Връщат ”софийското жителство”?

До края на годината ще се създаде действащ механизъм за адресна регистрация и контрол на миграцията в София. Очаква се да бъде създадена и нова комисия в СОС по демографските въпроси, която ще се бори с пренаселването на столицата.

Обратно в новината

Коментари - Връщат ”софийското жителство”? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ВИ ПИКАЯ НА СОФИЯТА !!!!! ТЪРНОВО Е НАЙ !!!! ТУК СА БОЛЯРИ А НЕ ШОПИ

Тъпанари!90% от циганора вече се засели в София.Сега ги уредете с жилища.Поне на входа на града да ги обезпаразитявахте!

Super, stiskam palci da stane!!!;))

Bravo Boiko !!! - DA KUPUVAT SMELO BILETI ZA SELO! KUDETO SI PLASHTAT DANUCITE-TAM! a ne da sechudim kak da im rinem lai..ta i kude da si zavedem decata na detska gradina! burzo stavai premier, che nervite ne ni izdurjat veche!

nishto protiv horata da idvat da jiveqt v Sf obace ... aide ako obichat da si se registrirat i da si plashtat danacite za smet, koli i t.n. v Sf a ne po rodnite mesta zashtoto im e po-eftinko ili gi marzi ... te tova sa selqni pricelvashti se v otvoreniq prozorec i baaam torbichkata s bokluka dolu na detskata ploshtadka

ВРЕМЕННИ МЕРКИ до промяна на зкона за гражданското състояние -------------------- 01.11.2008гза времето от 09 до 18ч по улиците на София имат право да се движат А/ Лицата от женски пол - на нечетно/тек/число от месеца.Б/Мъжете на четно число. Всички граждани движещи се по софийските улици са длъжни да се носят така,че полът им да е очевиден за околните най малко от 10м.Променилите полът си да носят у себеси съдебното решение.2.От 18-20ч имат право на движение лица от двата пола родени от 01.01.1980г до 31.12.2000г3.От 20-22ч лица родени 01.01.1940г до 31.121979г3.Движение на автомобили на същия принцип-на четна дата -колите с номера окончващи на четно число и съответно за нечетните дати-последната чифра на нечетните номера./Изключение се прави за моята-кметската кола,на президента и по една кола от всяко РПУ на полицията и спешните медицински центрове/Копие от настоящите мерки да се изпрати на всички чужди посолства да не ми се правят,че не са чули и да знаят какво ги чака ако стана примиер. КМЕТ ББ

Как не ви е срам да се правите , че не разбирате за какво иде реч!? Никой не е казал , че иска да въвежда софийско жителство! Иска само да се регистрирате!!! Това навсякъде го има. Или ви е по-добре да си живеете като фантоми във фургончетата? Най-д ми приятелки са от Бургас и от Стара Загора - за тях в огъня влизам и те за мен! Какви глупости говорите - селяни. Селянин не е месторождение , а държание - и от София и от провинцията има селяни. Но в София действително вече е ужас! Опитайте в понеделник да отидете на работа от Люлин, Младост, Борово или Княжево до Хладилника? Пълно е с млади момчета, с огромни чанти, които се връщат от кърджалийско или габровско отново в София. Нямам нищо против - трябва да се живее, а затова трябва да се работи, но след като си в София би трябвало и повече пари да се отпускат на големия град.А има и неща , които не могат да се развиват повече - улиците, канализацията детските градини и др. Така , че разберете - вашите си управници не са на място! Защо не направят нещо , като тези от Варна и Велико Търново та хората да си стоят по места. А колкото до това, кой храни софианци - направо е смях да се говори , че някой си от провинцията ни храни.Такива глупости отдавна не бях чувала - това е същото както едно време говореха, че България храни Съветския съюз.Вие сами не можете да си се изхраните, та тръгнахте и други да храните! 5 кила домати или 10 кг грозде не може да изхрани цяла София! Просто трябва да има ред! Ь и както има умни хора от провинцията, така и всички най-големи престъпници са от там - Маргините - Силистре, Илиевите - Кюстендил, Митьо Очите - Бургас, Ванко - Пловдив - още да пиша ли?

