесени то трябва да се използва челния американски опит - не да се изпращат омиротворители да укротяват дивите кавказки племена, а с ракетни обстрели (не е необходимо и да са прецизни) за всяка срината къща да се срива по един квартал в Грозни плюс селота на камикадзето. За всеки загинал руснак - войник или цивилен - да се изстрелват по 10 ракети и 20 бомби по селата на племенните вождове, намесени в поразията. А при атентат да се блокитра района и да се избива всеки десети от задържаните - справка Римското право

Господата чеченци само не разбират, че русия нама да проведе международна кампания както САЩ във Ирак... ще ги избият тихо мълком и няма да има и следа от тях.... Само незнайни масови гробове

И тунгуския метеорит ние го пуснахме ама малко накриво и не уцелихме Москва

Интересно е как ще стане възстановяването като е строена от затворници-лагерници и каторжници от ГУЛАГ.Вероятно ще създадат нови лагери,само че в малко по-малки мащаби?

те едни народи..колкото македонците , косоварите и прочие.. сган дето никой не ще...виж територията - това е друго нещо...

Ого , съжалявам , че ти причинявам страдания , но писането в нет и четенето също , са свободни стига да спазваш определени правила . Като толкова не отговарят на изискания ти вкус мненията ми не ги чете и толкова. Но твърдиш , че всеки ден четеш , спри се човече , защото аз ще продължа да споделям хрумванията си. В статията са подменили Руския Джамаат като извършител на теракта с друга , вече наистина чеченска организация. Сега две групировки претендират за извършителство което вероятно означава , че точно чеченците нямат нищо общо със случилото се. В процеса на четене ме осени и ново прозрение - декември месец 2008 год. управата на ВЕЦ го застраховали за крупна сума , при руски застраховател с презастраховане при германска фирма. Направени са застраховки живот и на работещите във ВЕЦ . От всички народи съществуващи на Земята , единствено за руснаците си го мисля и знам , че каквото и да предприемат , последното което ще ги спре са евентуалните човешки жертви , за тях човешкият живот не означава нищо. Като краен вариант може и да е производствена авария.

Освен,че сте адски злобни,вие сте и невероятно елементарни.Човек просто изпитва неудобство и срам,че пребивава едновременно с вас на един и същ форум!Сега трябва само още да се появи и високоинтелигентни BIG ALL и малката ви компания ще бъде в пълен състав...

За сведение, когато гръмна Чернобил нямаше Русия, Украйна, а СССР. А там както е известно всичко се командваше от Москва.

Интересно ти като си такава широка душа, какво направи, за да помогнеш да израстнат духовно и да спрат да се пропиват? А и незабравяй, че съвсем малко да кривнеш в обвиненията си срещу човек с изконно българско потекло ще ти се случат много лоши за теб и близките ти неща.

Малко допълнителна информация. Русия не отрича, а е нарекла твърдението ИДИОТСКО. Малка разлика, ама съществена.

Коментари - Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича | Днес.dir.bg

Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича

Чеченски екстремисти поеха отговорността за аварията в „Саяно-Шушенската” водноелектрическа централа. Руските власти обаче отхвърлят твърдението за атентат.

Обратно в новината

Коментари - Чеченци взривили сибирската ВЕЦ, Русия отрича | Днес.dir.bg

Коментари

Do 1.22 chsovia:Moga li da te naricham deguren po ruskata tema? Poveche ne smiatam da ti otgovariam zachtoto sega razbrah chte komunist e i diagnoza . Vzimai hapcheta i se lekuvai cherveno choveche inache niama da dogiveech svetloto badeche na komunizma.Zachto ti postavih tazi diagnoza ?Zachtoto tozi dokument ne e veche sekreten i mogech da go prochetech az sam go chel psih.

