Столичен квартал на бунт заради инфраструктура

Жителите на столичния кв. „Витоша“ са в протестна готовност заради застрояването на квартала и липсата на инфраструктура.

Обратно в новината

Коментари - Столичен квартал на бунт заради инфраструктура | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Tая циганска Фандъковица да вземе да си обуздае мутрите от ОПГтата ЦГМ и ТоплоФЪКация!! Защото ако се подмотва още, ще я обуздаем ние. И нито шапката на ОПГтата ГЕРБСП АД ще я спаси, нито посрещачът Косьо Самоковеца на оня свят ще я срещне в естетичен приличен вид. И от къде на къде вкарвате цели квартали в сини и зелени зони без да е имало Референдум? Така ни вкарахте в Гейския Съюз и сатаНАТО, така ни вкарахте и 5-вековното турско робство! Какви сте вие бе, селяни, че да определяте такси за спиране на моята ми улица?!? От кой външен селски кенеф изпълзя ма?!? Да те повтори рака и потрети, а събраните пари само за погребения да похарчите на целите ви престъпни семейства, които в Итали наричат Ла Мафия! Не, аз имам гаражи и задни дворове и стотинка от мен няма да смъкнете, но въпросът е най-вече за престъпно нарушените ми права, вашето селско самоуправство, рекетът на който подлагате улиците, рекет равен на 90-те години. Няма начин Хасковския Дебил Добрев, банкянския тиквеник Борисов и самоковската циганка Фандъкова да определят живота ни в София! Обуздай си ОПГтата, защото и СЪДЪТ призна цените на билетите, на винетките и на парното за незаконни! И селянинът в ДКЕВР Иван Иванов в кои гробища да погребем, селските, люлебургаските или крайградските?

Добре де, аз като живея в квартал, който има и училища, детски градини, тротоари, магазини, Южен парк и т.н. Вие идвате събота и неделя, осирате го напълно и си тръгвате. Всичко е до манталитет, какъвто манталитетът, такива и кварталите.

е че си селяндур по душа.

Браво на тези жители!!! Активни са и не се оставят на алчните предприемачи и продажни общинари. Ще има ефект. А на ниските негативни твари, които плюят всичко и всеки.....те са си такива и са обречени за цял живот!

Млади ора селяни, дошли от фичка си майчина, и се насадили във Витоша или Манастирските.

"никой не може да ограничи частен собственик да се разпорежда с имота си, щом той спазва закона" Само да отбележа, че според стария и новия ПУП, в този квартал е разрешено максимум М+3+А при кота корниз 11,5 метра. Или грубо казано - 5 етажа с мансардите. Останалото е нарушение - както на собственика, така и на издалия разрешителното!

пич, правиш ли разлика между ПУП и ОУП? И не заблуждавай хората, там има и зони, където височините на сградите е по-голяма

София е "София", щото е с население 1,7-2 милиона /и с произтичащите от това икономически отношения/. Ако беше 25-30 хиляди, щеше да е едно Павликени с име София и търновци да викат - марш бе селяни, ние сме боляри, а вие помияри!

беше София преди да нахлуят орките, дето и български не знаят.

Особено ''шопите" като им приобщиха селото към столицата... По-прости хора от тях няма! И после се тупат в гърдите, че били кореняци софиенци...

"софиянците", май плюете по правителството и парламента /щот там софиЕнец до софиенец/.

Много обичам София през празниците, прекрасно е! А това не е квартал, а ливада, със сгради.

Мдаааа. А междувременно идиотската велоалея по раковска стана още по широка, задръстването се увеличи двойно а учителницата и мутрата жънат успех след успех. От какво се оплаквате? Всичко ви е наред!

не е редно всякакви селяндури да трошат с трошките си софийските улици. Евала за велоялеята!

Не изоставяйте селата, не изоставяйте родителите си, да ги тормозят циганите, които остават в селата. Който може да прави бизнес и да си стои на село, защото и на вас и на родителите им е трудно, пък и задръстванията по коледа, великден и празниците по пътищата са ужасни, а и войната по пътищата е затова!!!!!

той и Гоце в Сирищник няма клозет у къщи, дори не и на двора - там кой където свари, ама виж го сега - къщи като прогимназии, хотели и то спа! - къде го е чувал и виждал баща му. Ама прекрасните независими телевизии уволниха един журналист, който само попитал за един апартамент на Гоце, а Нова уволни един депутат - ти да видиш! Сбърка - Викторчо, заяде се с неподходящия човек, изяде си главата - той ще пита колко струва къщата ти, откъде пари, колко столетия ще я изплащаш -не знам как ще спиш - то така и така нямаш време.

Може да извадиш човека от селото, но селото от човека - не!

кой от къде е.

ги разбираш тия селските неща.

След като куцо, кьораво и сакато дойде в София, проблемите ще задълбочават. Дано не дойде време, когато отворим кранчето на чешмата, а вода няма. Не може 2/3 от България да се засели в Столицата. Фангъкова не бива да се радва, че се увеличава населението. Точно обратно.