Необходимо е да се саздава поминък и работа в провинцията и околните градове на София. Също така да се изградят добри пътища,магистрами и шосета. Тогава проблем няма да има. Това и изходът. Голяма част от тези хора сами ще напуснат София. А иначе и хората от провинцията са наши съглаждани, и те имат право на избор къде да живеят. Вече сме в 21 в.еврограждани сме и може даже да отидем в друга евростолица на живеем. Не е правилно да се говори за софийско жителство отново. Това е минало.

А знаеш ли изфинена госпожо(це),че пантоф е гръцка дума и означава чехъл,лепки,калеври. искаш,така го разбирай.И цървулът,и чехлите служат за обуване.А което и поколение софианка да си,не си коренячка.Чети по-надолу и ще ти стане ясно защо.Не ме гледай,че съм капелата,и аз съм от селата!

Не се тревожете българи от провинцията.Проблемъ няма да се реши.И Атина от колко години пищи от пренаселване,колко полицейски хайки по улиците за адресна регистрация,колко жакване в европейския съюз от пришълците.То не бяха хайки,арест екстрадирания и какво ли още не.Пак се връща народът.Българи специално пеш до Атина идват след като са ги изгонили,та една София ли ще ви се опре.Ако се изнамерят икономически механизми,ефектът ще се забележи най-малко след 20 години.А не е ясно сега крещящитестоличани ще ги отвее един ден съдбата.Да се молят само да не е в село Сушево,Разградско.Са ви на столичаниможе да съперничи единствено на претенцията за синя кръв на английската кралица.Но в случая нейната претенция е оправдана.Не се изживявайте за богоизбрани,защото понятието столичанин е с временен характер.Все пак София е четвърта по ред столица.Не се знае дали ще е и последна.Така,че по-кротко,някой ден един сегашен провинциалист,но утрешен столичанин да не ви прегази.

Бойко-на Орлов мост. да си поеме кметството

Нямам нищо против никого , наистина всеки има право да избира къде да живее, но им се чудя на хората , които плащат по 300 400 евро наеми къде им излиза сметката, ако София продължи да се населява ще се разпори по шевовете, наистина тук стана много трудно за живеене, човек може да се побърка тръгвайки и връщайки се за и от работа. И какъв е тоя зор за София не мога да разбера. Наистина тук се предлагат най-много работни места, заплатите са може би и по-високи, но истина е че и най-много се харчи. Ако един човек плаща наем, пътува с кола до местоработата си и в почивните дни отива в родния си край -къде му излиза сметката.

Не съм чела( всичките постинги, но и от малкото се вижда, че става наистина въпрос за голяма селения и простотия! За съжаление тези 300000 софиянци

Всеки има право да си търси хляба навсякъде, но защо всеки си мисли, че като отиде там всички останали ще са длъжни да се съобразяват с него? Дали в София, Пловдив Варна или който и да е друг град простака си е простак. Дали ще е от град или от село простотията не може да се скрпие-тя извира отвсякъде. Всички са се скрили анонимно зад вратите си и взаимно се обвиняват. Този е длъжен това, другият друго -само той единствен никому нищо не дължи. Не мили ми сънародници помията си я правим ние с претенциите си на които няма грам покритие за съжаление.

САМО НАПРАВЕТЕ ГРУБА СТАТИСТИКА - КОЛКО КОРЕНЯЦИ СА САМО СЕРВИТЬОРКИ, КАСИЕРКИ, ТАКСИТА, ВАТМАНИ И БИЗРАБОНТИ?? ОКОЛО 80%! ЗАЩО! ПОВЕЧЕТО ШЕФОВЕ СА СОФИЯНЦИ, НАЛИ?! НЕ Е ЗАРАДИ ЗАПЛАТИТЕ! ПОД 2500 ЛЕВА ЧИСТО СЛЕД РЕАЛНИ ОСИГУРОВКИ НИКОЙ ИНТЕЛИГЕНТЕН ЧОВЕК НЕ БИ ЖИВЯЛ СЪС СКОТОВЕ, ИЗВИНЕТЕ, СЪС ШОПИ!

