За какво ще се похарчат 1, 433 млрд. лева в София

Бюджетът на Столичната община за 2018 г. е 1, 433 млрд. лева, каза кметът Йорданка Фандъкова при представяне на проектобюджета.

Обратно в новината

Коментари - За какво ще се похарчат 1, 433 млрд. лева в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ще окраде всичко до край. След тях потоп.

Некадърността и пилеенето на пари си личат навсякъде. София има унил и мръсен вид, много далеч от европейското ниво. Всъщност много провинциални градове у нас изглеждат доста по-добре от София. А де що има нещо по-хубаво и в европейски стил, то е отпреди 9.09.1944 г. София е имала един изключителен кмет инж. Иван Иванов, който е направил от провинциално градче столица. А комунистите за благодарност го бяха натикали в концлагер Белене.

Браво най-добрия кмет.Тия дето хейтват да кажат за целия соц.какво направиха крадливите комунета.Само окрадоха и унищожиха на хората имотите,а да не говорим за София мязаше на миризливо село.Откакто Данчето е кмет просто стана европейска столица толкоз.

"Толкоз" ще викаш на село

Тая кочина европейска столица? Айде бе? Ти виждал ли си европейска столица?

прилича на столица, колкото фандъчката прилича на кмет

Коя по-точно европейска столица си видял ?

Проблема на ГЕРб-авите е че живеят в паралелна реалност. Прави се нещо, супер скъпо, отиват да се снимат и след месеци отново е руина. Никой няма против задръстванията, стига резултата след това да е хубави тротоари и улици/булеварди. Търпим гнусотията, прах в наднормени стойности, виновни няма, решения тоже. Застроява се всяка една празна площ, често пъти градинка. Там където има 4-5 етажни жилища извъднъж се строи 25-30 етажа че и повече. Не може винаги да си измивате ръцете с другите, това важи с пълна сила и за Тиквата и за Фъндък-а. По 3 мандата вече , резултатите са напълно недостатъчни. Най лошото от всичко е че се кара ден за ден, като циганите, никаква идея и визия за нито един квартал, пълен провал ! П.П. Преди да започне герберасткия лай.омет, да кажа не съм нито червен, нито зелен нито пембен, просто ми писна да живея в кочина !

Слез от колата и се качи в градския транспорт. Дай пример.

Много постно, Данче. Скъпо ни струват посните ремонти, Данче! Толкова нехаен, некадърен, неграмотен, незнаещ кмет! АМАН!

Голямо усвояване на средства ще падне......иначе ремонтите са хубаво нещо, само дето не се извършват качествено и се налагат непрекъснати поправки. Освен това естествено нищо не се споменава да паралелното целево държавно финансиране, с което чрез такива дейности се поддържа имиджа на кметицата и на управляващите като цяло. Защото ако Столична община разчита само на собствените си приходи, малка част от изброеното ще бъде реално изпълнено.

Много добре,че се предвижда обновление на клетките на приматите! Задължително трябва да се направят допълнителни клетки за приматите от БСП -те много се навъдиха и все с червени дупета и зловонен дъх.

Грешиш. Допълнителни клетки са нужни наистина, но те ще са за прииждащите тълпи герберасти от цялата страна, за да подсилят управленския капацитет на ГРОБ. Без тях за къде сте?

Няма ли пенсиониране за тези бабки и лелки .Еми омръзва да се гледат и слушат едни и същи муцуни, бълващи празни приказки

Положението е отново жителите на София да са обречени на задръствания, очаквайки светлото бъдеще и псувайки в задръстванията причинени от шепа хора само и само да усвоят едни пари и комисионни.

ЕС да спре да налива пари в райони където доходите са високи и магат да се справят със сабствине приходи!!!

БЕЛЧИНКАТА е доволно ухилена. Има защо. Почти 1.5 млрд.лева в крадливите ръчички,не е зле. Всъщност,живот и здраве,на есен с песен 2018г.,дано се появи алтернативен,свестен кандидат за поста.

Каква новина! - Ще пуснат фонтана на Славейков и ще довършат 100 те метра на Каблешков... Дано да започнат до август! А метрото върви защото Европа натиска да се случи!