Виждм, че имаш задълбочени познания по алкохолизъм, теб баща ти май в пияно състояние те е правил в обора защото има нещо сбъркано в теб. Колко умират в Русия незнам, но се замисли колко умират тук, защото съвсем не са по-малко. На 3-то място в ЕО сме по алкохолизъм по официална статистика, а децата на първо. Да не говорим, че всеки ден умират хора, премазани от пияни водачи. И по този показател пак сме на първо място. Ти кога успя да обходиш цяла Русия и да провериш къде има и къде няма тоалетни? Не знам за руска мафия в чужбина, но всеки ден чета за подвизи на български проститутки, крадци и мошеници в чужбина. Нападаш с озлоблението на комплексар, който нищо не е постигнал в живота. С какво сме по-добри от тях, че да ги съдим и то с аргументи отпреди 20 години.

Хане Путку, от българското поданство няма да се откажа, роден съм с такова, а за европейското - не са ме питали дали искам, за НАТО пък да не говорим, сиреч не е имало референдум или пък аз не си го спомням.

Поздравления! Видно е, че сте човек с акъл в главата и с чувство на хумор. :)

Досега знаех за JONI,само това,че живее в САЩ и че не може /или не иска/ да си служи с кирилицата.По-вероят е второто. Но от последният му коментар разбрах,че той знае извънредно много неща,като например какво е Русия,кои са Путин, Ленин,Сталин,Хрущов и т.н. Оказа се,че той даже знае неща,които ние,всички непосветени нещастници във форума,не знаем. А това е,че Путин е седнал с Ленин и останалите изброени от него юнаци и е създал план за унищожаването на България,защото тя винаги им е пречела и са искали да я няма!!Велико прозрение!!! Започвам да му вярвам,защото той навлиза в детайлите на този план,според който България не трябва да има пътища,водоснабдяван се отнеме земеделския инвентар, за да не могат хората да обработват земите си... Просветна ми,защото аз,простакът,досега си мислех,че разграбването на едрата селскостопанска техника бе осъществено от синьото правителство на Ф.Димитров и създадените за целта ликвидационни съвети. Добре,че в този план липсва разбиването на ядрената ни енергетика и спирането на ядрените ни реактори,защото съвсем щях да се объркам. По простата причина,че тази точка фигурира,доколкото зная,в други планове - на френското лоби в нашия /нарочно не казвам българския/парламент А и някакси не се връзва в руски планове да фигурира лишаването на България от ядрена енергетика,след като имено Русия ни я е изградила. Виж,пътища,канализац и електроразпределение - може. Чак сега ми се отвориха очите защо ВИК на София и електрразпределениет на страната бяха харизани съответно на френска,чешка и немска фирми,които вероятно слушат за прикрития на руското разузнаваме у нас. В такъв случай Батман трябва да вземе бързи мерки и да ги издуха. По същия начин Симо Сакса се опита да сложи ръка на автомагистрала Тракия,като я хариже на някакви съмнителни португалци,а също и на значителна част от нашия горски фонд. Сега ми стана ясно,защо преди време се носеше мълвата,че той е руски шпионин.За изкупуването на земите в Делиормана досега знаех,че се извършва от турци,но JONI ме светна,че това всъщност са преоблечени руснаци!Аз пък мислех,че те идват да трошат пари само по морето.Браво,JONI,то са епохални разкрития! Само бих те помолил да постнеш в Дир.бг въпросния зловещ план,за да почнем всички,а не само една постоянна шепа хора във форума,да громим Русия при всеки удобен случай,когато стане дума за нея.Ето например,в последния материал на Дир.бг. на руска тема Дават по 1 млн. рубли за загиналите в руската ВЕЦ - 18:37 22.08.09, си се изходил,пардон,постн само ти засега.А можеше да бъде масово изхождане!И накрая,един приятелски съвет-имаш огромна нужда от помощ,от лекарската помощ на специалист-психиатър Потърси я в най-скоро време,за да не закъсаш съвсем.

На историята с противотанковата мина се присмиват както руските сапьори, така и чеченските. Явно в ПР отдела на чеченците има глад за идеи. Воден удар е когато в празната напорна тръба на ВЕЦ-а се пусне вода отгоре. Водата се засилва и разбива съоръженията в края на тръбата. За да не се случи воден удар напорната тръба се напълва бавно през байпас догоре с вода, после се отваря отгоре, а най-накрая се отваря и отдолу към турбината. Това го знае всеки енергетик или ученик от електротехникум.