Точно така! България, мисля, е наша, на всички или не?? Ако не ви харесва вече в София, отидете вие в така наречената от вас провинция да благоденствате! телно - светът е широк! За мързеливи и некадърни хора, нито една столица не е резервирана! Шефовете на компаниите са повечето софиянци /говоря за известните международни компании само, с които и работя/. ЗАМИСЛЕТЕ СЕ, защо те накрая избирас за 80% от екипа си хора не от региона? И ПОВЯРВАЙТЕ МИ - с по-високи заплати! P.S. Никой интелигентен човек не би ви стоял тук за 1000 лева -това е подигравка!

Подкрепям предложението. Крайно време беше.

Pozdravi do SELSKI PI4

Vijte kakvo 6te vi kaja, DRAGI SOFIANCI! Prestanet da pluete po horata i da gi nari4ate seliani, za6toto vie samite me vazmu6tavate sas selskoto si povedenie ot komentarite , koito si zagubih vremeto da 4eta!Stara Zagora , Varna, Vidin , Ruse, Silistra,Burgas, Carevo, Sozopol, Smolian, Sandanski........-to sa drugi gradove na Bulgaria, ne po-malko dostoini, sas svoia istoria i kultura. Ot kade na kade vie , SME6KI TAKIVA, nari4ate tehnite jiteli seliani!!!!!Dali si ot grad ili selo niama nikakvo zna4enie, vajna e cennostnata sistema. Tia pravi edno ob6testvo grajdansko ili ne takova. Kade sa va6ite cennosti , SOFIANCI, ili ne znaete kakvo e tova? Ne6to ne gi vijdam v komentarite vi nito kogato biah v Sofia gi vidiah!

Razbira se trybvo da ima registraciy!!!!

Здравейте! Аз съм ония... селянчетата, които идват в столицата с плетените си жилетки за да я мърсят. Всеки има своята истина, а моята е че тук имам възможност за реализация, да се чувствам пълноценна на работното си място и да работя това, което искам. В моят малък град няма избор! Там ми липсват дори социалните контакти. От години нямаме театър, кино, дискотека... Там нищо не се случва, защото младите хора от години са в София или чужбина. Мили кореняк-софиянци ще ви задам само един въпрос, който е по скоро риторичен. Ако вие сте завършили две висши образования, курсове по английски и компютри, а там където сте родени нямате щанс за реализация не бихте ли потърсили по-добро място? Нима трудът ми и опитът натрупан през годините /защото аз учех и работех едновременно/ трябва да се разпилее. Защото точно това ще се случи, ако живея в моя град. Има още нещо, което искам да споделя... Въпросът с квартирите! Живея при възрастна жена, която получава 350 лв. пенсия и от мен 200 лв. наем за стаята, която ползвам. Постоянно е намръщена и недоволна, имаме проблеми с това кой каква част да плати от сметките... Мисля си, ако аз не живеех при нея дали би могла да си позволи този охолен живот.

Тази тема трябва да се прекрати. И спора също. Претендиращите за цивилизованост не би трябвало да имат подобно поведение. На тези, които продължават да подържат просташкия високомерен тон ще кажа: няма по-замърсен град в България. За съжаление. И това, че в столицата ни живеят 2 милиона, въобще не е причина града да не бъде чист, с уреден трафик и места за паркиране. Да се спре безогледното застрояване, след което не остават зелени площи и т.н.

Всички, които използват думата ,,селянин - моля, да си ходят на село - това, че някой е роден еди-къде-си няма абсолютно никакво значение,важно е онова, което се проявява в поведението. А безспорно най-селското поведение, което съм виждала в София е било на онези, които са родени там. Защо? Защото навремето мама е забременяла, за да се ожени в столицатаи въобще не е мислила вкъщи какво възпитание дава на детето и то просто си е останало селянче като нея, независимо къде е израснало. А защо никой не мисли за нещо друго - една огромна част от мигрантите към София отиват там най-напредза да учат. Някой гений случайно да се сеща, че с подобни ограничения столицата се лишава от най-кадърните си и способни хора?!?? Това, че някой не може да си реши проблема с градоустройството, не трябва да се превръща в проблем на интелигенцията. Мисля, че някой го беше казал по-добре и от мен. Нормално е хората да не живеят там, където са родени - всеки се развива малко или много. Това е специално за софиянци - някой хора са израснали, стигнали са до някъде, изминали са някакъв път, а самите софиянци стоят продавачи по пазарите с 8ми клас и се оплакват без цял живот да изминат и милиметър повече от онова, което са добили по подразбиране. По-скоро е странно да останеш да живееш в родния си град.

