Дават половин милион за тайни агенти в автобуса

ЦГМ обяви обществена поръчка за 561 600 лв. с ДДС, за да наеме външна фирма, която да проверява качеството на обслужване в градския транспорт.

Обратно в новината

Коментари - Дават половин милион за тайни агенти в автобуса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И не видях в цялата статия да се спомене, че трябва да бъдат следени и ДА НЕ ПУШАТ!!! На много места при предпоследната спирка шофьорите си палят цигарата и одимяват целия автобус/тролей. Защотп ЦГМ се прави че няма такъв проблем, както и ромски!?

1. Има линии в които се возят над 70% гратисчии. Там да има постоянен, ежедневен контрол с полиция, докато не се изкорени.(видяно от коментара тук). Поредно неправилно решение, според мен. Ако не ползвах ежедневно услугите на градския транспорт, нямаше да посмея. Какво се готви за тях сякаш престъпници работят там?! Някой замислил ли се е те в какви условия работят и с какво се сблъскват ежедневно в претъпканата София? По-добре тези пари да се вложат в нещо смислено и полезно за пътниците и не само, като например: 2. Превозното средство след, като се прибере до сутринта да свети! Седалки, дръжки, прозорци всичко с парцали и анти-бактериални препарати ежедневно. И по-скоро там да има контрол! 3. Новите автобуси, в които работят климатиците там няма прозорец, който да се отваря?! Не трябва ли да се почистват, особено сега в грипния период? До сега почиствани ли са? 4. Вдигнете заплащането на водача, за да се вдигне нивото и културата на обслужването. Като е доволен от работното си място ще милее и ще трепери за него!

Както са я подкарали до 2022 година всички трудещи се ще изкарват заплатите си от ГЕРб

561 600 лв. с ДДС, за да наеме външна фирма !!!!!!!! 1.Познай на кого е външната фирма и тия 50 неразпознавеми мъртви души, дали ще съществуват (а тях кой ще контролира) 2 С половин милион лева може да се монтират камери и онлайн на бюрото на Фъндъкова да се следи градския транспорт и на Пловдив и Варна

След като скочиха цените на билетите, трябва да се измислят нови разходи за да оправдаят поскъпването.

А парадокса е че взеха, т.е изеха, и функциите на КАТ. Наглоста им стигна до там че взеха да пишат фишове и за нарушения на ЗДП, което не влиза в техните правомощия а е функция изцяло в пълномощията на КАТ. Използват общинската полиция за тази си дейност. Освен това си позволяват да използват "паяк" без присъствието на представител от "Пътна полиция", без да снимат МПС-то, защото не попада в обсега на платената зона!! Паркират си служебните коли на инвалидни места, техните служители докато шофират си говорят по телефоните. Не знам кой контролира контролните органи или са на грешно разбран сомоконтрол?

Звучи чудесно, но в България това са едни пари взети от всички и предвидени за конкретни личности. ДОКОГА ?!? После ще се чудат как пак станала революция и пак са вкарани "невинни" държавници по лагери и затвори, па и разстреляни. Всичко се повтаря и ненаказаните кражби водят до изблици на народно недоволство ...

ЦГМ да се прекръсти на ЦНГМ - център за неградска мобилност. Още едно образувание като бая други в общината които само смучат пари. СРАМ. ЛОШО. Кога са изборите за нов кмет?

После може да пуснат тайни агенти за тайните агенти, че да врътнат още половин милион, тъкмо да се закръгли числото.

Сбъркано е заглавието на новината " Дават половин милион за ..." Правилното е - Съдират ни от гърбовете още половин милион...

