Ден на траур

Днес е ден на национален траур за трагично загиналите при пожара на 28 февруари в бързия влак от София за Кардам деветима наши сънародници.

Обратно в новината

Коментари - Ден на траур | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

едва ли има точни думи с които да изразя разочаровасние,безси за това което се случва ежедневно с обикновените хора.съболезнование: изпразнена от съдърваниение не сме живи духом имам предвида тази болка на родител как ви звучи??? моля ви хора нека всеки от нас преосмисли себе си,никога със свое действие или бездействие да не причинява никому зло... скърбя за всички с нелеп карай на живота си и се надявам душите им да спират всеки злодей понечил зло някому...

Е това братя селяни е част от цената която плащаме, за до се врем у Софето. Ходим, правиме калабалък и накрая страдаме заради глупостта си. То народът си го е казал - да би мирно седяло, не би чудо видяло.

моите съболезнования към близките на загиналите в огнения ад. искам да споделя във форума какво мисля аз,голяма е вероятността за терористичен акт в навечерието на Нац. ни празник. Както казваше покойния Борис Димовски много прост народ живее по нашите ширини. На много от младите не падат цигарите от устата им ,както и на тяхните родители, като тръгнат нанякъде ,помъкват торби ,пиене, викат като пощурели , момичетата полуголи по улиците та даже и през зимата.Минавам всяка сутрин за работа по край едно училище ,на павилиона за закуски блъскане ,викане , псуване на нищо не прилича облечени и гримирани като за улица на фенерите.Учителите се чудят къде да се скатаят за една цигара , и изобщо не им обръщат внимание. Държавата трябва най-напред да разреши проблема с тази младеж и посредствените учители. Да се правят проверки , да се проверяват знанията на учениците както трябва ,а не фиктивно. ВСИЧКО

Поклон пред паметта на трагично загиналите Най искренни съболезнования на близките им

Не траур, а истината е нужна на близките и на всички добри хора, които им съчувстват! Иситната - кой подпали влака и с каква цел?

Просто нямам думи...Защо почти всеки наш празник е белязан с нещо трагично,защо трябваше да умрат тези толкова млади хора,за които животът сега е започвал!С какво толкова сме грешни - с омразата и злобата,със зависта и неумението да се радваме на простички неща!Толкова ми е мъчно за загиналите,мир на праха им ,а на близките какво можем да кажем -всякакви думи са безсилни и не на място в този тежък момент!

Много сили на всички които ги обичат !!

Просто нямам думи...Защо почти всеки наш празник е белязан с нещо трагично,защо трябваше да умрат тези толкова млади хора,за които животът сега е започвал!С какво толкова сме грешни - с омразата и злобата,със зависта и неумението да се радваме на простички неща!Толкова ми е мъчно за загиналите,мир на праха им ,а на близките какво можем да кажем -всякакви думи са безсилни и не на място в този тежък момент!

ПОДИР ПЕТ ДНИ - ГУБИ ПОЧИТАНИЕ И ЕФЕКТИВНОСТ. ДЪРЖАВНАТА МАШИНА - САМА ПО СЕБЕ - КАТО ЦЯЛО - СЪЩО ВЪЗПИТАВА ПОКОЛЕНИЯТА. С УПРАВИЯ - ИЛИ С НЕУПРАВИЯ. ЩОТО МНОГО НА БРОЙ СЕ ЗАРЕДИХА ТЕЗИ КАТАСТРОФИ - КОИТО НЕ БИ МОГЛО ДА СЕ УКРИЯТ.

Просълзих се като прочетох как Др. Георгиева е помогнала на двете момичета, а накрая самата тя не е успяла да се спаси! Не я познавам, но това е достатъчно да се види колко достойна е била тази жена! Малко такива хора останаха, направо е жертвала живота си! Нямам думи да изкажа скръбта си, както за нея, така и за другите загинали в този огнен ад. И толкова млади хора...нещо ненормално е станало, за да не успеят те да се спасят...Страшна трагдия, пребираш се за празниците и изгаряш жив...Какви са тия газови котлони във влака за които чета и цигари, безобразие, пушенето във влаковете в нормалните европейски държави е абсолютно забранено! Поклон пред паметта на загиналите!

