13 жени срещу реклама на мастика

13 жени сезираха Комисията за защита от дискриминация (КЗД) срещу дискриминационния характер на реклама на мастика "Пещера" на Винпром "Пещера" АД със заглавия "Страст на кристали" и "Сезонът на дините".

Обратно в новината

Коментари - 13 жени срещу реклама на мастика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A bre tapako,ti ne me razbirash kakvo ti kazvam prosto zashtoto za da me razberesh triabva da si izvadish glavata ot zadnika.Osven ako pri teb ne sa edno i sashto.Sorry,ama niamam kirilica ciganino!

Вчера писах по една от темите - направих сравнение между хората (в частност мъжете) в България и тези в страните, в които съм пребивавала. Не знам някой чел ли го е, и дали е отговарял. Радвам се, че не използвах израза всички мъже - сега е моментът да споделя, че има и доста свестни и мислещи. Те обаче явно рядко пишат по форумите :-))))))))

Abe ne6to mi pisna ve4e. 4etete i taka otgovarqjte. Bezmozy4ni sy6testva iska tozi, kojto mi e otgovoril, a ne az. 6to se otnasq do tqh do sy6tiq tozi.......Koj ti kaza momko, 4e te pravqt po-dobyr i mrysni6ki sex az neznam, no qvno v tazi oblast si bosi4yk i tesnogryd. A dano da si kato garderob , 4e belkim kuharkite da te haresat.Ina4e nqma6 6ans mili4yk.

Американизация с пълна сила! Излиза че е нормален стремежът към затъпяване, паралелно със стремежът към лесни пари - American dream. Въпросът кое от двете е American dream, всъщност си остава. Та.. .. освен ако това не е част от рекламата, която наистина е тъпа и пошла, което си е нейно право, както да си грозен или тъп. Въпрос на вкус и нищо друго.

Американизация с пълна сила! Излиза че е нормален стремежът към затъпяване, паралелно със стремежът към лесни пари - American dream. Въпросът кое от двете е American dream, всъщност си остава. Та.. .. освен ако това не е част от рекламата, която наистина е тъпа и пошла, което си е нейно право, както да си грозен или тъп. Въпрос на вкус и нищо друго.

Мъжете на тези 13 жени трябва да им намерят някаква работа например да направят основно почистване и да изперат килимите щото иначе самопростотии измислят! Моята жена що не се сеща за такива глупости? Щото си има работа да пере, да готви, да чисти...

Къв ти е проблема бе, мен? Не харесваш жените ли? Има си лек за твоята болка и той се казва хомосексуалност. Като мъжете сте толкова по-добри от нас обичайте си се свободно, живейте заедно, гушкайте се, правете секс на воля помежду си. Само се разберете кой ще мие чиниите и кой ще пере мръсните чорапи, щото в домакинската работа болшинството сте тотално безпомощни.

Ми супер, съберете се мъжете и сезирайте която си искате инстанция за рекламите на дамски превръзки и Мария от Бонукс. Нямам нищо против да понамалим паузите по време на филма, че по някое време забравям за кво ставаше въпрос. Колкото до въпросната реклама - ами да, гадна е и е грозна (не жената, рекламата), но е капка в морето от простотия. на нескафе и ледените кубчета да не са по-добри случайно? Или новата на същата марка мастика - с Тодорка Андреева по силикон и кухия пишман-сваляч.

Ама съм прав за селяндурите: 1. Не викай селяндура - той сам ще се обади 2. Научи се първо да пишеш на езика си, ако родния ти такъв е български изобщо, а не цигански - примерно 3. Не постаням ограничения кой какво да пие, ако щеш - пий антифриз. Със същия ефект можеш да пиеш и всяко евтинджос-менте от световно известните марки Пещера или Савой клуб и пр. 4. Определено ще се почувстваш особено възвишен и ще се уважавате с хорицата наоколо. 5. Аз пък не съм твърдял нищо за себе си, та да ми се натрапват малоумни зачатъци на разсъждения

