Комисия отхвърли спирането на четни и нечетни коли

Няма да се спират автомобили на принципа четни и нечетни номера в дните с превишено замърсяване на въздуха в София.

Обратно в новината

Коментари - Комисия отхвърли спирането на четни и нечетни коли | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът не е в колите. 80% от замърсяването с ФПЧ е от отоплението на твърдо гориво. 10% от горенето на боклуци 10% от автомобили. Ако спрем всички коли в София - то ще останат камионите и градски транспорт. Т.е максималният ефект от рестрикции на автомобилите е 5% и то при положение, че се спрат абсолютно всички.

Детето ми учи в общинско училище ,което се отоплява на нафта.Скъпо ,неефективно и много замърсяващо. Какво мислят в столична община по този въпрос?

Абе трябва як контрол. Нещо което никой не ебава да прави. Забрана на колите под евро4 да се движат в града и като видят някой гълъбарник който ахаааа и да се разпадне на улицата и дими като печка "циганска мечта" да му набичат една глоба от 500 кинта и директно сваляне на номерата.

Я по-добре да спрат всички, които са под Евро 6, а? Какви са тия кокошарници с Евро 4 и 5??? Аз карам нов дизел с Е6 - от ауспуха излиза парфюм.

Разликите между евро 4, 5 и 6 са минимални. Да не говорим, че евро 4 и 5 са почти идентични като параметри. Докато разликите между евро 3 и 4 са в пъти. Минимум 2 пъти и стигат до 5 пъти в отделните категории които се измерват.

Абсолютни дилетанти и чиновнически манталитет.На кои МПС-та ще ограничавате движението?Има замърсяващи и такива,които не замърсяват.Замърсяващите или да си оправят двигателите или да отиват за скрап.Четни-нечетни...смешници.Ами направете и така по ром махалите в София.Четна дата,четните номера горят гуми,пластмаси,дограма.На нечетна-нечетните къщи имат това право. А от 1-ви април,Фандъкова слиза от черния Мерцедес и яхва колелото.Както правят десетки кметове в Европа.И Метро й е позволено.

логиката ти е желязна....абе така е най-лесно- премахваш половината и проблемът се решава, сега че ще се увеличи броя на мпс-тата щото 1000 кинта всеки може да извади за втора бракма, че колата ти може да евро 6 ама няма да я караш за да може съседа с тунингованата а6-ца да се изпърди в центъра, че няма дори кой да следи за четни-нечетни като те с далеч по-елементарни задачи не могат да се справят....такива сложни сметки не се правят, лесното му е майката, така се управлява цялата ни държава- отгоре отгоре на ниво лиляна павлова и сие....две е идве не могат да сметнат обаче ние ударно си ги преизбираме щот са много готини, пълен смех

ако ползвахме каруци!

Данък автомобил трябва да се увеличи петорно!

Ми аз ползвам колата когато ми е нужна. За 12 години 40 000 км. Защо да се чуствам аз виновен за замърсяването колкото някой, дето прави тези километри за една година? Според мен е правилно да се отчислява разход от парите за продаденото гориво - ползваш повече и плащаш за това. Ама и на това има кусур - как ще се ползват събраните пари. Все пак най-добре е когато на шофьора му пука за тези неща, а не да го насилват с какви ли не глупости.

Продадох си втората кола, но ако го въведат веднага взимам още една , както повечето софиянци и ще стане още по-голямо мазало..

Те да спрат колите със селски номера ще е достатъчно. Или поне да им сложат винетки.

Абе направо да им начисляват такса-роуминг като с Македония - по 6 лв/мин :) Или пък сметката им за ток да я смятат по промишлена тарифа :)

Селските номера - С, СА, СВ...

Чакам с надежда момента в който придвижването от т. А до т. Б в София с кола ще стене поне 3 часа. Тогава всичко ще се саморегулира от самосебе си. Явно трябва да си извървим пътя.

Чакай си колкото си искаш. С кола стигам до работата за 20-25мин. С "удобния" градски транспорт - мин. за 45 и то ако не вися по спирките. Та ще сляза от колата на кукуво лято.

Супер!Тъкмо се чудех,къде да си държа колата,когато отида на работа с нея и стане полунощ?!

идеята на еколожката на общината,сигурно е от дядо и от миналия век за четни и нечетни номера на колите.тогава това беше за паркирането. ха-ха, какви олигофрени са от ГСОбщина,начело с фънди .

Всеки ще си купи по една трощка с четен/нечетен номер , за да запулни дните. Аз лично бих го направил без да се замисля. Продадох си втората кола, но ако се наложи пак ще си купя.

Вече взе да ми писва от тези псевдо еколози. Освен простотии друго не могат да измислят. Пък и заместник кмет по екологията!?? Каква екология какви пет лева? Хумор! Освен т.н "мерки", да ограничават само автомобилите,друго не разбрах? Значи при замърсен въздух, няма да се допускат автомобили, с ИЗКЛЮЧЕНЕ на автомобилите на, обърнете внимание! на държавните, на общинските служители и автомобили със специален режим!??? Браво бе! Добре сте го замислили. Значи аз плащам данък за колата, ГО-горе долу колкото цената на една малолитражка, синя зона, зелена зона и още куп ограничения глоби и такси, а нама до мога да си използвам колата когато пожелая? А разни служители/ки на които с изброените данъци се изплащат заппатите, освен че използват стикери за синята зона, и мутри ще си бръмчат из София необезпокоявани. Или те те са замърсители на въздуха. Половината от "АСТРИТЕ" на полицията са неизправни и замърсяват въздуха. Ще ги спрете ли? Ами "паяците" на ЦГМ, които бълват черен дим?Ще ги спрете ли? Локомотивите и тях ли ще спрете? Във кв. "Факултето" ще проверявате ли? Ами еколозите пълво там трябва да отидат. Да, ама не смеят. За това дайте да оскубем шофьорите, те са най-лесни и не роптаят.

100x+

И на тези олг*френи им плащаме заплатите

Да спират при нужда всички автомобили с регистрация извън София-град, това е по-логична мярка

И всички със софийска, да не излизат извън клоаката...!!! :::))) Ха, ха, ха... :::))) Дааа...!!!

Да спрат такситата

да спреш,да ходиш в тоалетна.