АБЕ,ШОПЕ ВАРНА НИКОГА НЕ Е БИЛА СЕЛО,НИТО ПРОВИНЦИЯ.НЯМА И НУЖДА ОТ СОФИЯ.НЕ САМО ВАРНА НЯМА НУЖДА ОТ СОФИЯ,НО ВСИЧКИ ПО-КРАЙБРЕЖИЕТО.СОФИ НИКОГА НЕ Е БИЛА ХУБАВ ГРАД И НЯМА ДА СТАНЕ.СЕЛТАЦИТЕ С ТЕ В СОФИЯ,АЗ ЛИЧНО НЯМА КВО ДА ПРАВЯ В СОФИЯ ПО-ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ И РАБОРА ОТ ВАРНА НЯМА НЕ САМО В БГ,НО И В ТАЯ ЧАСТ НА СВЕТА.САМО,ЧЕ ПРЕДИ ДА ДАВАШ МНЕНИЕ ДАЛИ НЯКОЙ ОТ ЖИВЕЕЩИТЕ В СОФИЯ Е СЕЛЯНИН ИЛИ ГРАЖДАНИН ЗАЩОТО Е ДОШЪЛ ОТ ТРЪН,БЛАГОЕВГРАД,БУР ИЛИ ОТ КЪДЕТО И ДА,ПОМИСЛИ ДАЛИ ТВОЯ МАНТАЛИТЕТ И СЕЛСКО ПОВЕДЕНИЕ НЕТИ НОСЯТ САМО НЕГАТИВИ.АКО ТИ БЕШЕ НАИСТИНА КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ НЯМАШЕ ДА СЕ ПРАВИШ НА ПО-ГОЛЯМ КАТОЛИК ОТ ПАПАТА.СЪС ЗДРАВЕ И НЕ ЗАБРАВЯЙ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И ВСЯКА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ СА ЦЕНИ.

Драги варненец: 1. Когато останем 200 хил., както казваш София няма да е призрачен град. А ще се превърне отново в хубавия и чист европейски град, който помнят дядо ми и баба ми. 2. Шопите може и да не сме от прабългарски произход, но това не ни прави по-малко българи. 3. София е на това дередже от селската сган /под това разбирай най-кофти населението от БГ, е има и изключения, но се губят/ което ЗАРИНА столицата, особено в последните години. ЗА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ТОВА ЗАРИВАНЕ: ВИЖ ПОСТИНГА МИ ПО-ДОЛУ. 4. Щом шопите сме толкова задръстени, ВИЕ ПАТРИЦИИТЕ ОТ СЕЛО КАКВО ТЪРСИТЕ ПРИ НАС? ХРАНИТЕ НИ? ПОИТЕ НИ? А МЕРСИ! Вие кадърните, умните, благородните селтаци си стойте по родните места. КАТО СТЕ ТОЛКОВА КАДЪРНИ - ОБЛАГОРОДЕТЕ ГИ, ПОЧИСТЕТЕ ГИ, НАПРАВЕТЕ ГИ ЕВРОПЕЙСКИ! Нас не ни мислете. НИЕ НЯМАМЕ НУЖДА ОТ ОСРАНОТО ВИ МОРЕ! МОРЕ ИМА И ИЗВЪН ВАРНА! А ИНАЧЕ, ЩЕТИТЕ, КОИТО СА НАНЕСЕНИ НА СОФИЯ ОТ СЕЛЯНИЗАЦИЯТА СА ПО-ЛОШИ ОТ ЩЕТИТЕ, НАНЕСЕНИ НА ПОМПЕЙ ПРИ ИЗРИГВАНЕТО НА ВЕЗУВИЙ!!!!!!!!!!!!!

То па кога Търново е било, един разцвет е имало ! 200 години гръцко и 500 турско! Май ни е малко.

