Броят кучетата в София, 693 осиновени за година

През януари 50 кучета от приютите на "Екоравновесие" са били осиновени, съобщи директорът на ОП "Екоравновесие" Веселин Асенов.

Обратно в новината

Коментари - Броят кучетата в София, 693 осиновени за година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Когато се сетят да преброят хората в България, ще стане като във филма "Преброяване на дивите зайци" - няма да намерят.

"Осиновителите" и "осиновителките" на кучета си осигуриха наследници на имотите си и да има кой да ги споменава с добро дълги години....:)

Общината да насърчи и стимулира откриването на няколко корейски и виетнамски ресторанта.

За съжаление, искам да кажа, че в кв. Сухата река броя на бездомните кучета се увеличава. Всеки ден нови и нови се появяват! Все едно, някой ги изпуска нощно време. тенденцията е от 2 седмици насам. Незнам какво броят тия от общината, но проблема никога няма да се реши, въртят се дни пари и това е! И общината и уж тези милосърдните дето ги спасяват доброволките! Всички печелят, затова нямат изгода, ако решат проблема!

Докато не се реши въпросът с домашните кучета - задължително кастриране, освен ако няма лиценз за развъдник, броенето е излишно. Всяко нежелано потомство бива изхвърляно от дома на улиците. Няма да има край, народът е прост и безотговорен.

Всички кучета и котки, разхождащи се по улицата или влизащи да серат в двора ми, са "скитащи" съгласно закона за лова!

И ти си свободен за забременяване, ще кажат съкилийниците ти после.

Някой контролира ли какво става с кучетата след осиновяването им? Възможно ли е разни "милостиви" хора да ги осиновяват, за да ги пуснат отново на улицата, просто от "добра душа"?

Стига с тези кучета.Има хора ги вземат да дразнят съседите, Нарочно ги държат гладни по няколко дни.Само и само да си доставят удоволствие.

Бездомните котки са поне 10-пъти повече от кучетата !!!!

В Турция котките са 1000 пъти повче от кучетата и не пречат на никого, никой не се е разболял от това. Ходят си и из петзвездните хотели. Село!

Моля Погрижете се И ЗА ДИВИТЕ КОТКИ. СОФИЯ Е ПЪЛНА С БЕЗДОМНИ КУЧЕТА И ДИВИ КОТКИ! ИСТИНСКА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА!!!! КАТО БРЮКСЕЛ - И ТАМ Е ПЪЛНО СЕ БЕЗДОМНИ КУЧЕТА И ДИВИ КОТКИ!

Остави това, ами София се напълни и с диви селяни!

Трябва да се забрани отглеждането на кучета в градовете. Няма условия за съвместен живот на хора и кучета. Така скитащиге кучета се стресират и озлобяват и стават опасни за хората. Домашните кучета също се мъчат, защото обитават неестествени територии. Малкото тревни площи и паркове са превзети от разхождащи и изхождащи се кучета. Вместо места за отдих на хората градинките са едни кучешки клозети. Улиците и тротоарите също. Мъчат се и хората и кучетата. Този експеримент е дебилен.

ЗНАЧИ, МАЛОУМНКИКО, ЗА ЛИПСАТА НА ЗЕЛЕНИ ПЛОЩИ СА ВИНОВНИ КУЧЕТАТА???? АРЕ БЕГАЙ СИ ОБРАТНО НА СЕЛО!!! ДА СЕ ЗАБРАНИ ИДВАНЕТО НА СЕЛЯНИ КАТО ТЕБ В СОФИЯ, ЗАЩОТО НИ ПРЕЗАСТРОИХА ЗАРАДИ ПРИХОДЯЩИ БОКЛУЦИ КАТО ТЕБ!!! ПРАБАБИТЕ И ПРАДЯДОВЦИТЕ МИ СА ОТ СОФИЯ И ВИНАГИ СЪМ ОТГЛЕЖДАЛ КУЧЕ!!! ТОВА, ЧЕ ДОЙДОХА ПРЕКАЛЕНО МНОГО СЕЛЯНИ БЕЗ НИКАКВИ ОБНОСКИ И ОТГОВОРНОСТИ КЪМ ОТГЛЕЖДАНЕТО НА ЖИВОТНИ НЕ Е ПРОБЛЕМ НА ЖИВОТНИТЕ!!!

Devil

Изключително прав е човека над теб, простако! Животните нямат място в града - като искаш да гледаш такива, бегай на село. Недей рева тука, че ние сме ти криви!!!

