Нови скандални разкрития за приема в градините в София

Нови скандални разкрития за приема в общински ясли и градини в София. В детските заведения има два пъти повече деца от посочените в публичната система.

Обратно в новината

Коментари - Нови скандални разкрития за приема в градините в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проверете всички градини, които са в подножието на Бояна, Драгалевци и Симеоново. Даже за по-лесно, застанете сутрин пред градината и си маркирайте колите за над 100 000 лв и само за тях проверете как са влезли децата. Обзалагам, се че имат остра алергия към новата кожа на суперскъпи автомобили и за това са със 'специални' нужди и прием!

ДА СЕ ПРОВЕРИ ОДЗ 50 ЗАЙЧЕТО КУИКИ-НЕСМЕНЯЕМАТА В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ ДИРЕКТОРКА-ТОВА Е В ОБЩИНА ВАЗРАЖДАНЕ

май си от подлите души, дето скришом, без да показват лицето си, донасят и снасят. Само долни и подли хора така правят.

Откакто Герб царува,корупция навсякъде битува..образование,здравеопазване полиция,съд,общини....

пееш си колкото да си изкараш парите, не може цялата провинция да се изсипе в София и да има място всички деца, не става,не може и всички да са граждани, не става, а и гражданин не се става със скъпа кола и апартамент в София, но това е друга бира!!!!!

И кое не е вярно от изказването на "52"? Герберастизмът налага корупцията като начин на осъществяване на всякаква псевдо-стопанска дейност. Аз съм роден и израсъл в София, жена ми е родена и израсла в София, живеем в сравнително рядко населен район, имаме сравнително голяма детска градина на 600 метра от дома ни и даже в резервите не се включихме. Аз залагам на корупцията като причина за НЕкласирането на детето ни.

Общинарите назначават директорите на градините,а после ги рекетират да приемат деца...Чобанов е нареждал да се приемат протежета, а сега той ще проверява ,необходима е независима проверка...В Софииска община корупцията е огромна...ама ние сме Виновни ,че ни третират кат дебили....

Най-вероятно става дума за бюджетите, не за прием по втория начин. Както пациенти биват лекувани без да разберат и лекарства по НЗОК се продават без никой да ги купува. 150 деца над бройката в една градина е абсурд. Нито имат леглова база за тях, нито могат да ги укрият при посещението на дядо Коледа. Вероятно поне всеки втори има представа колко деца има в групата на детето му, както според приема, така и реално.

Имам бе. Как да нямам? Преди 3 години обявиха 25 бройки за ясла. 15 нормален прием и 10 по социални. Приеха уж 25 деца. Като почна годината обаче се оказаха 31. После станаха в движение 35. Сега в 2 градинска група вече са 41 парчета. Не знам колко са легални и нелегални ама в МОН казват, че не се занимават с градините а в общината първо ми казаха, че това не е възможно, после ми обясниха, че децата не ходели никога всичките, после ми казаха, че ще проверят. Вечерта като отидох да си взема детето г-жата ми каза, че са се обаждали от общината да им кажат, че някой се е обаждал да пита за броя на децата. Това беше.

Разминаване в бройките няма само там, където не е проверено :)

Това ли е най-важното в Държавата.Цяла Мара втасала,та се захванаха с децата,че родителите немогат да ги запишат по ОДЗ-тата.Ами като няма първи начин ,се търси втори. Оравете с обществените поръчки,с ДДС-то, с Митниците,с престъпността,със здравеопазването,с мизерните заплати,пък тогава гонете родителите. Боже,то срам нямат вече.

Юристе, гледам, че са подпукали директорите а не родителите. Я ти като имаш срам ми обясни нормално ли е в една група да има 40-48 деца? На една госпожа и една леличка? При обявяване на местата са обявени 25 свободни. После станаха 32 децата. Вече са 41. В съседната група са 48. По спомен мисля, че за куче в къщи трябват 4 м2. При децата обаче няма изискване. Няма и наредба за броя на децата. МОН не се занимава с градините. Общините си правят каквото си искат.

От списъчен състав до присъствие за деня деца има разлика! Как един родител не се изказа позитивно, с толкова много труд, който се полага н ДГ! Само помия се излива!!! Срамота

Пак триете коментари без критерий... моля да си подобрите политиката .... иначе агресивните и критикарски винаги ги оставяте...

Браво открих те топлата вода или америка на картата - това е навсякъде в всичките детски градини

само за детските градини се шуми.проблемът е същия и с училищата.защо децата се записват в друг район , а не където живият? където са учили родителите и е за доброто на детето.предимство имат почти винаги провинциалистите. докога така.кой създаде хаусът през годините.фъндъкова от нищо не разбира, а е "изтъкната" даскалица.

Проблемът се нарича и в двата случая-вход извън системата. И в двата случая директорите са само бушони при проблем, назначенията идват от една друга система, изградена и работеща именно за вкарване на деца тук и там. Ако е за градина, канал си имат РЗИ например, Ако е за училище се играе вече на ниво Министър. 90% от приеманите деца извън официалния начин са с писмо от министъра, 10% са преместили се селянчета в града.