Дано да се случи, вече София е прекалено претъпкана! дано всички които си мислят, че в София могат да немрят нещо по-хубаво отколкото по родните им места, най-накря да се махнат! Този АД тук, вече не може да продължава! По улиците ни е пълно с кретени, които по добре да си ходят на село, да си пият ракииката да копат нивата и повече да не се връщат никога тука! Дано да го приемат този закон, но силно ме съмнява, тъй като полвината от тези, които трябва да го премат, са същите селяни!

ВСИЧКО ДЕЛЕЧ ОТ МОРЕТО Е ПРОВИНЦИЯ. ТОВА МОЖЕ И ДА ЗВУЧИ БАНАЛНО,НО Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ВАРНА ИЗГЛЕЖДА ДАЛЕЧ ПО-ЕВРОПЕЙСКИ И ЦИВИЛИЗОВАН ГРАД ОТ СОФИЯ.КАК СОФИЯ КОЯТО Е БИЛА ОКОЛО 12-13000 СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО В МОМЕНТА ИМА ТОЛКОВА МНОГО КОРЕНЯК СОФИЯНЦИ?ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ,ЧЕ ПОЛОВИНАТА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО В СОФИЯ НЕ Е БИЛО БЪЛГАРСКО?КАК ТАКА ГОВОРЕЩИТЕ 'НАЙ-ЧИСТ БЪЛГАРСКИ ШОПИТЕ,КОЙТО СА 'НАЙ-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ НЕМОГАТ ДА СЕ СПРАВЯТ С БОКЛУКА? ЗАЩО СОФИЯ Е ЕДНО ГЕТО?ТРАНСПОРТА Е ЛОШ?НЯМА ЕДНА УЛИЦА КАТО ХОРАТА?НЯМА ПАРКО МЕСТА И ПАРКОВЕ.НЕ МИ ИЗЛИЗАИТЕ С НОМЕРА ЗА СЕЛЯНИТЕ ТЯ И9 ВАРНА СЕ НАПЪЛНИ С ХОРА ОТ ДРУГИ ГРАДОВЕ И СЕЛА ВКЛЮЧИТЕЛНО И СОФИЯНЦИ,НО ТОВА НЕ Е ОПРАВДАНИЕ ЗА НЕКАДЪРНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ И ЖИВЕЕЩИТЕ ТАМ.СОФИЯ Е ЕДНА МАХЛА НА ЕДИН ГОЛЯМ ГРАД КАТО ЛОНДОН,ПАРИЖ,МОСКВА, И ДР. ИМА НЯМА 1800000-2000000 ДУШИ ПРОСТО Е СМЕШНО ДА СЕ ГОВОРИ,ЧЕ МНОГО БИЛИ 'СЕЛЯНИТЕ' И ЗАДУШАВАЛИ КОРЕНЯК' СОФИЯНЦИ.АКО СОФИЯ ВЪОБЩЕ МОЖЕ ДА ГО НАРЕЧЕМ ГРАД Е ТОЛКОВА ЖАЛЪК И НИЩОЖЕН.МНОГО ЩЕ ПОЧНАТ ДА ВРЯКАТ АКО МОГАТ ДА КАЖАТ ЗАЩО СОФИЯ НЯМА ЕДНА ХУБАВА УЛИЦА,БЕЗ МРЪСОТИЯ И ДУПКИ?НЯМАТ ПАРКОВЕ,ПАРКО МЕСТТА,НЯМАТ АДЕКВАТНО РЕШЕНИЕ ЗА НИТО ЕДИН ПРОБЛЕМ НА СОФИЯ?МАЙ ИСТИНСКИТЕ СТАРИТЕ СОФИЯНЦИ НЕ ЛАЯТ,А ОСТАВЯТ КОРЕНЯК' СОФИЯНЦИТЕ КОИТО СА ПО-КАТОЛИЦИ И ОТ ПАПАТА ДА СЕ ПРАВЯТ НА СЪДНИЦИ.СМЕШНИЦИ. АКО ЗА ШОПАЦИТЕ(ШОПАРИТЕ) БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СА СЕЛЯНИ ОК.НО ДА ВИ КАЖА ВАРНА Е СВЕТЛИНИ ГОДИНИ ПРЕДИ ВАС КАКТО В ИСТОРИЧЕСКИ,ТАКА В ГЕОГРАФСКИ И ИКОНОМИЧЕСКИ.ВАРНА И ВАРНЕНЦИ МОГАТ БЕЗ КОРЕНЕК СЕЛТАЦИТЕ СОФИЯНЦИ.НО 'КОРЕНЕК'СОФИЯНЦИТ МОГАТ ЛИ БЕЗ БЪЛГАРИЯ?АКО ВСИЧКИ 'КОРЕНЯК' СОФИЯНЦИ СИ ОТИДИТЕ ПО-РОДНИТЕ МЕСТА НА ВАС И РОДИТЕЛИТЕ ВИ В СОФИЯ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНАТ 200000ДУШИ?ИЛИ СОФИЯ ЩЕ ЗАПРИЛИЧА НА ПРИЗРАЧЕН ГРАД?