Може би не сме животни, а циници. И жените не са к..ви, а контактни:) Забавен спор кой пол е по-добър(по-лош), ама да приемаш общо изказване(според мен с основание) като лична обида, дирейки кяр по съдебен ред, е несериозно

Дами и господа,приятели ами телевизията е точно затова-да манипулира всички нас,а и радиото,дори в прогнозата за вре-мето няма да назовавам ТВ водещата казва-поради високите температури не трябва-т.е.тя започва да ни учи,а не само да ми каже къде каква ще е температурата,ами и с рекламите е същото-плащаш и ти го правят-нали трябва да си продадеш стоката.Съберете се с приятелите си или приятелките и пра-вете това,което ви харесва.Бас държа,че няма да имате време за реклами.Не правете на другите това,което не искате да се случи и на вас,пазете България тя е наша.

Не ми трийте коментара!

И аз съм жена и съм против тази реклама. Също съм против последната реклама на една бира Да спасим мъжете се казва в нея и против рекламата на ракия, в която се казва: На сватята още не е пресъхнал кладенецът. Вече сезирах СЕМ за тези 2 реклами. Те напълно дискриминират и обиждат жените. Трябва незабавно да бъдат спрени.

Абе ти да не си дишал лепило,щом от обяд са те подгонили някви андроиди.Я кажи к'во си взимал

Дойде лятото, и всички се хванахме за къде...?!? За сезона на дините......Не се ли усещате че няма такива 13 на брой жени изобщо....Всичко това е рекламен трик, чрез скандал, или платена публикация.....Защо поименно не ги изброят или покажат тези жени, а бързаме да се оплюваме едни други мъже и жени!?!?!?!

Адвокатката В. Костова е подала жалба срещу това, че банковите и небанковите институции отпускат лесно кредити на хора, работещи на безсрочен трудов договор, и значително по-трудно и при по-тежки условия - на хора, упражняващи свободна професия. Така, че става дума за 2 различни жалби, но както винаги има коментари на недопрочели внимателно текста.

Misleh, 4e nie, bulgarkite imame kude po-seriozni problemi za re6avane , pone taka 4eta po forumite, edna reklama moze da bude tolkova vazna samo za zeni, bez materialni i ziteiski problemi, 4udesno e, 4e se 4uvstvat tolkova angazirani, no mislja., 4e tursjat reklama , a ne go pravjat za 4estta na bulgarskata zena.

АЗ не харесвам мастика, но гледам телевизия. Рекламата е вулгарна и типично по нашенски тъпа. И Анджелина Джоли да беше вмето силиконовия боклук сниман там, пак щеше да е тъпа и да не става. Рекламата от миналата година с дините беше по-добра - имаше закачка в нея. В тая сега няма закачка. А съда вместо да съди престъпниците, се занимава с жалби от феминисти, педали и цигани и затова сме на тоя хал.

А СЕТИХ СЕ ТО НЯМА ДЪРЖАВА, А ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА

ТИЯ ЧАЛГАДЖИИКИ СА ОТВРАТИТЕЛНО ПОРНО НЕЗНАЯ ЗАЩО ДЪРЖАВАТА НЕ ГИ Е ЗАБРАНИЛА ДО СЕГА

Амии да ти кажа повечето не са бивши ... че с тези певчески възможности са за нийде милите. Има няма 2-3 да могат да пеят другите май само да свирят успяват!

Пак да попитам: защо не се възмущавате от порнографията и филмите от този жанр - където жената е приравнена с животно, а надигате вой , когато се използват нелицеприятни квалификации по адрес на жените?! - Стигнал съм до убеждение, че изпитвате скрито удоволствие да се гледате в такива пози...

NA KOIATO NE I HARESVA DA SI TURI SILIKON! HUBAVI SA MACKITE! EEEEEEEEE, AMAN OT TAIA JAJDA ZA MLADOST. Mi po taia logika dai da sprat svetovnite reklami, Pamela Anderson da ia pratiat v Aliaska, i t.n.! Ami vinagi shte ima po-hubavi ot vas- jena sum, no ne gi zashtitavam tia kompleksarki - 2700 evroNOVI CICI, VMESTO DA GI HARCHI PO DELA...