Както често се случва у нас оцелели явно се най-нефелните и техния багаж. Както сигурно съм е оцелял и този, който е предизвикал пожара,а сега трае и се скатава отървавайки кожичката си още един път - без да му се търси отговорност. Този човек /и такива като него/ ще продължи да живее сред нас и в някой друг момент може и ние да пострадаме заради него.

Tyzhno za horata, no si predstavjam kakva panika e nastypila kojato spored men e glavnata pri4ina zatova da ima tolkova zhertvi. Za syzhalenie v takava situacija vseki gleda da spasi sebe si i ne mu puka za drugite ili izobshto ne znae kak da reagira - instinkt prosto. Ako e imalo njakoi da se opita da organizira da se pomogne na horata da sljazat - bez bagazh i chaniti i torbi4ki e mozhelo sporem men 100% da njama tolkova zhertvi. Ne moga da povjarvam ce za super kratko vreme e plamnal do takava stepen pozhara!!! Vsi4ki znaem kolko prozorci ima edin vagon i vse ima s kakvo da se shhupjat ... Tyzhna istorija kato chalo, no lichnoto mi mnenie e, che panikata kojato e nastypila e vinovna za mnogo ot neshta.

Когато се качва човек на държавен транспорт, какъвто е бдж - държавата и нейните служители и институции са виновни ако му се случи нещо такова, така е в цивилизованите страни. Просто ние бългатите сме много гадно племе, не ни пука за другия, обичаме да гледаме сеир. Как може да тръгне някой да изнася багажи куфари и чанти в същото време да има хора които да не могат да излязат от вагоните. Никой не цени живота на другите. Това се отнася за всички по веригата от управниците , до най-обикновените хора - еснафури тръгнали да вадят багаж - а всъщото време има хора които загиват. Просто нямам думи. Мир на праха на загиналите, бог да ги прости и утеши мъката на техните близки.

Сутринта по бтв момичето от купе 6 каза че видяло лампата да пада и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ-ОТ ДВЕТЕ И СТРАНИ ИЗЛИЗАЛИ ПЛАМЪЦИ-ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ НА ЛУМИНЕСЦЕНТНАТА ЛАМПА -КАКВО Е ТОВА СПОРЕД ВАС-ЛАМПА ПЪЛНА С НЕЩО КОЕТО ГОРИ МНОГО СИЛНО!!!!!!!!!!!

Аз съм служител на БДЖ, локомотивните машинисти които са управлявали влака София - Кардам на 28 февруари са ми колеги а по младият ми е бивш съученик, моля ви бе хора не обвиняваите служителите, генералния ни директор Олег Петков и мин. на транспорта те нямат вина, виновни сме ние самите, защото не се качваме във влаковете да патуваме като хора, а за да рушим, да крадем от тях огледала ПОЖАРОГАСТЕЛИ и каквото намерим.Аз се занимавам точно с това ремонт на локомотиви така че сам виждала и продължавам да виждам какви ли не следи от вандалски прояви.Искам да попитам оцелелите, които се правят на звезди в различните медии от деня на трагедията ВИЕ СКЪПИ ОЦЕЛЕИ ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА КАК СЕ РАБОТИ С ПОЖАРОГАСИТЕЛ СЛЕД КАТО ИМАТЕ ПРЕТЕНЦИИ ЧЕ НЯМАЛО ТАКИВА? ами как да има като се крадат и пожарогасителите и противопожарните одеала това е от мен - служител на БДЖ!!! Бог да прости задиналите и далбоки саболезнования на опечалените близки!

