Френски архитект на новото сити

Френският архитект Доминик Перо е избран да направи дизайна на новия български правителствен комплекс в покрайнините на София.

Обратно в новината

Коментари - Френски архитект на новото сити | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мисля, че правителственият комплекс ще бъде на много подходящо място, не много далеко от самия център на София - на мястото на казармите, след 4-ти километър. Замисълът е много добър и трябва да се подкрепя, а не да се ругае и да се политизира. Това трябва да бъде задача и на следващото правителство, ако иска да направе още нещо хубаво за София. А колкото за средствата, то ще се намерят през няколкото години на строителството му.

от детски градини няма нужда, важното е баровците дето крадат държавните пари да им е комфортно!

Ей, франсе! Явно представа си нямаш от нашите управляващи! Те са селяндури, от най-дивите села, като почнеш от Гоце, Доган ... и караш нататък! Най-много някои до Младост 2 да са се били докопали! Ще се загубят веднага, ще има да се щурат улавите из модерната архитектура. Ще трябва и за суха храна из комплекса да им плащаме и за водачи...!

Не сте съвсем прав по отношение на фактните. Сердика е възникнала на място с много минерални извори и това е най-голямото богатство на столицата + Витоша. Освен това софийското поле е разположено върху подземна река и поради тази причина е опасно да се строят високи сгради и тгъсто застрояване.

Предлагам френският архитект да се оттегли от снимката и после да им пуснем 1 бомба още сега!!!

Абсолютна простотия - казвам го с пълното си професионално съзнание, че архитектурата трябва да се прави в органично-кислородно съзвучие с биоприродата. Тази изкуствено измислена столица, разположена върху Перловската река е световен екоабсурд. Няма друг мегаполис, та дори голямо село без воден басейн.

до а пари откъде? точно така - на гол корем чифте пищови! от къф зор? имало било остра необходимост от нови правителствени сгради!... айде де...

Mdaaa dokato sveta e v kriza u nas se kupuvat durjavni mercedesi i se stroiat luxozni ofisi za administraciata. A prostite horica koito 6te budat obslujvani pak 6te 4akat nemili nedragi po opa6kite..

А за няколко детски градини пари няма.........

Генералният план за изграждането на София като столица на Б-я е сбъркан от самото начало. Правен е от австрийски архитект (т.е. по подобие на Виена), та затова централните улици са като за файтони. След това започва безумното превръщане на София в град - политически, икономически, промишлен и пр. център , т.е. едно недоразумение. на което сега берем последствията. София постепенно се превръща в град-държава, което е пагубно за страната като цяло. И вместо да се правят инвестиции тези грешки да се тушират до някъде, са прахосват средства, за сметка на превърщането на една голяма част от града в гета и бедонвили. Софийското поле от геологична гледна точка не може да поеме такова застрояване и пренаселеност. Но ще видим... Бъдещето ще покаже кой е бил прав.

На българина му дай само да плюва. Нищо не може да го зарадва. Вместо казарми при всички случаи е по-добре да има правителствен център. Поизчистиха София предизборно, и това не му харесва. Иска си кочината! Все нещо му е криво. Хора сипете си по едно питие и се отпуснете- пролет е, живи сме, какво толкове злобеете. По-добре да построят нещо в България, отколкото да откраднат парите и да ги изнесат в Швейцария. Центъра, ако изобщо някога го построят, няма как да го изнесат- ще остане за децата ви.

Всичко Мара втасала-само косата си не сресала.Така изглежда тоя проект,по време на криза и комуно-грандомански тъпотии.Тия в БСП или нямат акъл или съвсем са безгръбначни.?

(izvinete lipsata na kirilitza) Ta, daite da sumirame - ot Rusia schte vzimame zaemi; -na Frantzia schte davame Imasche edna nascha pogovorka za grantzia i neschto (dosta stara e) ! A naschi savremennitzi kazvat, che v nai-sotzialnata darjava za Evropa dosta nedobre se jiveelo (osven ako ne si piednoir, segaschen ili nasledstven)

