Без паркиране в ”синя зона” при мръсен въздух в София

Комисията по околна среда към Столичния общински съвет прие пълна забрана на паркирането в центъра на София и ограничаване на движението на автомобили.

Обратно в новината

Коментари - Без паркиране в ”синя зона” при мръсен въздух в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вече взе да ми писва от тези псевдо еколози. Освен простотии друго не могат да измислят. Пък и заместник кмет по екологията!?? Каква екология какви пет лева? Хумор! Освен т.н "мерки", да ограничават само автомобилите,друго не разбрах? Значи при замърсен въздух, няма да се допускат автомобили, с ИЗКЛЮЧЕНЕ на автомобилите на, обърнете внимание! на държавните, на общинските служители и автомобили със специален режим!??? Браво бе! Добре сте го замислили. Значи аз плащам данък за колата, ГО-горе долу колкото цената на една малолитражка, синя зона, зелена зона и още куп ограничения глоби и такси, а нама до мога да си използвам колата когато пожелая? А разни служители/ки на които с изброените данъци се изплащат заппатите, освен че използват стикери за синята зона, и мутри ще си бръмчат из София необезпокоявани. Или те те са замърсители на въздуха. Половината от "АСТРИТЕ" на полицията са неизправни и замърсяват въздуха. Ще ги спрете ли? Ами "паяците" на ЦГМ, които бълват черен дим?Ще ги спрете ли? Локомотивите и тях ли ще спрете? Във кв. "Факултето" ще проверявате ли? Ами еколозите пълво там трябва да отидат. Да, ама не смеят. За това дайте да оскубем шофьорите, те са най-лесни и не роптаят.

ще има ли паркирали коли? нека тези дупетати също да пътуват в общественият транспорт, да станат по-близо към изберателите си.

Първо не разбирам с какво паркирала кола има общо със замърсяването на въздуха. И второ не е ли по-добре една кола да е паркирала отколкото да пърпори ту насам ту натам. Трето ...просто всички частни коли ейййй там оттатък окловръстното. Преди това чистак нов градски транспорт и който не се изкъпал на всяка спирка по един теляк. И не ми обеснявайте че при 1.60 лв билетчето не може да има транспорт за чудо и приказ. Във Виена билета е 2.00 лв а градския им транспорт е току що излязъл от завода а вътре като в лимузина.

Общото е и колкото сините и зелените зони намаляват трафика, дори напротив ...

Я пак че нещо не схващам. Може и да имаш право но наистина не схванах. Как паркиралите коли увеличават трафика...? Честно не схващам :))

Пълна п.шка.

ОБЯСНЕТЕ НА МАЙМУНИТЕ В СОС КАКВО Е "ФИНИ ПРАХОВИ ЧАСТИЦИ" ! 'ЩОТО ТЕЗИ ДЕБИЛИ ОСВЕН ОТ СХЕМИ ЗА ДАЛАВЕРИ, ОТ ДРУГО НЕ РАЗБИРАТ! ПАРКИРАЛИТЕ КОЛИ НЕ ВДИГАТ ПРАХ, А ТЕЗИ ОБИКАЛЯЩИТЕ- ДА!!!

мярка - няма що. Умните глави дето го измислиха не се ли сетиха, че който не може да паркира ще обикаля много повече да си търси паркомясто. Освен това, не толкова автомобилите са проблем, колкото неизмитите улици.

А инвалидите? Те ще ходят пеш този ден ли? Вероятно за тях ще е разрешено, но повечето джипове са на псевдо инвалиди - сещате се, че пак ще го духат обикновенните граждани. Тия които си плащат като попове за данъци и такси.

Данче, а ти ще слезнеш ли от черното BMW на НСО? И ще се качиш ли на ГТ? Че май се качваш на трамвай/автобус само като приемаш нови мотриси/автобуси за да се снимаш с тях, иначе с държавната кола. То много лесно така ма Данче. Я слез малко, погази прясна софийска кал, спъни се 10-тина пъти по удобните и чисти софийски тротоари, обели и ти колена като нормален човек. Ай слез малко от Олимп. А?

