Нови 5000 места в зелена зона в София от юни

Зелената зона за платено паркиране ще бъде разширена с още 5000 места в четири столични квартала, реши комисията по транспорт към Общинския съвет в сряда.

Обратно в новината

Коментари - Нови 5000 места в зелена зона в София от юни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КОРУПЦИЯ има ли: - Колко паркинга са построени от ОБЩИНАТА за средствата събрани от платено паркиране?

от ГРОБ: - въвеждат се допълнителни данъци, уж по желание на гражданите - крадат се всички пари, макар и малкото похарчени се дават на "наши" фирми - обясняват ни колко щастливи трябва да бъдем в резултат на безумното и некадърно правителство и неговите васали

100 лв на година , за да имаш право да се паркираш там къето живееш ??? Тези наистина ви взимат за глупаци .Това е скандално ! Аз живея в Брюксел и плащам 25 евро на година , за да паркирам в моя квартал .

Пропуснато е въвеждането на синя и зелена зона на околовръстното на София.Това е голям пропуск.Фирчмата за градска мобилност ще продължава да пълни партийната касичка.Улиците са на всички и без никакви инвестиции есвен едно разчертаване и хоп нови приходи от далаверата.Да се разкарат всички общински съветници от безплатното паркиране на Московска и храма Александър Невски.Както при социализма пак има привилегии.Нали затова да няма такива "уж" се борят всички народни избраници.Колкото повече пари взимат толкова по-малко дават.Дано се задавят с пладнешкия обир.Нищо не са направили заподобряване на двежението в София.

Не стройте паркинги и гаражи, разширявайте "зелените" зони! Така се взимат заплатки, изкарват се и се разграбват бюджетчета, като същевременно по цял ден си клатиш мадурите на работа... За такъв комунизъм и Вальо Топлото не е мечтал...

Ако София цялата е направят зелена зона, то всички ще плащат поне по 100 лв. допълнително на общината хем ако си изкараш колата от района където живееш няма да има къде да спреш.

Истината е, че София се пренасели. О.срахте го този град. Ако нямаше гравитация и космоса щеше да е о.сран!

Мръсен въздух, задръствания, безконтролно застрояване, невъзможност за паркиране. Управлението на ГЕРБ дава своите видими резултати. Предстои обществено обсъждне за зелена зона и в Студентски град, а във Витоша могат да постоят улици само ако са еднопосочни и по тях се въведе платена зона. Дори в Люлин ням къде да се паркира вече.

Хубаво, зелена зона, за приходящите такса 1 лв. на час, но защо за живущите в такъв район трябва да има годишна такса 100 лв. Идеята е проста, за живущите в района за един автомобил безплатно и за приходящите режима се запазва както до сега.

За да се премахнат кокошарниците, които с години не мърдат от мястото си и задръстват улиците, но ги използват за складове. Понякога за складове на неразрешени химически вещества, в близост до елитни гимназии.

ЗАКОНЕН ОБИР!!! ЖИВУЩИТЕ ВЕЧЕР НЯМА КЪДЕ ДА ПАРКИРАТ, А ПРЕЗ ДЕНЯ РАБОТЕЩИТЕ СЕ СТРУПВАТ В СЪСЕДНИТЕ ЗОНИ. КОЛИТЕ НЕМОГАТ ДА ИЗЧЕЗНАТ САМО СЕ СЪБИРАТ ПАРИ!! НО КЪДЕ ОТИВАТ???

ПЛАТЕНИ НАМЕСТО БЕЗПЛАТНИ - ДОГОДИНА ДВОЙНО ПОВЕЧЕ

Включването на един квартал в "зелената" зона решава проблемите на живущите в квартала, но създава проблем на живущите в околните квартали. Някой замисли ли се, че този мол в Оборище ще докара и стотици коли на работещите в офисите, които все някъде ще трябва да паркират? Е, сега ще ги изгоните от Оборище и ще ги пратите да паркират отсреща - в Гео Милев, където нещата са относително спокойни. Само че като дойдат тези коли, тогава ние от Гео Милев къде да паркираме? Или и на нас ще ни сложите зона ... и така докато стигнете до Нови Хан!

Гео Милев отдавна си плаче за зона

Точно така се получи и с Горни Лозенец след включването на Долни Лозенец към зелената зона. Това е причината хората живеещи в Горни Лозенец да искат и той да бъде зелена зона. Така обаче проблема с паркирането ще се измести отново териториално.

В мола има служебен паркинг. Фирмите си плащат за него.

Лапачите в общината първо създават проблем с паркирането. После въвеждат зоната и започват да лапат. А тъпаците си плащат чинно.