оле аз не съм задавал никакви въпроси, камо ли тъпи. Просто помолих Руска тема да обясни някои неща. Явно тъпия си ти защото той поне си трае, че не са му ясни тия неща.На теб не само че не са ти ясни но ги обясняваш странно защо с русофобия! Да не би да сигузен негонен бяга? (За Таврийските българи не съм казвал кой ги е отвлякъл в робство!!!)

оле аз не съм задавал никакви въпроси, камо ли тъпи. Просто помолих Руска тема да обясни някои неща. Явно тъпия си ти защото той поне си трае, че не са му ясни тия неща.На теб не само че не са ти ясни но ги обясняваш странно защо с русофобия! Да не би да сигузен негонен бяга? (За Таврийските българи не съм казвал кой ги е отвлякъл в робство!!!)

Явно, че преди да започнеш да дискутираш, редно е да прочетеш малко история. Иначе рискуваш да задаваш тъпи въпроси. Това, че си зъл русофоб, не означава добри познания по история, а просто диагноза. Надявам се не си се приготвил с варианти на историята, както е турския прочит. Според която, българите са благоденствали под налъма на султана,а Левски е бил смотан терорист. Чели сме ги всякакви. Като не ти отърват руснаците, отивай в хага да пуснеш едно оплакване за анулиране решенията от Санстефанския договор и Берлинския конгрес. Трябва нашите русофоби да издигнат глас и европа да ги чуе. Ама всички да разберат, за да може повече хора да се посмеят. Що ли нормалните държави си гледат бизнеса с Русия и им дреме как разни американофилски отворковци се мъчат да се правят на интересни. Та дано някой от Америката ги забележи, как осърдно плюят врага американски и да бътне поне едно сенаторско място. Жалка картинка, жалка.

Ще те помоля да обясниш какво означава думата парекселанс и какво си искал да кажеш с нея. Аз познавам термина пар екселанс, но той някак си не седи в изречението ти. И я ми обясни още как така тоя народ си е пролял кръвта в рускотурските войни през 1828/9 и 1877/8 пък България се освобождава от Турция през 1909 г!!! Няма да те питам защо и как са отвлечени в робство днешните Таврийски българи.

СТАТИСТИКАТА КАЗВА ЧЕ ВСЕКИ МЕСЕЦ В РУСИЯ УМИРАТ ПО 4000 ДУШИ ОТ АЛКОХОЛНО ОТРАВЯНЕ. ДРУГИЯТ ВИ ПРОБЛЕМ Е ЧЕ НИЩО ДОРИ ЕЛЕМЕНТАРНО НЕ МАЖЕТЕ ДА ПРОИЗВЕДЕТЕ КАЧЕСТВЕНО. НАЛИ УЖ СТЕ ВЕЛИКА СТРАНА . НАРОДА ВИ ТЪНЕ В МИЗЕРИЯ И НЕВЕЖЕСТВО .В СЕЛАТА ХОРАТА ВИ ЖИВЕЯТ ВСЕ ОЩЕ В ЗЕМЛЯНКИ. ДОРИ В ПРЕДГРАДИЯТЯ НА ПРЕХВАЛЕНАТА ВИ МОСКВА ИМА БЛОКОВЕ С ЕДНА ОБЩА ТОАЛЕТНА. АКО БЕШЕ ДОБРЕ У ВАС НЯМАШЕ ПОЛОВИН РУСИЯ ДА СЕ ИЗНЕСЕ НАВЪН И ДА ЗАМЪРСЯВА ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ С ВАШАТА МАФИЯ. МИЗЕРНА НЕКАДЪРНА ДЪРЖАВА ЗАНИМАВАЩА СЕ САМО С ИЗНОС НА ТЕРОРИЗЪМ.

Ислямистите ги ненавиждам повече отколкото руснаците. Ако това успокоява русофилите - ОК!

Кой е Мендель?? Знам Менделсон, но не бързам да го слушам:) А ти Яго какво каза, че пак не разбрах, кога са имали държава:)))

Ооо Хан Тукту е бил рязан. Какъв защитник на ислямистите се излюпи. Що не идеш в Саудитска Арабия или ти харесва в Турция.

