Сблъсъците на границата на Газа: 15 загинали и 1300 ранени

15 стана броят на загиналите палестинци и над 1300 са ранените от бойни и гумени куршуми при днешните сблъсъци на границата между ивицата Газа и Израел.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъците на границата на Газа: 15 загинали и 1300 ранени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

15 убити от Израел само за един ден... Сега е време в във Вашингтон, Ню Йорк, Лондон, Брюксел и т.н., да закрещят в хор че Израел има право на самозащита, самозащита и пак самозащита... този път от незаконно експроприираните и обеземлени палестинци. Със сигурност може също да се предположи, че отварачката на граници, Меркел този тъп няма да има нищо против и вероятно няма и да забележи какви методи може да се прилагат за предотвратяването на пресичането разделителни линии.

В суматохата и надпреварата да се жали Нетаняху като жертва на поредна несправедливост, да се изразява поредната солидарност и декларира че можел да се самозащищава, при това без всякакви ограничения, като се оставя само и единствено на Тел Авив изцяло да определя значението, мащаба и смисъла на термина 'самозащитата' има опасност да се подмине заплахата за обикновените евреи от страна на ционизма. След като има прецедент и толкова много други случаи, каква е гаранцията че евреите в Израел няма да бъдат атакувани от ционисткия режим, държавната му машина или контролирани организации /като създадената и поддържана от Запада структура 'Мюсюлмански братя', чийто клон е и 'Хамас'/, с цел осигуряване на пропагандни преимущества за Тел Авив и медийни оправдания на насилието му над палестинците.

Би трябвало ясно да се заяви, че е недопустимо и наказуемо, ако Нетаняху, Либерман и подобните еврейски ултра националисти, по идеологически и политически съображения прибягнат до такива провокации срещу сънародниците си евреи, независимо как ги мотивират, било като нова или поредна мойсейщина, недоразумение или каквато и да било друго.

персонажите от снимката някакси не предизвикват симпатия. не за друго, а са точно копие на "клети бежанци" и на обитатели на столипиново. и сигурно си приличат не само по визия, а и по манталитет. но ако има справедливост, сега в париж трябва да проведат многохиляден "мълчалив протест", както заради еврейката, убита по криминални причини от криминални типове. но те го го разиграха, че било антисемитизъм! айде сега-един обратен митинг, ако им стиска!!! но не им стиска...

аре, стига глупости! не ние сме им вдигали паметник!!! американците имаха наглостта сами да си го напряват и го поставиха на територията на посолството им, което се води американска територия. защото много добре знаят, какво ще стане с тоя паметник, ако не е пазен от "любовта на българския народ" с ограда и охранители!!!

вместо да търсим поводи да се мразим, да намерим причините да се обичаме.

Само вчера вече два атентата за непослушанието ни по нареждането да екстрадираме руски дипломати. Подпалиха студентско общежитие, подпалиха влак. Така действат отдавна срещу Русия - юдофронтът е неявен и винаги подло терористичен, цели мирни граждани и деца, сваля пътници на граждански самолети - така се пречупват най-лесно волите на незакалените в битки граждански настроени индивиди. Молете Бог да ни запази, дяволът няма сили, когато се молим и сме бдителни. И помнете: никога няма да ни сломят, ние сме православни и славяни, ние ще надделеем над портите адови!

подкрепям мнението ти , но ме е страх че вече е тварде касно . собствениците на " новя ред" чрез медиини лажи и всемирен тероризам налагат волята си в над останалото човечество. един израелски парламентер беше дал интервю в израелски вестник. " 2000 г. ни убивахте ( drugite narodi ) , правехте погроми над нас , а сега ние ( евреите ) сме ви палачите "

важен е скрипал! африканци, балканци. славяни, руснаци прочие не-до-човеци може да мрат с милиони! нема значение че леополд е утреал 10 милиона у конго! нема значение че барчедите му от саксо-конурт-готине утрепаха 2 милиона в българия! скрипал е важен!

руската хибридна информационна политика закъса в Израел.Опитва се Путин да отклони световното внимание от простотиите които сътвори в света,ама не се получава

Санкции?

Тях ги избиват "демократично"... Няма санкции.

Flioink

На зла круша - зъл прът. Джагала само от куршум разбира. За мюсюлман всичката земя е негова и всички са му длъжни.

кога ще извикаме посланика ни от израел...???

Я да се махаш!