Самата Фандъкова е била част от тази система, докато е учителствала и я знае прекрасно, че да се прави на изненадана. Не е случайно, че ръководеното от нея училище в миналото води класацията по надпланов прием.

Която и детска градина в София да споменете все ще измислите някоя клевета срещу директорка или учителка.Ако родителят работи близо до детската градина,а живее в другия край на София редно ли е да събуди детето в 5.00 часа сутринта,за да иде на работа без закъснение.Винаги трябва да има изключения от наложените правила,като последните не всякога са точни,както повечето закони в България.

В детска градина "Ласка" има 150 деца отгоре х 2000 = 300 000 лв. Къде са парите? НАП да провери имуществото на директорката на "Ласка", както и всички с подобни злоупотреби!

За тези деца нали е необходим персонал обслужващ и педагогически. Този персонал също трябва да получава заплати подаяния или не е нужно да имат заплати според вас! какъв Нап осъзнайте се!

ти да не мислиш, че са назначили повече персонал, понеже децата са повече ? Същите лелки са, само повече пари са усвоени.

Проверете как се приемат децата в ОДЗ Сребърни зввънчета жк.Овча купел и там директорката взима безбожни дарения.

Подай сигнал по надлежен ред. Например в контактния център на Столична община(линк-чрез гугъл), или в деловодството на общината. Форумът не се чете от проверяващи.

Крайно време е с предимство да бъдат приемани в софийските градини деца с родители от София. А не днес софиянци да не могат да запишат детето си в градина в квартала ,където потомствено живеят. факт е-повечето записани по "втория начин" са деца с родители от село. Сега разбирате ли защо децата на софиянци нямат достъп до софийските градини, ясли, добри училища!

Да вземем да върнем и гражданството, много интересно уж всички са за демокрация, ама не за мен и не точно. Това къде си се родил и при какви родители не ти дава право да си нещо повече от другите. Децата имат нужда от равен шанс !!!

а ми, не е точно така. ако живееш 30 години в един квартал , плащаш си данъците по местоживеене, нали са общински тези детски заведения все пак и накрая се оказва, че за твоето дете място няма, за какъв точно шанс става въпрос.

По цял свят ползваш предимствата на местната общност. Като искаш детето ти да учи в добра градина ще си купиш жилище в добър и скъп квартал. Никъде по света дете от панелно гето не може да учи в добрата градина и в добро училище в скъп квартал. Детеа от Моленбек-квартал гето на Брюксел не може да учи в добро училище, и в добра градина. Ако искат родителите детето им да учи в добра градина, и добро училище ще се наложи да сменят местната си общност-кварталът където живеят.

Ти какво разбираш под родители от София? 4 поколения назад? Щото 98% от градините дават точка при класиране за адресна регистрация в района! При недостига на места ако я нямаш тази точка нямаш даже и теоретичен шанс за нормално класиране! Демек 98% от децата са не родители не само от София но даже и от квартала!

разкрития се вижда безотговорността на министъра на образованието!! ОСТАВКА,ОСТАВКА!!!

Министъра няма нищо общо със софийските общински детски градини. Нито може да се меси, нито може да издава наредби. Само лица от общината отговарят. Не и министъра.

Не съм сигурна, че по-този начин структурираната система е ефективна. Приемат се деца от други райони, а децата на родители, които са посещавали същата детска градина и техните родители са родени, отраснали и живеещи в същия квартал остават извън одобрения списък. Вярно е, че няма жителство, но все пак трябва да има предимство за семействата, които поне от 50 г., а някои от повече плащат данъците си в съответния район.

защото никой не иска да приема в детската градина циганета, децата на психясали родители, децата, които хапят, смърдят и т.н.

варнете ъволнената директорка на работа та заслъява награда обарнете внимание какви разкритя станаха и вижте наглото даряние на отговорните слъжители от общината ,,,, хлаба в мене и ноя в мене ,,,,,, казваше баба ми но тогава нищо не сам разбирала ,,,,, *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Как така хем намаляват децата в България с всяка следваща година, хем местата в детските градини и училищата винаги не достигат? Като затварят детските заведения всъщност изкуствено се създава корупционна среда, от която се възползват. Къде отидоха всички учителки от затворените детски градини? В същото време се отвориха частни детски градини. И местата все не достигат? Има нещо много гнило в цялата система!!!

има един важен въпрос, като може да се приемат 150 деца отгоре върху този лимит той защо е толкова. Значи може, а има лимит за да има пари на директорките, които сигурно си ги поделят с някого.

Детето на Жени Марчева от БТВ, беше резерва в ОДЗ "Сарагоса" ,в момента в който, тя публично от екрана на телевизията благодари на директорката, че е приела дъщеря и в детската градина!!!