Промени в картата на новите жилища в София

Активизирането на жилищното строителство в Южните райони доведе до трайни промени на картата покупко-продажби в София.

Обратно в новината

Коментари - Промени в картата на новите жилища в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато селяндурите налитат, имотите ще скачат. През 2002 г. купих апартамент от 130 кв.м. за 55000 хил.лева. 2011 г. то продадох за 75000 евро. Няма банка , която да ти даде тази лихва.

Човек ти си на супер загуба от тази имотна сделка май? 55 000 хил лв = 55 000 000 лв - 71 000Е е мноооогоооо НАЗАД С ПАРИТЕ

Кви милиони бе цървул, 2002 г. 55000 лв. бяха 55000 DM !!!

С други думи: който няма достатъчно пари за Лозенец, да си купи в Кръстова вада /това реално ни казва статията/.

Във Вадата имало мол и метро :) Ама няма асфалтирани улици, канализация, кьорава градинка, да не говорим за парк или каквото и да е! Но докато има идиоти, които карат коли за по 70-100к лева, какво да се учудва човек на цени 1000 е/м2....

И прасета има...

От Дира трябва да маркират по някакъв начин статиите в които има продуктово позициониране.

А Манастирски Ливади, къв невероятен кенеф се е получил там. Там не е за стъпване, не да говорим за живеене

Голяма реклама на тая Кръстова вада, голямо нещо. Защо не кажат колко детски градини и училища има в Кръстова вада? А градинки и детски площадки? А асфалтирани улици, по които да могат да се разминат 2 коли?

Подкрепям, с малко уточнение: забравихте липсата на канализация.

БЛД, Вижте интервюто на шефа си Савов преди два месеца, дадено за Дневник - там казва, че Кръстова вада е новата спалня на София. Два месеца по-късно, след като планираха сграда Криста точно там, вече твърди, че Кръстова вада е алтернативата на Лозенец. Последно?

Разбрахме, че BLD ще строят в Кръстова вада и имат нужда от реклама.

Очевидно тук пишат хора които да си намират с кокво да си запълнят времето. В кой свят живеете или по точно в кой град живеете, та пишете такива глупости. Не четете ли колко милиарда лева има спестявания в банките? Българите били бедни!? Има и бедни но живеят в гетата. Щом някой има пари, естествено ще иска да ги вложи в имоти а не в автомобили, например. Нормално е когато има голямо търсене на нещо да се повишава и цената му. Да не би да мислите че като емигрирате там ви чакат безплатни жилища? В България и в частност в големите градове кв.м жилищна площ е далеч под нивата в други европейски такива, а и не само европейски. По вашата логика един автомобил от висок клас трябва да струва колкото малолитражка? Можете да се досетите и за други примери. Така е и с имотите. Щом като провинцията на талази идва към София, трябва някъде да живее. Ако не се строи къде ще живеят? Някога двустаен апартамент сруваше 12 000 -20 000 лв!!! Но тогава София беше около 900 000 души. А сега!?

Правете сравнения със страните от западна Европа, само когато уеднаквите средният доход! (пример: Каква е заплатата на медиците у нас и там?!) Останалото Ви кара да изглеждате невежи.

А, с кои страни да сравнявам. С Виетнам ли?Къде, както пише един, ще емигрира? Естествено в Западна Европа или в САЩ. Колкото до заплатите, вярна че са ниски и не само на лекарите. Но, как стези ниски заплати се купуват собствени жилища, понякога по две, а в Лондон например, въпреки високите спрямо нашите заплати, собствени жилища имат много малък процент от лондончани? Ами в Париж или Берн. Не мисли толкова тесногръдо, цените са пропорционални на стандарта на живот в дадена държава и социалният статус на отделния индивид. Всеки иска да има къща но статуса му не позволава, и той си купува апартамент. Това е в България. А в Западна Европа, живееш под наем в някой краен квартал, когато ти се промени социалния ти статус, т.е се позамогнеш, отиваш в по хубав квартал и така докато си купиш къща на кредит.

Обичам цифрите те показват истината на заблудените и наивни оФце. Лондон - СРЕДНА заплата СЛЕД данъци 2000 паунда /за лекари е ясно че е повече/ квадрата средно НАД 10 000, София 700 евро средна заплата, квадрата 1000 средно. Очевадно е къде е по-скъпо и трудно да купиш - задачка за втори клас...Не случайно във всички големи западни градове НАД 50 % от жителите са ПОД НАЕМ, а тук само 10% или по-малко...но това ще се промени след като цените тук се вдигнат до нормалното европейско ниво. спрямо заплащането. Който му е скъпо има Бухово, Ихтиман и Костинброд например - там е евтино...и не е лошо...

Чичо Дядко, кой кара караваната? То от оня край личи, че тази статия е поръчкова ти фермани пишеш.

Има логика до 2018 ще станем 30 милиона население като 60% ще бъде до 25 годишна възраст :)))))))))))))

Разумна цена от 100 лева какви 1000 евро? Нормални ли сте?

разсмя ме. Страхотно чувство за хумор поздравления :-) За справка и на майсторите изказващи се по-рано, но никога не оправяли апартамент довършителните работи включая уреди и мебели нормален не лукс клас ми излезе 200 евро квадрата /10% от тях за работа/.Ако всичко сам правиш /нали сме майстори/ и купиш най-евтините неща = ремонт непрекъснато може да падне на половина...О чакай говориш ми за готово жилище нали ? Може Чичо томовота колиба у Факултето се продава...Оопс и тя е по-скъпа от разумната цена хахахахах

Какви жилища какви имоти КАКВИ БАЛОНИ като всяко семойство разполага със по 2-3 жилища независимо в кой град или село живее.......... ние сме 3 милиона пенсионери 2 милиона социално изпаднали и 1 милион работещи да плащат пенсии и помощи.......... като много малък процент от последните нямат собствено жилище но при тези цени могат да изберат да емигрират и хептем ще изгърмят нещата......... трябва да се съдят всички които продават жилища над 10 000 лв. при тези заплати икономика и демогравски взрив ;)

Демографската сметка е вярна, но 10 000 лв струва една стара кола. За тази цена трудно ще обзаведеш или ремонтираш жилище, а за покупка да не говорим.

Не се заяждам но 25 кг латекс е 15лв. 50 кв. паркет ламинат е 400 лв. или теракот или гранитогрес пак е толко.......... една спалня ъгъл и маса с със столове общо за 1000 лв.?

То и сега има жилища за под 10 000 в Долно Нанагорнище, то и безплатни такива вече има само срещу грижа за имота. Не виждам какво толкова страдаш.