Щом в дир.бг се появи някаква руска тема,независимо с какво съдържание,и малката група американски юнаци /JONI,Иво,az,Хан Тукту/ се спускат моментално с огромно настървение,като хиени на мърша.Отличителното при тях е,че използуват срещу опонентите си железни аргументи и ласкави обръщения. Същевременно пещерната им русофобия ги тласка към състояние близко до екзалтация /особено грингоса JONI/ и не съм сигурен дали вече не са получили полюция. Свещена простота!!! Ако нападаха,дори и непристойно,комунист или отделни политически режими-всеки щеше да ги разбере,макар и да не е съгласен с тях. Но да нападат,плюят и сипят обиди по един,при това,велик народ - това е парекселанс пещерна ксенофобия. Неразумний юроде,поне не знаеш ли,че благодарение на пролятата кръв на този народ точно на днешния ден ние не празнуваме официално свещенния месец Рамадан,а на 20 април Германия и цяла Западна Европа не чества рождения ден на Хитлер?!

затова пък най великата нация от негроиди гледам ще бъде вечна май))))) смешно

бЪЛГАРИЯ Е МАЛКА ДЪРЖАВА,НО НЕ И ХРАНТУТНИК.И винаги е била и ще остане в Европа.А твоята велика държава никога няма да престане да бъде дива азиатска,окупатор и насилник.Впрочем,как правиш тук.Заминавай си при Путин и Мендель.

Чечения-история и произход.

Чечения е била част от Волжска България и е завладяна от Русия в 1732 год.По време на Втората световна война голяма част от чеченците са се били на страната на германците.Направете справка в Уикипедия и ще се уверите,че съм прав.

Прочети коментара на СПЕЦНАЗ и се гръмни с тая пропаганда, че Хората живеят свободно и са доволни под ботуша на болшевиките!

До Хан Тукту - Червената Армия не е влизала в Грозни - там влезе Руската Армия. Има съществена разлика между двете. И освен това през 1946 година Червената Армия е прекръстена на Съветска Армия. А иначе споко - Путин за разлика от Буш и Клинтън се оправя много лесно с тези дето му мътят водата - даже и песен написаха по този повод. В песента се пееше в подьезд из макарова четыри пуля прицелно Защото Басаев, Дудаев, Гелаев и компания са при Аллах. И то при условие че ФСБ разполага с 10 процента от бюджета на ЦРУ, което не можа един Бин Ладен да намери (или не иска но това е друг въпрос). Та сега явно на тези чеченци им се е приискало да отидат при Аллах за сметка на руският бюджет. Ами ще отидат.

СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИЗЧИСТИМ ВСИЧКИ ЧЕЧЕНЦИ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА,ЗАЕДНО С ТЯХНИТЕ ПОДРЪЖНИЦИ!НАЙ-ДОБРИ ЧЕЧЕНЕЦ Е МЪРТВИЯТ ЧЕЧЕНЕЦ,А ТЯХНИТЕ ЗАСТЪПНИЦИ В УРАНОВИТЕ МИНИ.

А бе червен боклук, ма как успяваш във всеки коментар да вкараш омразата си към загниващия запад?! Ми като толкова го мразиш откажи се от българското поданство, то е Европейско!

Празноглавецо, като си такъв отворко с РСто, кликни на Чечня, Грозни и виж снимките - те са нови и градът е по-красив от всякога! В Чечня няма следа от всички разрушения, организирани и платени от едни презокеански юнаци, щедро сеещи демокрация, обогатена с обеднен уран навсякъде, където замирише на нефт - Ирак, Афган, или къдет им се стори, че имат жизнени интереси - Виетнам и други места. Хората живеят свободно и са доволни от възстановяването на малката си китна републичка от милион и половина, повечето от тях чеченци, защото без Русия отдавна вече да сме забравили, че имаше такова нещо някога към Кавказ... Никак не си в час, и никак не си в крачка, живееш си и си дрънкаш едни фантасмагории, които и в онази демократична държава вече никой не ги говори - щото няма кой да им вярва!

Само ще ми кажеш ли, кога Чечня е имала държава, за да иска сега независимост за такава?