До гражданин ДАНЪКОПЛАТЕЦ Кажи ми гражданино ти като човек ли се возиш във влака,а ? Питам те кажи ми!!! Зашото всеки Божи ден аз отивам да пазарувам части за ремонта на тези влакове които са разрушени от такива като теб граждани Ясно ли тие ДАНЪКОПЛАТЕЦО!!!

Какъв е бил този пожар, че от един човек да останат само няколко прешлена? Мир на праха на всички загинали, толкова нелепо!

Трагедията наистина е голяма. Жертвите е можело да бъдат и повече, и по-малко. Жалко за всички тях и моите съболезнования на близките им. Възмущавам се от безхаберието на управляващите за живота на всички нас, дето не се возим в коли последен писък на техниката, купени с държавни пари. Може ли всяка година да се дават пари за какви ли не глезотии за депутатите, а да не се купят поне радиостанции, ако не нещо по-модерно, за връзка между кондукторите, началниците, машинистите и т.н. във влаковете. Ако е имало връзка между тях, сигурно е можело да се спасят хората. Шафнерите от съседните вагони може би са щели да отключат вратите навреме, машинистът е щял да спре влака и т.н. Ако е имало система за предупреждаване за пожар, пожарът е щял да бъде загасен навреме. Но - каква полза от всички АКО, когато вече нищо не може да се направи! Има и нещо друго. Защо толкова малко хора от пътниците са се опитвали да помагат, а повечето са гледали и са снимали с телефоните си? Какво говори това за нас? Нищо хубаво. Някои даже не са искали да слязат от влака, нека други да се справят с пожара. Ще излезе вярна констатацията, че щом нашата черга не гори, това не ни засяга. Жалко за всички нас като хора, ако сме такива непукисти. Някой дали се е запитал от пътуващите, че е можело да пламне неговото купе, от неговото купе да се разпространи огъня? Тогава щеше да му се иска да му помогнат, нали? Жалко за всички нас, щом сме стигнали до там да не ни пука за човешкия живот!!!

Сигурно по повод траура отмениха за днес предаванията Бон Апети и Искрено и Лично. Сигурно така трябва... Но ето ти потрес - какви са тези малоумни патетично-еуфорично- реклами, които продължават да бълват нонстоп???? НЕЛЕПО И ГНУСНО Е...!!!

в злополучната нощ,този влак нали е минал покрай гарите Роман и Кунино,как така от перона не е забелязан пожара.Ако пожарът е възникнал след Карлуково,нали разбирате,че в затворено пространство огънят не може да се разпали толкова бързо.

писна ми да обвиняваме държавата за всичко ,а ние да не спазваме елементарни човешки закони , не можеш на целия огнен ад ти да стоиш отстрани с телефона си да снимаш и после да го изпратиш в някоя телевизия , не можеш да стоиш на пътя с такси и да искаш пари от босите и уплашени хори , не може да гледаш да си спасиш багажа независимо колко бедни сме . И после да излизаш пред медиите и да обвиняваш машиниста , кондуктора , даже и министара .ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВСИЧКИ ЗАГИНАЛИ , А НА ОНЕЗИ КОИТО СА ГЛЕДАЛИ БЕЗ ДА ПОМОГНАТ НЕКА БОГ ДА ВИ СЪДИ

Мисля, че момичето от шесто купе нещо лъже. Просто прикрива някого и нещо от първо купе.

тази сутрин чух по ТВ, че в първото купе, където е била шумната компания най-вероятно са ползвали газов котлон за нагряване на наркотици, което често се случвало в този влак. Каза го младеж, който е виждал това друг път. Тази верси си заслужава внимание.

Д-р Георгиева преди да загине е успяла да спаси две момичета от Добрич,които са ходили до София за дрехи за бала си. Едното се казва Стела. Събудила ги е и им е помогнала да излязат през прозореца. Самата тя ,обаче не е успяла...

СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ БЪДЕТЕ СИЛНИ .ЦЯЛОТО НАШЕ СЕМЕЙСТВО СКЪРБИ МАКАР ЧЕ НИКОГО НЕ ПОЗНАВАМЕ .ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ ХОРА КОЙТО ИЗГОРЯХА В ОГНЕНИЯ АД.