Е това е то селския манталитет - хем се бута да е в София, хем недоволства, хем дава и акъл. Абе, я марш на село, бе, а и щом сте толкова кадърни все ще си намерите работа, а не да плюете само по форумите, нещастници селски.

Това,че нашите мили управляващи не могат да създатат нормални условия един град да се развива,не е проблем на хората от провинцията.А и хора с просташки манталитет,които цапат и рушат,има навсякъде. Съглас съм това твърдение но всеки народ си заслужава управляващите!!

Всеки поживял една година в Сф селянин започва да нарича всички които му пречат селяни, още по-интересно е че и софиянци нямат Соф. жителство, така че всички които живеят в този ужасен град са селяни, това са най- грубите и невъзпитани хора от всички които съм срещал, а за идеята на ББ искам да кажа че е от най-глупавите

Всеки поживял една година в Сф селянин започва да нарича всички които му пречат селяни, още по-интересно е че и софиянци нямат Соф. жителство, така че всички които живеят в този ужасен град са селяни, това са най- грубите и невъзпитани хора от всички които съм срещал, а за идеята на ББ искам да кажа че е от най-глупавите

От около 400 хиляди държавни български служители,разбирай чиновници и бюрократи, половината живеят и работят в София. В огромната си част те са местни,т.е. кореняци.Външни хора по правило до тези длъжности не се допускат, въпреки интервютата и конкурсите.Така че почти всеки трети местен ,потомствен софиянец ,е нареден на държавната софра.Какво чудно има тогава в тази яростна реакция срещу пришълците, които се навъртат около софрата?Кое куче си пуска кокала? А приказките, че селяните си плащали данъците по места, а живеели в София са ала-бала.Къде се стичат парите от ДДС, ДОД, ДОО ,акцизи и ред други? В един казан, в които бърка само София и го разпределя по преценка.А там, където отиват парите, там отиват и хората.Децентрализац е правилната рецепта, но тя може да се приложи точно от тези, които имат най-малък интерес да го направят.Това е истината, драги столичани и не си и помисляйте да местите столицата другаде! Вие от това живеете!Но това не ви прави по-умни, по-кадърни, по-начетени , по-чисти и пр.То е просто една даденост.И накрая, за несведущите в този форум /защото много глупости са се изписали/, тексовете от наредбата за адресната регистрация никога не са отпадали.Отпаднаха тези, които касаят постоянното и временното местожителство,които бяха свързани с други права и задължения.Това са две различни неща.Просто се разпаднаха механизмите за адресното регистриране, но някъде останаха-всеки е попълвал адресна карта в хотел и сега.Та за този проблем става дума в статията. Хайде със здраве и на столичани и на провинциалисти!

ДО ИВАН:Аз лично не държа София да е столица.Направете Търново столица хич не ми пука.После нека всички, които искат да са столичани да се преместят там.Ние от тук ще ви гледаме сеира.Аз няма да се преместя, защото искам да си живея в моя роден град.Разберете, че камъкът си тежи на мястото.Никога няма да сте уважавани така както ви се иска!А междудругото какво стана с тази прекрасна идея за ЛУКОВИТ?

Не ги мислете толкова софиянци, столичани или както там се наричат.И всички други да се изнесат от София, оставащите няколко десетки или стотин хиляди спокойно ще си живеят, работейки в разни министерства и куп други държавни и чиновнически институции, паразитиращи върху обществото като цяло.Впрочем и от там идва до голяма степен патрицианското самочувствие на столичани.София представлява грубо една седма от цялото население на Б-я. Във всички държавни институции, от които се осъществява управлението на страната, съотношението на чиновниците столица/провинция е точно обратното.Защото подбора се прави не по качества, а на правилото:този го познавам, онзи е братовчед, с третия сме учили заедно и т.н. То, впрочем и затова управлението на държавицата ни е толкова кадърно, че я втасахме.

