Отварят магазин за иззети вещи

Скоро в центъра на Русе ще отвори врати магазин, в който ще се продават вещите на хора, потънали в непогасени дългове, пише “24 часа”.

Обратно в новината

Коментари - Отварят магазин за иззети вещи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

trea da se vavaede staroto pravo-nekoi kato ne moje da si obsujva kreditite da se prodava na pazara kato rob :))) iskam da si kupa nekolko bulgari ei taka za tor,stot te za drugo ne stavat :)))

bulgarina triabva da plati !!!

Za njakoi tova schte e goljama tragedija! Za pochtenite de! A tuka ima magazin za zabraveni veschti ili za PODARENI- vtora raka ili Secand Hand! Tam rabotjat dobrovolci i parite se razpredeljat za razlichni humanitarni proekti ili katastrofi po sveta. KOGA i V B-ja schte se otvori takav magazin!? Ako tova stane schte e edno ISTINSKO chudo!!!

Искахте големи апартаменти, искахте луксозни или поне съвременни автомобили, искахте съвременно обзавеждане .....на ви сега. Банките обраха и последните пари на хората и ги раздадоха на балъците за заеми. Сега големи били лихвите, га броихти кайметата ви беши арно сяяя..... Съвременното се гради с мисъл и търпение, с печелене на пари и работа, с правене на сметка и тогава, когато ще го няма и това което го има сега. То хубаво, сега и веднага и после ще мислим, ама при банките няма грешка...сумата плюс лихвите с тъй нареченото осъвременяване и актуализиране, абе туй си е чиста проба изнудване. Който пил ще плаща, като няма с какво, да му мисли, затова плазмата закупена преди година ще отиде отново в магазина. Така е в съвременното общество. Честито.

Някои банки обявиха инициативи за предоговаряне/разсро на кредити. Но в някои случаи сметката и така пак не излиза. Не че е приятно, но ако си безработен да се гъзариш с 40 плалма - няма как да стане. Ако не ти е стигнал акъла да я продадеш сам навреме - ще ти я продаде съдията изпълнител. А от това че някой си е загубил плазмата, която е купил надценявайки възможностите си, света няма да свърши. Хората и без плазми живеят. Не знам някой да е умрял от глад в България, а всички други неща са суета.

Съгласна съм, че ако нямаш пари в джоба не трябва да купуваш, но има много хора, които са взели стоки на изплащане преди година, когато са имали добра и стабилна работа. Нямало е как да знаят, че след 6 месеца фирмата, в която са работили ще фалира и те ще останат без работа. А замисляла ли си се как започна всъщност кризата. Именно по този начин. Дават се стоки и имоти на кредит, които след това не се връщат и се продават в подобни магазини на много по-ниска цена или просто си седят. Не е ли по-добре да се намали размера на вноските, а за имотите дори да се предложи нулева година ако и намаляване на размера на вноската не е достатъчна мярка. Така в банките все пак ще влизат някакви пари. Поглеждала ли си в момента какво става в лизинговите къщи? Броя на взетите обратно коли непрекъснато расте и никой не ги купува защото се предлагат на остатъчна стойност, която е по-висока от пазарната в монета на същите коли втора употреба. А да не говорим и за състоянието, в което се намират. Да не би от това лизинговите къщи да печелят повече и стокооборота да става по-голям!?

Това за нулевата година може да го каже само човек с нулева представа от икономика и нулев акъл...

Мисля, че си доста ограничен /а/ за да не кажа тъп /а/ нулева година на погасителни вноски, като нямаш две стотинки няма да купуваш плазма и скъп GSM на изплащане за да се тежкариш и ако има нулева година помисли как ще се има стокооборот значи съвсем всичко да замре, по лишен от смисъл коментар не бях чувала !!!

Ако са циганите от столипиново държавата ще им плати тока и водата. Ако са българи- да са си правили сметката. Някой знае ли чия собственост са онези фирми с рекламите: пари назаем, лесни за вземане... и за връщане. и другите, които дават заем за 6 месеца със 80% бруто лихва? Не влезе ли закон за максималната лихва в заложните къщи и за тях не се ли отнася? А парите, дето ги дават назаем, дали са с платени данъци? Много плитко мислите, българи, проблемите не са на повърхността, която е видима. Проблема е там, където не го търсите.

Някои хора са си правили сметката при по-добри дни, когато не е било проблем да си плащат вноските. Времената обаче се менят и за доста от тях не е лесно да изкарат дори за хляба. Вместо да взимат на хората нещата, не е ли по-добре да разсрочат плащанията и да направят едната година нулева!?