абе кво си играете на парченца.. цяла софия зелена зона направо. Ама ще трябват още 3 метродиаметъра и пак доста хора няма да се откажат от колите си. То е въпрос на статут и манталитет Шегата настрана, аз живея в долен лозенец. Откакто стана зона се родих :) приятно, спокойно и дори бих казал леко западно изглежда вече с разчертаните места и поставени колчета по тротоарите.

А какво пречеше да сложат колчета по тротоарите и без да правят платена зона?

На следващите избори тия кметове са отписани.

Наивници! Сериозно ли вярвате, че след това ще има места?

проверете положението в лозенец по време на зона - през 3 коли има свободно място :) когато няма зона също има по-малко коли, защото липсват "зарязаните" коли (2ра, 3та 5та на домакинство), за които явно не си заслужава да се вади стикер и просто ги зарязват някъде другаде

А, ти намери място за паркиране на Каравелов. И със зони и без зони места няма! Сега даже си плащаме за удоволствието да обикаляме по 2-3 пъти из квартала докато накрая си намерим място на 3 преки. Така, че докато не построят паркинги проблемът няма да се реши с боя и табелки.

Ало, Общината! А кога ще премахнете незаконните гаражни клетки, които заемат по 2 паркоместа?

Който си е избрал юРданка компирицата сега да не се оплаква.

Местата по принцип са си там. Те не са се появяват по решение на общината. Само дето сега общината за паркирането на тези места ще получва по 5000 лева на час, 10 часа в денонощието и ще продължава да мрънка, че няма пари. Нито улиците където е направено това са ремонтирани, нито поне почистени. Наслагани са табелите и толкова. По интересното е друго - места с решение на общината в София не се появяват, но много лесно изчезнаха и продължават да изчезват. В моя квартал, само в карето между едни 4 блока и околоните улици, ей така с поставяне на забранителни знаци и колци по тротурата изчезнаха около 110 места за паркиране. И ако предположим, че около 1/3 от забранителните знаци са логични, то другите 2/3 са абсолютно нелогични. Даже при паркирали от двете страни на улицата коли, по средата могат да се разминат два автобуса. Трафика не е толкова голям, че да изисква наличието на всичките 4 ленти на пътя. Тротуарите пред блоковете също са достатъчно широки, така че при пракирани даже напреко автомобили има къде да се разминат две детски колички. Но интересно не се взеха никакви мерки срещу паркирането на детската площадка между четирите блока. Въобще по въпроса общинарската неадекватност е стигнала клинични размери.

Цяла София да направят зона, да се разкарат наглите селските тарикати.

Ама да вземат и теб!

НА Любчо Дреков суполчето ще му упъна ушичките на това псевдо кметче Джендър

изключителна алчност.лиса на визия и компетентност

супер цяла софия да е така. колите вън !!!

Айде и ти вън

Аз съм си в провинцията.Вас да ви обират на всяка пресечка,като траете тия пладнешки крадци

Пак гласувайте за нас!!!!! И пак и пак и пааак.....!!!!

Ако гласуването можеше да промени нещо, щяха да го забранят по желание на инициативен комитет от гласоподаватели.

вашта мамака. добре, че немам кола......

кметовете да информират как беше проведено общественото обсъждане "за" или "против" зоните. Според анкетата на сайта на район Красно село 97% бяха "против" и 3% "за". Моля кметчето да разясни как е стигнал до този извод.

Ритнете му столчето на тоя тунеядец

Не са нови, старите са, но сега ще искат неоснователно пари. Много ще се радвам ако видя поне едно ново направено паркомясто.

и тиквата са ненаситни. Няма ли да ви приседне? Никой не вярва на номера, че гражданите го искат. Това си е жива кражба.

Плащай и гласувай

Много хубаво става със зоните!

Спомнете си кой въведе зоните за паркиране и ще видите коя мутра управлява София? Мафията не строи паркинги, а влага пари в зони, как е възможно едно колче с поставянето да е 500лв? Крадат се милиони от общинският бюджети след това се скубят допълнително с такси, наказание ли е това, че имаш автомобил? А за тези които искат зоните и са щастливи, че ще им взимат пари, ще се разочароват когато отидат да си закупят стикери, бюрокрацията е ужастна, за да издадат стикер - нотариални договори, пълномощни, ,а за фирмени коли още и още документи- пълни простотии!!! Имам роднини в Германия и като си дойдоха през ваканцията не им дават стикер , защото автомобила не бил с български номер, а им взимат данък за имота( итакса смет)- даже не живеят в него повечето време. Ако се заеме адвокат ще я осъди тази община и тази селска кметица.