Както малкото кученце лае пред големият Пес, така и вашите вопли минават с насмешка през ушите на хората, поне малко имащи акъл в главата. Русия винаги е имала големи проблеми, защото е голяма държава, нормално. Но не ми се струва нормално да си отваряте точно вие устите, на фона на малката ви държавичка, която толкова упорито съсипвате, хрантутници.

Чечения е с население 1 104 000 човека и желае НЕЗАВИСИМОСТ от Русия.Това,за което се бориха Ботев,Левски,Бенковс и .....вършат и чеченците.С какво право ги упрекват някои безотечественици.

До: БЕН (21.08.2009 г. 15:49ч.) И да им обясняваш, не могат те разбра. Че те са родени под американски байрак, сиреч след демокрацията и никога не са влизали в завод. От 20 години ние нямаме промишленост и тук не можем да си представим, че в развити индустриални страни стават такива тежки аварии, рядко, за щастие, но се случват. И сега - чеченци, борци за свобода, че и дришливите чехи намесиха в споровете. Абе, в държава превърната в свинска кочина и заливана от чалга.....

До: 123 (21.08.2009 г. 16:56ч.) Не знам цената на човешкия живот за руснаците, но знам цената на чуждите животи за американците, които избиват ежедневно хора по света. Та хайде недей да ми приказваш глупости, плийз!

Аууу колко те е срам пък теб! Само дето слагаш каруцата пред магарето скъпа. А защо не приемеш, че в момента за всеки убит чеченец, техните терористи си отмъщават без да е необходимо и да са прецизни. И какво толкова ще сриваш в Грозни, та най-миролюбивата Червена армия го срина до основи!

Та ако продължава да ми работи логиката ще ти кажа, че това ти разбиране можеш да го приложиш и към нашия народ по времето на съветското робство! Такова е било отношението на товаришчите и към поробените европейски народи. За справка, на днешния дон преди 41 години вероломно встъпиха в Чехословакия. Справка 2, - Унгария 1956г. Единствено по-голямата жестокост на такива боклуци като теб в България не провокира миролюбивия съветски ботуш да гази и нас.

DO 16.55 CH:NE SAM ZLOBEN SAMO NENAVIGDAM RUCHNACITE KOITO SA EDINSTVENIA VINOVNIK ZA UMICHLENOTO UNICHTOGAVANE NA BALGARIA I BALGARSKIA NAROD.DA MRAZICH DOKAZANI PRESTAPNICI SMIATAM CHE E NORMALNO -NO DA GI ZACHTITAVACH TOVA OZNACHAVA DA SI SAUCHASNIK ILI PRESTAPNIK.DKOLKOTO DALI SE CHUVSTVACH NEUDOBNO ILI IZPITVACH SRAM DA SI V TOZI SAIT TOVA E PRAVO NA LICHEN IZBOR.MOGECH DA GO SMENICH.ZA RAZLIKA OT TEB AZ GIVEIA V SVOBODNA STRANA I MOGA DA PICHA KAKVOTO MISLIA .KOMUNISTITE NE MOGAT DA ME PIPNAT ZACHTOTO SAM I VORAGEN ,NALI SE SECHTACH CHE V USA IMAM ZAKONNO PRAVO. VRATATA MI E OTVORENA NO NIKOI NE VLIZA I DO SEGA NE SA MI OTKRADNALI I CHISTACHKA OT KOLATA.RADVAM SE NA TAKIVA KATO IVO KOITO MNOGO TOCHNO SA VIDIALI DALBOKITE PROBLEMI NA RUCHNACITE.TOVA E POKAZATEL CHE DEMAGOGIATA I IZKUSTVENO NASAGDANATA LIUBOV VECHE E V MINALOTO.I POSLEDNO ZA TAKIVA NEELEMENTARNI KATO TEB ISKAM DA TI KAGA CHE NE ME INTERESUVAT NITO RUSIA ,NITO PUTIN ,NITO LAGITE V PRESATA S KOITO SE OPITVAT DA OBIASNIAVAT I PRIKRIVAT ISTINSKITE PRICHINI ZA BEZISHODNOTO POLOGENIE NA RACHA.INTERESUVA ME EDINSTVENO BALGARIA MY FREND ILI TOVARICH KAKTO ISKACH GO RAZBIRAI.