Бо Бо

30 март 2018 г. - 15 убити в Газа! 30 март 1944 г. - най-тежката терористична бомбардировка над София от английски и американски военни самолети, при което половината град е сравнен със земята. Само извършената предварителна евакуация проваля плановете на англосаксонците да убият още повече българи. Столицата е нападната от 450 бомбардировача Б-24 Либърейтър, Б-17 Флайнг Фортес, Б-25 Митчел и Халифакс, придружени от 150 изтребителя Р-38 Лайтинг. В 9,45 ч. София е бомбардирана както при варварската бомбардировка на Дрезден с т.н. бомбен килим. В 10,10 ч. градът е бомбардиран повторно. Хвърлени са около 3000 фугасни и около 30 000 запалителни бомби, разрушени са 3575 сгради. Извършената евакуация на София проваля плана на нападателите да убият голяма част от населението жертвите са 139 загинали и хиляди ранени. Българските изтребители храбро пресрещат противника, но не успяват поради малочислеността си да разстроят бомбардировъчната формация и да предотвратят бомбардировката над София. Във въздушния бой този ден загиват фелдфебел Христо Цанков и подофицер Йордан Кубадинов. Свалени са 9 противникови самолета. Британският историк Базил Лидъл Харт признава, че "ползата от бомбардирането в България на цели райони в много отношения е твърде съмнителна, тъй като те нямат никакви основания или извинения да действат по този начин. Харт отбелязва, че бомбардировките и убийствата на невинни майки и деца са "пренебрежение към елементарните морални норми в бомбардировъчната кампания". Към тази аморалност, се добавя и нечовешкото преследване по улиците и разстрели на българското население с бордови картечници от снижилите се максимално американски изтребители (само в Дупница, са убити 80 души за един ден)!

Ама пък им вдигнахме паметник, нали? На американците, имам предвид... Вероятно заради потреса, който са понесли когато плановете за изкарване на България от войната не са сработили.

Дебил! ДеВил!

Американците и англичаните бомбардират София ненужно!? Но България никога не си мълчи , защото е тъпа и комплексирана. Става съюзник на Германия , обявява война на САЩ и Англия. Става приятел на СССР и обявява война на Германия. Стана съюзник на НАТО и всеки момент ще обявим война на Русия. За по-ефективно може да не губим време да опаткаме и Турция . Разбира се ще пратим Божидар Димитров да окупира Македония, а на връщане и Сърбия , а като се огледаме може да сме станали мюсулмани.

Няма конспирация. По обикновена божия воля всички мълчат. Израел се позовава на ... божието право. Кое е то ли? Ами четете библията. И вярвайте. Саудитска арабия,ОАЕ, Русия,Турция,САЩ,ЕС - ТИШИНА. Ислям, християнство все послушни

Дреми ми за тия мюсюлмански терористи...

къде е центъра за спазване на човешките права? Защо нема съобщение от Лондон когато юдеите избиват араби?

Израелската армия разстрелва палестинците на границата, така както източно германската полиция разстрелваше бягащите от ГДР на берлинската стена.

за хората на Биби!

биби Корупцията .

Газа е като едно огромно столипиново. Бясно размножаващи се кафяви. Неграмотни, мързеливи и нищо неумеещи, чакащи само на помощи.

И те имат права, и свободи. Или само в България!?

Ми то и при комшиите им е кажи-речи същото - кафеви, арогантни, бясно размножаващи се, чакащи на огромните щатски помощи. Братчеди са, все пак!

Ама трябва да имаш поне малко срам и акъл!

ЕС веднага да започне да гони израелските дипломати!

тук 15 загинали а в англия 2ма уж отровени ама живи и колко шум и простотиии сега няма ли да бомбят чифутите?

Верно - чакаме "коалицията" дето нападна Сирия, тъмъм е наблизо да демократизира и Израел.

Последно какво става със загиналите там - "растат" или се "увеличават". Явно българският не ви е майчин. И мисленето.

Явно, че ви е трудно - ще ви помогна. "Расте", "увеличава" се БРО-ЯТ на загиналите.

Ама те вярно, че много готино го поправили това заглавие - ха-ха-ха, отивам да се търкалям :) :) :)

Що, супер си е заглавието, кърти от всякъде :)

Вероятността жертвите да нараснат с десетки е голяма, а числото на ранените е направо убийствено! Утре ще четем за много остра реакция от Турция по случая, помнете ми думата. Впрочем днес в Ракка, Сирия, е избухнало въстание на тамошните араби срещу силите на американската коалиция. В Манбидж, Сирия пък са убити двама войници от коалицията на САЩ и петима са ранени, но доста агенции съобщават, че американци и англичани всъщност прикриват още жертви на атаката.

Мда, турски военни самолети са започнали рейдове над позициите на проамериканските кюрди в Ракка. Явно това е било съгласувано с местните да се вдигнат на бунт. Засега за участие на американски командоси в полза на кюрдите около Ракка не се съобщава. Сигур затова Тръмп нощес скоропостижно заговори за изтегляне от Сирия..