Заменям софийско жителство ведно с 2 апартамента и къща /малко стара/с двор в престижен квартал, за стара къща в родопите с няколко декара гора.

Селтаците се тъпчат в София по една причина: Не защото ни хранят, аре стига! А защото очакват да им минават далаверите безнаказано и незабелязано, да изкарват лесни пари от далавера и разнообразни престъпни дейности и т.н. Без адресна регистрация София е рай за престъпници, мошеници и обикновена долна нецивилизована паплач. Тази сган НЕ плаща данъци в София, НО ползва НАШИТЕ улици, НАШЕТО здравеопазване, ДИША нашия въздух и ОСИРА нашия Град. СЛЕДОВАТЕЛНО: като софиянец аз съм ТОТАЛНО ОТВРАТЕН ОТ СЕЛТАЦИТЕ! ИСКАМ ДА СЕ МАХНАТ!! НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ СТОЛИЦАТА ДА СЕ ПРЕМЕСТИ В ТЪРНОВО И ПАПЛАЧТА ДА СЕ НАСЕЛИ ТАМ. ТОГАВА ЩЕ ПИТАМ ТЪРНОВЦИ КАК СЕ ЧУВСТВАТ, КОГАТО ХУБАВИЯ ИМ ГРАД БЪДЕ ТОТАЛНО ОСРАН, ОПИКАН, ОМЪРСЕН МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО ОТ НАЙ-ДОЛНАТА ЧАСТ ОТ БГ НАСЕЛЕНИЕТО. КОГАТО СЕ ЗАДУШАТ В СМРАДТА! КОГАТО НА ЧОВЕК МУ СЕ ОТНЕМА ЖИЗНЕНОТО ПРОСТРАНСТВО И ТО ОТ ПЪРВОБИТНИ ИНДИВИДИ, ТОЙ ЛОГИЧНО СТАВА АГРЕСИВЕН. СЕЛЯНИ: НЕ НИЕ СМЕ ДОШЛИ ПРИ ВАС, А ВИЕ ПРИ НАС. ЗАТОВА: АДРЕСНА РЕГИСТРАЦИЯ И АДМИНИСТРАТИВНО ОГРАНИЧАВАНЕ НА НАПЛИВА ОТ ВАРВАРИ. САМО В СТРАНИТЕ ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ СТОЛИЦИТЕ СА ПРЕТЪПКАНИ С НЕЗАКОННИ ГЕТА. БЪЛГАРИЯ НЕ Е ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ. НА НАС НЕЗАКОННИ ГЕТА НЕ НИ ТРЯБВАТ. НЯМА МЯСТО ЗА ПОВЕЧЕ СЕЛЯНИ В СОФИЯ!

АКО НА НЯКОЙ СЕ НАЛОЖИ ДА ОТИДЕ В КОКОШКАРНИКА, НАТЪПКАН СЪС СОЙКИ, НАРЕЧЕН СОФИЯ, ДА СИ ВЗЕМЕ СЛЕДНОТО: БРОНЕЖИЛЕТКА,АНТИФОН УПСАРИНА И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ БЕЛИ ЧОРАПИ НА КРАКАТА!

Какъв умник е господин кмета на столицата! Как ли измисли това? Може би му е доскучало, че няколко дни не са го давали по телевизиите и е решил да напомни за себе си? Пак ще станем за смях. Дали първо е помислил, че ако се въведе тази глупост, всеки ще може да осъди държавата за нарушаване на човешките права. ЗАЩОТО не само по българските закони, а и по европейските всеки има право да живее и работи където си иска. Май в Европейския съд ще се видят в чудо от подадените жалби. Е, българите сме уникални - или измисляме нещо гениално, или нещо крайно тъпо. Ако господин Б. Борисов не може да си свърши работата, все някой друт му е виновен. Не можа да се оправи с боклука - виновен му е господин Станишев, че не му е помагал. Не може да се справи с трафика - виновни са му хората, които не са от София. Забравил ли е откъде идват хляба, месото, зеленчуците на трапезата му? Не вярвам да растат на жълтите павета. Виждате ли, господин кмета има такива добри намерения, а пък все някой негови врагове го саботират?! Тогава защо напираше да става кмет? Само за да си гледа физиономията по медиите ли? София била голям град. Сериозно? По света има градове с население колкото две Българии, че и повече. Как ли техните кметове си вършат работата?! Сигурно с можене и упорство. Хайде, господин кмете, да не ставаме пак за резил пред целия свят, че вече много станаха нещата, за които се червим.