Абе, човекоподобни такива, дори и в заглавието не сте проумели какво пише!

Krtenizirana strana s kretensko naselenie.

Напълно съм съгласен с теб само тея глупаци от Международната космическа станция немога ги разбера защо работят с руснаците като са толкова некадърни тея водколюбци . Немога ги разбера и сомалийците що не отвличат руски кораби сигурно има нещо общо с факта че я се пробат я ги отстрелят . А това с оправдаването с чеченците го измислихте вие идиотизирани русофобчета в статията ясно е написано че ЧЕЧЕНЦИТЕ ПОЕМАТ ОТГОВОРНОсТ А РУСНАЦИТЕ ОТРИЧАТ ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ . Написах ти го с главни букви барем го разбереш .Мен лично ме съмнява чеченците да са отговорни за аварията във ВЕЦа но пък ако са виновни пак ще трябва алфите да ги навестяват и после жените им да се оплакват на Естемировки как лошите руснаците им трепят мъжете без причина .

Добре , че не е виновна тройната коалиция.

Как не ви е срам! Навсякъде стават такива поразии! А ако чеченците са намесени то трябва да се използва челния американски опит - не да се изпращат омиротворители да укротяват дивите кавказки племена, а с ракетни обстрели (не е необходимо и да са прецизни) за всяка срината къща да се срива по един квартал в Грозни плюс селота на камикадзето. За всеки загинал руснак - войник или цивилен - да се изстрелват по 10 ракети и 20 бомби по селата на племенните вождове, намесени в поразията. А при атентат да се блокитра района и да се избива всеки десети от задържаните - справка Римското право

Господата чеченци само не разбират, че русия нама да проведе международна кампания както САЩ във Ирак... ще ги избият тихо мълком и няма да има и следа от тях.... Само незнайни масови гробове

И тунгуския метеорит ние го пуснахме ама малко накриво и не уцелихме Москва

Интересно е как ще стане възстановяването като е строена от затворници-лагерници и каторжници от ГУЛАГ.Вероятно ще създадат нови лагери,само че в малко по-малки мащаби?

те едни народи..колкото македонците , косоварите и прочие.. сган дето никой не ще...виж територията - това е друго нещо...

Ого , съжалявам , че ти причинявам страдания , но писането в нет и четенето също , са свободни стига да спазваш определени правила . Като толкова не отговарят на изискания ти вкус мненията ми не ги чете и толкова. Но твърдиш , че всеки ден четеш , спри се човече , защото аз ще продължа да споделям хрумванията си. В статията са подменили Руския Джамаат като извършител на теракта с друга , вече наистина чеченска организация. Сега две групировки претендират за извършителство което вероятно означава , че точно чеченците нямат нищо общо със случилото се. В процеса на четене ме осени и ново прозрение - декември месец 2008 год. управата на ВЕЦ го застраховали за крупна сума , при руски застраховател с презастраховане при германска фирма. Направени са застраховки живот и на работещите във ВЕЦ . От всички народи съществуващи на Земята , единствено за руснаците си го мисля и знам , че каквото и да предприемат , последното което ще ги спре са евентуалните човешки жертви , за тях човешкият живот не означава нищо. Като краен вариант може и да е производствена авария.

Освен,че сте адски злобни,вие сте и невероятно елементарни.Човек просто изпитва неудобство и срам,че пребивава едновременно с вас на един и същ форум!Сега трябва само още да се появи и високоинтелигентни BIG ALL и малката ви компания ще бъде в пълен състав...

За сведение, когато гръмна Чернобил нямаше Русия, Украйна, а СССР. А там както е известно всичко се командваше от Москва.

Интересно ти като си такава широка душа, какво направи, за да помогнеш да израстнат духовно и да спрат да се пропиват? А и незабравяй, че съвсем малко да кривнеш в обвиненията си срещу човек с изконно българско потекло ще ти се случат много лоши за теб и близките ти неща.

Малко допълнителна информация. Русия не отрича, а е нарекла твърдението ИДИОТСКО. Малка разлика, ама съществена.