Абе 99,99% съм сигурен, че не е насилена актрисата да участва в рекламата .... така че не разбрах какво и на кого накърнява :) Друг е въпроса тези 13 госпожи колко парици се надяват да изкарат ..... май за това реват не за друго.

Да, ursus, точно за такива ни смятат - за първосигнални животни! Ама и ние сме виновни за това. Прочети повечето от коментарите по-долу по адрес на жените, сезирали КЗД, които очевидно са писани от мъже и няма какво повече да говорим. Понякога заради такива отрепки се срамувам, че съм мъж!

Ало.... някой ще ми каже ли какво виждате в едно момиче облечено в бански? Нима по плажовете ви нямате млади и хубавки момиченца, които да правят реклама легнали по хавлии с фирмени надписи или носещи плажни чанти с подобни реклами? Това момиче не е нито голо, нито пък грозно. Къде ви е проблема.... в алкохола?

Жените са необходимо зло в този свят, поне докато още не са изобретени техни 100% заместнички-андроиди Жените като цяло по природа са алчни, истерични, коварни, пресметливи, лениви, лицемерни, подмолни, променливи в настроенията си, бъбриви, притворни, жадни за наслади и удоволствия, безмерно суетни, дребнави, клюкарки, завистнички, нравствено непълноценни, егоистични, нарцистични, материалистки... Естествено, че има изключения, само че те са все по-малко. Колко хубаво ще бъде, когато с едно копче ще можем да ги изключваме и включваме! тогава вече ще настане истински мир на Земята.

За дискриминация - не знам, но тези реклами са откровено просташки и не бих казал че са обидни само за жените! Просто е възмутително да се рекламира долнопробен алкохол чрез секс и порнография! Все пак телевизия гледат и деца. Някаква цензура ТРЯБВА да има. Не може по телевизията да се пропагандира простотия и да се очаква, че народа няма да почне да подражава. Който не ми вярва - да отиде в някоя чалга-дискотека, там е пълно с подражателки на чалга звездите - оскъдни дрехи, много грим, всички екстри. Малко се отклоних от темата, но не трябва ВСИЧКО да се показва по телевизията. Напълно подкрепям тези 13 жени.

А оставате безмълвни в налагането на идеалния образ на българската жена, към който трябва да се стреми всяко българско момиче - безскрупулна минетчийка, с подарени от мама и тате за бала, взели кредит за 20 години, множество силиконови части, без образование, с кокоши мозък и с пътеводна мечта да бъде наета за по-дълго време като безропотна държанка от дебеловрата, престъпна свиня, бездарен, набеден футболист или криминален тип, наричащ себе си политик, преди да бъде позорно бушонирана и изритана, защото напират нови и нови надуваеми силиконови безмозъчни смръдли.

Не става въпрос дали е кичозна или просташка. Женките се оплакват, че е унизителна и дискриминационна. А тя е такава. Спрямо мъжете. Нима ни смятат за първосигнални животни, които замъгляват погледа щом видят цицеста блондинка? Ставам андроид (това ли беше антонимът за феминистка?)

не е пресъхнал финансовия кладенец патко, движението с пръстите на лирическия герой в рекламата е любимо на всяка жена

Рекламата сама по себе си е доста тъпа и лишена от смисъл, съдържание има, ама липсва мисълта. Щото да се надървиш може и без особен мисловен процес (пардон, ако тази реклама е друга,ама аз съм гледала такава). Говори единствено за сценарните способности на екипа. Относно дискриминацията мен лично не ме дискриминира, 'щото не се олицетворявам с девойките актриси от клипа. А това, че една адвокатка е решила да изкара пари от това БРАВО, 'щото то и за това акъл се иска.

