”Обучение за ИТ кариера” започва с 250 ученика

Националната програмата "Обучение за ИТ кариера" започва с 250 ученици.

Обратно в новината

Коментари - ”Обучение за ИТ кариера” започва с 250 ученика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хубава е идеята, но това "ще бъде ефективен инструмент да увеличим броя на децата със софтуерни умения" ясно показва как я ще бъде съсипана. Просто ще се бълва една масовка която ще обезцени самата програма. return; return;

Учебниците по математика и специализираните такива, които използва УКТЦ Правец дават много добра подготовка на учениците. Вземете пример от това училище. Неговите възпитаници са реализирани хора у нас и по света. Новосъздадените училища да ползват опита на това училище във всичко. Там децата са отделени от семействата на стотици километри, и дори да има негативи, то децата се изграждат като личности- самостоятелни, мислещи. Никога не пренебрегвайте опита на УКТЦ. Прекрасно училище!

Тези го нямат за нищо хората 3000000, 500000 ИТ специалиста. Че то сега в България работят малко над 2 милиона с тенденция да намаляват. 1/4 ще са ИТ специлисти ?

Обучението не е в ТУЕС а в СОФТУНИ. И е само присъствено. И двамата ми сина издържаха теста, но само единия иска да продължи. Намерете си надежни източници.

Аз съм випуск 2003 на ТУ-ЕС. Преди нас има още 10, след нас още мнпго. Обучение в тази област има доста преди да се роди Софтуни. Със 17 години професионален стаж (още от ученик) съм имал контакт със стотици хора завършили училището и работещи във всякакви ИТ фирми.

И аз имам отлични впечатления от ученици на ТУЕС, които паралелно посещаваха академия Телерик. Отличаваха се съществено със знания и умения.