В ”Бояна” дишат по-мръсен въздух заради печките

До 2 пъти превишаване на нормите на фини прахови частици в атмосферния въздух е отчетено в квартал “Бояна“ в София.

Обратно в новината

Коментари - В ”Бояна” дишат по-мръсен въздух заради печките | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Бояна от край време във въздуха има сероводород, чието наличие не беше обясенно от специалистите.

Нено, ами нали твоя началник Боко е разпоредил да се дава предимство на твърдото гориво и да се замърсява, само и само да не ползват хората ток и да продължат да лъжат че АЕЦ не ни трябва. 6 хиляди българи годишно умират от болести заради мръсния въздух. АЕЦ може да спаси много от тях, но нали си имаме корумпиран премиер, който слушка "големите началници".

"Избрани са били два района с отопление на ТЕЦ, един с отопление на твърдо гориво и един типично транспортен." Аха, разбрахме къде е заровено кучето - още утре отивам да сключа брак с Топлофикация!

А в Княжево всяка трета къща е с нелегален автосервиз и си се топлят "майсторите" с всякакви остатъчни боклуци, масла и т.н.

Стига сте се будалкали! Повишете доходите на хората и те няма да прибягват до тези замърсяващи горива. Какви проекти за 60000, какви 30 печки могат да преодолеят основната причина за замърсяването на въздуха!?! Защо не измерят изгорелите газове и прахоляка от колоните коли и джипове в Бистрица? Да не забравяме, че богаташите в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица, Лозен и Панчарево също се топлят на твърдо гориво и дърва най-вече. Какво се случи с газификацията? По чий джоб е тя?

Нямаш проблем да забранят вноса на явтомобили без евро 6. Все пак най-големият замърсител си остава отоплението на твърдо гориво. Та дори да забраним автомобилите изобще, то пак ще имаме мръсен въздух от комините бълващи пепел от дърва в пъти повече от всички дизели!

се топлеше на въглища и въздухът беше чист и хората бяха здрави. Не заради соца, а защото България не беше гробището на стари автомобили на Европа, както е сега. Кметицата да не измества проблема, който е в многото стари коли, движещи се в един малък като инфраструктура град.

И в миналото въздухът в Бояна беше мръсен,просто не сте знаели.

Колко къщи имаше в Бояна тогава и колко има сега?

Йорданке ходи си!

Тека е като всичко продадоха и презастроиха .Сега да засаждат дървета на останалото малко място . около квартала и вътре в него-

Защо не сложихте измервателна станция в Орландовци? На уредите няма да им стигне скалата за измерване.

В Орландовци не ни броят за хора, хората живеят в южните квартали, там е важно всичко да е наред, а и фъндакова да диша чист въздух там, та да върти дълги години столицата.

баровците не стига че дишат замърсен въздух а и като екстра нямат канализация сега , а няма да имат си следващите 10 години

Не го дишат в бояна а малко по надолу под околовръстното, слагайте им на богаташите димомери на комините и да плащат яки данъци, да не се правят на хай лаф с крадените си пари.

Богаташите нямат дърва и въглища ... те са на газ и ток ... !!!

Да бе, това вярваш ли си го?