Трети бунт срещу небостъргач в ”Лозенец”

Жители от квартал "Лозенец" организират трети протест срещу изграждането на 120-метров небостъргач на ул. Златен рог и бул. Джеймс Баучер.

Обратно в новината

Коментари - Трети бунт срещу небостъргач в ”Лозенец” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсурден протест. 15 човека след работно време. После се чудим защо всеки с пари си прави каквото му скимне

kirchevo

Лаем си ние тука по форумете ама той вече се строи и то усилено, така че да внимаваме да не прегракнем от много лай.

да строят, какъв е проблема ... аа на бай муй сплескан щяла да му се развали гледката - ами платете на собственика на терена обещетение и си запазете гледката

нямат място в обособените квартали. Не е изградена нужната за тях инфраструктура. Настоящите съседи се превръщат в бъдещи заложници. Ще страдат хиляди хора заради рушветите получени от общинарите. Срам.

И е така и не е така. Имам колежка, която живее до един от предвидените за строене небостъргачи и тя е с две ръце "за", защото така щяла да се вдигне цената на апартамента им. Друго не я интересува. Така че има и доволно граждани, всеки с разбиранията си.

И как точно ще си вдигне цената като е в сянката на такова чудо

И в Борово също има предвиден небостъргач

kirchevo

А кАдЯ да го направат, във ФАКУЛТЕТО ли?.Там въздуха е мръсен от кюмбетата на братоците. Изтънчените носове на буржоазията не може да диша цигански въздух.

Съберете всички желаещи да строят небостъргачи и...ги разстреляйте!

И пет небостъргача да построят се тая. В Лозенец нито тротоари има, всички са разбити, нито вече може с кола да се паркира. Един небостъргач в повече се тая.

Не са луди тези които строят а ние че търпим това безобразие.Първо строиха мол до мол за да си преперат парите там което уби дребния бизнес.Сега се правят небостъргачи които са краино неподходящи за терена в София.Особено в Лозенец има толкова подпочвени води че при едно земетресение всичко че се свлече до НДК.Но то България стана София.Нормално е града да се разширява към съседните села особено па пътя на магистралите.Но болните мозъци са рещили друго.Всички управници са за затвора а те си живеят прекрасно подсигуриха си поколения напред.По точно те си притежават държавата.А обикновенния народ няма нищо и дори правото и на лечение поради липса на възможност да си плати за да му се обърне внимание и харата мрат като мухи.Това се нарича ГЕНОЦИД.

НЕУСПЕХА на ПРОТЕСТА е ГАРАНТИРАН: АРТЕКС = ПАЙНЕР - може и Бойко да е с ТЯХ... дали е част от ОБРЪЧА .... АРТЕКС работи с общината, всичко и е изрядно от документална гледна точка......

По време на тъмния и човеконенавистен социализъм имаше едно решение на правителството, в което се оказваше ,че строителството в посока Витошо трябва да бъде с постепенно намаляваща височина,така ,че да не се прече на гледката към планината , а същевременно лятно време да не възпрепятствуват свежите потоци планиниски въздух да навлизат към столицата.Подчертаваше се , че Лозенският хълм не е подходящото място за такъв тип проект.Тези сгради трябва да се строят с изключително внимание, защото отвсякъде се виждат. В София една от най-важните съставки на силуета е Витоша.Витоша прави впечатление на всички чужденци ,с които съм разговарял , а високите сгради не ги впечатляват.Нещо не мога да си спомня изключително високи сгради нито във Виена , нито в Будапеща, нито в Милано/там има няколко по-високи като за ,някои от тях съжаляват , а другите са телекомуникационни обекти/ .Наша мания към високо строителство е стремежа на бедния да "блесне" с нещо ,като няма с какво друго , освен с тотална бедност

Никакъв стремеж на бедния да блесне няма, а има банален и безогледен мутренски ламтеж да се изкара максимална печалба от парче земя.

В събота и неделя минавах с кола в района. От улица Златен рог към бул. Джеймс Баучер влизаха и излизаха тежки бетоновози, а към края на работното време оттам си тръгваха огромни бетон-помпи. Строителите бързат да бетонират дълбокия изкоп на строежа; в него ще има подземен паркинг на седем нива, а нагоре ще се издига 120 метровия корпус на небостъргача. Улиците около строежа са тесни, самата ул. Златен рог е постоянно задръстена от автомобили и не виждам как ще поеме допълнителния трафик от коли и хора, които ще се настанят в небостъргача. Луди са тия, които са дали разрешение за това чудо, луди са и тия които го строят. Фирмата, която строи се казва Артекс.

Поредните айдуци искат да ни откраднат изгледа към Витоша. Необходим е специален закон за строителството в София. Аман от алчни инвеститори!

ЗУЗСО - има го закона и в приложението му, такава сграда не се допуска в този зона!

София се намира в земетръсна зона и не бива да се строят сгради над 9 етажа.

Въх верно?! Я сега преброй колко сгради има с много над 10 етажа...

А японците в колиби ли живеят? Иначе и на мен ми се вижда неподходящо мястото за такава сграда.

Ами виж къде японците строят небостъргачите си. В Токио са съсредоточени в района "Шинджуко" - от долу е гранит. А в София отдолу е тиня.