Траур 5 дни след кошмара!? Лицемери! Човек като си плати билет и се качи на влак, очаква да стигне жив и здрав. На ръководителя на БДЖ за това му се плаща, за да носи отговорност. За министъра да не говорим. Единият трябва да бъде незабавно уволнен, а другият да подаде оставка!

Poklon pred svetlata im pamet!

тази жена си е жива и здрава, не я погребвай още!!! Вчера казаха по ТВ, че има съвпадение на имената

LICEMERIE!!!!!! Ot hora s komunisti4esko vazpitanie i mislene kakvo moje da se o4akva!Iz4akaha da minat 6 dni ot tragediqta za da obqvqt traur!!!!BEZDU6NICI I CINICI!!!!!!

Като се обърне каруцата- пътища много.В такива моменти ме е срам, че съм част от това ''общество''- чесна дума!

Бог да прости загиналите, и най-искрени съболезнования на близките! Подкрепям призивът на RSA за оповестяване на истината за трагедията, за това какво се прави за безопасността на пътниците в транспорта изобщо. Някой виждал ли е чук на мястото, където в автобусите и трамваите би трябвало такъв да стои?! Днес отново има инцидент с въпросния влак, слава Богу без жертви. Докога?!

Поклон пред светлата памет на д-р Галина Георгиева от Втора градска болница.Отидеси един прекрасен кардислог и ЧОВЕК!

Съболезнования на близките на загиналите. Имам един въпрос към момичето от 6 купе което вече втори ден се изявяваа като телевизионна звезда, не и ли е малко неудобно, че от нейното купе е тръгнал пожара, а тя е злязла да търси шафнера вместо да се опита да за почне да гаси пожара който тогава е бил малък и е можело да бъде изгасен само с едно одеяло ако се затисне? Тогава нямаше да има трагедия. Ако е бил голям пожара още в началото значи е терористичен акт със запалителна течност в лампата, а следствието защо отхвърля такава версия?

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ЖЕРТВИТЕ! а другите нека се замислим дали стигнахме върха на себелюбието и егоцентризма и дали докато ровим надолу и все надолу ще достигнем върха на мръсотията, към която сме тръгнали- всеки втори превръща онези ценности, които са възпявали Ботев, Вазов и Левски в скъперничество, лицемерие, сребролюбие. Към оцелелите: да сте живи и здрави и да помните как торба с блузи и вероятно скъсани гащи е била важна повече от живота на всички онези красиви деца, които ще останат само спомен за родителите си и на онези прекрасни родители, чиито деца ще скърбят винаги... И ние ще скърбим, но до пладне, докато не отмине новината. Нека тези, които не са помогнали, а са имали възможност поне да опитат, тежи винаги на съвестта им. Свалям шапка на полицая от Транспортна полиция, който е опитал да помогне и е с инфаркт в болницата, свалям шапка и на онези всеотдайни пожарникари! Боже, помогни душите на загиналите да намерят покой! Амин!!!

Мир на праха на загиналите и съболезнования на близките им! Голяма трагедия, наистина!

Поклон пред светлата памет на д-р Галина Георгиева от Втора градска болница.Отидеси един прекрасен кардислог и ЧОВЕК!

Бог да прости загиналите! Съболезнования на близките! Не мога да приема, че всички сме виновни, че всички българи са безхаберни. Има конкретни виновници. Нека бъда съден, когато съм допуснал грешка, когато съм проявил немарливост. Разбира се, че и тогава всички българи не трябва да споделят моята вина.

В България всеки ден трябва да бъде ден за траур,най малко заради това че всеки ден по пътищата загиват млади и невинни хора по вина на лоши пътища,маркировки,не контрол,пияни,безотг и неправоспособни шофьори.