Я шопчетата като се правят на големите благородници да ми кажат поне един спортист шоп,или политик, или в някаква друга сфера човек, който да е прославил България по света и като чуят името му да се сетят с хубаво за страната. Един бе, един шоп ми кажете. Еми нема, това е истината. Шопите са прости и некадърни и не стават за нищо, ама знаят да лаят до небесата. Най-известните и успели българи по света сега и в миналото не са произлезли от Шопландия, факт. Умрете си в злобата, цървули.

Шопите са в Самоков. Имаше един Косьо от Самоков, но няма да го коментирам. София отдавна е пълна с хора от къде ли не. И всеки от тях дошъл с "културата" си. После шопите били виновни.

А ти откъде знаеш бе селяндур, като си живял кой знае къде по чукарите и мразиш потеклото си до смърт?

Киртак прост, не отговори на въпроса ми, а ми дрискаш некви безсмислици. Тъп шопски дървен философ.

епа като мразиш шопи си седи там от където си дошъл...ама си дошъл тука за паричките...за тва си свивай сърмите и гледай надолу като говориш за София...защото те храни бе енженерче..

ЕМИЛ КОСТАДИНОВ МАНУЕЛА МАЛЕЕВА ЙОРДАНКА ДОНКОВА СИЛВИ ВАРТАН ЕМИЛ КАМИЛАРОВ ЕМИЛ ДИМИТРОВ

е от Плевен, ако става дума за кореняци софиянци.

Като няма инфраструктура някой насила карал ли ги е да купуват там?

щот на далавера бе Мен.

Га ядохте кИфтетата нИ ривахте а? Навремето там бяха само ливади и малки селски къщички. Лека лека на малки улици изникваха кооперации с частни паркоместа, но не и подземни гаражи. Така всеки паркираше по улицата. Това Витоша не е квартал. Панелката в Младост с все още запазените на места зелени площи между блоковете е 100 пъти за предпочитане пред този нов "квартал", без ТЕЦ, канализация, но с ГАЗ от GASover....

Продали нивите, купили каквото и да е, ама да е в Софето, нищо че мразят софиянците и в червата си. а сега научили думата "инфраструктура" и давай - искаме... А като купувахте що не мислихте? Ама зор да станете и вие столичани. Що не си стояхте на село, там улиците са чисти, послани с тор от говедата. Ама на, да залеем София с бетон, да се набутаме там, пък после ще го мислим. И да ви разочаровам - провинциалиста може да излезе от провинцията, ама провинцията от него - никога....

Правилно! Който не иска, не получава... Както е в семейството - най-ревливото дете е най-глезеното!

Кога строеха техните кооперации не беше пренаселено, а сега като почнаха да строят и други... вече е пренаселено. Няма детски площадки, няма паркинги, няма инфраструктура! Ами като започвахте или купувахте вашите апартаменти не видяхте ли за какво иде реч.....ама сега било кал било не знам какво си.... е така е.... всеки иска да е във кв. Витоша"

Защо да е хубаво, когато може да е гадно?

Да се премахнат всички сгради над 30 години и ще има място и за градинки и за паркинги и за каквото се сетите. А живелите досега втези блокове да се преместят на по добри места, които ги устройват.

Абе, сельо, провинциалист жалък, аз живея в сграда в центъра, която е строена 1910година и е по-здрава и от най-добрата новопостроена сграда от последните 30 години. Къде си чул и ведял някой да събаря стари и стабилни сгради, хората имат жилища строени преди 300 години. Ама като си излязал от провинциалната си кочина и вече акъл ще даваш. Я се скрии

ти си олицетворение на типичния български селяндур, дето е пикал във външен кенеф, обаче дава идеи достойни за рекордите на Гинес по тъпота като дойде в София. Вън от София!!

По принцип проблемът с изникването на небостъргачи, каквото и да значи това е предимо заради точно един член на ЗУТ - чл.27: (3) (Доп. - ДВ, бр. 61 от 2007 г., в сила от 27.07.2007 г.) Плътността и интензивността на застрояване не се ограничават в ъгловите урегулирани поземлени имоти със свързано основно застрояване на двете странични регулационни линии. Достатъчно е да се промени , че при ползването на този член височината на сградата не може да бъде по-висока от еди колко си - примерно от височината на сградите в съседните, свързани парцели и така се решават повечето случаи при които хората протестират. С протести да се спират строежи, отговарящи на законите нищо няма да се постигне, както се вижда. Един , единствен член от ЗУТ е основния проблем. Е има и други нечестни неща в ЗУТ - като примерно не се брои ако те засенчват през парцел.

Ами, върнете се обратно на село, тъкмо ще се трудите над изоставените ниви на дедите си. И без друго тази уникално мръсна и хаотична столица вече става вредна за живущите.

Айде това го чухме вече. Изтърка ти се плочата. Не е лошо да кажеш и на по-възрастните си роднини да се върнат там, откъдето са дошли по Комунизма и да те заведат със себе си. Аз ще си седя тука у шопско да ви акам, щото се разбиха и разграбиха всякакви заводи и няма поминък за хората.