хора не прочетох нищо положително във вашите коментари. мисля че сте много неготивно настроени и обременени знач няма проблем че се строи на цариградско цял комплекс от мол и офисиа има проблем че се строят държавни учереждения. ами запитайте се ако трябва да ходите в един ден до Агенция по вписвания и да речем м-во направосъдието плюс всички техни паркинги в центъра. ако хората бяха мислили като вас преди 100(50 години нямаше да го има центъра на софия яотидете да видите в германия правителствените им сгради

ne zlobejte tova e po-dobur variant za vsichki i hste namali trafica kum centura

В цялата работа има нещо много съмнително. Въпросът не е до парите и комисионните, които някои биха взели, а някакъв генерален план с много по-далечна визия , отколкото изглежда на публиката. Без да изпадаме в конспиративни теории, тук се сещам за онази книга на съвременен български предсказател, че след 15-20 години НДК-то ще потъне и в центъра столичан ще се предвижват с лодки. А като се има предвид местоположението на америкаското и руското послства, човек се замисля. Н същото време, онова хотелче, което изникна на не съвсем подподящо място - на ъгъла/завоя на Цариградско и пътя за Младостите, навеждат на мисли за вътрешна информация. сдъщо така намерението БТК да се мести под наем в новия комплекс на Цариградско с/у Окр.болница... Бързото , почти безумно застрояване на Младостите, превърщайки ги в град-сателит, за разлика от спалнята Люлин... Бъдещото заводче за боклука ще бъде в Д.Богров, т.е подръка ... Районът на Кремиковции е переспективен жилищно-бизнес център (въпрос е на време) и пр. и пр. С други думи ще си купувам жилище в този район - човек трябва да се съобразява с реалностите и переспективите. ПС. Абе явно Школата на МВР и Ам.колеж не са случайно на мястото, където са...

Е това вече е наистина нахалство във време на криза, но като огладнее народа пак ще излезе като през 97 година. Май след всяко управление на БСП ни чака само едно - КРИЗА, а защо не кажат и колко ще струва самия проект отначало до край , от проектирането до пълното му завършване, даже с обзавеждането сигурно колкото БЕЛЕНЕ, ам май ще трябва да си направят и концлагер БЕЛЕНЕ , защото само комунистите могат да харчат така народни парил Те не знаят как да се изкарват разбират само от харчене.

вместо да построят ново студентско градче, ще си строят нови административни сгради... български студенти -къде сте??? ето ви кауза за протести

Следваме примера на Чаушеску в Букурещ. Дали историята ще завърши по същия начин?

Идеята на архитекта също ми хареса. Софийското сити пред Суходолския буклук. Ама и идеята за затвора си я бива.

Що френски Български няма ли

А какъв е хонорара на международното жури оценило проектите?

Дал съм им линия да правят комплекса върху сметището в Суходол, и без това са най-големите боклуци1

А не е ли по-удачно всички министерства и народно събрание да се преместят в затвора, а да се изгради нов затвор извън софия. Ако искате може и Референдум да направите. Идеята си я бива.

Пълен цинизъм! На премиера баткото пак се облажи! И Доминик Перо и Сър Норман Фостър са хора на Георгий Станишев, като председател на фондация Яков - Чернихов!

къде е соирката на метрото на този нов дефанс? или автобусната спирка? или тролейбусната? или трамвайната? или магистралите по които ше се ходи и паркингите? ако админисстрацията живее е люлин как точно ще ходи на работа и за колко време? а клиентите посетители? а тези чиновници сдето така или иначе трябва физиечски да ходят до централната банка, народното събрание и министерски съвет, как ще го правят? навремето не знам кой е бил архиотект на софия но е направил всички министерства срещу двореца и банката на пешеходно разстояние. Сега някакъф чуждоземен конструктор ще прави мъртвороден грандиозен проект на незнакомой поселкьи и на беьимяной вьисоте аз казах че ако трябва нещо да се мести трябва да се мести не в парка на 5 километър, а на безсмислената площ около гарата и автогарата дето сега няма нищо смислено а в бъдеще ще има метро, влак, автобус, трамвай , ттролей и пешеходнио разстояние до историческия център със старите институции

Егати нахалството. Правителствата по цял свят се чудят как да намалят разходите, а другарите пръскат мангизи наляво-надясно. А сега за капак ще ни загробят и с АЕЦ Белене, та кредита от 4 млрд ЕВРО ще го плащат и правнуците ни на Русия. Национални предатели!