От циганите не можеш да извадиш и лев. Виж от забраненото паркиране мутрите от "Градска мобилност" ще захлебят. Що народ ще изгори, които си е оставил колите, без да знае за обявеното "извънредно положение".

А какво се предвижда за живущите в синя зона, които си плащат, за да може колите им да бъдат горе-долу в района в който живеят? По време на тези акции, трябва ли да си намират паркоместа извън София?

А по същия повод в Скопие комшиите не въведоха никакви забрани, ами направиха градския транспорт безплатен. Вече и македонците ли трябва да догонваме, бе?

В Скопие решиха и да мият улиците всеки ден, за да намалят замърсяването. Твърди се, че 90-95% от така нареченото "замърсяване от колите" в София се дължи на вдигането във въздуха на прахът от неизмитите улици от всичко движещо се - тролеи, трамваи, автобуси, камиони, коли, велосипеди и т.н.

Е, ние пък си имаме газ-анализатори! Кой е като нас! След безкомпромисните крути мерки на Дъки за справяне със замърсяването вече просто предусещам как много скоро ще дишам с пълни гърди и без никаква кашлица свежия софийски въздух.

А аз мисля, че трябва да се върне народния съд, ама този път наистина да е народен, и всички чиновници от Столична община да бъдат изкарани на площада ...

Ако може и софийсото жителство да върнем. Проблемът ще се реши мигновенно.

абе тези са кретени Ве, какво общо имат парко местата със замърсеният въздух... ако ще спираш движението блокираш центъра и готово, какви парко места какви 5 лева. Пак глупостите на Фандъкова, аман..

Заради мангустите и всички други, които горяк каквото намерят ще спират колите... Горе долу като заради зъбобол да ти извадят окото, щото и от него може да те боли...

Съседно заглавие в същата колонка... "Стара дограма се продава за огрев в София"

Пак Дана ще цоца на наш гръб!

В дни на висока степен на замърсяване да не сти посмели да ходите с кола и на Московска 33.Това се отнася за всички които си клатят краката в Столичната община,общинските съветници и самоковската принцеса.Не само да ни поучават но и да дават пример.Всичките с велосипеди на работа.Като взимат решения да си ги изпълняват и те.Зконите са за всички а не само за слугите на народа, които не слизат от държавните мерцедеси.

Абе направете данъка обратно пропорционален на евро сертификата. Направете го най-висок за коли без катализатори и филтри. Защо ограничавате всички вместо само тези които замърсяват???? Що са малоумщини са това и до кога трябва да ви търпим безмозъчните идеи??????

Подкрепям ! Обаче сещаш ли се какво брожение ще настъпи. Вдигнете заплатите, бедни сме, искаме да ни се даде. Абе повреден народ. Вината не е само на политиците, Те са производно на народа.

ами като сте бедни няма да карате коли, а ще ходите на работа и ще се придвижвате с обществения транспорт!!!

И да забраните паркиране в синята зона ефект няма защото там 80% от местата са на министерства общини, и всевъзможни държавнопаразитни организации. Само за сведение, МФ освен паркинг соколо 40 места имат и платени 11-12 места в синята зона, демек само чистачсите нямат места.

Въртат, сучат герберунгелите, ама не щат да закачат мангалския си електорат в т.н. "столица"!!! Само да спрат горенето на промаслени със старо масло тъкани, стари дрехи, крадени дърва и в КРасна Поляна, Филиповци, кв. Христо Ботев и въздуха ще стане кристален!!!!

Ако пипнат мангалите червените ще пропищят навсякъде

мангалския електорат си е собственост на вожда и учителя на българския народ, генралот, докотрот на секвите науки непогрешимият и гениален банкянски пъп на вселената. Може да ти е тъжно но те държат на власт политическото недоразумние именувано ГЕРБ.

И къде ще паркират, около центъра, в Хиподрума, там и без това си е осрано, що не.