рекламата е порнографска , ясно, ама как може най -гадното е ,че жени тази порнографска артистка се е съгласила да участва в нея, тогава за какво достойнство на жените говорим,...вярно, жените от бранша на фолка само така могат да се прехранват , ама що ни го натрапват непрекъснато по уж националната тв, поскайре тези реклами по порноканалите или по тяхната разновидност-планета и т.н. там на пияна глава човек може да изтърпи даже влажния кравешки поглед на нерезите от рекламката...и капещите им лиги..чисто порно, що се сърдите...

А някой упражнил ли е насилие върху въпросните хубавици снимани на рекламатите? Според мене , не само хубавиците са се снимали доброволно, ами са прибрали и хубава пачка за рекламите. От тази гледна точка, тия 13 оплакващи се госпожи или имат физически дефекти и не могат да станат рекламни лица , или имат проблеми със сексуалният си живот.

Рекламнвото изкуство в Б-я е пълна порнография. - Грешиш амиго, то нарочно е с такова качество , за да зомбира и насажда пошли и нискокачествени критерии у населението. Разгов съм с хора от бранша и са ми потвърждавали, че наистина рекламата умишлено е с такова качество. Правете си изводите...

Тая реклама е адски тъпа и трябва да се забрани, поради тая причина, а не защото някой се чуства дискриминиран. Но защо ли имам усещането, че това е един голям рекламен трик - скандалът продава най-добре.

По добре реклами за алкохол, отколкото за дамски превръзки, тампони и др. женски консумативи, като епилатори, депилатории и т.н.

Ами не са ви виновни мъжете. Никой не ви кара насила да се омъжвате.

Друг пример за обида на тема пол и то доста долна е рекламата с ракията, където човекът, който излиза от кладенеца, казва на тъта си, че на тъщата май не и е пресъхнал кладенеца. Тази реклама е много обидна и третира жените едва ли не като животни за разплод. По често трябва да се търсят правата на хората, за да не допускаме в бъдеще да се появяват такива реклами.

Мен пък много ме дразни рекламата на Каменица. Този юмрук накрая какво е ако не символ на агресия. Браво! Силните мъже ще се обединяват срещу жените. О, горките те, онеправданите те, направо да ги ожалиш, колко са зле. Кучетата разхождат щото така си искат - да се пошматкат докато жена им готви и чисти, а мъж да подстригва цветя направо е смешка, измислена да стане там рекламата. Най-много да съм видяла мъж напазарувал с торби и го гледам с възхищение като видя такъв, щото не са много. Повечето са някакви недорасли, дето от мама отиват при жена си да ги гледа и бави.

И на нас са ни еднакво гадни рекламите за превръзки, прахове и т.н., естествено! В това няма нищо привличащо - всеки нормален човек то знае! Но ние и децата ни (наши и ваши) от сутрин до вечер да гледаме само тресящ се силикон и голи п...и - не, благодаря! За хубави женски и мъжки тела, за за всичко си има време/час. който му е кеф, или просто го е закъсал/а - да си стои след 12 chasa - ZIVI I ZDRAVI! НО, АМАН ОТ ПОРНОГРАФИЯ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР, ЧУДЯ СЕ КАК ДА СМЕНЯ КАНАЛА И КАКВО ДА КАЖА НА ДЕТЕТО СИ, ЗАЩО ТАЗИ КАКА СЕ ЧЕКНЕ ЧОЛА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО.... (СИЛИКОНА НЕ ГО БРОЯ, АМАН ОТ КОМПЛЕКСАРКИ НЕЩАСТНИ, КОИТО САМО С ТОВА УСПЯВАТ И ОТ НЕКАДЪРНИ МЪЖЕ, КОИТО САМО С КЛИПОВЕ ГО ВДИГАТ) :))))))

След като разчиташ рекламите да ти възпитават децата, яко си я закъсал.

Човек може да е природно интелигентен и без да има непременно висше образование. Интелигентността е вродена. Колкото - толкова, не може да се променя дадеността. Но щом се кефиш на тъпи безмозъчни патки, за които най-важно е да са фризирани и гримирани и нямат никакви интереси, освен портфейла ти, ок..няма лошо.

