Стара дограма се продава за огрев в София

Дрехи втора ръка, пластмаси и гуми, както и стара дограма с блажна боя се използват за евтино отопление в столицата.

Обратно в новината

Коментари - Стара дограма се продава за огрев в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В гадния социализъм улиците се миеха почти всеки ден и тогава имаше отопление на дърва ,въглащия и нафта.Цената на ел.енергията беше една стотинка да нощна и две стотинки за дневна сега едната е десет пъти повече/дневната/ а нощната е 15 пъти повече.Ако измислят нов начин на отопление конгениалните общинари да го предложат на сносни цени.Ако не хората ще горят де щото може да гори низависимо от това дали са българи ,роми или бинбинистанци.На чиновниците им е топло в концелариите и дори си отварят прозорците защото не плащат нищо.Само дават безумни и неизпълними идеи.Всички общинари на велосипеди и през зимата.Хем ще подобрят екологията ,хем ще си ползват велоалеите които задръстиха половин София и увеличиха многократно вредните газове от тъпите решения.

ВЪПРОС: Някой прави ли забележки на циганите като горят нестандартни горива?

Тиквата не ще АЕЦ, не ще газ - иска Истамбулска конвенция ...

А междувременно "Топлофикция", да, точно така - Топлофикция" пак остави част от София без парно и топла вода.

Ако цената на тока е по-ниска, никой няма да тръгне да се мори да гори дърва, въглища, гуми, дрехи и други подобни.

Дрехи втора ръка, пластмаси и гуми, както и стара дограма с блажна боя се използват за евтино отопление в столицата. Към светли бъднини вървим...

Половин София се обгазява от печките в кварталите Симеоново,Драгалевци,Бояна и пр.,защото вятърът ,който духа откъм Витоша ,вместо чист въздух носи пушек .И там да се обърне внимание,богаташите да се отопляват с екологични материали.

Миналата година в София, южен парк на няколко пъти съм виждал такава машина да дроби клони и дървета и да хвърля трици отзад. Явно притежаваме такава машина. Двама работника щъкаха около машината и подаваха матрял. Вдигаше страшен шум. Скоро не съм я виждал.

Не е проблем да се надроби дървесината, въпроса какво ще правим после с нея. Цялата дандания е да се забранят печките на дърва, за да се мине не пелетите на Цветелина Бориславова за които търсят пазар. Пелетите са от пресована надробена дървесина, но са 3 - 3 и половина пъти по- скъпи от стандартните дърва за горене. Определено не са по- екологични, понеже дин килограм дърво си остава един килограм дърво - и да е дробено и да е пресовано - пак е 1 кг дърво. И енергията която отделя при горене и отделяните продукти на горенето са като от 1 кг дърво. Зора е сега да започнат да дават тази дограма пак на Ц. Бориславова и да и плащат а рециклирането й, а тя да продава пелетите 3 и половина пъти по- скъпо от нормалните дърва.

Г-жо Фандъкова, кога ще забраните каруците в целия град?

Ами те са забранени. Отдавна. Полицията ги прибира и пише актове ама кво от това? Циганите не си ги прибират и не плащат актовете! Правят си нови каруци и готово. Ми могат да вземат коня, което би решило проблема щото веднага скачат 20-тина НПО начело с БХК и се почва с дискриминация, обида, права на малцинства, битови и етностни обичай и Т.Н.

Е тогава с какво ще се придвижва електората ?

Праха идва от газенето в кал. 2/3 от софианци, най-вече новодошли паркират по градинки, незасторени имоти и прочие, после "пляк" на улицата, изсъхва и прах. Да не говорим, че някъде въбще липсва инфраструктура, като тротоари. Улиците не се мият достатъчно често. Градинките и зелените площи не са обхванати с бордюри. Въобще цялата инфраструктура на София в това отношение не е добра.

Княжево, Бояна, Симеоново, Драгалевци - това е източника! Слиза от планината в града! Циганите правят мизерия, ама не са те причината за цялостното обгазяване...

Както и стари мебели. Изхвърлените до контейнерите стари дивани, легла и др. се натрошават, ако има метал се извлича за предаване, дървото и плата се събира за отопление, а стъклото се натрошава и остава с месеци около контейнерите

Това е най-съществената причина за замърсяването на въздуха.

БРЦК

Не , не е. Това е втората причина по важност. Първата е ,че не се мият улиците. Имат по един сантиметър прах и всяка кола като мине го вдига във въздуха.

Абе всичките имате право, ама няма кой да санкционира нарушенията

Има, ама не смеят.