Как се дават общински жилища ”по втория начин”

Между 5 и 10 години, а понякога и повече, се чака за социално общинско жилище в София, но има и такива, които го получават бързо по "втория начин".

Обратно в новината

Коментари - Как се дават общински жилища ”по втория начин” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

София се застроява усилено с нови блокове, които с години стоят празни, защото смятат, че така ще "спасят" парите си, и чакат нов пазарен БУМ. А какво ще стане, ако държавата влезе в ролята на балансьор на пазара и започне сама да строи ? При положение, че себестойността на кв.м. е под 180 евро, с всички разходи вкл. и терена, може да ги продава за по 300 кв.м. и пак ще има и печалба и работни места, намаляване семейния бюджет с непосилни наеми, и в крайна сметка повишаване на жизнения стандарт на хората. Със същата социална цел, във Франция 95% от електроснабдяването е от държавни АЕЦ, железниците - също. И затова е първа в ЕС по раждаемост ! А ние ?

Не виждам къде е проблемът? Има толкова пустеещи села, със стотици празни къщи за жълти стотинки.

Наистина такива практики има, но както във всеки материал на Босфор ТВ, и в този има много неточности и неверни изводи - не за конкретните случаи, а като обобщение. Защото тази телевизия е "еталон" за професионализъм и компетентност:)))))))))))))))))))

Софиянски разпродаде общинските жилища за жълти стотинки и сега бившите "нуждаещи се" са щастливи рентиери!

Свидетел съм на случай, в който в Младост 1А ,на човек който е отчужден имот и му е даден като обезщетение точно по времето на лезещата се тиква софиянски ,му изхвърлиха багажа на стълбището, "защото човека нямаше възможност до го купи" за да го дадат на сина на служителка от общ.Младост . Те такива неща са се вършили от край време и ще продължават да се вършат....Имаше и дело ,но и тогава, като и сега правосъдната система е с тези които са на власт....

кви са тези общински жилища - аиде всички да бачкат. тази която се оплаква и е подала за общинско жилище: там има пет възрастни в трудоспособна възраст - маика и баща и, мъжа и и голямата дъщеря. при средна заплата от 1ч00 лева в софия - това са средно 7000 лева доход. и кво не могат да си позволят 500 лева за наем и трябва да им се дава субсидия? аиде стига тарикатлъци.

Има ли осъден или парично глобен служител на някоя община в България?

А един приятел почака-почака за общинско жилище и замина за Канада с жената и двете си деца. Айде сега да сметнем колко данъци ще внесат в републиканският и общинският бюджет???

Пичка му лелина!

Подобни практики в България са традиция още от времето на комунизма. Вие откъде мислите идва корупцията?

Е за к'во скачахме 97'-а?

Защо никой не качи на стълба на позора известната Румяна Узунова от Варна кметство Владиславово.Направете проверка на кого и срещу какво е осигурила получаване на общинско жилище,които същите после бяха бързо закупувани от сслужителите на МВР Варна.

ЖИЛИЩА ДА СЕ ДАВАТ НА СОФИЯНЦИ ПЪРВО ИЛИ ЖИВЕЕЩИ 10 ГОДИНИ В СОФИЯ ДА СА СИ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИТЕ СИ РЕДОВНО.АМА ТО КАКВО СТАВА СОФИЯ РАСТЕ ,НО НАСЕЛЕНИЕ И НЕ СЕ СТРОЯТ НОВИ ЖИЛИЩА.ДА СЕ ГЛЕДА КАКВИ ИМОТИ И СПЕСТЯВАНИЯ ИМАТ И ДАЛИ НЕ СА ПРОДАВАЛИ СКОРО НИВИ,ЛИВАДИ КЪЩИ НА СЕЛО ИДВАТ В СОФИЯ И ОПА ДАЙТЕ НИ ЖИЛИЩА.НЕ ТАКА БАТЕ.

корупцията на пп герб е чудовищна толкова ли няма кой да направи нещо по въпроса...

По нареждане на ГЕРБ-София, коментарите до момента бяха изтрити.

фандъчката със запушения нос защо така.

Какво толкова се надпреварвате да се уреждате с жилища, къщи....ставате роби и живеете цял живот на едно място! Интелигентните хора живеят свободно по целия свят - днес работиш тук, другата година си в друг град, държава. Свободен си! Вие все едно тези имоти ще ги носите у гробищата - хора, никой не е занесъл нищо там, освен дрипите си на гърба! Боже колко мъка има в този българска овча мисъл...

Да, ама личните имоти, в които съм инвестирал аз и поколенията преди мен в момента носят дивиденти от такива "свободни" електрони, а аз мога да съм свободен на техен гръб ;) Капитализъм баце - колкото повече толкова повече. Грух.