Дано, ходи си!

Само общи приказки.Трамвайното трасе на 5 е добро-скоро беше ремонтирано.А колко са 6 млн.за улично осветление?Да дойде сама вечер по кварталните улички-не казвам булеварди.Инфраструктура-какво по-точно-да каже.И къде са тротоарите по кварталите?Да престанат да инвестират само в центъра-ние защо плащаме данъци?

Отново няма предвидени пари за кварталните улици! Пак всички ще се спъваме по прутените тротоари, където въобще ги има, пак майките ще бутат количките с бебетата по уличното платно заедно с колите. ОСТАВКАААА!

Ники

Рядко ще видите такава усмихната и лъчезарна крадла. Даже изпечените циганки-джебчийки трябва да се учат от нея как да лъжат хората с невинния си поглед и поведение. За паричките е ясно, че ще бъдат солидно окрадени и най-вече защото наближават кметските избори и трябва да се купуват циганските гласове. Фандъче още помним от "Красна поляна" как под строй докарваха мънго-джеритата в следобедните часове след като застрашително кандидатът на РБ ти дишаше във врата съгласно прогнозите.

a относно източната тантента що се хващате за северния участък от ботевградско до северната тангента ?! тои ще стои празен и е безмислен без останалите участъци - до слатина и цариградско, те са по важни сами по себе си и ще облекчат движението дори да не е пусната цялата източна тангента.

Продължава святото дело на Бай ви Тошко да докара цяла България в София. Селянко, кола в София само срещу доказано паркомясто! Единствената и освновна цел да ти бъде как да слезнат селяците от автомобилите и да се качат на рейс!

Да да - тя затова направи билета 1,60, щото иска да качи всички на градския транспорт...

И повече небостъргачи да разрешат! Че са ни малко строежите ...

Каква столица на спорта със улични фитнеси?Вземете Витоша от Цеко, че я съсипа. ИНВЕТИИЦИИ ВЪВ ВИТОША - 0 ЛВ !! ТОВА Е УНИКАЛНОТО НА ПРИРОДАТА В СОФИЯ !! Столица на спорта? София може да е само столица на мръсотията, мизерията и наглостта!

За какво ще се похарчат ле? Ще се откраднат 2/3, а с останалите кърпежи и прах в очите! Аа и председателство...

А за един тротоар поне няма ли да заделите пари, в София не живеят само шофьори!

ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ТРАМВАЙ 6 ПРЕЗ ПОДЛЕЗА НА НДК ДО ЛОЗЕНЕЦ !!! ФАНДЪКОВА НА НАС НИ СЕ ПРИСМИВА И ПРОДЪЛЖАВА С НАГЛОСТИТЕ СИ !!!

Общата сума за реконструкция на трамваен път през следващата година е 37,516 милиона лева. Малко над 35 милиона лева са предвидени за закупуване на нови трамваи. ЗА АВТОБУСИ КОЛКО МЛН Е ТАЙНА?

по бул. Ломско шосе между Обеля и Северната тангента не спират да се появяват, като постепенно нарастват до големи фандъци, а това е пътя от Видин към София. Разстоянието е само 2 км, но нито северозапада е елитна територия, нито Обеля и Надежда са квартали на елита. Манастирски ливади е друго нещо.

ПРЕМАХНЕТЕ "ТАРАБИТЕ" ПРЕД Х. БАЛКАН И КРЪСТОВИЩЕТО БУЛ. ВИТОША И П.ЕВТИМИИ, ОТ 01.01.2018, СОФИЯ Е СТОЛИЦАТА НА Е. СЪЮЗ И ТОВА Е ЛИЦЕТО НА СОФИЯ, КОЕТО ЩЕ ГО ВИЖДАТ ВСИЧКИ, НАЛИ ИСКАТЕ СИГНАЛИ..........

