Съдят измамник за ”уедряване” на банкноти

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за измама при извършена услуга от продавач в търговски обект „уедряване“ на банкноти.

Обратно в новината

Коментари - Съдят измамник за ”уедряване” на банкноти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като ги знаем нашите съдии, сигурно ще му се размине с пробация и някаква малка глоба. Трябва да му треснат най-малко 20 000 лв. глоба + минимум 6 месеца затвор. Нужни са сурови наказания дори за такива тарикатчета! Няма да има ред и спокойствие в държава като нашата, където всеки престъпник може да си прави каквото си ще, знаейки, че ще мине по "тънката лайсна", ако го хванат. Трябва да се въведе и система с натрупване на наказанията спрямо броя на извършените престъпления, както е в САЩ. Така наказанията ще се сумират и престъпниците ще си получават заслуженото за всяко едно деяние, което са извършили. А не както е сега - "ми, чисто съдебно минало, лицето не е опасно за обществото и няма опасност да се укрие"...пуснали го на свобода, след което лицето извършва следващи престъпления, които отново не водят до ефективни наказания и т.н. по улиците на Блъгария се разхождат рецидивисти с по 15-20 висящи от години дела.

Извод:Ако работиш на каса с пари,в която и да е сфера на услугите не прави никакви услуги било то разваляне или уедряване,или подмяна и т.н.Винаги,ама винаги има риск от измама.

Някъде 1995 работех на вестникарска сергия. Идва един такъв да уедрява. Питаше просто за едри банкноти, не за конкретна сума и показва една пачка петдесетолевки (стари пари). Казвам му че имам едно 500. Отброява той 500, ама нещо бройката му се разминава с движенията на ръцете. Броя... 350. Той повтаря броенето, ама пак нещо се разминава. Този път 450. Викам му дай 50 лева и да приключваме. Добавя 50 от горната страна, а от долната взима 50. Тръгнах пак да броя, а той разбра как няма да му мине номерът и даде току що скритата банкнота. Такива ги гледайте в ръцете и бройте до последно.

Тоя Чакър не е случил времето. Да се беше родил двайсет години по-рано, щеше да работи на Магурата, а днес щеше да бъде не дребен измамник, а колекционер на антики.

За съжаление, момичето най-вероятно вече не е (или няма да е) служител във въпросната фирма оператор. Това си е чиста доза майсторство/фокус, отвлякъл й е вниманието майсторски и им е врътнал номер. Не е виновен човека, виновно е момичето в магазина. Под носа й (буквално) е отмъкнал 300 лв, това си е майсторство. Евала !!! :)

Земи се скрий некъде, евала ше му вика, момичето било виновно. Заради такива като тебе сме на тоя хал.

Ако ти разбият и оберат апартамента, тогава си виновен ти, защото не си заключил добре.

Хе-хе, отдавна не бях чувал някой да прави 'кукла'. Класическа ченчаджийска измама от 80-те и 90-те години. Влади Въргалата представлява такъв образ. Сега очаквам да видя 'санже' - при броене на парите част от тях се прегъват, така че да се преброят два пъти.

Един такъв тарикат, дали не е бил и този, миналата зима се опита да врътне същия номер на майка ми в Александровска болница. Претекстът му бил, че искал да даде 200 лева на докторите, но имал само двулевки, пък те "дребни пари не вземали".

ехеееееееее такива шашми парвихме преди 30 год още открили топлата вода

И това те пълни с толкова гордост, че даже държиш и да си признаеш на всеослушание? Помиярска работа...

чейнч мен,знаеш ли колко,като теб съм слушал- на 100% си бил най обикновен помияр,който само е гледал какво правят батковците