София ще има нова система за ориентация в града

В София ще има нови системи за ориентация в града от догодина. Тя е по модел на Амстердам и Братислава.

Обратно в новината

Коментари - София ще има нова система за ориентация в града | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да се ориентираме в града е хубаво на всяка сграда да има табелка с номер, така както беше по бай Тошово време. Едни фирми рушиха сгради при демокрацията, други строиха и табелките с номерата им масово изчезнаха. Някой за това мислил ли е? Ако пажарна кола отиде на адрес трябва да й се даде номера на сградата, същото важи и за Бърза помощ.

Само едно не разбирам. Имената ще бъдат изписани и на ЛАТИНИЦА. Не на английски, немски или холандски. На ЛАТИНИЦА - демек на - шльокавица. Защо. Каква е тази латиница и кой се учи да чете на нея ?????????????????

ли хора в Б-я разбиращи от човешко право,за да докажат,че новите проекти за повишаване на застраховките при нарушение са незаконни.Не че подкрепям нарушителите.Но не може с задна дата да се казва"имаш фиш за 60 км преди 10 месеца и сега плащай по скъпа застраховка".Това си е пладнешко съдиране на кожата.Да се въведе регламента от 01/01/2018 и тогава всеки да да знае.Представете си,че съгласно нова наредба ,да кажем на топлофикация,ви осъдят с стара дата за 10 бона.То натам се отива.И ВиК също с тези водомери.Пладнешки кожодери.

Искате да кажете в селото? Защото на всеки е ясно че софия е най-голямото и мръсно село в България.

Това, което видях беше, че надписите с имената на спирките вместо хоризонтални ще са почти вертикални, т.е. ще се учим да четем отгоре-надолу или отдолу-нагоре. Това казват било, за да се виждали по-добре имената на спирките.

Може ли, милички общинари, по-напред да поставите табелки с имената на улиците, че ако са и ясно четими, цена няма да имате.

преди колко години трябваше да направят адекватни табелки и визуализация в градския транспорт. Не ми се мисли какво преживяват туристите да се ориентират в София.

Абе, дрогари, най напред папишете имената на улиците бре. Като идеме с Геле у София да си видиме децата не моеме да разбереме дека е улицата им. Оти не живеят на Дундуков. Дека има натпис хашлаците са го оплескали с боя. Когабех в Москва на ескурзия от Текезесето всички улици си имаха име. У назека уш имаше кумунистически имена после ги сментиха ама не сложиха табелки оти нищо не се знае- Др. Курнелия щяла да връща старите имена. А колите че паркират дека им падне оти навремето беше забранено да се правят гаражи. А сега колита са повече от ората и кйораво и сакато кара кола. Нема паре за леб ама за бензин и ракия има. А пък бил беден. дека дават така.

Коя е фирмата-"късметлия", дето ще ги прави и срещу каква сума?

Най-вероятно фирма приближена до Крадлива Йорданка.

Хайде стига критикарството! И това с "колко" идва в повече! Но освен това смятам, че сградите трябва да се НОМЕРИРАТ!!! Както и жилищните комплекси и блоковете в тях да имат ясна и видима номерация! Би било чудесно да бъде и светеща!

Не е критикарство- да се знае кой печели търга и колко ще похарчи.

Първо се справете с неправилно паркиралите автомобили и след това си правете имиджови кампании за ориентации!

КОЛКО?

Отговорът също е един - много повече от необходимото!!