Плащаме за паркиране и чрез мобилно приложение

Центърът за градска мобилност в София отваря системата си за всички възможни мобилни приложения.

Обратно в новината

Коментари - Плащаме за паркиране и чрез мобилно приложение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Според мен е добре, че най-накрая са направили такава апликация, освен това не е задължително да се въвеждат данните от банковата карта, пише че възможността за разплащане чрез СМС присъства също. Ако искат хората ще си плащат чрез СМС - 1,20 лв. или с банкова карта - 1.00 лв., освен това по-добре е директно да платя за 2 или 4 часа от колкото през 1 час на всеки СМС да пиша отново номера на колата и да плащам отгоре с таксата за самия СМС. Най-вероятно ще вкарат и такава опция за зареждане на сметка, ако видят че повечето хора не искат с банкови карти :)

А ДДС-то?

Аз си плащам с приложение за SMS паркиране. Работи не само за София и най-вече не се налага да си въвеждам данни от кредитната карта в съмнителни приложения. Ако трябва да съм точен изобщо не обичам мобилни приложения, на които да си давам картата. И банковите не ги обичам. Използвам две банки, банкирам си през браузъра.

С'а то наистина опън сорса на андроида си крие опасности. Обаче защо смяташ, че браузъра ти е безопасна зона, остава мистерия.

За такива цели истинските банки предлагат виртуална кредитна карта, с която можеш да плащаш САМО през интернет и можеш да я пълниш с толкова пари колкото решиш. Ако знаеш, че за деня ще са ти нужни 10 лв. за да платиш паркирането, пълниш я само с толкова. И ако някой я хакне, няма да може да направи нищо с нея, защото няма да има наличност.