Нови правила за прием в градина и на първолаци

Нови критерии за прием в детските градини и в първи клас се въвеждат в София. Промените бяха одобрени от Столичния общински съвет днес

Обратно в новината

Коментари - Нови правила за прием в градина и на първолаци | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Dimi

Голямата глупост е, че точки се дават за "адрес в административния район". Да ама аз живея на границата на 2 (даже май са 3) администратиени райони и в радиус по-малко от километър имам 3-4 детски градини всичките попадащи в други райони. Най-близката градина в моя адмионистративен район е на 4-5 пъти по-голямо разстояние... Ако от общината искаха да направят реално райониране за детските градини трябваше да се дават точки за живеещите в близост до градините... ама това означава че някой трябва да поработи а общинарите много го мразят това да се налага да работят...

А , в Горнобанското у-ще , как ще се влиза ? В еврейското , как ? Трайка се . .

2 училища и 2 детски градини, сутрин не мога да изляза за работа, защото прилива от коли да си докарат от някде си отрочето е безобразен.Ако може с колата и до бюрото на госпожата да влязат ще е супер.В нормални страни се затваря периметъра на у-щето или детската градина в часовете на влизане и излизане от тях за определеното за това време и всички ходят пеша!!!А тука спира, пуска аварийки, слиза, сваля си детето/децата, целувки прегръдки приказки и като се разделят по живо по здраво може да тръгнат и да можеш и ти да си продължиш пътя...мила родна картинка.Всичко ни е сбъркано от начало.

Абсолютно съм съгласна. Дори не желая да стигам до училището на дъщеря ми с кола. Слизаме на 400-500 метра. Иначе се набутвам в сутрешното "задръстване", винаги има някой ударен, напсуван, че при по-разгорещени страсти и набит. И всеки с претенции до небето, толеранстност нулева. А на децата няма да им стане нищо, ако повървят на свеж въздух сутрин за 10 минутки.

Смс до директора от дупетат ви дава бонус 100 точки, детето даже може да ходи на нова градина всеки ден.Така от малко се учи на правата си над раята

moket1

Какво става с прекрасния критерий майка ти да работи в общинска поликлиника, градина или училище? Подобен вече премахнаха в училищата, но все още съществува за градините.

Да, прекрасни критерии!!!

Колко деца в едно училище като % могат да бъдат на учители работещи там? Не издребнявате ли малко?

Веднага проверки в тези училища и всички до 7-ми клас влезли по втория начин да получат предупреждения, че от следващата учебна година ще бъдат изключени и трябва да се преместят в района си по постоянен адрес!

Проверки и в 12-то, и в 35-то, и в 120-то....

Интересно. А за финансирането ше има ли уседналост? Община Триадица ли ше си издържа училищата в Лозенец или пак ше цмокат от държавния бюджет... Щото очевидно нема проблем аз от младост да финансирам 119то у-ще в Изток, ама има проблем детето ми да учи там...

И как го финансираш?

С данъци, приятелю, с данъци. Обшинските училища получават парите си от ДЪРЖАВНИЯ бюджет.

Веднага проверка на всички градини и училища в Лозенец, Средец и Триадица! Проверка 20-то, 22-ро училища и т.н. Да видим колко коли пристгат от Люлин, Младост, Дружба и т.н. Да видим и колко са колите с несофийска регистрация!

И колко са от района, и колко не са от района - точно за тези кваратали става дума!

На Шипка сутрин и вечер задръстването е до Софийския.

Демокрацията ни дава право на свободно придвижване а какви са новите правила? Уседналост! По- лесно е да ни приемат в чужбина отколкото тук. Има училища с проблеми, и вместо да ги решат, ни задължават да ги изберем!

И ти като всеки провинциалист приготви подкупа? Колко е?

И като всеки шоп смяташ че си с нещо повече заслужил, само защото живееш в коптора на родителите си?

Значи мигрантите са първа гордост и радост за родината, но ако искаш да работиш в София - "Не може". Е няма такава тъпотия. Хората идват в София, защото тук е централизирана държавната администрация, има работни места в частния сектор, производство и т.н. Ако децата ти искат да учат и работят в Лондон например, ще се имаш за голямата работа и само ще се хвалиш. Но ако някой българин иска да остане в родината си, да работи честно в град, в който има работа, той бива хулен и пъден. Стига с тия глупости и елате в 21 век. И да ти кажа, не съм от София, но 100% съм убедена, че плащам повече данъци от тебе! Хайде със здраве!