Аз пък какво общо имам с некадърността на управляващите?? Изобщо с нехайство на 3-5-8 във всяко отношение! Както и да се оправдават, излиза че лично са ги кремирали от безхаберие!

Въпрос към пътниците,които в целия този ад са спасявали багажа си-Спите ли спокоино, че опазихте вещите си, а може би по този начин сте попречили на някой да излезе от огнения ад??? Пожелавам ви този въпрос да ви преследва цял живот. Що за безхаберие и материализъм в една такава ситуация??????. Вечна памет на загиналите, макар, че вечно ще ги помнят само техните близки.........

Да ви кажа,омръзна ми все да слушам как всички българи обвиняват държавата за всичко.Държавата това сме ВСИЧКИ НИЕ...Никой не потърси вина в самите нас.Ами психолозите си го казаха:докато някои са горели,другите са си спасявали багажа.Никой не се сеща за човека до себе си.НИкой не се е сетил да почука и да събуди хората.Вероятно и пожарът е причинен по вина на самите пътници и после държавата виновна.Не умеем да се пазим сами,а какво остава да пазим и другите около нас.Трагедията в Индиго е станала по същата причина.Отзад младежите са напънали и са бутнали останалите.Те са виновните и лоши стечения на обстоятелствата.Изоб никой не се замисля какви ще бъдат последствията от действията му.Както пияната майка от Перник,която се качва в колата и качва и детето си и после убива още три деца.Тя дали се е замислила???Голяма вина имат самите пътници във влака-някой е разлял нещо,някой е изпуснал огънче и ето...Но кой от тях е помогнал на съседа си-да го събуди,да му каже че влакът гори...Какво всички сте гракнали Държавата та държавата....В НАС САМИТЕ Е ПРИЧИНАТА...Жалко за хората.НО след толкова много трагедии взе да ме хваща яд-толкова много смърт и никой не си взема поука-и възрастни хора,пък какво да говорим за съвсем младите.

Мили Господи,моля Те прости волните и неволни прегрешения на загиналите в този нелеп и по своему престъпен инцидент. На техните роднини-най-искрени съболезнования.Още веднаж,БОГ да прости свидните Ви покойници.

Смятам,че никой не те заставя на сила да скърбиш за някого. А национален траур обявяват всички страни,ако се случила някаква трагедия ковстваща живота на техни граждани.

Играем си с трагедиите. Ако не беше толкова ужасно, просто шеще да е смешно. Добрич - градът дал най-много жертви...да, сякаш за 10 000 човека става въпрос. Шумен е в траур - погребват двете жертви...Просто ако не беше трагедия, шеще да е комедия. Това значи ли че за всяка автомобилна катастрофа в Шумен ще обявяват траур?

Въпрос към пътниците,които в целия този ад са спасявали багажа си-Спите ли спокоино, че опазихте вещите си, а може би по този начин сте попречили на някой да излезе от огнения ад??? Пожелавам ви този въпрос да ви преследва цял живот. Що за безхаберие и материализъм в една такава ситуация??????. Вечна памет на загиналите, макар, че вечно ще ги помнят само техните близки.........

Дълбок поклон пред починалите, и съболезнования към близките им

Бог да прости загиналите. Мир на праха им. Искрени съболезнования на почернените им близки. Дано всички си вземем поука от тая трагедия и да направим така, че да не се повтори никога повече!

POKLON PED ZAGINALITE! Stiga licemerie i podigravka s naroda be bokluci takiva nagli. Samo razstrel shte poupravi malko darjavata ni

Нека да си мислим колко сме нехайни и нека всеки да види вината в себе си

mnogo mnogo licemerie i podigravki poluchavame ot tezi bokluci v parlamenta. Stiga veche praviat ni na maimuni samo razstrel na boklucite shte ni pospasi malko. Sajaliavam mnogo za vsichko triabva da ima vinovni za pojara, no ne da se chudiat koi patnik da nabediat a koi ot bokluchite e vzel nai mnogo parichki ot djobchetata na BDJ