Две зони с високо строителство ще има в София

Две зони с високо строителство ще има в София, в центъра на града стоителството ще е до 75 м.

Обратно в новината

Коментари - Две зони с високо строителство ще има в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Травестит! Задръсти цяла София с тия високи сгради и с презастрояването на кварталите

Не сте прави. София не е пренаселена. За 28 години населението на София не е мръднало. Питайте НСИ и данните от преброяването през 2011 г.

Нали имаше мораториум, който забраняваше високото строителство в София?

Как така кметицата от село и провинциалния гл.архитект ще решават какво да бъде в нашия град? Трябва да има обществено обсъждане.Да участват в него специалисти родени в столицата и милеещи като за роден град.Да запазим красотата и духа на София! Да не я превръщаме в опит на селски мераци

КОЙ БЕЗУМНИК РАЗРЕШАВАТАЗИ ГЛУПОСТ???!!! СОФИЯ Е МНОГО ПРЕНАСЕЛЕНА И НЕ СТОЛИЦА А ЕДНО ЦЕНТРАЛНО МРЪСНО ЛИЦЕ ОТ СТАНА БАНЯТА С МИНЕАЛНАТА ВОДА... А ТОЛЕТНАТА НА ХАЛИТЕ РАЗАСЯ ВЪТРЕ МИРИЗМА НА ЛАЙНА!!! ТОВА СОФИЯ ЛИ Е???

Идеално.. не стига, че Дружбенци ги заобиколихте с метрото, не стига, че нямат въздух за дишане в дупката, в която се намират, ами сега им скрийте и гледката към Витоша.. идиоти!!!

Стройте си още глупостите накрая ще се погребете сами там но ще е трайно!

Купувайте на по 5000 евро квадрата, че не остана.

в южните квартали на града. А има и друго, самият град със своята инфраструктура за 300х. жители къде ще поеме хората и колите на хората от високото строителство. Градът в момента е вече пренаселен и е ясно, че не може цялата страна да се премести в София. Ясно е, но не и на кметската управа, нито на перачите на съмнителни пари.

75 метра е твърде голяма височина за централната градска част. Пак ще се закрива гледката към планината.

А от какъв зор са ви тези високи сгради от берон и стъкло? Ще презастроите и София и ще стане подобно на Черноморието... А наоколо прашни или кални улици. Цигански гета и мърсотия. Предпочитам на СЕЛО!

Преди много години по време на тоталитаризма имаше един план за строителството на София.В него ясно се посочваше ,че етажността на сградите в посока планината Витоша намалява с цел да не се закрива гледката ,а също така потоците прохладен витошки въздух да могат по -лесно да достигат до по-гъсто населената част от града.Сега, като че имат за цел Витоша да бъде заградена с високи сгради като с някаква гротеска китайска стена.

И за какво са тезе високи сгради?България няма промишленост, няма развай, слабо селско стопанство.Малко логистика ,където се парат някакви мръсни пари,малко проституция на най-низко ниво ,малко потребление на долнопробни наркотици,няколко шивални на гащи и потници , ами това в общи линии е промишлено0стопанската дейност на България.А, пропуснях някакво некачествено строене на магистрали с цел усвояване на средства от ЕС и правене на един кръжец персони на неприлично богати

и кани с нашите пари хора, които нямат идея за нашите проблеми и никой не знае що за стока са. Друг климат, друг манталитет, няма адекватност, как си чистят зимата улиците, как си сортират боклуците, добре, че някога са оставили няколко по-широки булеварди в София

Жертви на безумните решения на тъпата кметица и клакьорите около нея, са всички граждани на София. Преди да ни информират какво са родили празните им тикви би трябвало да има обществено обсъждане дали въобще да има високи сгради. Пълна лудост е в обособените квартали да се строят високи сгради. Не е изградена нужната инфраструктура за такива сгради, няма и да бъде изградена. Всички хора живеещи около високите сгради ще станат жертви и заложници на тъпи решения.

Вчера минах през "парк Въртопа" около реката срещу кв.Мусагеница за да видя какво става с "парка".Просто идете да видите каква невероятна кочина са направили герберастките подизпълнители.Отначало си помислих,че цигани са крали дърва или пък е някакво отмъщение на луд.

Каква е тази глупост "визуални коридори към планината" ? Не е ли по-важно накъдето и да гледаш да не виждаш кочината родена от корумпирани общинари?Имитираме американски и други кочини без да влагаме никаква мисъл.В скандинавските страни също имат офиси,но не са превърнали страната си в поредния американски боклук.

Визуален коридор - ще се чувствам по-зле, отколкото ако е визуален тунел дори. Представяте ли си - виждате късче стръмна планина и имате чувството, че гигантските сгради ще се срутят върху вас. А какво правим с вонящата канализация в Младост около станция "Ал. Малинов"? И чудовищата, които ще издигнат там?

Поредната некадърна писарушка : "Строителство до 75 метра ще има в районите, заключени между бул. "Цар Борис Трети", центъра, бул. "Драган Цанков", бул. "Александър Малинов" и Околовръстен път. След околовръстния път за зоните, които нямат ограничения във височината, създаваме ограничение от 15 метра, посочи още той."!!!!!!!! 25 етажа с магазини на партера са "ниско" строителство,а след околовръстното,дето няма ограничения,15 метра= на 4 етажа????

мозъкът й не е в най-добра форма, нека си пуска розови, пембени и всякакви други балончета, но да не ни натрапва безумните си мераци за небостъргачи в южните райони, най-гъсто населени

че в Москва си строят небостъргачи и тя да не остане по-назад. Нито е архитект, нито е строителен инженер , нито следи световните тенденции, а най-малкото се съобразява с особеностите на София. Ако се качи на Витоша ще види смог над града, вече е презастроен, нито пита, нито се интересува от мнението както на специалисти, така и на софиянци.

Смог има заради отоплението с дърва и въглища, а това се прави предимно в къщи.

Мирослав

Не е затова.

мутренски безумия разни парвенюта като белчинската стринка и новия здравко , тези безкрайно демодирани небостъргачи са крайно нежелани за София - стройте си ги в Белчин или в Луковит Хората се изнасят сред природата като офиси с високоскоростен интернет - виж Чепеларе, тук искат да стане абсолютно непроходимо по софийските улици. Стройте си ги в Стара планина, в Елин Пелин - не, в Лозенец и южните квартали иска бабичката фандъкова, да си прави малък манхатън и било мерак. Да се ка

Тази зона където ще може до 75 метра е прктически цялата цивилизовна част от София, където все още може да се строи, а 75 метра са 26 етажа, което никак никак е малко. след 10-тия етаж вече няма никакво значени дали ще са 20, 30 или 130. Ефектът е един и същ.

И кои всъщност са тези зони? Изброени са няколко големи булеварда, но така нищо не се разбира.

Разбира се много добре! Изброените булеварди определят за високо строителство най-атрактивните южни райони на София: от ж.к.Младост до бул.Цар Борис III, околовръстен път и центъра. Поздравления Граждани на Столицата. Няма ли кой да спре това безумие...........