Нено Димов: Намаляват праховите замърсявания в София

Трайна тенденция за намаляване на замърсяването на въздуха с фини прахови частици /ФПЧ/ в София се наблюдава от 2011 г. насам.

Обратно в новината

Коментари - Нено Димов: Намаляват праховите замърсявания в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за това пулмологичните кабинети са пълни.

София е ПО-МРЪСНА от всякога !! Целия скрап на европа се движи по улиците и всеки втори идиот се отоплява на въглища! Как изобщо стигнаха до този извод ?!?

Когато падна цената на петрола, тук вдигнаха билетчето на 1,60, а когато получиш сметка от Топлокрадация за няколко хилядарки поради "грешка" и си длъжен да ги платиш .....

май наистина е вярно но няма нищо общо с общината. Започна от 2014 когато се скъса да вали и благодарение на повечето валежи и ветрове въздуха се очиства за известен период. Обаче ако спред да духа силно от време на време и да вали ще стане пак зле

Димов, Нещо си се объркал. Явна трябва спешно да се променят местата на станциите и тогава резултата ще е друг.

Нено,не се прави на луд да ни уверяваш като обезумял,че го няма това дето го има и го има това дето го няма. София диша,ама какво ? Изглежда от как си във властта нещо и ти започна да лъжеш като ЦИГАНИН. Нено,нено не се излагай,че мандатите свършват а позора и излагацията остават.

Защо тогава този лош ЕС ни съди за Мръсния Въздух???

Намаляват, защото се увеличават сградите, хората, колите, котлите и София се мие по-рядко. Зелените площи и дърветата намаляват, поради което намаляват и фините прахови частици.

Незабавно и имепаративно трябва да се забрани ползването на скари с дървени въглища от кръчми и сръбски скари. Това е безобразие.Навсякъде дим и пушек. Какво е това ориенталско положение в София. В жк Белите брези има една кърчама-Двете халби,които денононощно пещатупържат и се отопляват с дърва и дървени въглища.Даже нощно време не се гаси пещта за писи,която излъчва дим ,сяра и финни прахови частити. Неможе да си отвороме прозорците,този дим влиза в жилищата и неможе да живеем нормално. Мисля,че е крайно време не да ни залъгват с измислени "безмислени" събития-София диша, а де се направи нещо конкретно,за което не са нужни пари на СО и СОС. Нали ? Заведенията трябва задължително да ползват само ел. уреди и газ със съответните съврменни филтри. Стига кръчми в жил. зони-един печели а три хиляди собственици на жилища са в агония и и дим. Има ли пилот в Софийския самолет ????

Същото е положението и в ж.к. Борово, ресторант Ветрило, използващ дъбова дървесина за скара. Обгазява ни с пушек и миризми всекидневно от 8 до 23часа.Причината е занижения и необективен контрол от страна на Контролните органи. Трябва да има забрана за използването на твърдо гориво и филтри на вентилационните системи.

Ветрило се и пуши вътре, въпреки забраните. Явно добре си плащат.

А кой им е дал разрешение за ползване на заведението, имат ли места за паркиране на персонала и гостите???

На хартия всичко е 6

А това, че повечето улици се мият веднъж на високосна година, и то в най-добрия случай? Колко квартала се отопляват на твърдо гориво, защото няма ТЕЦ или газифициране? А прахолякът от строежите брои ли се?

Ако тоя министър накарай хората да садят дървета ще има и по голям ефект. Колко големи замърсители се закриха през тези години.Въздуха трябва да става по чист по естествен път.Ако премахнат таксите на газ за битови нужди ще стане по евтина и хората няма да ползват въглища и дърва.

Пълни глупости че били нищожни превишенията. За София има превишение на нормата за прахови частици повече от 80 в годината, заради което общината е осъдена, и има наказателна процедура от ЕК. Проблем, игнориран от всички кметове с години!!!

Разкарайте проклетите димящи таралясници от София. Забранете на автомобилите, произведени преди 2000г. да влизат в града.

А строежите не генерират прах, те пречистват въздуха ли ?

Нено, не ми се вярва тая! От 2011 целия център на София е разкопан и задръстен, и да не забравяме, че през цялото това време управлява ГЕРП, а те са крадлива и лъжлива шайка.

А това, че цяла Редута пали печки и всичко се изсипва към по-ниските квертали.

овцете трябва да се стрижат късо ... това си заслужаваме !!