Честно казано и на мен тази реклама ми е доста противна, имайки предвид че жените са представени като празноглав обект за секс и нищо повече, явно това е подразнило въпросните госпожи....Тук обяче идва моментът с въздействието на рекламата върху потребителя, което е и нейната основна цел. Явно оценката на рекламното въздействие върху таргет-групата (примерно мъже между 18 и 50 г.) от миналата година е дала положителни резултати и затова сега пускат нов рекламен клип в същия стил...Изводът за мен лично е, че българските мъже харесват и се влияят от подобна реклама, което по-скоро излага тях като ценности, интелект и пол като цяло...В този ред на мисли някой мъж може да се почувства обиден и да се разсърди, че в ролята си на потенциален потребител е представен в рекламното послание като ходещ член.....Като жена искам да отбележа, че доста харесвам мастиката като питие, но подобни реклами не провокират в мен желание за консумация, а точно обратното. Предпочитам узо Пломари, не защото се произвежда в Гърция, а защото има много мек и приятен вкус за разлика от нашата остра мастика...Така че уважаеми г-да, вместо да плащате солидни хонорари на разни силиконови гърли и да ми врете в очите техните прелести, вложете тези пари в подобряване на технологията на производство на вашия продукт и аз мога и да започна да го консумирам..да живее българското!!!Колкот до новата реклама на Хайнекен - уникална като замисъл и изпълнение......

Живеем в свят, в който по презумция жената е производно на нечие ребро. Свят, в който мъжете управляват, правят войни, изнасилват, пият бира, гледат футболни мачове. Жената сервира ракия и салатка по пеньоар и свенливо възкликва Их бе Стояне, на сватята още не е пресъхнал кладенеца и т.н. и т.н. Какво да очакваш в такъв свят и по тези географски ширини?

Popravka: Po-dobre sin pandizchia, otkolkoto dushteria kurva. A te chalgadjiikite sa povecheto bivshi prostitutki-spor niama, a che tia ot reklamata sa hubavi-e hubavi sa! Az lichno ne se chuvstvam diskriminirana-tova sa gluposti na kompleksarki klimakterichki godni edinstveno da izkarvat pari ot jenskata si zloba i zavist!

А аз през цялото време си мислех че се захванаха със Загорката точно заради човека . ахахахаха Не съм разбрала правилно нещата :)) Сега се замислям дали да не пусна една жалба срещу рекламата на някое веро . Добра идея ми даде :))

Проблема се корени в женската психика. Жените постоянно се чувстват несигурни и тяхно подсъзнателно желание е винаги да се движат в посока по-голяма сигурност. Това е и причината да изпадат в паника при симптоми или дори само загатване за това, че мъжът на когото разчитат си има други приоритети, пие бира без да изхвърля кофата, харесва други жени и т.н. Естествено по-интелигентните разбират че нещата не са толкова прости. Света е пълен с дискриминация, но обществото е свикнало да дава глас на неща с които е свикнало - дискриминация на малцинствата и дискриминация на жените... никой никога не говори за дискриминация на мнозинството и дискриминация на мъжете. Вход 10лв, за жени - безплатно е пример за тежка ценова дискриминация спрямо мъжете. Никой не говори за това. Причината е отново в стериотипите - ако мъж се оплаче, то неговата мъжественост ще бъде подложена на съмнение. Мъжете не се оплакват, нали така? Дори тук в коментарите имаше нещо подобно - кога ще почнем да възпитаваме истински мъже? Истинския мъж е силен, може всичко, осигурява не само себе си, но и жената до себе си (защо ще му трябва да го прави всъщност?) или с две думи опора във всичко и винаги. Е добре, щом обществото има такъв стериотип за мъжа, какво чудно има че истинската жена е красива и сексуална? Или още по-точно, нещо, което ти е приятно да гледаш, да погалиш и с което да правиш секс?

Истината за нас :) . Никой мъж не иска такива к*рви за жена, както и не иска дъщерите им да подръжават на тях. НО пък обича да ги гледа :)

mastika simvol na majestvo/ne se prepora4va na lica s nesigurna polova orientaciq/ moje da dovede do nepredpolagaemi posledstviya