Благодаря за информацията за Люлин и Обеля! Грешката ти е,че не живея в тези квартали а в Борово и съм трето поколение софиянец, който в момента е в чужбина заради такива оригофлени като тебе и Б.Б. Ако изгоните хората от провинцията ще дойдат арабите и пакистанците и тогава ще ви питам шопи прости!

Крайно време беше! Като толкова оплювате София,защо идвате да работите тук?Стойте си по родните места и си създавайте работа там. Не сме длъжни да Ви търпим и да дишаме изпаренията на Вашите коли!София се превърна в автомобилен парк! И като си говорите,че ще измрем от глад не си мислете,че някои ви обръща внимание,вие се разкарайте,пък ние ще се оправим перфектно.А вие с какво ни храните?! С присъствието си ли? Нищо не сте ни донесли!Тука не е провинция! Ходете си на село и си садете домати и картофи!!!! Бойко е НОМЕР 1!!!!!!!!!!!!!

Добре, че на хан Аспарух не са му въвели бг гражданство, че не се знае сега къде щяхме да се намираме

На всички мъже от цивилизовани и културни градове като Пловдив,Варна,Русе и Търново,установили се в София, да се плаща месечно възнаграждение от Софийска община за подобряване на местната порода.

ВИЖДАМ ЧЕ МАЙ ОТ 600 ГОДИНИ НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИЛО! БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ПАК Е РАЗДЕЛЕН И ОСКОТЯЛ,ГОТОВИ СМЕ ДА СЕ ХВАНЕМ ЕДИН ДРУГ ЗА ГУШАТА.ИСТИНАТА ЗА МЕН Е ТАЗИ ЧЕ АКО ИМА ДОБРА ИНФРАСТРУКТУРА В НАШАТА МАЛКА ДЪРЖАВА И РАБОТА НАВСЯКЪДЕ ТОВА ПРЕНАСЕЛВАНЕ НА СОФИЯ ЩЕ СЕ СПРЕ.АЗ ЛИЧНО БИХ ОТИШЪЛ ДА РАБОТЯ В СОПОТ НАПРИМЕР АКО ПОЛУЧАВАМ ТОЛКОВА КОЛКОТО И В СОФИ Я,ИЛИ ПОВЕЧЕ.И ТУК БЕЛЯТА ИДВА ОТ БЕДНОТИЯТА И ЛИПСАТА НА РЕАЛИЗАЦИЯ В ГРАДОВЕТЕ ИЗВЪН СОФИЯ.А ИНАЧЕ ТАЗИ ОМРАЗА НА БЪЛГАРИН КЪМ БЪЛГАРИН НИ Е ДОКАРАЛА И ИГОТО,И КОМУНЗМА! НЕКА НЕ ДАВАМЕ ВОЛЯ НА ОМРАЗАТА И РЕВАНШИЗМА,ДА ПОМИСЛИМ И ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!

НЕКА БЕ НЕКА ДА ОСТАНАТ САМО ШОПИТЕ ДА СИ РАБОТЯТ САМИ И ДА СИ ЯДАТ САМИ БОКЛУЦИТЕ И ДА СИ СТИСКАТ САМИ СКЪПИТЕ ЖИЛИЩА ОТ ПО 100 000 ЕВРО .. НЕКА БЕ АЗ СЪМ ЗА НЕКА ИЗГОНЯТ ВСИЧКИ - САМО СОФИЯНЦИ ДА СИ ОСТАНАТ ДА ВИДИТЕ КАК ЩЕ ИЗМРАТ ОТ ГЛАД :)