Столичната община спря небостъргача в ”Стрелбище“

Столичният общински съвет спря строежа на небостъргач в квартал "Стрелбище".

Обратно в новината

Коментари - Столичната община спря небостъргача в ”Стрелбище“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Правилници и закони има ама не се отнасят за всички.

Келепир има в тази работа....

Да се смее ли човек, да плаче ли ?! ДЪРЖАВА да се чуди как да се справи с частен инвеститор...no comment. Това ми звучи като мишка изяде котка. Колко трябва за да се регулират строежите, 1-2 закона и няколко правилника и нормативни актове. В Бантустан всеки прави каквото си иска, затова сме на този хал. Като толкова искат да строят, половин София пустее.

Който иска градинка, да се върне на село и да си копае неговата. Строителството по света е фактор, който движи икономиката...а не няколко баби от съседният блок. Създават се работни места за години напред ,плащат се данъци и заплатите на хората остават отново в страната. После реват: ама няма работа ,няма и пари. Е ...яжте си дръвчетата в градинката. Аз от години си получавам заплатата в Белгия и ми дреме . Всеки се оправя, както може !

впечатление, че Белгия, Германия , Франция и т.н. са се заринали от небостъргачи. Най-добре тъкмените нови символи на София (демек небостъргачите) да станат символи на Панагюрище. Там има голяма многоетажна болница и ще си пасват добре.

Които иска небостъргачи да заминавав САЩ.Границите са отворени но навсякъде по света се РАБОТИ а не се мързелува катов БГ и само претенции да слушаме.А икономиката не се движи от строителството - този балон се пука.Трябва производство.

Съгласен!За самолетите ще се погрижи Ал кайда...

Не те знам на какво си извън обаче знам че фирма НИКМИ от самото си създаване е над закона и се държи разбойнически. Половината им сгради са в груби нарушения ама какво от това. И въпреки че теренът някак си е станал частен (това също може да се провери как се е случило). Никъде по света не можеш да си строиш каквото ти хрумне. Затова има устройствени планове. Щото иначе утре на съседа до теб ще му хрумне че е изгодно да направи хранилище за ядрени отпадъщи

- Разрушената вътрешноквартална улица обаче минава през имота на НИКМИ и общината не може да я възстанови. - Само че тази улица я няма никъде по документи, някой си преди 30 години асфалтирал една площ, за по-удобно, направил да се минава отстрани и така.. И 30 години никой от Общината не се сети да я узакони, обаче частните фирми не спят и актуват спокойно 'незаплюти' от държавата територии, всеки ден се прелистват архивите има ли парченце 'ничия земя' за да му се извади констативен нотариален акт и да стане частно. Както със спирката на метрото в Младост, както в Панчарево детската градина и градинката около нея и т.н.

а защо след толкова викове от гражданите . За намаляващото население, за намаляващите инвестиции само небостъргачи не са щръкнали в този задръстен, задъхващ се, отеснял град.

Популистка работа, но най-накрая и вълка сит и агнето цяло - като НИКМИ осъди общината за неправомерно спиране на инвестиционен проект, като им приберат едни 1-2 милиона чиста пара.... чудо голямо, че сграда няма. А и дърветата ще са си там

Квартали,са нацикани проекти,като архитектите много добре знаят,че София е земетръсна зона и не трябват небостъргачи.Никой журналист не смее да зададе този въпрос.

То архитекти хич въобще не ги интересува, къде каква зона е, не е тяхна работа да се грижат нещата да стоят. Иначе и Токио е земетръсна зона.

Разбира ти тиквата

Като гледате новото строителство,смятате ли,че у нас има архитекти?