Да не би да се задават избори, че нова партийна хранилка се отваря. 20 човека половин милион лева

По-добре тези пари ги вложете с нещо смислено и полезно за пътниците! Например оптимизация на спирките! Хайде опитайте се примерно на Лъвов Мост да се прекачите от автобус 305/413 на тролей 6/7. Супер безумно измислени спирки: автобусите спират преди кръговото, тролеите след кръговото, нищо че и едните и другите идват от сточна гара. Но между двете спирки има и един хубав пешеходен светофар, който 5 минути не сменя на зелено! Същата е и ситуацията на сточна гара - едната спирка на 200 метра преди кръговото, другата от другия край на кръговото на 200 метра след кръговото. Ами синхронизирайте ги малко, направете ги една до друга! Сега със по-скъпите билетчета явно имате излишни пари за глупости (500 000 лв за 50 души за анкета, по 10 000 лв на човек, не е зле).

na 86 i 85 i 285! Sled Bul. Hristo Botev nyamash shans ednata e zakrita, drugara premestena...i na do kraya na marsruta- 7 spirki nito EDNA s naves-peika ! Bus 100...daje ne spira na spirkite...

Решението е много правилно и целесъобразно, но не решава всички проблеми. Затова, да бъдат раздадени по половин милион за тайни агенти ОЩЕ И ЗА: - да наблюдават и отчитат текат ли/работят ли шадраваните; - да наблюдават и отчитат хранят ли се редовно животните в зоопарка; - да наблюдават и отчитат работят ли правилно светофарните уредби. За тази позиция, предвид обема, да се предвидят повечко средства - два, три пъти по половин милион... - има и други сектори, където ще трябва да се упражнява контрол, но засега нека тези тръгнат пилотно...

Не знам, дали разбирате, че в държава проядена от корупция, това са пари на вяътра.

СТРАННО ЗАЩО НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ПОПИТА ПЪТНИЦИТЕ ЗА КАЧЕСТВОТО, КОЕТО ПОЛУЧАВАТ СРЕЩУ 1,60 ЛЕВА ЗА БИЛЕТ! НО С 1,5 МИЛИАРДА БЮДЖЕТ В СТОЛИЧНА ОБЩИНА И С ТОЗ "МАТРЯЛ" ТОЛКОЗ.

Вместо да сипете пари за глупости,защо не направихте електронен билет и пропуск,като в метрото!?Както е в европейските страни,та даже и в Турция!?Докога някои ще се возят гратис,а аз ще плащам за 1-2 спирки по 1.60 лв,въпреки,че съдът отреди друго!?Наистина-НЕМА такава държава!

Защо не проверите автобус 111 в него без билети и карти се возят нашите "братя"мангали.Ръководството на градска мобилност е за уволнение.Там за мен работят олигофрени

Мога да добавя и за трамвай 22 - по едно време бяха назначили ПОСТОЯННА КОНТРОЛА!!! Да ама не, на първа спирка в Красна поляна се качват циганите от кв. Факултета и не дупчат билети! Той им казва - слизайте - те: "А искаш ли теб да свалим ... ?". След 3 дена я отмениха контролата ....

Многоуважаеми общински съветници, още от сега мога да ви кажа какво е качеството на обслужване в автобусите - ОТВРАТИТЕЛНО. За тези пари вместо да ги давате за "агенти" по-добре си наемете качествен управленски екип на даружеството, че от това управление нищо не става- пълни некадърници.

Ааа, нидьейтье тъй бря момчета, той шефа на рейсувите С.М. е много кадърен - две купи сено на две марйета ги дели на 3, което си е постижение, че едно време ги дильеше на 5 или 6, малку е поумняло момчето, но не е много де. Аз могъ дъ гу взема за шеф на кенефите у Белио дом да слиди за търкането на дирници и да лиже задници, той е много добър у това ньещо.

Нови хранилки за партиите...!Честито! Скоро билетчето ще стане 5 лева!

Прави са хората. Безобразие е на една спирка, през която минават само 2 автобуса, да вървят един след друг и като видиш гърба на единия, другия току що вече е минал. Как е направено разписанието, с кои две леви е написан софтуера? Елементарно!Относно шофьорите - държат се арогантно с пътниците и ако ги попиташ, я за магазин или за нещо друго да те опътят, те само карали, не пазарували. За чужд език да не говорим! Шофьорите, обслужващи летището трябва да знаят английски. Да са длъжни, щом видят забързан възрастен човек, да го изчакат!!! Никакви контрольори - камери, запис и глоби...хем по-ефтино, хем по-сигурно, че парите няма да отидат пак в продънен личен джоб!!! Докога ще позволяваме да ни рекетират!!!