В не далеченото бъдеще на 2020: "По желание на гражданите кметовете на всички квартали от северната Тангента до южната част на околовръстния път и от източният до западният околовръстен път влизат в зелената зона. Община СоФия с гордост заявява, за ново-откритите парко места, за окончателното намаляване на смога в София и разрешаване на проблема с трафика в града." Внучката на баба Пенка от квартал Драгалевци: "Бабо, бабо ела да видиш! Никога не съм виждала такъв поток от коли като река са! Къде ли отиват?!" Баба Пенка: "О Боже, защо влезе този в градината!!! Колчетата ми с доматиии! Ооо бабиното този май, че паркира в доматите ми!"

Абе,писарушки на Дир.бг,купете си една карта на София,преди да пишете простотиите си! Бул.К.Величков,Дим.Петков и Опълченска са успоредни,а Скобелев е продължение на Опълченска!!!

Слизайте от колите! София вече не е за автомобили!

глобите за закъснения, когато адския транспорт го няма пополовин час, щото се е скапал, бе, умник? или щото не мога да се натъпча във фрашканото им метро?!

като закъсняваш ще тръгваш по рано !!!

"Разкриваме нови паркоместа." Разбирай разчертали сега съществуващите места по улиците с люпеща се боя, понеже разкрихме нова схема да ви бръкнем в джобовете по-дълбоко.. "Така ще облекчим паркирането и трафика." Разбирай точно обратното, защото отнемат места с целод евен пресрой, с такива, с максимално допустим пресрой 2 часа, дори сюед като си платиш като поп. Разбирай, че в съседните райони ще настане ад, и ще въведат същото и там, за да въведели ред, точно както фармацевтичните компании първо пускат вирус, да създадат пазар, а после и ваксина за него. Не е построен един паркинг с целодневен престой, който да компенсира отнетото право на целодневен престой в тези зони. Вместо това се тръгва с бухалките и с демагогията, че го правели да ни улеснят и облекчат. Глупости! Правят го за да си узаконят още пари за крадене! Това е истината!

Зоните увеличават трафика, стават гаражи за кратък престой! Едва ли гражданите го ИСКАТ!

Целият широк център е за синя зона , зелена по кварталите

ксто няма паркинги за целодневен престой бе, капацитет? как може да отнемеш правото на някой да стои целодневно някъде, без да има къде да стои, дори да иска да си плати. аман от малоумници.

ти ли си много умен бе смотаняк - нали това е целта да не задръстват улиците такива като теб. платени паркинги по центъра колкото искаш - ама не ти се плаща .

под лозунга разкриваме нови места в зона без да са построили и един нов паркинг в новите зони, а един е твърде малко, за всички, желсещи да стоят в зоните по 8-9 часа на ден, примката на комунистическо мутренския рекет на селяните общинарчета се затяга, а група заблудени хораим пригласят, неосъзнавайки, че ограничават паркирането, дори след като си си платил до 2 часа, а алтернативи НЯМА

за разчертаване на улиците с белеща се боя, за маркиране на съществуващите и сега паркоместа и за да може самоковския компир да си прави пиар, че бил разкрил нови паркоместа. Глупости! Колко паркинга с разрешен целодневен престой сте построили, в новообособените зони, алчни тъпанари?! НУЛА! Тогава от къде на къде отнемате правото на работещите хора, в тези райони да ползват автомобилите си, понеже в зона се стои макс 2 часа, а работният ден е 8-9 часа?! За това нито говорите, нито ви е идвало на ум, нали плитокоумни провинциални общинарчета? От къде на къде отнемате целодневно право на престой, без да има алтернатива, от къде на къде да не може да се стои цял ден, като човек си плаща и като повтарям, в тези зони сте построили нула, зеро, ниенте паркинги с целодневен престой?! къде да стоят тези коли, на работещите в зоните, цял ден, тъпанари?! Това не ви е центъра!! Протести! Популизъм и повече такси, от които да крадете и нулеви решения в замяна, само това ви е в главите.

Някой да е забелязал, да са се построили подземни паркинги, или пъл к сгради паркинги някъде? Не нали? Ама се казва само, че щяли да разкрият не знам си колко места за паркиране. Ми че то и сега си ги има. Истината е, че просто ще ви щавят за вече съществуващи места и нищо няма да се разшири или промени. Живущите ще ги щавят с още една такса, за дето живеят в зона за щавене, а ховата, които ходят на работа извън центъра, няма да могат да ползват колите си, понеже нови паркинги за цял ден няма, а стоенето в зона е до 2 часа. Това няма кой да го обясни на простолюдието, а то понеже е тъпо, та вдлъбнато, се радва и подскача от кеф, че ще го щавят с още едни пари, които посюе някой комунист ще откраде.