да акате за друго не ставате бе...ха..ха. Откакто София се напълни с отрепки всичко се наака.

Сега ще ви светна на една истина, та да си я знаете. По-прости и мързеливи от шопите нема. Свикнали мама и тате да им дават цял живот, а се дразнят на хората от провинцията, които сами се оправят. И ако не са хората от провинцията да им произвеждат храната, те да са умрели от глад, щото както казахме са прости и мързеливи. И да, хората от провинцията са по-амбициозни, и да, назначават ни на по-ниски претенции за заплати, защото шопчетата както казахме мама и тате ги хранят до 30 години и после се сетили да работят. Те тава е за сега. Чакам опровержение, та да ви светна и на още някои истини.

знаеш бе селяндур, като си живял кой знае къде по чукарите?

Къш, пролетарска сган. Я млък, кво сте се разграчили. Никой не ви кара да идвате да живеете тук. Аре мързеливци такива. Имам и мога и ще си строя където както и каквото си искам. Частната собственост е неприкосновена. Аре разкарай се! Никой не ти е виновен че нямаш кинти. Ма вие продължавате... че пратя момчетата с джипа и глей кво става. Тия пък седнали да ме плашат със съд. Ало тия закони аз съм ги писал за себе си къде сте тръгнали да ритате срещу тоя дето ви дава хляба а? Ей мамицата ви бедняшка.

Както частната собственост е неприкосновена, така и данъците са неотменими, освен у нас. Да се плащат данъци върху имотите в града. Не може възстановена земеделска земя в града да чака съседното пърче да бъде застроено и продадено като апартаменти, та след това да се застроява и тя. Трябва данъкът да се приложи, за да раздвижи заинтересоваността от имот - неприкосновена частна собственост. Дънък ТРЯБВА. Данък значим, ГОЛЯМ!

Тъпи селяндури. Софиянци ша стават. ша мрете по чукарите

Кой Ви кара да купувате там апартаменти бре. Да сте гледали. Сега ще газите кал и ще подсмърчате.

Защо всички хора сте толкова негативно настроени срещу проблемите. Тези беди ще стигнат и до вас или децата ви рано или късно ама сега дай да хулим. Големи СОФИЯНЦИ станахте всички дето живеете в МЛАДОСТ, ЛЮЛИН, ОБЕЛЯ и другите там села на СОФИЯ!

Проблеми има ,защото вие от селата си продадохте нивите ,за да дойдете в София.Теб специално те питам от коя махала си дошъл,та се изказваш неподготвен!

И да не го построят небостъргача пак е тъпо в тоя квартал.

НЕКА ВИ Е НОВОДОШЛИ СЕЛЯНИ!!!

Абе, провинциалисти, кой ви кара да живеете тук? Я си ходете откъдето сте довтали, и дим да ви няма. Протести ще правят.

Като ги купувахте тези коптори ново строителство, що не питахте инвеститора къде са улиците, градинките, тротоарите, зелените площи, паркингите, ами сега сте тръгнали на протест. Гледам непрекъснато безумно се строй и се чудя що за тъпак би си купил в такава сграда без въздух, без гледка, без паркинг и без перспектива за нищо?...

Сетихте се малоумници. Сетихте се, ама едва след като застроиха и последния свободен метър по улица пъстър свят. Сега и да блеете, все тая. Бетона си остава, а вие ще се провирате като глисти между коли, разбити улици, гюмове и пр. екстри. Когато аз приканвах за протест, всички ми се смеехте. А съм само наемател в района. Сега аз се местя в чужбина, а вие си стойте в клоаката, която сами си създадохте и платихте.

Щото пък ти в големио свет сигур на Емпайъра ше живуркаш!! Ай ,трай си-от едно ,та на друго л*...но ши кацнеш!

Кой да им каже на селянчетата, че в София е добре да имаш асфалтов път с тротоар. Като ще стават граждани, да се понаучат малко преди да купуват.

Селянин ще кажеш на баща ти, че те е изтропал у шопско, докато си бил още в макарите му, каун.

А ти какво правиш у шопско, селяндурче? Що не си седиш там откъдето си дошъл?

нещо май те е срам от произхода ти.Що така?

Ами преди да се купи имот обикновено се гледа - има ли тротоари, детски градини, училища, зелени площи, магазини и др.

Да не говорим, че се гледа какъв транспорт има. Ама тия нали са баровци от провинцията, продали нивите на баба е дедо и купили жилище в София, с джиповете ще маат и толкоз. Кой ще ги спре? Сега обаче олеле малеле.

важното е че е у Софията.

Общината няма право да се разпорежда с имотите на собтвениците, но може да блокира незаконни строежи като този на гумаджийница в терен за озелянване.

Я сега ми кажете с какво точно така наречените "престижни" квартали са ПРЕСТИЖНИ ! Ама точно и конкретно: първо, второ и т.н.

Изглед към Витоша! :-)

Общините слагат лимит на височината на сградите и плътноста на застрояване, които могат да се построят в един имот. Също така архитектите могат да размотават до безкрай безнаказано издаването на строителното разрешително.