деер

Светлинка за далавера

ПУСНЕТЕ НАЙ-НАКРАЯ НОВИ ТРОЛЕЙБУСИ ПО ЛИНИИ 6 И 7 ЗА ЛЮЛИН.НЕ МОЖЕ С КАРТА ЗА 50 ЛВ ДА СЕ ВОЗИМ В СТАРИ МИРИЗЛИВИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА.НИЕ СЪЩО ЖИВЕЕМ В СОФИЯ НАЛИ.СЛЕЗТЕ ОТ СЛУЖЕБНИТЕ КОЛИ И ПЪТУВАЙТЕ 5 ДНИ САМО В ТЕЗИ ПРОГНИЛИ ТРОЛЕЙБУСИ.СМЕНЕТЕ ПОСОКАТА НА ЗАПАД.

Столична община да купи на фандъка и замесниците и по едно колело и да обикалят по столичните велоалеи за да не стоят пусти.

ПО -ДОБРЕ ДА ГИ ЗАДЪЛЖАТ ДА ПЪТУВАТ САМО С ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ДА СИ ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КМЕТСКИ, ДА ЧУЕМ ТОГАВА С КАКВО ЩЕ СЕ ПОХВАЛЯТ ...

бойкова слугиня.

А какво става с дългоочакваното кръгово на бул. България и Гешов? Пак ли нЕма пари?!

По-добре да оставите старите и полу оцелели тротоари и улици от соц време, отколкото да ги ремонтирате 5 за 6 и да се развалят още преди да е започнал да тече гаранционният им срок. Само парите на дънакоплатците трошите, а ефектът от ремонтите е от ден до пладне. Крадене на материали и наемане на пишман майстори, дето един наклон не могат да направят

Това сме го играли вече: ремонт на ремонта на ремонта на ремонта ....

Ние обещаваме да обещаваме, че ще обещаваме да обещаваме...

Аз пък предлагам да обявим един бойкот на крадците в общината и техните приятели. Никакво плащане на данъци докато не видим че парите се харчат в полза на столицата

Еее, стига с тия внушения!

Добре звучи като прогназа ,мизерничко ,но това има.Но трябва да се отбележи,че тези ремонти ще бъдът извършени некачествено ,каквато е практиката в последните 25 години.Няма как да бъдат исвършени по-голями ремонти ,по простата причина ,че комисионните в общината се движат в интервала между 25% и 40 %, а какви времена бяха когато 10% се виждаха много.Реално ще бъдат извършени ремонти за по-малко от 1 милиард ,а останали ще бъдат откраднати каквато е практиката в нашата територия, която трудно може да бъде наречена държава

Като стана дума за зоопарка и клетката на приматите, та се сетих - нали щяха да местят Парламента в Партийния дом?

Има два важни проекта, за които не се говори, това са двата недовършени участъка от Околовръстното, югозападна и югоизточна дъга. Вярно е, че те не са към Столична община, а са част от националната инфраструктура, но не пречи Фандъкова да лобира за тези проекти. Завършването им ще изкара всичкия транзитен трафик по периферията на София.

Околовръстното от Люлин до Бояна явно няма да го правят , за това и на следващите избори няма да гласуваме за тях !

Само за нецензурни коментари се сещам, ще трябва да си ги спестя :)

Хората с беден речник и ограничени умствени възможности единствено могат да псуват. Техни видни представители са хамалите, каруцарите (бакшишите) и тези дето някъде по света ги наричат роми.

"Над 11 милиона лева са предвидени за възстановяване на паркове и градини, като в плановете е реконструкция на Западен парк." Я видиме милион, я не за Западен парк.

Журналята нещо не са разбрали правилно за това: Ще започне и първият етап от изграждането на Източната тангента от бул."Ботевградско шосе" до ССТ!!!

И аз се чудих много. Но, "Източната тангента" всъщност е пътя който минава през кв. Христо Ботев, покрай летището и излиза на Ботевградско шосе. Не че ще оправят него де. Просто ще пуснат участъка ССТ - бул. Вл. Вазов, бул. Ботевградско шосе.

Поне довършвайте всичко! Ломско шосе,от разклона за Обеля до околовръстното е пълен ужас! И до кога така? И разклона за Обеля е мазало! Без извинение!

+1 Само че кой ти оди у Обеля, та да види как е пУлУжението там!

Не ли време за околовръстното от Люлин до разклона на Горна Баня?