Чакаме марша на брюкселските зелки, джендъри и идиоти под лозунга, "Аз съм еврей!"

Къде са сега радетелите за човешки права и Европейски ценности, къде е нашият външен министър да оплюе Израел да го заплаши с санкции и т.н. ? По двулични господари никога сме нямали !!!

тъпи, там пише "на границата" за по тъпичките русолюбци обеснавам граница е онова нещо с ограда, за което ленчето йончева все плаче че е паднала, и едни нашественици идват да ни превземат! и армията иска да изпрати борисов, та да ни опази! та на евреите границата не е паднала, и армията им е там, та трепе нашествениците! нещо неясно има ли??

умнико, тази палестинска земя е АНЕКСИРАНА от Израел, както е анексирано Косово, както и Крим ако щеш. Умен си като типичен гербаджия!

Е, на това му викам аз, демокрация в действие.

FuckTheEU

Така, да видим сега. Тук не става дума за някакво мнимо недоказано с нищо отравяне, а за елементарно военно престъпление с наченки на геноцид. Имам идея - да гоним еврейски дипломати! Не може ли? Не е политкоректно ли или какво...?

Израелските военни престъпления са хуманни, демократични и в името на свободата и правата на човека по света и у нас. Не са като в Крим, примерно, агресия, нарушаване на международното право, диктаторски и антихуманни.

"Растат загиналите при сблъсъците в Газа" И как така, аджеба? Я се проверете в редакцията да не сте злоупотребили с некачествен английски Новичок!!!

Да, и аз това си помислих, то с тия заглавия в дир-а няма смисъл човек вицове да чете... Също като онази статия за българските затворници с най-висок ръст в Европа, но сега заглавието е още по-брутално... Понякога си мисля, че го правят нарочно, за зарибявка.

Дет са вика - то да ти е драго да загинеш, не дай, Боже.

Интересно ако руснаците убият 14 и ранят 1300 украинци на границата с Крим, каква би била реакцията на световната демократична общественост, начело с Тръмпьо, Мрънкел, и баце Боце.

ти пък! ми пиндосите изтрепаха 217 и раниха тежко още 400 русские в сирия само първият път, и никой не се мръдна пръста, сега за 15 души искаш реакция!?

докога ще повтаряте тая "дай-българия"йска лъжа?? Убити 14 и 23 ранени. И на следващия ден, 10 задокеански "инструктора" в Гута станаха ФЛАМБЕ.

Мдааа, не стига, че са наказани да се родят палестинци, ами и да живеят в Гъза.

госпожо чалева, не израел е изгонил някакви араби, а те избягаха заедно с нашесвеницхеските арабски армии от ирак, йорданя ,съря. а да се вращат -никои не ги е поканил в зафтящ израел, кадето хората направиха от пустинята развита страна. вместо да избиват невинни хора арабите да престанат да строят тунели за за тероризам, а да се хванат да направят дарява, каквато имат в саседство за пример. а вие госпоя се засрамете за юрналистическата си некадарност. с глупости не можете да я прикриете *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пак еврейски лъжи. А колкото до цъфтенето - след толкова милиарди, изсипани там от мириканците, оставаше и да не е цъфтяща страна. А през това време държат палестинците ГЛАДНИ и БЛОКИРАНИ.

мюсюлмани и комуняги разбират само от бой и санкции...само така...браво!

Да не ривеш, кога пък ти ядеш боя?

купони днес ви раздаваха...наредихте ли се всички,че още кво ви чака...хахахаха

14 загинали и 1300 ранени - че това си е направо месомелачка бе! И международната общност мълчи, и не валят протести и санкции от най-великите западни демокрации, и най-вече от баш демократите от США?! Съветът за сигурност още ли не се е самосезирал? Няма ли пак Нетаняху да агитира за общоевропейски протест, подобен на парижкия "Аз съм Чарли", където да цъфне и Баце?! Искам добре да погледнете: богоизбраните днес убиха и раниха хиляди хора, и тази новина ще отмине, сякаш нищо не се е случило, просто защото медиите на сатанистите няма да я раздухват, защото никой няма да им плати за това.... не защото хора, борещи се за самоопределение, са били бити и убити като кучета...

кофти! 13 -1300 обратното би бил по добър резултат!

Ами то - от дебил какво мнение може да се очаква...

сенегалецо, да не си се ударил силно по главата, или оооо, богове, дзано да не ти са измъкнали насилствено сърпа и молотока от главата, та си забравил, че тия палестинци са ония ислямисти араби и та.рамбуки с които ни плашиш че ще ни превземат и унищожат като християнска цивилизация??