Павлова и Фандъкова откриха цветна мозайка пред НДК

Министърът на Българското Европредседателство Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова и посланикът на Холандия откриха цветна мозайка пред НДК.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо освен логото на нашето европредседателство са сложили и символа за радиация?!

Поредното хубаво нещо, което ще изкара по-малко от година. Както ремонтираните улици, тротоари, фасади, Ларгото и други. За съжаление тук правим само краткосрочни подобрения, да върви оборота с обществените поръчки.

Лалетата цъфтят седмица-две, макс три...

Холандия е 3 пъти по-малка по територия от България и има 3 пъти повече жители. Прочутите холандски лалета се отглеждат в огромни оранжерии най-вече в Кения и няколко други държави далеч от самата Холандия, където няма свободна земя за хората и кравите, камо ли за оранжерии, които да произвеждат милиони лалета всеки ден и да ги намирате по цял свят. Та, да ви светна - холандските лалета идват с етикетите си, но от съвсем не холандски оранжерии. И това става с ежедневни полети карго на много товарни самолети до цял свят. И наивниците си мислят, че лалетата са оригинални от Ниската Земя. Но, иначе са спазени всички канони на производството на тези цветя. Просто етикета е холандски и всичко е ОК.

Като казваш наивници, себе си ли имаш предвид, когато си разбрал, че не се произвеждат в Холандия? Не че страната на производство има значение за написаното в статията или пък мизерията, която Фандъкова и Лилето крият с лалета. Кога ли ще ни кажат да ядем пасти.

имаме повече холандски лалета напролет, отколкото самият Амстердам.....на гол тумбак - чифте пищови....

За лалетата не знам, ама дупките са в неограничени количества

ОСВЕН, ЧЕ ИМА МНОГО ЦВЕТЯ ИМА И МНОГО ДУПКИ И МРЪСНИ УЛИЦИ И ПРЕЗАСТРОЕНА СОФИЯ

Обаче кметовете и архитектите в общините твърдят, че сме имали нужда от още жилища, нищо че от новото строителство 40% е празно....

yavor_bs@

Поне да беше Ян Бибиян!!! Няма българи вече нали? Защо не защриете университетите?

Отзад се с рози закичи акото да не личи. Колко пари на софиянци похарчихте за поредната глупост? Сигурен съм, че тези пари биха били много по-полезни другаде.

Това всъщност не е ли ЗАД НДК...

Цветята в София може и да са много, но са засадени само в една определена зона-около НДК .Хубаво е да има цветя, но още по-хубаво ще бъде, ако ги засаждат по всички квартали, а не само там, където да ги виждат чуждите гости.

Спомням си детските години в един малък град и на село. Спомням си че имаше много цветя в градския парк, подредени, но не наречени мозайка. Дворовете бяха толкова пълни с цветя че всеки ден носехме на учителката, която обичахме. А селският парк беше пълен с тъмночервени рози. Не си спомням да е имало тържествени откривания в парковете, цветята бяха на нормалното си място там и това се считаше за естествено. Бяхме спокойни...

С КМЕТИЦАТА, ЧЕ СОФИЯ ИМА ПОВЕЧЕ ЦВЕТЯ И ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ ОТ ПОЧТИ ВСИЧКИ СТОЛИЦИ И ВАЖНИ ГРАДОВЕ В ЕВРОПА, НО НАЛИ ИСКАТЕ СИГНАЛИ??, ОПРАВЕТЕ ТРОТУАРИТЕ И УЛИЧНИТЕ ПЛАТНА НА СОФИЯ, ЧЕ ИМА МЕСТА НЕ СА "ПИПАНИ" ОТ МНОГО ДЕСЕТИЛЕШИЯ