всичко мара втасала има явно още пари за пилеене и крадене

Бърза да подпише май, за един парички, дето ще потънат в една ямичка.... Бърза, щото си отива... Архитекта може да е Франсе, а изпълнителя на кой е брат, сестра, леля, чичо, братовчед...?? ОТ МВФ вярно разправят, че сме луди да си мислим, че кризата няма да ни засегне. Тя не само ще ни засегне, ами ще ни помете. В цял свят хората съкращават административните разходи, а нашите анимационни герой са решили да строят цял комплекс от административни згради... Ех, много е далече този 5 юли...

A KADE E BRAT MU NA DRUGARIA STANISHEV V CIALATA TAZI ABOTA:))??? Niakoi znae li koi e brat mu?

А какво ще стане със сегашните сгради??? И след като искат да се местят от центъра, защо се прави конкурс и за нов парламент в партийния дом?

Ние сме в криза и може бюджета да е на червено те се чудят къде да изхарчат няколко милиона, а може и милярд.Трябва да ги чакаме и като се нанесат тъкмо всички ще са на едно място.

В тази криза българския данъкоплатец ще си позволява луксозни проекти, вместо да се инвестира в работни места и нова стратегия! Абсурдистан! А защо се е разбързал СерГейчоМама да подписва разни огромни проекти преди да го бутнат, всички знаем-ТЛЪСТА КОМИСИОННА!!! Успех

КРИЗА Е !!! СТЯГАЙТЕ КОЛАНИТЕ !

Да си направят и траурен парк,може и да потрябва скоро!

Има ли смисъл да се строи този комплекс за държавата, при положение, че няма държава. Или по време на финансовата криза за последно Сер Гей трябва да си вземе хонорарчето и да подпише хиляди договори, които ще набута на следващото правителство да им бере гайлето. Браво Сер! Ще плаща данъкоплатеца за твоето безумие!

shto gi nyama v internet. kolko sa horata, kato Stanishev, na koito im plashtat v rabotno vreme da hodyat da gi gledat? i az iskam da gi vidya tezi proekti...

vreme beshe taman she vi izbiem po barzo kato ste na edno mesto.

Френски архитект ще прави новото сити на властта На гол корем - чифте пищови. Отидоха пенсиите на баба и дядо. Ама на тях защо им са те доброволно ще се откажат като видят проект за 8-10 мил. евро и комплекс за 1-2 милиарда лева.

Що не си изкопаете бункер като Садам, той доста дълго се кри??!!!

Вместо да намалят чиновниците- те им строят нави по-големи сгради. Какво предвиждат за хубавите стари сгради-приватизации за братко ли..С този проект ще се повтори случая с проекта за Художествената академия.Пари дадени за конкурс,който е опорочен,спорен като резултат, скъп и накрая -похарчени народни пари.Как ги решават тия работи.Станишко е много нахален

Предлагам френският архитект да се оттегли от снимката и после да им пуснем 1 бомба още сега!!!

Абсолютна простотия - казвам го с пълното си професионално съзнание, че архитектурата трябва да се прави в органично-кислородно съзвучие с биоприродата. Тази изкуствено измислена столица, разположена върху Перловската река е световен екоабсурд. Няма друг мегаполис, та дори голямо село без воден басейн.

Абсолютна простотия - казвам го с пълното си професионално съзнание, че архитектурата трябва да се прави в органично-кислородно съзвучие с биоприродата. Тази изкуствено измислена столица, разположена върху Перловската река е световен екоабсурд. Няма друг мегаполис, та дори голямо село без воден басейн.

и още нещо - убедена съм, че пишещият за първи път чува името на архитекта. какво означава един от най-известните, известната сграда на съда в Люксембург. сграда като сграда. колкото тази на съда в каспичан е известна, толкова и в люксембург е известна. просто някой дава пари да се построи и се печели търг. чак пък да е известна...

има ли идея авторът къде се падат на картата 6 км от центъра, на Цариградско шосе. ПОКРАЙНИНИ е място КРАЙ града. а това, на което пишещият вика покрайнини си е на 15 мин път (ако бойко борисов си свърши работата и няма задръствания) от центъра. така че не подвеждайте, ако не разбирате от километри и посоки.

Да Пунакт днао!

O AKO MISLI6 4E V BULGARIA NQMA BUNKERI KUDETO JIVEQT BOGATI HORA? JESTOKO SE LUJE6