Абе, столичанина със селски манталитет, прабаба ти и прадядо ти в апартамент ли живееха или в къща с двор и с място за куче? Селянин.

Прав си,че всичко се е превърнало в кучешки тойлетни. Но някой сеща ли се, когато това л.йно изсъхне и духне един вятър в чии уста влиза? После имало кучешка тения- ами ще има.

Екипите на фондация "Четири лапи" се състой от 3 ма човека за цяла България Пак ще глътнат няколко хиляди лева за тази дейност.

Четири лапи нямат нищо общо. Те се грижат за свои болни животни и ги дават за осиновяване. Тези, които визираш са ЕКОРАВНОВЕСИЕ! Общинска органицация!

МИМИТО...научи се да пишеш...или във и около Враца,това не е от значение.

"Преброяване на дивите кучета."

А колко осиновени деца има за миналата година в София.

Като се интересуваш - информирай се. Децата за осиновяване се изчерпаха. Няма, йок. Закриват домовете за сираци. Бездетните са 1000 пъти повече.

И ПУСНАТИ ФТНОВО!

Кога софийска община ще се разпореди на районния кмет да приберат скитащите на глутница кучета от кв.Лагера, по ул.Добротица Деспот и ул.Йосиф Цанков? Там да се движиш пеша си е страшно, а си на стотина метра от Софийски районен съд. Колко пъти се повдига темата за точно тези кучета? И само безхаберие досега ...

Единственото решение е 0 безпризорни кучета в София. Така всеки, който изоставя животни ще знае, че ги обрича на сигурна смърт и няма да го прави.

Време е всяко куче да има чип от раждането, за да се знае кой е неговият собственик, ако се озове на улицата.

Нищо не може да ги спре. Познавам хора, които оставяйки без квартира, си пуснаха кучето и до ден днешен живеят с идеята, че веднага е прибрано от някой.

Да,аз съм много горд осиновител на 2 млади,мъжки кучета от Приюта. Пари за шантави породи посмъртно не давам.Отделих необходимите средства за тези прекрасни,изтормозени кучета.Всякакви ваксини,обезпаразитяване,училище при специалист.Днес,на двора имам двама велики пазача,и прекрасни приятели на семейството ми.Умни,влюбени и признателни.Без претенции и глезотии. Хора,мислете преди да придобиете куче.Четете.Допитвайте се до специалисти.И не забравяйте-даже и помияр,като моите,може да се превърне в пъти по-читав и емблематичен приятел.Осиновявйте.

Помиярът си е помияр! Имах помияр и се грижех за него като за човек. На помияра не може да се разчита - страхливи са и спасяват собствената си кожа. Факт! (След това си взех бултериер и почувствах разликата.)

Признай си!!!

А кога ще броят болните деца и бездомните и гладни пенсионери ? Или кучетата са по - важни ? В тази държава хората не са важни, за тях не се строят приюти ,няма храна, няма пари ,няма нищо .

И ще продължат лайта по тротоарите и зелените площи.Защото освен милосърдие към животните,трябва и училище за култура на стопаните им.И глоби съответно.

1.За притежание на нерегистрирано куче - 20000лв глоба или затвор. 2.За липса на регистрирано куче, или липса на смъртен акт за същото куче - 20000лв. глоба или затвор.

АМА НЯМА КОЙ ДА ГИ СЪБИРА!!! ДА СИ ХОДИЛ В ЗАВЕДЕНИЕ, В КОЕТО ДА НЕ СЕ ПУШИ? ДА СИ ВИДЯЛ НЯКОЙ ГЛОБЕН ЗА ХВЪРЛЕН ФАС??? И ПО 1 МИЛИОН ДА Е ГЛОБАТА, АКО НЯМА КОЙ ДА Я СЪБЕРЕ Е ВСЕ ТАЯ

Преди няколко дни разхождах пинчера си на малка полянка до бл.63 кв. Сухата Река . Изведнъж от някъде се появи светлокафяв мъжки питбул без нашийник на врата . Известно време обикаляше около мен , а аз държах пинчера си в ръце , защото питбула беше без стопанин / изгубен или изоставен / ! Не показа враждебни намерения и скоро си тръгна . Едновременно ми стана тъжно и същевременно се ядосах на хората които са го изоставили/изгубили !

Трябва ло е да се обадиш на тел. 112 и да ги информираш, за да го заловят питбул, за да не плаши други хора, да глобят стопанина му и т.н., а не да ти става тъжно, ядосано, кисело ... Чистиш ли след пинчера си?