Супер, автоматично и зоната на SPARK автомобилите се увеличава, от което печелят всички млади хора. Иначе за автомобилите, просто трябва да наложат високи данъци - в Лозенец е пълно с хора, които заради липсата на зона и/или ниските данъци, си държат старите кошове отпред и не ги карат с месеци. Високи данъци и намаляване на автопарка, но това антипопулистично решение едва ли ще го вземе сегашното правителство.

Вие ли ще ми донесете печалбата или аз да дойда да си я взема? А каква е печалбата?

Дългосрочно печалбата е по-малко 20 годишни дизеларки без катализатор в гъсто населени райони. Ама какво ти разправям - на такива като теб 2 кебапчета и 20 лева са им по-важни от условията, в които живеят.

Аз съм ОК с решението Към момента живея до зелена зона и всички коли са концентрирани на безплатното паркиране, а на зелената зона има свободни места.

Приятел, ти май не виждаш по-далеч от носа си!

само ни скубат

то не се търпи селянията на паркиращите по градинки и трвни площи. Трябва да се въведат еко такси и такси вход в града!

Трябва да почне да се глобява като в нормалните държави

чесън. Вуни та се не трае.

Зоната трябва да започва от околовръстното - за всички автомобили със селски номера. само това е решението - винетки за всички "столичани" от провинцията.

Те повечето са прикрити вече със софийски номера. Виж обаче ти като идеш в провинцията и всеки град ще те таксува веднагически

На снимката пише едно. Под нея - друго. Хайде уточнете......

Живея в бъдещата зелена зона. Очаквам с нетърпение всички трошки, които с години стоят по улиците най-накрая да изчезнат и всички фалшиво обозначени гаражи, в които е пълно с боклуци или видимо не може да влезе и мотоциклет да не служат за запазване на паркомясто от "собствениците" на улиците и тротоарите!

То като е отбелязано, че има гараж и като сложат зелена зона пак няма да се паркира пред гаража ;) Като разликата е, че сега поне собственика паркира пред него, а сега и той няма да може.

Да сте чули за построен нов паркинг от общината? Няма и да чуете, бодем колци и рисуваме зони а народа прост си плаща. После ЦГМ преразпределя на където трябва. Интересно как пък в последните години общината, която е едноличен собственик на ЦГМ не се сети да си вземе един лев дивидент от тях?

плащаш бе, много ясно. Кой ти е длъжен да ти осигурява парко място?

Ти както си толкова тъп как досега не си умрял от задушаване? Улицата не е нито твоя нито на ЦГМ. Градът е на живеещите в него и плащащи данъци а не на банда рекетьори

Пълзящият рекет над столичани продължава - стригане и зони докато овчедушният гражданин си плаща и щастливо си мисли че сега съседа няма да може да спре щото е зона. А след 2 месеца и той самият няма да може да иде при съседа щото и там зона.

овца си ти! до съседа ще отидеш пеша или с градски транспорт, а не както ти от село навсякъде с колата.

Ами не всеки може да позлва градски транспорт, има хора, които се придвижват по-трудно и им е необходимода ги закарат и после да ги върнат. В този случай какво да позлват такси...?? с помпа?? или е по-леснод а закарш човека с кола да свършите работата и после пак да го върнеш. Защо трябва да плащаме, защото някакви си не спазват правилата за паркиране и престой , нека има контрол по това.

Дай, Боже, да го внедрят по-скоро, че изтрещяхме от автоталибани на Пазара Димитър Петков!!!

Познавам много добре мястото и мога да кажа, че талибаните са там за малко, само минават да напазаруват от там и няма да намалеят с въвеждането на зоната, това ще се отрази единствено на живеещите там.

Проблемът не е в тези, които спират за малко и тръгват. И за тях ще е удобно със Зоната. Едно левче е разумна цена да можеш спокойно да спреш и си свършиш работа. Проблемът е в грозната гледка и липсата на места заради бусовете, превърнати в сергии и складове, както и паркираните излезли от движение трошки. Проблем са и простаците, които паркират по тротоарите.

за Красно село и сега си е така.Обаче да видите тези коли къде се преместиха и как затрудняват движението по ул. "Софийски герой" от месеци е паркинг и тормозят живущите на около.ѝкож това е решение, здраве му кажи.Решението да се строят подземни гаражи.Явно от тях няма изгода май.