Изцяло подкрепям идеята! Това ще послужи за пример на всички които взимат стоки на изплащане без да са си направили сметката как ще ги връщат и досега си мислеха, че са по умни от нас които си купуваме само когато сме събрали парите или знаем със сигурност че ще ги върнем! За тях остава утехата господин за един ден!

KOJTO KUPI TAKIVA VESTI ,DOBRO NJAMA DA VIDI!

Tezi magazini gi ima tuk vav vseki grad.Mnogo strogo se sledi za neplateni smetki i e napalo pravilno.Ne moge edni da plastat,a drugi samo da marzeluvat

do kade sme stignali horata sa v miseria a te magasin sche otvarjat s tschujdite predmeti sabirani s 75 lv.pri jivkov i sega s 150 lv.ne vi li es ram da vsemate na horata neschata makata na horata na bednia balgarin a sascho ne vsimata e mutrite novobogataschite ot partiizite v dr.boi koito se preobraschat kato slantschogledi vsemeto ot kostov b.b.maslarova goze kalfin i dr.milioneri

За каква мъка говориш?!!!Ако не си си направил добре сметките, проблема си е твой.Всеки трябва да се простира според чергата си.И както е казал преждеговорившият имаш заплата от 500 лв., пък искаш да имаш най-новата и скъпа техника на пазара.Интересно, ако си собственик на магазин и някой не си погасява вноските, дали ще мислиш по същия начин.А съдия изпълнителя просто си върши работата.

хайде на секънд хенд-а ;)

Не си БЕДЕН, щом си позволяваш да сърфираш в нета от ранни зори: значи или си имаш собствен компютър, или ползваш служебния, което ще рече, че работиш и изкарваш пари. За разлика от теб, псевдобедния, аз считам тази мярка за напълно обоснована и правилна - трябва да има РЕД в тази държава!! Всеки да се простира според чергата си. Няма безплатен обяд и е крайно време някои сънародници да проумеят тази азбучна истина. Дълговете трябва да се плащат, навремето това дори е било най-вече въпрос на ЧЕСТ, днес е законова регламентирана мярка, без която би настъпил хаос. Всяка стока има своята цена, която следва да се заплати. Иначе си крадец, не по-различен от депутатите и мутрите. Помня разни българчета ми се хвалеха как вземали стоки на изплащане в Англия, след което се прибирали тук и никой не ги търсел за нищо. Така ли искате да градим държава?! Пак с кражби. Всеки трябва да си прави сметката в този живот!

Ква мъка? Аз като нямам пари, не вземам стоки на изплащане, ами чакам няколко месеца и тогава си ги купувам. Всеки има глва н раменете си да мисли като взема на изплащане. Нито банките, нито другите кредитни институции са социални грижи. Виж, за имотите е друга работа....

Помня го този с паяка. Верно ще дойде неква гад. Но то съдия-изпълнителите не са нищо друго, освен нереализирани адвокатчета, на които практиката е куцала и трябва нещо да ядат.

Бирници гадни!!!Че и магазин ще отварят.

Не разбирам защо винаги контрата ще е в народа? Кога ще опишат имуществото на лъжливи депутати, обещали светло бъдеще за народа, а в действителност светлината е само за тях?

da - ima hora, za koito tova e maka, no nie sme si izbrali takova pravitelstvo. No za mnogo hora tova e rezultat ot bezrazsadnoto dori bezumno harchene izkliuchvashto vsiakakav zdrav razum - te si go zaslujavat. ne moje da se pooshtriava hora s dohod ot 400- 500 leva da kupuvat 40' plazmeni/LCD TV. Sashtoto e s bezumnoto teglene na krediti i kupuvane na jilishta.

ТОВА Е МЪКАТА НА ХОРАТА,А ТЕ СЕ КЕФЯТ.СЛЕДВАЩИЯ ЗА ГЪРМЕНЕ.

Не знам дали е добра идеята но мисля, че ще има счупени глави на амбициозни съдийчета. Българина всичко търпи но когато му бъркаш в неговата крепост - дома му(особено ако е единствен), става зъл!!!

Винаги съм го казвал, ще го напиша и сега: По-тъп от един журналист може да бъде само спортният журналист. Погледнете си заглавието бе! Съдия-изпълнители май ... проблема с обучението в училищата вече е започнал да се разпростира ...